Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και ειμαι λατρης του espresso:

1)Ipanema

2)Buondi

3)Hausbrandt

4)Illy  ο χρυσος μονο

 

Απο τους χειροτερους καφεδες ο Jacobs και ο Lavazza....

ο buondi αμα δεν εχει καλη μηχανη η καφετερια ειναι αχρηστος

Δημοσ.

Εχοντας στην κατοχη μου VFM αγορες Delonghi EC150 + Bosch MKM 6003 ,ακομα θεωρω εγω οτι εχω πολυ δρομο μεχρι να φτιαξω τον καφε που θα με ικανοποιησει απολυτα. Την Bosch ειναι η αληθεια δεν την εχω χρησιμοποιησει παρα πολυ μιας και δεν ξερω για τον καθε καφε ποιος ειναι ο σωστος χρονος κοψιματος,πχ στο μαυρο Lavazza που τον εκοψα για 12-14sec εβγαινε τερμα νερουλος ο καφες,και σε λιγοτερο χρονο η ποσοτητα που εβγαινε στον ιδανικο υποτιθεται χρονο,23-25sec,ηταν παρα πολυ λιγη για freddo espresso που πινω εγω.Αnyway,οποιος ξερει πανω κατω δυο πραγματα με τους μυλους ας πει την εμπειρια του.

 

Οσο αφορα τους καφεδες,για αλεσμενους παντα,ο κοκκινος lavazza μαρεσε απο ολους τους supermarketικους,μεχρι που πηρα αλεσμενο καφε απο coffee island και καταλαβα οτι επαιρνα αρκετα υποδεέστερους τοσο καιρο..Η γευση του καφε βρεθηκε αλλα εχει μεινει o τελειος τροπος παρασκευης του.. Οποιαδηποτε tips καλοδεχουμενα.

Δημοσ.

Ο μυλος που εχεις,λογο κατασκευης λεπιδων μαλλον σου κοβει τον

καφε χοντροκομενο οτι και να κανεις,οσο και να τον αφησεις να γυρναει.

Κανει μονο για να αλεσεις γαλλικοΔοκιμασε να ασκησεις οσο το δυνατον μεγαλυτερη

δυναμη στο πατητιρι.Αν συνεχιζει να σου βγαινει "ποταμι" και νερουλος

η μονη λυση ειναι να πας σε καινουριο μυλο που μπορει να κοβει τον καφε στην 

κοκκομετρια του εσπρεσο ωστε μεσα στα 20-25 σεκ να εχει βγαλει ενα φλιτζανακι 50-60μλ περιπου.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...