Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με μια αναβάθμιση που θέλω να κάνω στο μηχάνημα μου. Απο κάτω παραθέτω τη σχετική φόρμα:

i) Το ποσό που διαθέτουμε: 1200-1300 Max

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (αναφέρετε επίσης αν θα ασχοληθείτε με το mining ή όχι: Gaming

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Οχι καποιο

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης?Οχι υπαρχει οθονη με μοντελο: U2412Mb -DELL και θα μεινω σε αυτην την οθονη γιατι με καλυπτει απολυτα

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι υπαρχει ηδη

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση): Θα προτιμουσα απο ενα καταστημα εκτος βεβαια και αν η διαφορα τιμης ειναι μεγαλη οποτε δε εχω προβλημα εκει.

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Oχι εγω θα τα τοποθετησω

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Oxi

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> Συνηθως χρησιμοποιω το OC που κανει η μητρικη οποτε manually δεν θα ασχοληθω. Παρολαυτα ενα ξεκλειδωτο θα προτιμουσα.

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? Οχι

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Παρακατω ειναι η λιστα των εξαρτηματων που εχω στο PC και σε κοκκινο αυτα που θελω να αλλαξω:

CPU: Intel i5 4670Κ | ---> ΑΛΛΑΓΗ (Σε i7 ενδιαφερομαι κυριως και socket 2011 03)

CPU cooler: Corsair Hydro Series H100ι |

Motherboard: MSI Z87-G45 GAMING | ---> ΑΛΛΑΓΗ (Σε Gigabyte εβλεπα αλλα να περνει DDR4)

Ram: 2 X 4GB Corsair Vengeance 1600MHz DDR3 | ---> ΑΛΛΑΓΗ (Εδω ενδιαφερομαι για 32 Η 16 gb DDR4  και κοιτουσα τις hyperX)

GPU: Gigabyte Radeon HD 7870 O.C 2GB DDR5 | 

SSD1: OCZ Agility 3 120GB | 

SSD2: OCZ Vertex 4A 250GB |

Psu: Corsair Gaming series GS800 | 

Case: Corsair Obsidian Series 800D | 

Monitor: Dell Ultrasharp 24¨ Wide LED | 

Sound Card: Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series | 

Ευχαριστω εκ των προτερων ολους

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Πέρα από την κάρτα γραφικών που είναι παλιά, πού δεν σε καλύπτει το σύστημά σου στο gaming; 

Το μόνο μη αξιόλογο που έχεις είναι το τροφοδοτικό, αλλά αν δεν σου έχει βγάλει προβλήματα, κράτα το.

Κατ' εμέ, πάρε μια καινούργια κάρτα, τέτοια που να σου αρκεί για 1080p, και αν θέλεις, δώσε τις μνήμες και πάρε 2 8άρες στα 2400 τώρα που είναι πάμφθηνες και θα έχεις ένα πολύ δυνατό σύστημα για gaming. 

Δημοσ.

Καλησπερα pnick, ευχαριστω για την απαντηση. Γραψε λαθος στην καρτα γραφικων εκανα χαζομαρα κια εβαλα την παλια μου. Αυτη νπου εχω ειναι η r9 290x της Gigabyte.

Το τροφοδοτικο ειναι σκυλι μεχρι στιγμης και δεν μου εχει κολωσει πουθενα οποτε αμα δεν παραστει αναγκη λογω αναβαθμισης δεν λεω να το αλλαξω

Δηλαδη πιστευεις πως αμα αλαξω μνημες μονο θα ειμαι καλυμενος?

Για τον επεξεργαστη παρατηρω συνηθως σε mmo που τραβαει πιο πολυ επεξεργστη παρα γραφικα οτι μου κολωνει αρκετα και παιζω με κατι fps τυπου 35 σε medium h high. (τα εχω κανει ολα update btw στο συστημα απο θεμα drivers)

Δημοσ.

