Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

<p>Μισό μήνα άκαπνος ούτε patches ούτε τίποτα! Μαχαίρι τύπου!! Νεύρα που και που ειδικά όταν με τον καφε δεν κάνω τσιγάρο! Κατα τα αλλά την παρούσα φάση δεν την αλλάζω! Καλη τύψη σε όποιον το αποφασίσει να το κόψει καλό κουράγιο σε όσους προσπαθούν</p>

• Like 1
  • Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

μετά από 7 χρόνια συστηματικού καπνίσματος και αφού η ιδέα του να το κόψω έχει ριζωθεί μέσα μου,σήμερα ξεκινά επίσημα η προσπάθεια μου να κόψω αυτή την συνήθεια μου.

Λίγα πράγματα αναφορικά για τον δικό μου εθισμό.Πρώτη φορά έβαλα τσιγάρο στο στόμα μου,στριφτό for the record,όταν τελείωσα το πρώτο έτος της φοιτητικής μου καριέρας.Ξεκίνησα έτσι την καριέρα μου στο κάπνισμα,το καλοκαίρι του 08 και επειδή δεν ήξερα να στρίβω κάπνιζα λάκι στραίκ και ντάβιντοφ γκολντ :-p

Το φθινόπωρο εκείνου του έτους προσπάθησα να μάθω να στρίβω (πολύ έξυπνη κίνηση οφείλω να ομολογήσω καθώς τα δάχτυλα μου κιτρίνιζαν όσο κάπνιζα βιομηχανικά).Έτσι φτάνουμε σε ένα βράδυ,που όντας σουρωμένος καταφέρνω και στρίβω το πρώτο μου επιτυχημένο τσιγάρο,κιτρινο χολμπορν,πράσινο χαρτάκι,swan κίτρινο.

Συνέχισα να καπνίζω κίτρινο χόλμπορν για μισό χρόνο περίπου και κάπου εκεί άρχισα να χρησιμοποιώ γαλάζια χαρτάκια και μεταπήδησα στον μπλε χόλμπορν,τον χειρότερο καπνό του κόσμου όπως ισχυρίζονται φίλοι μου,γνωστοί,ακόμη και άγνωστοι :-p

Δεν έχω αλλάξει καπνό από τότε,παρά κάποιες παροδικές φάσεις με craven.Virginia δεν μου άρεσε ποτέ ούτε άλλες μάρκες που δοκίμασα.Όλο αυτό τον καιρό τέλειωνα έναν καπνό κατά μέσο όρο σε 2 μέρες.Έχουν τύχει και φορές που τελειώνει σε 1 μέρα και φορές που τελειώνει σε 3 μέρες αλλα είπαμε μ.ο.

ΤΟ ΚΟΒΩ ΓΙΑΤΙ :

Θέλω να μου φύγει το συστηματικό και άσχημο πρωινό φλέμα

Θέλω να βελτιωθεί η απόδοση μου στο τρέξιμο (χόμπυ που έχω ξεκινήσει εδώ και 2 χρόνια)

Θέλω να μην μου τελειώνει το μηνιάτικο λόγω καπνίσματος

Θέλω να αποσυνδέσω διάφορα - αρκετά πράγματα από το κάπνισμα

Θέλω να μην συνεχίσει το κιτρίνισμα των δοντιών μου

Θέλω να ΜΗΝ ΕΞΑΡΤΩΜΑΙ

Πρώτη μέρα άκαπνος.Έχω πιει τον πρώτο μου καφέ εδώ και χρόνια χωρίς τσιγάρο.

Σκέφτομαι να συνδυάσω την προσπάθεια μου με πάτσις νικοτίνης που όπως διάβασα εδώ στο φόρουμ όπως και στο adslgr έχουν βοηθήσει κόσμο.

7 χρόνια δύσκολα να το κόψεις... θέλει έντονη αυθυποβολή.

