Backpacker Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Πήρα και γω αμάξι για πρώτη φορά στην ζωή μου...σαν φοιτητής είχα μηχανάκι...και τόσα χρόνια στο εξωτερικό την έβγαζα με το Μετρό και τα ΜΜΜ. Σαν τελείως άσχετος με το θέμα δεν έχω ιδέα κάθε πότε είναι το πιο σύνηθες να πλένεται το αμάξι? Κάθε πότε το πλένετε το καλοκαίρι? Πιο συχνά το πλένετε καλοκαίρι ή χειμώνα? Η βαφή επηρεάζεται? (Πιο χαζές ερωτήσεις πεθαίνεις το ξέρω... )
Adon1s Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Ανάλογα τις ανοχές σου . Προσωπικά όταν φτάσω σε σημείο να πω "θέλει πλύσιμο,δε πάει άλλο" . Υποκειμενικό είναι γενικά . Αποκεί και πέρα εξαρτάται το τι κόσμο βάζεις μέσα . Άλλο αν βάζεις παρέα , άλλο αν έχεις *αίσθημα*
gia_nnis Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Πήρα και γω αμάξι για πρώτη φορά στην ζωή μου...σαν φοιτητής είχα μηχανάκι...και τόσα χρόνια στο εξωτερικό την έβγαζα με το Μετρό και τα ΜΜΜ. Σαν τελείως άσχετος με το θέμα δεν έχω ιδέα κάθε πότε είναι το πιο σύνηθες να πλένεται το αμάξι? Κάθε πότε το πλένετε το καλοκαίρι? Πιο συχνά το πλένετε καλοκαίρι ή χειμώνα? Η βαφή επηρεάζεται? (Πιο χαζές ερωτήσεις πεθαίνεις το ξέρω... ) Αν ειναι καινουργιο να προτιμας στο χερι.. Το αμαξι περισσοτερο εχει αναγκη απο κατω.. ιδιως αν το κυκλοφορησεις στα χιονια(Αλατια)
johnbond Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Μπορείς να το πλένεις όσο συχνά αντέχεις..Πιστεύω οτι θα έχεις βαρεθεί να το πλένεις πολύ πριν χαλάσει το χρώμα.Γνωρίζω απο πρώτο χέρι τον ενθουσιασμό να πλένεις ένα καινούριο αυτοκίνητο. Εντάξει η φθορα του χρώματος θα συμβεί σιγά σιγά αλλά θα πάρει δεκαετίες. Αρκεί να αποφεύγεις τα πλυντήρια βούρτσες.. Αγόρασε ένα σφουγγάρι και ένα επώνυμο σαμπουάν αυτοκινήτου και θα είσαι μια χαρά. Επίσης καλό είναι να χρησιμοποιείς δυο κουβάδες..Στο έναν θα έχει το σαμπουάν με νερό και στον άλλο θα ξεπλένεις τη βρωμιά σε σκέτο νερό.. Ώστε να μην ξαναπηγαίνει η βρωμιά και το χώμα στο σφουγγάρι. Αν θες να ξεφύγεις μπορείς να αγοράσεις και κάνα προιόν sealant και να το βάζεις κάθε 1-2 μήνες. http://www.amazon.com/gp/product/B0002LBKG0/ref=as_li_tl?ie=UTF8&camp=1789&creative=390957&creativeASIN=B0002LBKG0&linkCode=as2&tag=auto09a-20&linkId=U4LCV3UXBOTWMBMQ τα κεριά ξέχνα τα..σε μια δυο βδομάδες φεύγουν.
Backpacker Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Μπα σιγά μην το πλένω εγώ. Σε κάνα πλυντήριο αυτοκινήτων θα το πηγαίνω. Υπάρχουν και χωρίς τις βούρτσες που λέτε? Τον χειμώνα σκέφτομαι που βρέχει κάθε δεύτερη-τρίτη μέρα δεν έχει νόημα να το πηγαίνω για πλύσιμο. Πάλι σκατά θα γίνεται. Το καλοκαίρι λέει καθαρό αμάξι...τον χειμώνα με το που βγεις απτο πλυντήριο ρίχνει μια βρόχα και πάλι σκατά.
Thanos1972 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 <p>εαν θελεις να σου κρατήσει το χρωμα πηγαινε σε πλυντήριο αλλα με πιεστικά και απο μακριά.οχι βούρτσα.και καλο ειναι εαν δεν το πλένεις συχνά,τουλαχιστον οταν εχει κουτσουλιές να το πλένεις.εστω και τοπικά εκείνη την ωρα.</p> 1
Sorath Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Προσωπικά, χειμώνα δεν πλένω κανένα όχημά μου Εκτός και η κατάσταση γίνει τραγική. Άντε το πολύ πολύ, να ρίξω με το λάστιχο νερό πάνω ώστε να φύγουν τα χοντρά. Και να μην βρέχει, στην περιοχή που μένω, έχει γύρω μεγάλη αλάνα με χώμα, οπότε και μόνο απο την σκόνη, μέσα σε 2 μέρες έχει γίνει σκατά το αμάξι. Όπως με πρόλαβε ο απο πάνω, εννοείται αν πέσει κάτι πάνω τοπικά (πχ κουτσουλιά) αφαιρείται άμεσα.