Με ολο το σεβασμο, , 1300 ευρω για αναβαθμιση ενος τετοιου συστηματος, και να θες δυσκολα θα καταφερεις να τα δωσεις. Και πανω απ ολα δε θα εχει νοημα. Με αυτα τα λεφτα η μονη αναβαθμιση που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις μια πολυ καλη οθονη, και την αναλογη καρτα γραφικων που να μπορει να ανταπεξελθει στην μεγαλυτερη αναλυση.

Τωρα αν στα 3 που εχεις σημειωσει θες οπωσδηποτε να τα αλλαξεις για ψυχολογικους λογους, θα σου ελεγα εναν i7-4790K μαζι με μια καλη z97 μητρικη και μνημες 2x8 GB @1600Mhz με CL<=9.

Δημοσ.

Δεν είμαι ειδικός στο gaming, καθότι δεν είμαι gamer :-) , αλλά πιστεύω ότι η μετάβαση σε άλλο socket και επεξεργαστή ελάχιστα έως καθόλου θα σου προσφέρει. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι ένα overclocking στον επεξεργαστή, αν τον έχεις σε στοκ ταχύτητα, μιας και έχεις καλή ΑΙΟ ψύξη. Πιστεύω, ένα 4.6GHz το έχεις άνετα. Μη περιμένεις κάτι φοβερά περισσότερο στο gaming από επεξεργαστές άλλων socket, ειδικά τους ακριβούς του 2011-3.

Τώρα, αν έχεις την 290Χ δεν υπάρχει κανένας λόγος να κοιτάξεις και για κάρτα.

Δημοσ.

Με ολο το σεβασμο, , 1300 ευρω για αναβαθμιση ενος τετοιου συστηματος, και να θες δυσκολα θα καταφερεις να τα δωσεις. Και πανω απ ολα δε θα εχει νοημα. Με αυτα τα λεφτα η μονη αναβαθμιση που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις μια πολυ καλη οθονη, και την αναλογη καρτα γραφικων που να μπορει να ανταπεξελθει στην μεγαλυτερη αναλυση.

+1

Ragonix ποιά είδη παιχνιδιών παίζεις περισσότερο και σε τι επίπεδο;

Δημοσ.

Τωρα αν στα 3 που εχεις σημειωσει θες οπωσδηποτε να τα αλλαξεις για ψυχολογικους λογους, θα σου ελεγα εναν i7-4790K μαζι με μια καλη z97 μητρικη και μνημες 2x8 GB @1600Mhz με CL<=9.

Καλησπερα Kougi ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου! Οχι για ψυχολογικους λογους δεν θα το εκανα γι αυτο ηθελα να παρω και μια δευτερη γνωμη για να μην παω να τα πεταξω τσαμπα τα λεφτα. Παρολαυτα ανα ανεβαζα μνημες πως θα το εβλεπες?

Δεν είμαι ειδικός στο gaming, καθότι δεν είμαι gamer :-) , αλλά πιστεύω ότι η μετάβαση σε άλλο socket και επεξεργαστή ελάχιστα έως καθόλου θα σου προσφέρει. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι ένα overclocking στον επεξεργαστή, αν τον έχεις σε στοκ ταχύτητα, μιας και έχεις καλή ΑΙΟ ψύξη. Πιστεύω, ένα 4.6GHz το έχεις άνετα. Μη περιμένεις κάτι φοβερά περισσότερο στο gaming από επεξεργαστές άλλων socket, ειδικά τους ακριβούς του 2011-3.

Τώρα, αν έχεις την 290Χ δεν υπάρχει κανένας λόγος να κοιτάξεις και για κάρτα.

Ευχαριστω pnick για την απαντηση! Αυτη τη στιγμη τρεχω τον επεξεργαστη OC με το OC genie που εχει η μητρικη μου στα 4.00. Καρτα οχι δεν θα χρειαστω οντως καθως καλυπτει νομιζω αρκετα καλα τωρα και ευτυχω που το  ανεφερες πιο πανω γιατι θα το ξεχνουσα να το συμπεριλαβς στο comment! 

