Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το αυτό. Έχω εγκατεστημένο ένα πρόγραμμα, και προσπαθεί να κάνει update σε έκδοση που δεν θέλω. Πώς βρίσκω την διεύθυνση (ή το site) που επικοινωνεί για να την μπλοκάρω?

Δημοσ.

Με λιγη βοηθεια και πολυ τυχη.

Αλλα α.) εφοσον μιλαμε για Windows και β.) δεν ειναι απαραιτητη η επικοινωνια της εφαρμογης με το δικτυο, γιατι δεν κανεις block το/τα εκτελεσιμα αρχεια μεσω του Windows Firewall?

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα. Από τον πίνακα ελέγχου θα πας στο Τείχος προστασίας τον Windows  και στο παράθυρο πάνω αριστερά Να επιτρέπεται ένα πρόγραμμα... μετά Αλλαγή ρυθμίσεων βρίσκεις το πρόγραμμα που θες και ξετσεκάρεις και τα δυο κουτάκια

• Like 1
Δημοσ.

Καταρχήν σας ευχαριστώ παιδιά. Δοκίμασα με το wireshark αλλά δεν τα κατάφερα. Βασικά ήθελα να βρω τη διεύθυνση, για να την βάλω σε ένα host file που έχω.  Εξοικονομώ κάμποσο χρόνο έτσι.

Δημοσ.

Καταρχήν σας ευχαριστώ παιδιά. Δοκίμασα με το wireshark αλλά δεν τα κατάφερα. Βασικά ήθελα να βρω τη διεύθυνση, για να την βάλω σε ένα host file που έχω.  Εξοικονομώ κάμποσο χρόνο έτσι.

Κάνε αναζητηση στο google το προγραμμα να βρεις την ip

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ολα αυτα που σου ειπαν τα παιδια και ακομη το αρχειο που κανει π.χ. update.exe μετενομασε το σε update.exe.bak, για να μη τρεχει.

Δημοσ.

Το είχα κάνει αυτό φίλε, αλλά κάθε φορά που άνοιγα το πρόγραμμα, μου πετούσε το σπαστικό update.exe error κτλ. Έκανα αυτό που είπαν τα παιδιά, και όλα εντάξει.

Αλλά, μιας και το ξαναπιάσαμε, υπάρχει κανα script, που να δημιουργεί κανόνες που του θέτω?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γιατι να μπεις σε τετοια διαδικασια ψαχνοντας μια διευθυνση για να την βαλεις στο hosts;

απλα βαζεις το exe του προγραμματος στο firewall, 15'' διαδικασία είναι.

πάτα το πλήκτρο των Windows μαζι με το πληκτρο R για να σου εμφανιστει το πεδιο εκτελεσης και γραψε "WF.msc".

απο το firewall πας στα "outbound rules", επιλεγεις "new rule", επιλεγεις το exe του προγραμματος στο οποιο θες να μπλοκαρεις την προσβαση στο διαδικτυο, πάπαλα!

ΥΓ) μπορει να εχει ξεχωριστο αρχειο για update αλλα ειναι πολυ σπανια περιπτωση να συμβαινει κατι τετοιο (πχ καποιο αρχειο update.exe στον φακελο του προγραμματος, κατα 99% μπλοκαροντας το κυριως exe εχει γινει η δουλεια). μπορεις να το τσεκαρεις επιλεγοντας επιτηδες "update" μεσα απο το προγραμμα για να δεις αν θα σου πει οτι δεν μπορει να επικοινωνησει με τον server.

OutboundRule.png

Επεξ/σία από xaerialtwistx

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...