mclein Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 να μην το πηγαινεις σε πλυντηριο αυτοκινητων αν ειναι καινουριο. θα δεις τις θαμπαδες + τα φαινομενα της αραχνης κλπ σε μικρο διαστημα κ θ'αναρωτιεσαι αδικα !!! 1
Apoll Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Μπα σιγά μην το πλένω εγώ. Σε κάνα πλυντήριο αυτοκινήτων θα το πηγαίνω. Υπάρχουν και χωρίς τις βούρτσες που λέτε? Τον χειμώνα σκέφτομαι που βρέχει κάθε δεύτερη-τρίτη μέρα δεν έχει νόημα να το πηγαίνω για πλύσιμο. Πάλι σκατά θα γίνεται. Το καλοκαίρι λέει καθαρό αμάξι...τον χειμώνα με το που βγεις απτο πλυντήριο ρίχνει μια βρόχα και πάλι σκατά. Ε τότε τί ανοίγεις θέμα για το πλύσιμο του αυτοκινήτου αφού είσαι αποφασισμένος να το πηγαίνεις σε πλυντήριο; 3
Backpacker Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Ε τότε τί ανοίγεις θέμα για το πλύσιμο του αυτοκινήτου αφού είσαι αποφασισμένος να το πηγαίνεις σε πλυντήριο; Για να ξέρω καθε ποτε να το πηγαινω και σε τι είδους πλυντήριο. Αυτό με το να το πηγαίνω σε πιεστικά και όχι με βούρτσες δεν το ήξερα πχ. Διαβάζοντας καποια σχόλια και δω..το έχω δει και στον περίγυρο μου..τα αμάξια τοσους μηνες τον χειμώνα πλένονται ελάχιστες φορές. Τα πλυντήρια αυτοκινήτων πως την βγάζουν τόσους μήνες? Θα πρέπει να πέφτει τραγικά η κίνηση τους!
Porg Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Απτους κάγκουρες που τα πλένουν πιο συχνά αποτι πλένονται οι ίδιοι 1
Backpacker Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Απτους κάγκουρες που τα πλένουν πιο συχνά αποτι πλένονται οι ίδιοι Εντάξει σίγουρα υπάρχουν οι πωρωμένοι/χομπίστες...αλλά για να διατηρηθεί μια επιχείρηση θέλει και τους άσχετους. Τον απλό κόσμο...μόνο με κάγκουρες δεν βγαίνεις!
Apoll Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2015 Για να ξέρω καθε ποτε να το πηγαινω και σε τι είδους πλυντήριο. Αυτό με το να το πηγαίνω σε πιεστικά και όχι με βούρτσες δεν το ήξερα πχ. Διαβάζοντας καποια σχόλια και δω..το έχω δει και στον περίγυρο μου..τα αμάξια τοσους μηνες τον χειμώνα πλένονται ελάχιστες φορές. Τα πλυντήρια αυτοκινήτων πως την βγάζουν τόσους μήνες? Θα πρέπει να πέφτει τραγικά η κίνηση τους! Εμείς θα σου πούμε πότε να πλύνεις το αμάξι; Εσύ θα πρέπει να αποφασίσεις πότε αυτό χρειάζεται. Και αναρωτιέμαι που θα βρεις πλυντήριο χωρίς βούρτσες. Τουλάχιστον Αγγλία, Σουηδία και Δανία δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Και το χειμώνα είναι που το αμάξι θέλει περισσότερο πλύσιμο, για να καθαρίζεις και τα αλάτια από τους δρόμους που βάζουν για να μην παγώνουν. Διαφορετικά θα σου σαπίσει. Πάντως αυτόματο πλυντήριο = σίγουρη καταστροφή χρώματος. Με το χέρι, ακόμα και το χειμώνα. Κάνεις και κάποια άσκηση. Και αν πραγματικά σε ενδιαφέρει πως να έχεις το αμάξι και να δείχνει καινούργιο μετά από 10 χρόνια, πες να σου δώσω τα φώτα μου. Εντάξει σίγουρα υπάρχουν οι πωρωμένοι/χομπίστες...αλλά για να διατηρηθεί μια επιχείρηση θέλει και τους άσχετους. Τον απλό κόσμο...μόνο με κάγκουρες δεν βγαίνεις! Οι πωρωμένοι και οι χομπίστες το πλένουν με το χέρι. Ούτε καν σε αλλοδαπό να το πλύνει με το χέρι στα διάφορά μέρη που υπάρχουν. 2
paylidis Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 ανα 20 ημέρες περίπου σε πλυντήριο στο χέρι (όσο μπορώ τα αποφεύγω τα αυτόματα)... Συνήθως περνάω και κερί αλλα οχι με αλοιφαδόρο (όπως ειναι το σωστό/σπεσιαλ) αλλα μετα το πλυσιμο σα κρεμα... Παλια το επλενα μονος μου αλλα βαρεθηκα τη διαδικασία και τη σπαταλη χρόνου...
headbanger Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2015 εδώ υπάρχουν πλυντήρια χωρίς βούρτσες. το πάω μια φορά το μήνα το χειμώνα για να πλένεται από κατω λόγο αλατιου, και το καλοκαίρι όπωτε δω οτι βρώμισε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα