pnick Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Τί να τα κάνει 32gb για gaming; Και τα 16gb πολλά είναι, απλά για να μη χρειαστεί να ξαναβάλει στο μέλλον.
kougi Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Σε μενα το λες? Εγω με 8αρες ειμαι και δε σκοπευω να τις αλλαξω για πολυ καιρο ακομα και παιζω μια χαρα τα παιχνιδια. Αν θελει ντε και καλα να του προτεινουμε κατι του προτεινα ddr3 στα 16 και ddr4 στα 32 ενδεικτικα. Ετσι κι αλλιως εγραψα οτι οι ddr4 προς το παρον δεν προτεινονται καθως δεν εκμεταλλευομαστε πληρως τις δυνατοτητες τους.
Ragonix Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Οχι δεν θελω ντε και καλα 32. Ειπα μεταξυ 16 και 32 αλλα και 16 αμα ειναι επαρκες δεν εχω κανενα προβλημα απολυτως. Κατι αλλο ομως. η μητρικη αυτη χωραει αναβαθμιση για DDR4? Επισης. DDR4 θα εκανα αναβαθμιση οπως το σκευτομουν μονο στην περιπτωση που αλλαζα ολο το πακετο μητρικη ραμ και επεξεργαστη. Αφου πιστευετε ομως οτι ειναι καλυτερο να μεινω οπως ειναι και να παρω απλα παραπανω ram μπορω να επενδυσω σε DDR3
pnick Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Τώρα που είναι και πάμφθηνες οι μνήμες, εγώ αν ήθελα 16gb για αυτή την μητρική, αυτές θα χτύπαγα http://www.skroutz.gr/s/1749061/G-Skill-TridentX-16GB-DDR3-2400MHz-F3-2400C10D-16GTX.html Ειδάλλως, υπάρχει πληθώρα λίγο πάνω από 100€ http://www.skroutz.gr/c/56/mnhmes-pc-ram/f/46394_46401_46405_431840/DDR3-2120-MHz-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%AC%CE%BD%CF%89-2-modules-%CE%91%CF%80%CF%8C-8-1-%CE%AD%CF%89%CF%82-16GB.html?page=1 Όσο για τις ddr4, το τελευταίο πράγμα που δημιουργεί bottleneck σε ένα σύστημα είναι οι μνήμες, οπότε δεν χρειάζεται άγχος για αυτό. Και 1600άρες μια χαρά θα ήταν. Απλά, επειδή φτηνήνανε αρκετα οι μνήμες γενικώς, και επειδή η μητρική έχει δυνατότητα, για αυτό πρότεινα κάτι σε 2133/2400.
Ragonix Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 χμμ αρα λες να ειμαι περιπου στα 100 η λιγο παραπανω για μνημη. Γενικα για corsair vengeance ποια η γνωμη σου? Η ειναι τσαμπα τα λεφτα?
pnick Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2015 Είχα και Vengeance παλιότερα, αλλά θεωρώ ότι είναι και υπερκοστολογημένες σε σχέση με τον ανταγωνισμό οι Corsair. Θεωρώ vfm τις G.Skill, αλλά κοιτάζω και σε Crucial και Kingston αν οι τιμές τους είναι "σωστές".
Millennium Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Τι τη κοιτάς τη μνήμη; Κάνεις κάποια άλλη χρήση; Έχεις ξεκινήσει να κοιτάς από λάθος βάση τις αλλαγές αν έχεις πραγματικά σκοπό να αναβαθμίσεις ουσιαστικά για gaming. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αλλάξεις είναι η οθόνη (και μετά ίσως μια αλλαγή ή προσθήκη κάρτας αναλόγως και σε τι θα πας).Η Dell έχει παλιώσει.Είναι πιο αργή ακόμα και από κάποια σύγχρονα 60hz mοnitors για να καταλάβεις,με grainy coating,και δεν είναι και pwm-free. Αν είναι να δώσεις πολλά χρήματα θα κοιτάξεις σε 27'' WQHD 144hz όπως αυτή,αν και θα είναι αρκετά ακριβή και δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα http://www.techpowerup.com/214964/eizo-introduces-the-foris-fs2735-144-hz-ips-gaming-monitor.html Επειδή βλέπω οτι παίζεις αρκετά 3d person παιχνίδια μια πολύ καλή επιλογή είναι μια 3440x1440p 21:9 ,όπως πχ η Acer XR341CK http://www.tftcentral.co.uk/reviews/acer_xr341ck.htm Υπάρχουν και άλλες επιλογές φυσικά που κυκλοφορούν και είναι φθηνότερες.Εγώ απλά σου έδωσα κάποια παραδείγματα.Αν δηλαδή σε ενδιαφέρει πραγματικά να αναβαθμίσεις σωστά θα το κοιτάξεις παραπάνω και αν θες και κάμμια γνώμη εδώ είμαστε. Επίσης θα μπορούσες να κοίταζες και για κανά gaming headset αν δεν έχεις.
Ragonix Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Περνωντας υποψιν και το προηγουμενο thread που ειχα καταληξει στο να αλλαξω τη gpu και εκει μου ειχαν πει τα παιδια οτι οθονη θα πρεπει να κοιταξω επειτα. Απλα επειδη δεν το γνωριζω η οθονη αν την αναβαθμισω σε τι θα με βοηθησει? Επισης σε 27 δεν θα ειναι λιγο μεγαλη για την αποσταση που εχω απο την οθονη (ειναι περιπου στα 80cm)? Να κοιταξω κατι σε Dell παλι η να ξεφυγω? π.χ κατι τετοιο πως το βλεπεις? https://www.skroutz.gr/s/5988899/Dell-UltraSharp-U2715H.htmlη ειναι υπερβολη? Για headset εχω τα logitech g930 και μπορω να πω οτι ειμαι απολυτα χαρουμενος.
parlapipas25 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Θα σου λεγα να αλλαξεις μονο την gpu αλλα αφου λες οτι εχεις την 290χ μην αλλαξεις τιποτα. Κρατα τα λεφτα σου για αναβαθμιση οταν βγουνε οι μεγαλοι pascal της nvidia και αλλαζεις τοτε και οθονη αν θες.
