Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Νομίζω έχεις υπερεκτιμήσει τον εαυτό σου. Πρακτική κανεις, ο μισθός σου είναι αυτός του ανειδίκευτου εργάτη. Δεν μπορείς να τον υποχρεώσεις να σου δώσει παραπάνω.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν πας σε κάποια από τις χώρες που πληρώνουν και έχεις τις προϋποθέσεις για να είσαι σε κείνη τη θέση (δεν είναι έτσι απλά άντε γιούργια) δεν είναι πολλά. Κι έχω την εντύπωση ότι ο apoll μιλάει για μεικτά, που σημαίνει ακόμα περισσότερο όχι πολλά.

Βεβαίως οποιαδήποτε σύγκριση με ελληνικά δεδομένα είναι τελείως άκυρη.

Χονδρικά, προ του υπολογισμού επιστροφής του ΦΠΑ και των φόρων από την Εφορία (από τα έξοδα που περνάς στην εταιρία σου), £350 την ημέρα, χωρίς να σε πιάνει το IR35 είναι περίπου £6300 καθαρά το μήνα. Αν σε πιάνει το IR35, είναι £3800

Για £300 που είναι το low end σήμερα, τα ποσά είναι £5400 και £3300 αντίστοιχα.

Για το IR35, θα πρέπει να θεωρήσει η εφορία ότι είσαι μόνιμος υπάλληλος, και rule of thumb είναι να είσαι στην ίδια εταιρία ως contractor πάνω από 20 μήνες.

Γι αυτό και δεν κάθομαι ακόμα και να μου κάνουν τεμενάδες πάνω από 18 μήνες κάπου.

------

Κάποιος είπε για αυτά τα λεφτά είναι μυθικά, αναφέρθηκε σε CEO και λοιπές αρλούμπες, είναι standard τιμές εκτός Λονδίνου για προγραμματιστές εργολάβους, με δική τους εταιρία. Αφού βέβαια έχει κάποιος 3-5 χρόνια εργασία στην Αγγλία με την αντίστοιχη εμπειρία, όπως έγραψα και παραπάνω.

Βρωμερός ο καπιταλισμός σου λέει ο άλλος.

Δημοσ.

Αφού βέβαια έχει κάποιος 3-5 χρόνια εργασία στην Αγγλία με την αντίστοιχη εμπειρία, όπως έγραψα και παραπάνω.

Το έχουμε πει κι οι δύο αλλά το ξαναλέω για να μην αφήνουμε λάθος εντύπωση όμως: μόνο αφού έχεις αποδείξει ότι είσαι έμπειρος και φερέγγυος και έχεις κάνει επαγγελματικό κύκλο και έχεις αναλάβει και το όποιο ρίσκο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...