Εγώ θα σου πρότεινα να αλλάξεις παραστάσεις για μια βδομάδα + (πχ αν δεν μένεις στην ίδια πόλη με τον πατρικό σου να πας εκεί ή να κάνεις έξτρα μινι διακοπούλες ειδικά με αυτό )

Παράλληλα με το τσιγάρο απόκτησε ενα νεο χόμπι οτιδήποτε εκτός γυμναστικής (αυτή θα την κάνεις έτσι και αλλιώς :P )

Εμένα προσωπικά με βοήθησε πολύ ο χυμός πορτοκάλι (πραγματικά δεν ξέρω γιατι άλλα κάθε φορά που έπινα δεν είχα ανάγκη για τσιγάρο)  αλλά παίζει να δουλεύει μόνο για εμένα αυτό πάντως δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις.

Κάθε φορά που έχεις ανάγκη και σου μπαίνουν ψύλλοι στα αφτιά για να καπνίσεις είτε πχ επειδή είδες να ανάβουν τσιγάρο σε ταινία είτε επειδή κάνεις κάτι που όταν το έκανες παλιά άναβες και ένα τσιγαράκια απλά "μίλα με τον εαυτό σου" πες μέσα σου ότι δεν το χρειάζεσαι και ότι αυτό που αισθάνεσαι είναι αντανακλαστικό θα σου περάσει... και όντως μετα απο καμιά βδομάδα θα σου περάσει. 

Α και προσπάθησε να μην είσαι κοντά σε τασάκια και ανθρώπους που καπνίζουν το πρώτο διάστημα επίσης να μην κάνεις πράματα που όταν τα έκανες άναβες και ένα τσιγάρο σχεδόν παραδοσιακά (εγώ ας πούμε μετά το φαγητό ή μαζί με τον πρωινό καφέ άναβα στάνταρ ένα)  ή αν είναι να τα κάνεις κάντα με διαφορετικό τρόπο (άλλαξε καφέ άλλαξε μέρος που τον πίνεις κτλ)

Επεξ/σία από Mr_Proper
  • Like 1
Δημοσ.

Απο τη στιγμη που παιρνεις δοσεις νικοτινης censOred ακομα και μια στο τοσο, δεν προκειται να απεξαρτηθεις.. αργα η γρηγορα τα τελειωσουν τα αυτοκολλητα και ο ποιο αμεσος τροπος να τσιμπησεις νικοτινη ειναι το απεναντι περιπτερο με τσιγαρα.

Θεωρω τον τιτλο παραπλανητικο. Οκ πλεον δεν ρουφας πισσα και αλλα σκατα, αλλα το κυριοτερο που κραταει σκλαβους τον πλυθησμο ειναι η νικοτινη.

Εκει ειναι η μαγκια.. και η ορθη μετρηση των ημερων που φευγουν.

Εχεις κατα ενα μεγαλο μερος δικιο.Αλλα θελω να κανω την προσπαθεια μου με τους δικους μου ορους,οσο γινεται ευνοικοτερη για την περιπτωση μου.

Γιατι θεωρεις τον τιτλο παραπλανητικο,ομως;

Δεν καπνιζω,στην κυριολεξια.Λαμβανω μια απο τις ουσιες του τσιγαρου,την νικοτινη (+αλλες 5 χημικες ουσιες συμφωνα με το κουτακι) και να σου πω την αληθεια δεν ειμαι κατα της νικοτινης.

Προφανως ο τελικος στοχος ειναι να μην κανω χρηση με οποιονδηποτε τροπο της νικοτινης.

Το μαχαιρι σαν λυση ακουγεται η καλυτερη αλλα και η δυσκολοτερη συναμα.

<p>Μισό μήνα άκαπνος ούτε patches ούτε τίποτα! Μαχαίρι τύπου!! Νεύρα που και που ειδικά όταν με τον καφε δεν κάνω τσιγάρο! Κατα τα αλλά την παρούσα φάση δεν την αλλάζω! Καλη τύψη σε όποιον το αποφασίσει να το κόψει καλό κουράγιο σε όσους προσπαθούν</p>

Εισαι μαγκας.Συνεχισε ετσι Κοσκο!

