Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια να κανω μια ερωτηση?

Εχω ενα laptop dell με windows 8.1(γνησια).

Ανεκαθεν ειχε ενα προβλημα το windows update.Δηλαδη οταν πηγαινε να κανει update manually εβρισκε τα updates αλλα οταν πηγαινε να τα εγκαταστησει πηγαινε η μπαρα δεξια αριστερα και τιποτα.

Σημερα προσπαθησα να εγκαταστησω τα 10.

Τα ιδια.

Στο τελευταιο σταδιο που λεει αναζητηση ενημερωσεων κολλαει παει η μπαρα δεξια αριστερα και δε βρισκει τιποτα.

Προσπαθησα να επικοινωνξσω και με το τμημα τεχνικης υποστηριξης της ms αλλα ποτε με εβγαζε στην ιταλια,ποτε στην Αγγλια κτλ.

Ετρεξα και ενα tool απο τημ ιστοσελιδα για την αυτοματη επιδιορθωση των προβληματων του windows update το ετρεξα, υποτιθεται κατι βρηκε αλλα και παλι τιποτα.

ΚΑμια ιδεα?

Δημοσ.

Θα πρότεινα να πάρεις ένα backup από τα αρχεία σου και να κάνεις επαναφορά του λάπτοπ στην εργοστασιακή του κατάσταση. Μετά προσπάθησε να πάρεις τα updates.

• Like 1
Δημοσ.

ΠΑιδια ευχαριστω για τη βοηθεια.

ΝΑ τονισω οτι προσπαθω να κανω την αναβαθμιση σε 2 pcs(laptop/desktop).

Με τη βοηθεια σας ολα οκ στο λαπτοπ.

Στο desktop ομως προεκυψε νεο θεμα.

Ενω προχωραει η αναβαθμιση  και μετα τη δημιουργια μεσου μου βγαζει το μηνυμα"

Το προγραμμα εγκαταστασης απετυχε να προετοιμασει τον καταλογο εργασιας,

Και σταματαει.

Καμια ιδεα?

Δημοσ.

Θα δοκιμάσεις Άμεση Αναβάθμιση με το Media Creation Tool, που τα κατεβάζει και αν θες αφού κανεις upgrade κάνεις και με Iso clean install.. Δυστυχώς όμως μου διαφεύγει το link αλλά στο θέμα :Συζήτηση - Νέα για τα επερχόμενα Windows Threshold - Windows 10 στην σελίδα 59 υπάρχει το Link...

(Το 59 το θυμάμαι τυχαία)

Δημοσ.

εννοειται οτι ειχα ηδη κατεβασει το εν λογω tool.Με αυτο μου δημιουργει το προβλημα.

Εχω επικοινωνησει 2 φορες με την ms αλλα δεν με εχουν καλεσει πισω.Υπαρχει δυνατοτητα chat για βοηθεια η καμια αλλη ιδεα?

Δημοσ.

Loipoν επικοινωνησε σημερα μαζι μου η ms και η τεχνικος μου ειπε οτι ειναι θεμα καρτας γραφικων(on board ATI HD4000),Μου ειπε οτι μολις η ΑΤΙ βγαλει driver θα γινει οκ.

Απο οτι ειδα ομως η ΑΤΙ εχει βγαλει driver 10 για πολυ λιγες απο τις καρτες της.

http://www.amd-drivers.com/amd-ati-graphics-drivers.html

και στο λαπτοπ onboard ATI εχει και αναβαθμιστηκε μια χαρα .

Το ειπα στην τεχνικο και μου ειπε οτι λειτουργει σε καθεστως συμβατιοτητας?

Υπαρχει τροπος να παρακαμψουμε το προβληαμα με τον driver και να εγκατασταθουν τα 10αρια κανονικα?

Δημοσ.

Δεν έχουν βγει drivers για τα 10άρια για την σειρά HD4000 από την amd. Μόνο από την 5000 και πάνω έχει.

The HD 4000 series and earlier do not meet the minimum WDDM requirements of Windows 8 (unenforced), 8.1 (enforced), and Windows 10. Has been discussed at length by AMD. No amount of wishing is going to miraculously change a WDDM support level.

Οπότε μην περιμένεις να βγουν ποτέ drivers για την κάρτα σου γιατί δεν υποστηρίζονται από τα standard των 10.

Στο laptop ποια ati έχεις; Πήγαινε στη διαχείριση συσκευών (δεξί κλικ στη σημαία του start menu) και δες τι λέει στον προσαρμογέα οθόνης. Αν λέει τυπικός προσαρμογέας vga τότε δεν έχει εγκατασταθεί η κάρτα γραφικών.

