Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Επειδή έχω κάτι χρόνια να αναβαθμίσω το pc (2008) και λόγω δουλειάς είναι πλέον αναγκαίο. 

Δεν έχω ιδέα το τι κυκλοφορεί στην αγορά σήμερα. Και λόγω έλλειψης χρόνου δεν μπορώ να "το ψάξω". Κάνω κάτι αναβαθμίσεις που κ που αλλά δεν. Τσάμπα τα λεφτά. Οπότε λέω να ξεκινήσω απτην αρχή.

Το μόνο καλό που αγόρασα πρόσφατα είναι ένας SSD sata III kingston 128gb.

Αυτά που χρησιμοποιώ είναι adobe PS, AI και πλέον ασχολούμε και με 3D rendering ερασιτεχνικά. 

Εννοείτε πως θα θελα να μην μασάει και στα τελευταία games όπως Witcher 3. 

Αν μπορείτε να μου προτείνετε κάτι θα σας ήμουν ευγνώμων. Ευχαριστώ. 

ΥΓ. Προτίμηση σε CPU intel και GPU AMD.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
i) Το ποσό που διαθέτουμε: 1000-1200

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (Γραφιστικά Προγράματα, Gaming)

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Adobe PS, AI, Blender, 3ds Max, Cinema 4d

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Όχι?? Δεν ξέρω αν χρειάζομαι καινούρια.  Samsung T200.

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? ΟΧΙ

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα. ΝΑΙ

vii) το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? ΝΑΙ

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Windows 10 64.

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού: ΟΧΙ

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? : ΟΧΙ

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών): ΟΧΙ

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Kingston SSD SATA3 128GB, Τροφοδιτικό ThermalTake 550w

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Επισκέπτης
Δημοσ.

το δικο μου ειναι παρομοιο

μάλλον θα χρειαστώ μεγαλύτερο budget.... 

Δημοσ.

Κουτί των 50€ σε τέτοιο σύστημα  :|

μπα το κουτι μου ειναι το haf x3 για αυτο ειπα παρομοιο ,δεν υπηρχε στο eshop :P και ραμ παλι δεν εβρισκα αυτες που εχω ,ωστοσο εμενα μου στοιχισε γυρω στα 600ευρω μια και το στησα κομματι κομματι απο εξω σε προσφορες parts

Δημοσ.

μάλλον θα χρειαστώ μεγαλύτερο budget.... 

Αυτό που είπες αδελφέ,αν λάβεις υπ'οψην σου ότι και οι τιμές έχουν πάρει τον ανήφορο..

Θα βοηθούσε φυσικά αν μας έλεγες που να ρίξουμε το βάρος,δηλαδή αν το Gaming είναι ελαφρύ και περιστασιακό,αλλάζει..

Αν δουλεύεις επαγγελματικά όπως κατάλαβα 3D Max ο i7 (4790-4790k) και τα 16GB Ram είναι βάση.

Δημοσ.

Αυτό που είπες αδελφέ,αν λάβεις υπ'οψην σου ότι και οι τιμές έχουν πάρει τον ανήφορο..

Θα βοηθούσε φυσικά αν μας έλεγες που να ρίξουμε το βάρος,δηλαδή αν το Gaming είναι ελαφρύ και περιστασιακό,αλλάζει..

Αν δουλεύεις επαγγελματικά όπως κατάλαβα 3D Max ο i7 (4790-4790k) και τα 16GB Ram είναι βάση.

θα διαφωνησω εφοσον θα χει ξεχωριστη καρτα γραφικων να παει σε xeon που εχουν την ιδια αποδοση και ειναι φτιαγμενοι για 24h χρηση

Δημοσ.

Ίδια απόδοση ο πυρήνας στα 3.4 και ίδια απόδοση στα 4.0 η 4.4 ?

Συν το γεγονός ότι ο 4790κ είναι και πιο future proof λύση..

Φυσικά όμως ότι πληρώνεις παίρνεις.

4790K > http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Xeon-E3-1231-v3-vs-Intel-Core-i7-4790K/m11040vs2384

4790   > http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Xeon-E3-1231-v3-vs-Intel-Core-i7-4790/m11040vs2293

• Like 2
Δημοσ.

Για λέμε την αλήθεια ένας Xeon επεξεργαστής είναι ταχύτερος σε 3d rendering  όχι μόνο από τον i7 4790 αλλά και από τον i7 5960 βέβαια το κόστος είναι αρκετά αυξημένο οπότε εσύ που ασχολείσαι ερασιτεχνικά δεν σε συμφέρει . Για την χρήση που θέλεις ένας i7 4790k ή το πολύ i7 5820k είναι υπεραρκετός ( με την πλάστιγγα να γέρνει προς τον i7 4790k επειδή έχει πιο φθηνή πλατφόρμα και θα σου μείνουν λεφτά για μια αξιόλογη κάρτα γραφικών)  

Δημοσ.

Για λέμε την αλήθεια ένας Xeon επεξεργαστής είναι ταχύτερος σε 3d rendering  όχι μόνο από τον i7 4790 αλλά και από τον i7 5960 βέβαια το κόστος είναι αρκετά αυξημένο οπότε εσύ που ασχολείσαι ερασιτεχνικά δεν σε συμφέρει . Για την χρήση που θέλεις ένας i7 4790k ή το πολύ i7 5820k είναι υπεραρκετός ( με την πλάστιγγα να γέρνει προς τον i7 4790k επειδή έχει πιο φθηνή πλατφόρμα και θα σου μείνουν λεφτά για μια αξιόλογη κάρτα γραφικών)  

περιεργο εγω εχω ενα xeon 1241v3 και τον πηρα 265 ευρω απο αμαζον

Δημοσ.

μπα το κουτι μου ειναι το haf x3 για αυτο ειπα παρομοιο ,δεν υπηρχε στο eshop :P και ραμ παλι δεν εβρισκα αυτες που εχω ,ωστοσο εμενα μου στοιχισε γυρω στα 600ευρω μια και το στησα κομματι κομματι απο εξω σε προσφορες parts

Άλλο να παίρνεις κουτί για μικρότερο budget σαν αυτό που λες και με προσφορές (που και εκεί μπορείς και καλύτερα) και άλλο να βάζεις σε σύστημα των 1000-1200€ κουτί των 50ε που είναι κωμική κίνηση.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Όχι. Ακόμα δεν μπορώ να πω ότι το βαρύ rendering είναι βασικό κομμάτι της δουλειάς μου.

Για gaming, είναι περιστασιακό... αλλα θέλω να μπορεί να τρέχει witcher 3  :-D για την πλάκα του. 

θα διαφωνησω εφοσον θα χει ξεχωριστη καρτα γραφικων να παει σε xeon που εχουν την ιδια αποδοση και ειναι φτιαγμενοι για 24h χρηση

Συμφωνούμε όλοι οτι θα χρειαστώ έναν δυνατό CPU. 

( με την πλάστιγγα να γέρνει προς τον i7 4790k επειδή έχει πιο φθηνή πλατφόρμα και θα σου μείνουν λεφτά για μια αξιόλογη κάρτα γραφικών)  

Μια κάρτα η Crossfire (Αν και έχω κακή εμπειρία με τον θόρυβο που κάνουν οι κάρτες τις AMD)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...