7 χρόνια δύσκολα να το κόψεις... θέλει έντονη αυθυποβολή.

Εγώ θα σου πρότεινα να αλλάξεις παραστάσεις για μια βδομάδα + (πχ αν δεν μένεις στην ίδια πόλη με τον πατρικό σου να πας εκεί ή να κάνεις έξτρα μινι διακοπούλες ειδικά με αυτό )

Παράλληλα με το τσιγάρο απόκτησε ενα νεο χόμπι οτιδήποτε εκτός γυμναστικής (αυτή θα την κάνεις έτσι και αλλιώς :P )

Εμένα προσωπικά με βοήθησε πολύ ο χυμός πορτοκάλι (πραγματικά δεν ξέρω γιατι άλλα κάθε φορά που έπινα δεν είχα ανάγκη για τσιγάρο)  αλλά παίζει να δουλεύει μόνο για εμένα αυτό πάντως δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις.

Κάθε φορά που έχει ανάγκη και σου μπαίνουν ψίλοι στα αυτιά για να καπνίσεις είτε πχ επειδή είδες να ανάβουν τσιγάρο σε ταινία είτε επειδή κάνεις κάτι που όταν το έκανες παλιά άναβες και ένα τσιγαράκια απλά "μίλα με τον εαυτό σου" πες μέσα σου ότι δεν το χρειάζεσαι και ότι αυτό που αισθάνεσαι είναι αντανακλαστικό θα σου περάσει... και όντως μετα απο καμιά βδομάδα θα σου περάσει. 

Α και προσπάθησε να μην είσαι κοντά σε τασάκια και ανθρώπους που καπνίζουν το πρώτο διάστημα επίσης να μην κάνεις πράματα που όταν τα έκανες άναβες και ένα τσιγάρο σχεδόν παραδοσιακά (εγώ ας πούμε μετά το φαγητό ή μαζί με τον πρωινό καφέ άναβα στάνταρ ένα)  ή αν είναι να τα κάνεις κάντα με διαφορετικό τρόπο (άλλαξε καφέ άλλαξε μέρος που τον πίνεις κτλ)

Το νεο χομπι ειναι μεσα στα πλανα μου,αλλα εκτος του ευρους της γυμναστικης δεν μπορω να σκεφτω κατι ενδιαφέρον.

Αλλαζω παραστασεις καθως πια εχω μετακομισει στο πατρικο μου και μια στο τοσο ανεβαινω Θεσσαλονικη.

Δημοσ.

Εχεις κατα ενα μεγαλο μερος δικιο.Αλλα θελω να κανω την προσπαθεια μου με τους δικους μου ορους,οσο γινεται ευνοικοτερη για την περιπτωση μου.

Γιατι θεωρεις τον τιτλο παραπλανητικο,ομως;

Δεν καπνιζω,στην κυριολεξια.Λαμβανω μια απο τις ουσιες του τσιγαρου,την νικοτινη (+αλλες 5 χημικες ουσιες συμφωνα με το κουτακι) και να σου πω την αληθεια δεν ειμαι κατα της νικοτινης.

Προφανως ο τελικος στοχος ειναι να μην κανω χρηση με οποιονδηποτε τροπο της νικοτινης.

Το μαχαιρι σαν λυση ακουγεται η καλυτερη αλλα και η δυσκολοτερη συναμα.

Εισαι μαγκας.Συνεχισε ετσι Κοσκο!

Το νεο χομπι ειναι μεσα στα πλανα μου,αλλα εκτος του ευρους της γυμναστικης δεν μπορω να σκεφτω κατι ενδιαφέρον.

Αλλαζω παραστασεις καθως πια εχω μετακομισει στο πατρικο μου και μια στο τοσο ανεβαινω Θεσσαλονικη.

Δοκίμασε το σκάκι είναι κάτι φθηνό διασκεδαστικό και αν δεν έχεις φίλους που παίζουν μπορείς να παίζεις online με άλλους, είναι διδακτικό (και υπάρχει πολύ μεγάλο υλικό για να μάθεις online επι πληρωμή αλλά και δωρεάν ) καθώς και βίντεο με παιχνίδια μεγάλων παικτών για να σε εμπνέουν... τέλος θέλει να επενδύσεις χρόνο που θα σε βοηθήσει στο να συγκεντρώνεσαι εκει αλλά δεν χρειάζεται και να ασχολείσαι τακτικά μόνο όταν έχεις όρεξη φτάνει.

Δημοσ.

Σκακι ρε μαλακα...δεν το χω στο μυαλο μου σαν χομπυ!

Το λιωνα περυσι 3-4 παρτιδες καθημερινα.φετος εριξα την συχνοτητα σε σημειο που το καλοκαιρι δεν επαιξα ουτε 1 παρτιδα.

Ωραιος mr Proper!

Δημοσ.

τι ακριβος εννοεις με τη ψυχολογικη εξαρτηση;

Εγω εχω μια καλη ευκαιρια να το κοψω μια και καλη. Μπαινω σε καινουργιο διαμερισμα σε λιγες μερες και επειδη θα αλλαξω περιβαλον ελπιζω να ναι και πιο ευκολο να αλλαξω συνηθειες. Εχω σκοπο με το που μετακομισω να γραφτω στο γυμναστηριο ακριβος απεναντι, να αρχησω να μαγειρευω σπιτι και να κοψω το καπνισμα. Θα παω και το αμαξι για ενα καλο καθαρισμο και θα χρησιμοποιω το τασακι μονο για κερματα. Δε ξερω αν ειναι καλη ιδεα, αλλα λεω να εχω μια κασετινα με πουρα στο σπιτι οταν εχω κοσμο και καπνιζουν εξω να βγαινω να κανω και γω ενα πουρακι αλλα μονο σε τετοιες περιπτωσεις. Το να αρχησω να κανω πουρα καθημερινα πολυ χλωμο το κοβω.

Καπνιζω χρονια και εχω καταφερει να το κοψω για δυομιση μερες, μετα δεν αντεξα και εκανα ενα και αυτο που αισθανθηκα μονο σαν ευφορια μπορω να το περιγραψω, κυριολεκτικα ηθελα να φαω και το τσιγαρο. Σκετο ναρκωτικο.

Το πουρο ειναι αλλη φασις. Δε συνκρινεται με το καπνισμα. Φθανει να μην εννοεις σιγαριλος/πουρακια.

Δημοσ.

Γνώμη μου κόψε τη νικοτίνη και όλα τα υποκατάστατα του τσιγάρου απότομα

Θα ζοριστείς πολύ τις πρώτες 10-15 μέρες μέχρι να απεξαρτοποιηθεί ο οργανισμός και οι μετέπειτα 15-20 μέρες θα είναι θέμα ψυχολογικό (πχ καφές και τσιγάρο, παρέες καπνιστών, στρες, άλλες παρενέργειες)

Επίσης έγραψες ότι παίρνεις patches αλλά πόσα mg νικοτίνη λαμβάνεις από αυτά την ημέρα και πόσα mg από τσιγάρα έκανες παλαιότερα;

Νικοτίνη από βικι

Η νικοτίνη, όταν εισέλθει στον ανθρώπινο οργανισμό μέσω του κυκλοφορικού συστήματος, απορροφάται ταχέως και υπερβαίνει τον αιματεγκεφαλικό φραγμό. Η ημιπερίοδος ζωής της νικοτίνης στον οργανισμό είναι περίπου δύο ώρες. Από φυσιολογικής απόψεως είναι ένα από τα ισχυρότερα δηλητήρια και προσβάλλει τόσο το κεντρικό όσο και το περιφερειακό νευρικό σύστημα. Είναι, επίσης, ουσία η οποία προκαλεί ισχυρότατο εθισμό. Σε πολύ μικρές ποσότητες αποτελεί ισχυρό διεγερτικό και συνεπώς προκαλεί αύξηση των καρδιακών παλμών και της αρτηριακής πίεσης. Προκαλεί, επίσης, ζάλη και ναυτία καθώς και ανορεξία. Ο εθισμός που προκαλεί στους καπνιστές είναι ιδιαίτερα ισχυρός, καθώς μόνο το 20% των συστηματικά καπνιστών καταφέρνουν να κόψουν το κάπνισμα με την πρώτη προσπάθεια. Η αποχή από το κάπνισμα συνήθως προκαλεί, εκτός των συμπτωμάτων στέρησης, ισχυρή αύξηση της όρεξης, με συνέπεια οι καπνιστές να εμφανίζουν έντονη αύξηση σωματικού βάρους ιδιαίτερα κατά τους πρώτους μήνες της διακοπής.

Μπόνους Adverse Effects για να ξέρεις τι επιπτώσεις να περιμένεις

• Moderators
Δημοσ.

Bragging time.

Λοιπόν μεχρι πριν το παρω αποφαση, ειλικρινά δε μπορουσα να θυμηθώ πως ειναι να μην καπνιζω. Παιζει να ειχα ελαχιστες φωτογραφίες χωρις τσιγαρο στα 15 περιπου χρονια που καπνιζα, ασε που καθε μου κινηση επηρεαζοταν απο το τσιγάρο. Επιλογη μέρους εξοδου, να προλάβω να κάνω και ενσ τσιγάρο πριν/μετά το οτιδήποτε, να εχω στριψει τσιγαρα απο το βραδυ για το πρωι κ.ο.κ.

Ο κλασικός καπνιστής δηλ. τιποτε το ιδιαίτερο.

Τελικα αποφασισα πως με κούρασε ολη αυτη η διαδικασία και το έκοψα πληρως συνειδητοποιημενα. Ειχα βεβαια αλλη μια αποτυχημένη αποπειρα πριν 7/8 χρονια περιπου που διήρκεσε λιγους μηνες, ομως τοτε ηταν περισσότερο λόγω πιεσεων παρα λογω δικης μου αποφασης.

Οποτε λοιπον ειπα κανα μηνα πριν να ενημερωθώ για ολη τη διαδικασία διακοπής, τα στερητικα που θα σκασουν, γιατι θα σκάσουν, τι γινεται στο σωμα και στο μυαλο κατα τη διακοπή. Και μεσω φορουμ κλπ. Οποτε ήμουν πληρως ενημερος για το οτι κάποια στιγμή πχ στους 2 με 3 μήνες θα μου ερθει να κανω το τσιγαρο της επιβράβευσης και πως ειναι παγίδα για να ξαναρχίσω.

Τέλος πάντων δε σκοπεύω να πω κοψτε το κάπνισμα, το εχουμε ολοι ακουσει πολλες φορες απο φιλους αλλα ακομα και απο άτομα που δεν τους πεφτει καν λογος. Αλλωστε ειναι πολυ προσωπικό στον καθενα το ποτε θα σταματήσει, γιατι θα σταματησει και αν θα σταματησει τελικα. Απλως έγραψα τα παραπανω (σορι για το σεντονι) γιατι μπορει να το διαβάσει κάποιος και να εμπνευστεί ή να επηρεαστει θετικα. :)

post-122525-0-02341600-1441104560_thumb.jpg

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.

Εγώ έχω καιρό μέχρι την 15ετια του Στορμ. Ας κάνω ένα μαλμπορακι..:P

Not what I had in mind οταν ελεγα για έμπνευση :lol:

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ισχυει. Λες "τελεια, τα καταφερα, θα κανω ένα τσιγαρο, αλλωστε το εκοψα πλέον."

And boom, back to day 1.

Δημοσ.

Παντως κι εγω το σκεφτομουν αυτο της επιβραβευσης.Την ημερα που θα παρω το πτυχιο να το κανω το νικητηριο!Λαθος σκεψη ε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...