+1

Ragonix ποιά είδη παιχνιδιών παίζεις περισσότερο και σε τι επίπεδο;

Καλησπερα Milennium και ευχαριστω για την απαντηση! Mmo παιζω WoW και Star Wars και εκει ειναι που εχω βλεπω τα τρελα με τα fps και δεν καταλαβαινω.

Περα απο αυτα παιζω gta v αργοτερα σιγουρα για Assassins Creed και need for speed κανα shadows of Mordor και αλλα τετοιου τυπου για να καταλαβεις περιπου.

Δημοσ.

Για τον επεξεργαστη παρατηρω συνηθως σε mmo που τραβαει πιο πολυ επεξεργστη παρα γραφικα οτι μου κολωνει αρκετα και παιζω με κατι fps τυπου 35 σε medium h high. (τα εχω κανει ολα update btw στο συστημα απο θεμα drivers)

Φίλε μου μήν μας τα λές τέτοια πράγματα εδώ,ποιό mmo σου τρέχει με 35 fps σε 1080p me 290x kai 4670k σε medium settings?!!(εγώ δεν σε πιστεύω).πρίν 10 μήνες είχες ανοίξει ένα thread για αναβάθμιση,καταλήξατε οτι το μόνο που χρειαζόσουν ήταν κάρτα και μπράβο σου αγόρασες μία πολύ καλή υλοποιήση της 290χ.Αυτή την στιγμή για gaming σε 1080p και πάλι δεν χρειάζεσαι αναβάθμιση,αλλά επειδή προφανώς θέλεις να ρίξεις 1200 ευρώπουλα στην αγορά,θα σου πώ την αποψή μου.

1)Mε i7 extreme 2011-3 δέν κερδίζεις τίποτα στα παιχνίδια(αυτή την στιγμή)σε σχέση με i7-4790k

2)Το όφελος ενός ι7 4790κ σε games είναι πολύ μικρό σε σχέση με έναν i5 4690κ αναλόγικά

3)Δέν ξέρω και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε ένα gaming pc χρειάζεσαι 32 gb ram.

4)Σε ένα gaming σύστημα τα πρωταρχικής σημασίας για την μέγιστη gaming εμπειρία είναι GPU+MONITOR

5)Άν επιμένεις να ρίξεις 1200 ευρώ μπορείς να αναβαθμίσεις με 2 τροπους ή αγοράζεις μία gtx980ti/radeon furyx+1440p monitor με gsync/freesync ή παίρνεις i7 6700k+Z170 μητρικη+ddr4 

To να θές να ρίξεις άσκοπα χρήμα σε κάτι είναι δικαίωμα σου και πολυ καλά κάνεις,το να υποβαθμίζεις κάτι για να δικαιολογήσεις αυτά τα έξοδα,δέν το ΄δεχομαι.Φιλικά πάντα

Δημοσ.

Καλησπερα Kougi ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου! Οχι για ψυχολογικους λογους δεν θα το εκανα γι αυτο ηθελα να παρω και μια δευτερη γνωμη για να μην παω να τα πεταξω τσαμπα τα λεφτα. Παρολαυτα ανα ανεβαζα μνημες πως θα το εβλεπες?

Ευχαριστω pnick για την απαντηση! Αυτη τη στιγμη τρεχω τον επεξεργαστη OC με το OC genie που εχει η μητρικη μου στα 4.00. Καρτα οχι δεν θα χρειαστω οντως καθως καλυπτει νομιζω αρκετα καλα τωρα και ευτυχω που το  ανεφερες πιο πανω γιατι θα το ξεχνουσα να το συμπεριλαβς στο comment! 

Καλησπερα Milennium και ευχαριστω για την απαντηση! Mmo παιζω WoW και Star Wars και εκει ειναι που εχω βλεπω τα τρελα με τα fps και δεν καταλαβαινω.

Περα απο αυτα παιζω gta v αργοτερα σιγουρα για Assassins Creed και need for speed κανα shadows of Mordor και αλλα τετοιου τυπου για να καταλαβεις περιπου.

Μεχρι 16 αξιζει να βαλεις, παραπανω μονο για παιχνιδια δεν εχει νοημα.

