charatzidisandreas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Καλησπέρα σε όλους! Πρόκειται να πραγματοποιήσω μία παραγγελία από το computeruniverse.net. και έχω κάποιες απορίες: 1. Εχω κάνει κανονικά έναρξη ενδοκοινοτικών συναλλαγών και μπορώ να αγοράσω χωρίς να πληρώσω ΦΠΑ. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να πληρώσω λόγω capital control. Ωστόσο έχω βρει φίλο με κάρτα από Γερμανική τράπεζα και μπορεί να με εξυπηρετήσει για να κάνω την παραγγελία. Η ερώτηση μου είναι, σε περίπτωση που το κάνω αυτό, θα αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα με εφορίες κτλ? Με άλλα λόγια υπάρχει πρόβλημα αν το τιμολόγιο είναι στο όνομα της επιχείρησής μου, αλλά η πληρωμή έχει γίνει με κάρτα κάποιου άσχετου? 2. Θα αγοράσω προϊόν της dell με 2 χρόνια εγγύηση, αλλά προφανώς για την Γερμανική αγορά (όπως μου είπαν στο computeruniverse). Μπορώ να την χρησιμοποιήσω στην Ελλάδα? Τι χρειάζεται να κάνω? Ευχαριστώ πολύ!
xristoforos89 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 2. Θα αγοράσω προϊόν της dell με 2 χρόνια εγγύηση, αλλά προφανώς για την Γερμανική αγορά (όπως μου είπαν στο computeruniverse). Μπορώ να την χρησιμοποιήσω στην Ελλάδα? Τι χρειάζεται να κάνω? Αν το μοντέλο κυκλοφορεί και στην Ελλάδα, τότε έχεις κανονικά εγγύηση και εδώ.
charatzidisandreas Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2015 Ευχαριστώ πολύ Χριστόφορε! Καμία εμπειρία με το πρώτο ζήτημα κανείς?
ocelotgr Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2015 Θεωρητικά, σε ενδεχόμενο έλεγχο ίσως να έχεις πρόβλημα, αλλά αν είναι κάτω από 500€ ισχυρίζεσαι ότι έγινε με μετρητά πχ. Πρακτικά, αφενός κράτα το extrait της κατάθεσης μαζί με το τιμολόγιο, αφετέρου θεωρώ πως κανένας φυσιολογικός εφοριακος δεν θα σε κυνηγήσει για πλαγιές μικροσυναλλαγες που έγιναν αναγκαστικά σε "γκρι ζωνες" εν μέσω cap. controls. Στην τελική, αν σε κυνηγήσει, κυνηγά τους κ εσυ για διαφυγοντα κέρδη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα