Προς το περιεχόμενο

ΑΓΟΡΑ Toshiba Chromebook 2: 13" FullHD 1080p, 4GB RAM


gmpout

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα παιδια, πρώτη φορά που γράφω στο forum πέραν της ενότητας των αγγελιών.

 

δεν ειχα ποτε στο παρελθόν δικό μου λάπτοπ, δουλευα παντα με σταθερό pc. 

προσφατα περασε απο τα χερια μου για κανα 2μηνο ένα macbook air του '10, δοκιμαστικά, χωρίς ωστόσο να ειναι ικανο να καλύψει τις απαιτήσεις ενός desktop.

 

σε ολο αυτό το διάστημα εμενε πεταμένο σε μια γωνιά, ελέω desktop, και μου χρησίμευε μόνο κατα τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού και γενικότερα μετακινήσεων με τρένο ή αεροπλάνο (max 5 ώρες). καμια τρομερή απαίτηση πέρα από pdf reader, επεξεργαστή κειμένου άντε και καμια ταινία.

το έδωσα πρόσφατα γιατι θεώρησα οτι δεν εκμεταλλευόμουν και δεν ειχα και σκοπό μελλοντικά να εκμεταλλευτώ τις δυνατότητες ενός λειτουργικού mac πέρα από τη διάρκεια της μπαταρίας, και τσάμπα έχανε αξία.

 

Η ανάγκη για φορητότητα ωστόσο με οδηγεί πλέον στην αναζήτηση μια πλεον προσιτής και οικονομικής λύσης, σε compact μέγεθος και την κάλυψη τυπικών διεργασιών οπως ανέφερα παραπάνω.

 

Έχω φάει σκάλωμα με το συγκεκριμένο Toshiba Chromebook, παράλληλα με την εμμονή να σκαλίσω αυτό το λειτουργικό  Chrome OS που γινεται της μόδας.

 

Τα reviews το εξυμνούν, είναι λεπτό, 13 ίντσες (που θεωρω ιδανικές), 7 ωρες μπαταρία, τρομερή οθόνη για τα λεφτά του που δεν πρόκειται να βρεις σε αυτή την κατηγορία (~400€, σκέφτομαι να το πάρω από κανα amazon, ebay), μνήμη 4gb που φέτος πλέον υιοθετείται και ΚΑΙ ΚΑΙ χωρίς ανεμιστήρι (με ενοχλούσε τρομερά ο ήχος του macbook air κάθε φορά που έβαζα στο youtube fullhd video διάρκειας άνω των 5min). το μονο μειον το φθηνό πλαστικό σασί (αλλά κλαιν!)

η επεξεργαστική δύναμη είναι χαμηλή με τον celeron N2840 επάνω , ωστόσο ο SSD (16gb αλλά ταχύτητα) και τα 4 γιγα μνήμης κανουν το πακέτο δελεαστικό. 

γενικα με βλεπω για browsing, pdf word και καμια ταινια σε fullHD! ο αποθηκευτικός χώρος λύνεται!

*** Η ευκολία εγκατάστασης λειτουργικού LINUX, πλέον, νομίζω ειναι ακομα ένα boost!

 

δειτε βιντεάκια reviews να πάρετε μια γεύση των δυνατοτήτων του και ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ

Toshiba CB30-B-104 Chromebook 2 ειναι το ακριβες μοντελο 

 

φιλικα Γιώργος, 28 

post-171617-0-55407200-1438214613_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεις να το ποσταρεις εδω http://www.insomnia.gr/topic/522438-%CE%B2%CE%BF%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7/ για να ακουσεις περισσοτερες γνωμες.

 

Απο ενα βιντεο που ειδα, τι ΟΘΟΝΑΡΑ ειναι αυτη? To μονο που με προβληματιζει ειναι ο επεξεργαστης και τα 16GB δισκου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...