Δημοσ.

Φίλε μου μήν μας τα λές τέτοια πράγματα εδώ,ποιό mmo σου τρέχει με 35 fps σε 1080p me 290x kai 4670k σε medium settings?!!(εγώ δεν σε πιστεύω).πρίν 10 μήνες είχες ανοίξει ένα thread για αναβάθμιση,καταλήξατε οτι το μόνο που χρειαζόσουν ήταν κάρτα και μπράβο σου αγόρασες μία πολύ καλή υλοποιήση της 290χ.Αυτή την στιγμή για gaming σε 1080p και πάλι δεν χρειάζεσαι αναβάθμιση,αλλά επειδή προφανώς θέλεις να ρίξεις 1200 ευρώπουλα στην αγορά,θα σου πώ την αποψή μου.

1)Mε i7 extreme 2011-3 δέν κερδίζεις τίποτα στα παιχνίδια(αυτή την στιγμή)σε σχέση με i7-4790k

2)Το όφελος ενός ι7 4790κ σε games είναι πολύ μικρό σε σχέση με έναν i5 4690κ αναλόγικά

3)Δέν ξέρω και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε ένα gaming pc χρειάζεσαι 32 gb ram.

4)Σε ένα gaming σύστημα τα πρωταρχικής σημασίας για την μέγιστη gaming εμπειρία είναι GPU+MONITOR

5)Άν επιμένεις να ρίξεις 1200 ευρώ μπορείς να αναβαθμίσεις με 2 τροπους ή αγοράζεις μία gtx980ti/radeon furyx+1440p monitor με gsync/freesync ή παίρνεις i7 6700k+Z170 μητρικη+ddr4 

To να θές να ρίξεις άσκοπα χρήμα σε κάτι είναι δικαίωμα σου και πολυ καλά κάνεις,το να υποβαθμίζεις κάτι για να δικαιολογήσεις αυτά τα έξοδα,δέν το ΄δεχομαι.Φιλικά πάντα

Καλησπερα skopelmix, ευχαριστω πολυ για την απαντηση ! Απο ολο κραταω απο το 1)...5) γιατι τα αλλα ειναι προσωπικη αποψη απολυτως δεκτη και κατανοητη αλλα δεν ειναι για να σχολιαζουμε γνωμες. 

Αναφορικα με τις ram παντως κοιτουσα πολυ γενικα αλλα δεν εχω θεμα να βαλω 16 αμα αυτο ειναι απολυτα ικανοποιητικο αλλα ποιες θα προτινες?

Μεχρι 16 αξιζει να βαλεις, παραπανω μονο για παιχνιδια δεν εχει νοημα.

Χμμμ αρα απο το γενικο πλανο ισως περιοριστω στην αναβαθμιση της ram. Ποιες προτινεις για 16?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

http://www.skroutz.gr/s/4724337/Kingston-HyperX-Fury-Black-16GB-DDR3-1600MHz-HX316C10FBK2-16.html στα ~100€

DDR4 που θες προς το παρον ειδα μονο μια στο σκρουτζ που κανει και 216€, δεν στο προτεινω.

edit: εβαλα τις σωστες μνημες μετα απο παρατηρηση συμφορουμιτη γιατι οι πρωτες ηταν για λαπτοπ.

Επεξ/σία από kougi
Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Παρ' όλο που δεν είμαι ειδικός, θα ήθελα να πω και το πιστεύω γιατί το έχω περάσει και εγώ ότι τα frame drops οφείλονται στη gpu και συνεπώς στους drivers της amd. Και εξηγούμαι, πρώτη gpu 7850 Dual x sapphire 1gb, league of legends, γραφικά στα τέρματα και είχα frame drops. Δεύτερη κάρτα R9270X gigabyte 3x OC 2GB , ίδιο παιχνίδι . ίδια γραφικά , πάλι frame drops. Τώρα που λες έχω μια 550ti gigabyte 1GB ίδιο παιχνίδι, ίδια γραφικά , frame drops ντιπ για ντιπ!!!! Όλα αυτά με i5 3570, και lg23EA63 1920x1080 . Όπως καταλάβατε είμαι εμφανώς ρατσιστής της amd στις gpu. Πιο συγκεκριμένα όμως για τους drivers που είναι... Και για να στο αποδείξω βρες ένα φίλο σου που να έχει nvidia κατώτερη των επιδόσεων της δικής σου amd και δοκίμασε.