EDIT:

Δες το παρακάτω post του χρήστη totbox420 στα forum της amd. Προτείνει μια λύση που μπορείς να την δοκιμάσεις.

https://community.amd.com/message/2662641#2662641

Δες και στο παρακάτω που είναι παρόμοιο

http://www.jongibbins.com/windows-8-1-and-legacy-atiamd-graphics-drivers/

Δημοσ.

Telika toy laptop δεν ειναι ΑΤΙ

Στον προσαρμογεα οθονης του λαπτοπ λεει 

Mobile intel®965 express chipset family.

Ισως ετσι εξηγειται...

Thanks για τα λινκς .

Το πρωτο αναφερεται στα win 8 αν δεν κανω λαθος οποτε δεν ξερω αν με αφορα.

Θα μελετησω το δευτερο αν και απο το λιγο που ειδα η καρτα μου δεν Υποστηριζει  τα 10αρια.

Θα το μελετησω παρολα αυτα απο αυριο .................

Δημοσ.

Που το είδες να αναφέρεται στα 8;

Η επικεφαλίδα μάλιστα λέει Windows 10 Radeon HD4870 Problem και το λινκ σε στέλνει στο post του totbox420 το οποίο σου λέει να κατεβάσεις τους legacy drivers για win 7/8 και πως να τους χρησιμοποιήσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ειπα αναποδα .

Το δευτερο ποστ αναφερεται στα 8 και το πρωτο στα 10αρια.

Ακολουθησα τις οδηγιες αλλα και παλι τιποτα.Μου βγαζει το ιδιο μηνυμα.

Καμια ιδεα?Μπορω καπως να παρακαμψω τη διαδικασια?

Παντως θεωρω απαραδεκτο που η ΑΤΙ απεκλεισε μια τοσο μεγαλη γκαμα καρτων της απο τα 10 (αν και στα 8 δουλευαν κανονικα).

Και κατι ασχετο.Πως Μπορω να αλλαξω τον τιτλο (γιατι δεν ειναι θεμα update πια).

Επεξ/σία από louben
Δημοσ.

δοκίμασε να κάνεις format. μην περάσεις drivers και κανε κατευθείαν αναβάθμιση στα 10 αν τα περάσει δες αν  σου εχει  βρει τους drivers αν οχι βάλε του 7 η 8 και αν σου λεει δεν υποστηρίζετε  άλλαξε την συμβατότητα σε 7 πριν κάνεις εγκαταστήσει 

Δημοσ.

δοκίμασε να κάνεις format. μην περάσεις drivers και κανε κατευθείαν αναβάθμιση στα 10 αν τα περάσει δες αν  σου εχει  βρει τους drivers αν οχι βάλε του 7 η 8 και αν σου λεει δεν υποστηρίζετε  άλλαξε την συμβατότητα σε 7 πριν κάνεις εγκαταστήσει 

Θα προτιμουσα να αφησω τη λυση του φορματ ως εσχατη επιλογη.

Μια ασχετη ερωτηση.Πως γινεται να μου εχει βγαλει κατω το εικονιδιο οτι εχω εξασφαλισει αναβαθμιση σε 10(εχοντας υποτιθεται ελεγξει ολες τις παραμετρους του) τη στιγμη που τελικα εχω θεμα καρτας γραφικων????

Δημοσ.
[...]

Παντως θεωρω απαραδεκτο που η ΑΤΙ απεκλεισε μια τοσο μεγαλη γκαμα καρτων της απο τα 10 (αν και στα 8 δουλευαν κανονικα).

Και κατι ασχετο.Πως Μπορω να αλλαξω τον τιτλο (γιατι δεν ειναι θεμα update πια).

Αν πρόσεξες το quote παραπάνω, δεν φταίει η ati αλλά η ms και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό.

Το ίδιο έγινε και με τα 7άρια όπου δεν δούλευαν αρκετές κάρτες.

Πάντως και με την nvidia δεν είναι καλύτερα τα πράγματα. Δεν υπάρχουν drivers για 10άρια για την σειρά 7000 και κάτω, ούτε καν για 8.1.

Δημοσ.

ΜΕ λιγα λογια η μονη λυση ειναι να επιλεξεις μι απο τις "συμβατες"καρτες της ms?Ayτο για τις ιδιες τις εταιρειες που κατασκευαζουν τις καρτες δεν ειναι καταστροφη?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...