pnick Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2015 Για λέμε την αλήθεια ένας Xeon επεξεργαστής είναι ταχύτερος σε 3d rendering όχι μόνο από τον i7 4790 αλλά και από τον i7 5960 Δεν ισχύει γενικά και αόριστα αυτό. Ορισμένοι Xeon είναι πιό γρήγοροι στο rendering από τον 5960Χ, αρκετοί όμως όχι. Δεν έχει να κάνει αυτό με το αν ένας επεξεργαστής είναι Xeon ή i7 κ.λπ. Εξαρτάται από 3 πράγματα: αρχιτεκτονική, αριθμό πυρήνων και συχνότητα λειτουργίας. Οι Xeon δεν υπερτερούν γενικώς σε σχέση με τους εμπορικούς επεξεργαστές επειδή απλά είναι Xeon. Άλλος είναι ο προσανατολισμός τους.
bilya Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 offtopic για τα κανονικά renders χρησιμοποιησε το cloud της autodesk για τα draft ακομα και ο δικος μου 2600 μια χαρα γρηγορος ειναι
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 (επεξεργασμένο) Δεν ισχύει γενικά και αόριστα αυτό. Ορισμένοι Xeon είναι πιό γρήγοροι στο rendering από τον 5960Χ, αρκετοί όμως όχι. Δεν έχει να κάνει αυτό με το αν ένας επεξεργαστής είναι Xeon ή i7 κ.λπ. Εξαρτάται από 3 πράγματα: αρχιτεκτονική, αριθμό πυρήνων και συχνότητα λειτουργίας. Οι Xeon δεν υπερτερούν γενικώς σε σχέση με τους εμπορικούς επεξεργαστές επειδή απλά είναι Xeon. Άλλος είναι ο προσανατολισμός τους. ....Ας αφήσουμε το render για λίγο στην άκρη. Όπως είπα δεν τόσο σημαντικό. Και τώρα μπορώ και βγάζω καλά αποτελέσματα με υπολογιστή του 2008... Οπότε, πάμε παρακάτω. Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2015 από Επισκέπτης
pnick Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2015 Η απάντησή μου δεν αφορούσε τόσο το θέμα σου, αλλά κάποιες γενικότερες παρανοήσεις. Sorry για το off topic.
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Η απάντησή μου δεν αφορούσε τόσο το θέμα σου, αλλά κάποιες γενικότερες παρανοήσεις. Sorry για το off topic. Κανένα πρόβλημα απο εμένα.. Κάθε νεα γνώση πάνω στο θέμα καλοδεχούμενη.
pnick Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Κανένα πρόβλημα απο εμένα.. Κάθε νεα γνώση πάνω στο θέμα καλοδεχούμενη. Επειδή απάντηση δεν παίρνεις, θα σου πω μια γνώμη για το τί θα έκανα εγώ στην θέση σου: 1. Θα κράταγα προς το παρόν ssd και τροφοδοτικό. Ο ssd κρίνεται λίγος για το σήμερα, ειδικά αν φορτώσεις πάνω τα προγράμματα που λές, οπότε στο άμεσο μέλλον θα έβαζα στόχο την αντικατάστασή του από 250άρη ή 500άρη (υπάρχουν προσφορές κατά καιρούς). Το τροφοδοτικό θα το κράταγα με την προϋπόθεση να λειτουργεί εντάξει. Αν βγάζει προβλήματα, θα το έβαζα και αυτό στο πλάνο αντικατάστασης. 2. Θα πήγαινα σε μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών στο budget σου. Με 250€ περίπου θα χτύπαγα μια gtx780. Θεωρώ πως οι κάρτες που πραγματικά αξίζουν είναι από gtx 970 και R9 290X (=390) και πάνω. Οτιδήποτε από gtx 960 ή R9 380 και κάτω το θεωρώ πεταμένα λεφτά. Η gtx780 θα ήταν καλύτερη στο gaming και πιθανότατα και στο viewport performance στα 3d (δουλεύω περίπου τα ίδια προγράμματα με 780 και εγώ). Μια 960 όμως θα ήταν καλύτερη επιλογή από πλευράς open cl, αν χρησιμοποιείς adobe CC και όχι παλιότερα. Σε amd για την χρήση δεν θα πήγαινα, εκτός αν ήταν αμιγώς για gaming (και πάλι, μεταχειρισμένη 290Χ θα κοίταζα). 3. Το κουτάκι που σου πρότεινα είναι εξαιρετικό (έχω το μεγαλύτερο αδερφάκι του). Αν θέλεις οπωσδήποτε dvd-rw θα σου πρότεινα με κλειστά τα μάτια αυτό http://www.e-shop.gr/asus-sdrw-08d2s-u-external-slim-dvd%C2%B1r-rw-drive-black-p-PER.330101, εκτός αν επιλέξεις κουτί με 5.25" bay και πάρεις κανένα του 15άρικου. Πάντως, είναι μακράν το πιό ήσυχο dvd drive που είχα. Πιστεύω πως με περίπου 1000€ φτιάχνεις αξιοπρεπές σύστημα για αυτό που κάνεις (με 1100€ μπαίνουν και ξεκλείδωτα κομμάτια και καλύτερη ψύξη, με κέρδος ~10% στο rendering, για στοκ ταχύτητες πάντα). Οπωσδήποτε, όμως, για την χρήση σου θα άλλαζα και οθόνη. Θέλεις κάτι καλό κατά την γνώμη μου και αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που έχεις. Η 24" πλέον μου φαίνεται και εμένα μικρή για τα 3d και ειδικά διότι πάντα όταν δουλεύω συνήθως υπάρχει και 2η ή και 3η εφαρμογή που τρέχει και πρέπει να βλέπω ταυτόχρονα. Η λύση είναι ή δύο 24άρες ή μια 27άρα με μεγαλύτερη ανάλυση (μπορείς να κρατήσεις την παλιά σαν 2η). Δες τα όλα αυτά και τα λέμε αν θέλεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα