Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια,ειμαι πρωτοετης σαν Ηλεκτρονικός Μηχανικός

και θελω σιγα σιγα απο μονος μου να αρχιζω να φτιαχνω...δικα μου κυκλωματακια

στο τει κανουμε μονο θεωρια...και καθολου κολλητηρι :P

εχετε να μου προτεινετε κανενα κυκλωματακι?για να φτιαξω?και εαν ξερετε κανενα καταστημα(αθηνα) που να πουλαει ηλεκτρικα εξαρτηματα...ευχαριστω πολυ 

περιμενω shematics :P

Δημοσ.

Ηλεκτρονικός Μηχανικός θέλεις να πείς.

Να παίρνεις το περιοδικό Ελέκτορ. Δεν υπάρχει πλέον στην Ελληνική, να παίρνεις το αγγλικό.

Θα βρείς άπειρες ιδέες εκεί.

Ξεκίνα με γλώσσα προγραμματισμού Assembly ή C++, να μάθεις να προγραμματίζεις μικροελεγκτές και ρίξε μιά ματιά στους AVR της ATMEL. Υπαρχουν και βιβλία και φόρουμς για να μάθεις πολλά.

Πάντως αν σου αρέσει ο τομέας και έχεις μεράκι, σύντομα θα βρείς μόνος σου αυτά που θές.

Καλή επιτυχία από έναν πτυχιούχο Ηλεκτρονικό Μηχανικό του 2003

• Like 1
Δημοσ.

εγω ξερεις τι ελεγα? καταρχας σε ευχαριστω για τη βοηθεια

ελεγα να αρχισω με κανενα pwm κυκλωμα ,τπτ τετοιο καταλαβεσς/ ? ακομα δεν εχω φτιαξει ενα δικο μου κυκλωματακι και να δουλευει

.πισττευω να με καταλαβαινεις εσυ ΄)

Δημοσ.

Σύντομα θα βαρεθείς να κάνεις κυκλώματα στα εργαστήρια.

Λογικά θα έχεις αγοράσει breadboard

F4PUCSCGT8EUHQ9.LARGE.jpg

google-άρισε κάποιο φτηνό κυκλωματάκι που θέλεις να κάνεις και αγόρασε τα εξαρτήματα να παίξεις. Φυσικά θα θέλεις και κάποιο τροφοδοτικάκι, είναι νωρίς βέβαια για να αγοράσεις κάποιο καλό, μή σου πώ ότι μπορεί να φτιάξεις και εσύ κάποιο στο μέλλον, οπότε βρές ότι φτηνό υπάρχει να κάνεις τη δουλειά σου, κατα προτίμηση με σταθεροποιημένη έξοδο.

• Like 1
Δημοσ.

Θελω να φτιαξω ενα 5v to 12v  ,ενα διμμερ ,μπορεις λιγο να βοηθησεις?εαν σε πιεζω ...δεν υπαρχει προβλημα μπορεις να μου το πεις

Δημοσ.

PWM simple circuit 

στην ουσια ειναι το Dimmer? 

μωρε θελω να περνει εισοδο 220 και να δινει εξοδο  12ν 

Με ένα "PWM simple circuit" στο google θα βρείς αυτό που θές.

εγινε φιλε....τι εχεις να προτεινεισ σε ενα πρωτοετη?

PWM simple circuit 

στην ουσια ειναι το Dimmer? 

μωρε θελω να περνει εισοδο 220 και να δινει εξοδο  12ν 

εγινε φιλε....τι εχεις να προτεινεισ σε ενα πρωτοετη?

θα χρειαστει πολυ ο προγραμματισμος... γιατι ειναι λιγο δυσκολος... τα adruino και ολα αυτα σε τη γλωσσα ειναι ?

Δημοσ.

Και εγώ σε αυτή τη σχολή είμαι. Πρώτα εξάμηνα θα κάνεις μαλακίες με πολύμετρα και πυκνωτές-αντιστάσεις. Μετά θα κάνε προγραμματισμό σε μικροεπεξεργατές φίλτρα, ταλαντωτές και παπαριές και στο 4ο εξάμηνο θα φτιάχνεται πλακέτες. Δεν ξέρω βέβαια λεπτομέριες για το τελευταίο καθώς μετά τα πρώτα 2-3 μαθήματα δεν άντεξα και την παράτησα τη κωλοσχολή.

Δημοσ.

Και εγώ σε αυτή τη σχολή είμαι. Πρώτα εξάμηνα θα κάνεις μαλακίες με πολύμετρα και πυκνωτές-αντιστάσεις. Μετά θα κάνε προγραμματισμό σε μικροεπεξεργατές και στο 4ο εξάμηνο θα φτιάχνεται πλακέτες. Δεν ξέρω βέβαια λεπτομέριες για το τελευταίο καθώς μετά τα πρώτα 2-3 μαθήματα δεν άντεξα και την παράτησα τη κωλοσχολή.

που ?ησουν γιατι κωλοσχολη φιλε μου "?

Δημοσ.

Αθήνα.

Οι καθηγητές είναι μαλάκες, ειδικά ένας που είχαμε τώρα τελευταία που δεν με άφηνε να έρθω στο εργαστήριο γιατί δεν πήγαινα στη θεωρία. Βάζουν ό,τι νά'ναι στις εξετάσεις, ακόμα και πράγματα που δεν τα είχαμε κάνει. Ένας άλλος πάλι καθηγητής ενώ μου είπε πέρασες, με έκοψε και τέλος, η παράδοση δεν είναι καλή.

Τελικά έκανα 10% μήπως περάσω σε πανεπιστήμιο, να γλιτώσω απο τα 1000000 εργαστήρια και τους μαλάκες. Επίσης με συμφέρει πιο πολύ στη δουλειά οικονομικά το πτυχίο πανεπιστημίου (επίδομα) απο του ΤΕΙ οπότε είναι ένα + ακόμα.

Δημοσ.

Φίλε Eimaimiaxara, αν και με το Googlarisma που σου είπα δεν βρίσκεις αυτό που θές, αυτό σημαίνει ότι ακόμα δεν κατέχεις τα βασικά για να κάνεις τα κυκλωματάκια σου.

Δώσε βάση στα μαθήματά σου και σύντομα θα βρίσκεις μόνος σου τις πληροφορίες που θές.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...