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. Παρ' όλο που δεν είμαι ειδικός, θα ήθελα να πω και το πιστεύω γιατί το έχω περάσει και εγώ ότι τα frame drops οφείλονται στη gpu και συνεπώς στους drivers της amd. Και εξηγούμαι, πρώτη gpu 7850 Dual x sapphire 1gb, league of legends, γραφικά στα τέρματα και είχα frame drops. Δεύτερη κάρτα R9270X gigabyte 3x OC 2GB , ίδιο παιχνίδι . ίδια γραφικά , πάλι frame drops. Τώρα που λες έχω μια 550ti gigabyte 1GB ίδιο παιχνίδι, ίδια γραφικά , frame drops ντιπ για ντιπ!!!! Όλα αυτά με i5 3570, και lg23EA63 1920x1080 . Όπως καταλάβατε είμαι εμφανώς ρατσιστής της amd στις gpu. Πιο συγκεκριμένα όμως για τους drivers που είναι... Και για να στο αποδείξω βρες ένα φίλο σου που να έχει nvidia κατώτερη των επιδόσεων της δικής σου amd και δοκίμασε.

Kαλησπερα Φιλε Nick ευχαριστω για την απαντηση! Εγω στο WoW π.χ που το εχω αυτο ειναι επειδη το vew distance εχει προβλημα με την καρτα. Αμα το αλλαξω στο low ολα μελι γαλα μολις το ανεβασω σε high η ultra παπαλα. Μιλησα με το tech support της Blizzard τοτε και μου ειπε οτι παιζει ρολο και ο επεξεργαστης επειδη η πλατιφορμα ειναι παλια και γενικα βασιζεται πιο πολυ στον επεξεργαστη αλλα εμενα κατι δε μου κολλαγε γιατι πολυς κοσμος εχει θεμα που διαβασα με καρτες amd πανω σε αυτο. Το ιδιο και Star Wars που επαιζα. Στο λολ απο το λιγο που ειχα παιξει τα frame drops ηταν απελπιστικα πολλα και με μεγαλη διαφορα αλλα δεν το εψαξα ποτε γιατι δεν το συνεχισα. Τι να πω ομως δεν μπορεσα να καταληξω καπου με σιγουρια. Δε ξερω κιολας.

Δημοσ.

http://www.skroutz.gr/s/4992963/Kingston-HyperX-Impact-16GB-DDR3-1600MHz-HX316LS9IBK2-16.html στα ~100€

DDR4 που θες προς το παρον ειδα μονο μια στο σκρουτζ που κανει και 216€, δεν στο προτεινω.

Πρόσεχε λίγο μόνο τί προτείνεις. Οι πρώτες είναι για laptop.

ddr4 τα 16gb ξεκινάνε από 115€. Πού τα είδες τα 216€; 

http://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/f/431840_499830/%CE%91%CF%80%CF%8C-8-1-%CE%AD%CF%89%CF%82-16GB-DDR4.html

Δημοσ.

Πρόσεχε λίγο μόνο τί προτείνεις. Οι πρώτες είναι για laptop.

ddr4 τα 16gb ξεκινάνε από 115€. Πού τα είδες τα 216€; 

http://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/f/431840_499830/%CE%91%CF%80%CF%8C-8-1-%CE%AD%CF%89%CF%82-16GB-DDR4.html

Δεν το ειδα καν, ουτε που μου περασε απο το μυαλο. Εχεις απολυτο δικιο προφανεστατα. 

Για τις ddr4 ειδα στο σκρουτζ οι 32αρες (η πιο φτηνη) ξεκιναει στα 214 +3€ μεταφορικα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...