Millennium Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Περνωντας υποψιν και το προηγουμενο thread που ειχα καταληξει στο να αλλαξω τη gpu και εκει μου ειχαν πει τα παιδια οτι οθονη θα πρεπει να κοιταξω επειτα. Απλα επειδη δεν το γνωριζω η οθονη αν την αναβαθμισω σε τι θα με βοηθησει? Επισης σε 27 δεν θα ειναι λιγο μεγαλη για την αποσταση που εχω απο την οθονη (ειναι περιπου στα 80cm)? Να κοιταξω κατι σε Dell παλι η να ξεφυγω? π.χ κατι τετοιο πως το βλεπεις? https://www.skroutz.gr/s/5988899/Dell-UltraSharp-U2715H.htmlη ειναι υπερβολη? Θα σε βοηθήσει σε όλα.Από τη ξεκούραση στα μάτια και το κεφάλι σου λόγω flicker free/low blue light και άλλων τέτοιων τεχνολογιών, μέχρι το κέρδος σε καλύτερη ποιότητα εικόνας,τη πολύ καλύτερη εμπειρία λόγω μεγάλυτερης ανάλυσης/"real estate" επιφάνειας, του πολύ μεγαλύτερου smoothness και μεγαλύτερης ταχύτητας απόκρισης,της μεγαλύτερης καθαρότητας εικόνας σε text/browsing αλλά και στα παιχνίδια,της εξάλειψης του tearing/stuttering λόγω sync τεχνολογίας κ.α Γενικά δεν υπάρχει σχέση μεταξύ τους και θα χεις σχεδόν άλλο pc με μια τέτοια.Η οθόνη σου κρατάει το σύστημα σου πίσω και εγώ στη θέση σου αν είχα τα λεφτά δεν θα το σκεφτόμουν καν τι να αλλάξω πρώτο. Με την απόσταση δεν θα χεις κανένα απολύτως πρόβλημα γιατί η απόσταση που αναφέρεις κάνει και για μεγαλύτερες. Η Dell U2715H καλή με καλά color presets αλλά κάπως ακριβή για αυτά που δίνει.Παίρνεις την Asus MG279Q ,27'' 144hz AHVA(IPS) Freesync με λίγα παραπάνω που είναι πιο "gaming oriented" σχεδόν grain free, γρήγορη αλλά με καλό contrast,ακριβή χρώματα,ποιοτικό matte bezel και κάνει και για άλλη χρήση.Αν βλέπεις πολλές ταινίες στο pc,παίζεις πολλά 3d person,simulators,strategy,ΜΜΟRPG μια καλή 21:9 επίσης είναι πολύ καλή επιλογή.
Ragonix Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Καλημερα millenium! Κοιτα απο τη στιγμη που το budget ειναι επαρκες μπορω να κινηθω ετσι. Την ειδα και μου φαινεται και πολυ καλη βεβαια μονο πες μου αν ειναι αυτη μονο (http://www.skroutz.gr/s/6957804/Asus-MG279Q.html). Χμμ για την αποσταση το ειπα γιατι πολλες φορες με κουραζει αμα κατσω και αρκετη ωρα αλλα νομιζα οτι ειναι η πολυωρη επαφη με την οθονη αλλα τωρα που μου το εξηγεις μπορει να ειναι και η οθονη. Επισης κατι που δε σε ρωτησα. Μου ειπες οτι θα πρεπει να το ψαξω για να κανω καποια αναβαθμιση. Πως μπορω να το κοιταξω σωστα μελλοντικα πλεον?
Kris_Lyn Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 FPS drops στο LoL με 4670k και 290X; Μάλλον κάτι παίζει με τους drivers της κάρτας. Αυτά τα παιχνίδια μπορείς να τα παίξεις ακόμα και χωρίς κάρτα γραφικών με όλα στο full και σταθερά στα 60 fps. Δε χρειάζεται αναβάθμιση ούτε ο επεξεργαστής σου ούτε η κάρτα σου. Και σίγουρα δε θα βελτιωθούν τα fps drops με την προσθήκη μνήμης, κάπου αλλού βρίσκεται το πρόβλημά σου. Μήπως με την αλλαγή της κάρτας δεν απεγκατέστησες τους προηγούμενους drivers; Σε κάθε περίπτωση, εγώ θα έκανα μια πλήρη απεγκατάσταση (με DDU) και επανεγκατάσταση. Αν θέλεις να ξοδέψεις κάπου χρήματα, το μόνο που αξίζει είναι η οθόνη όπως αναφέρθηκε και παραπάνω.
Fulgore Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Καλησπερα Kougi ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου! Οχι για ψυχολογικους λογους δεν θα το εκανα γι αυτο ηθελα να παρω και μια δευτερη γνωμη για να μην παω να τα πεταξω τσαμπα τα λεφτα. Παρολαυτα ανα ανεβαζα μνημες πως θα το εβλεπες? Ευχαριστω pnick για την απαντηση! Αυτη τη στιγμη τρεχω τον επεξεργαστη OC με το OC genie που εχει η μητρικη μου στα 4.00. Καρτα οχι δεν θα χρειαστω οντως καθως καλυπτει νομιζω αρκετα καλα τωρα και ευτυχω που το ανεφερες πιο πανω γιατι θα το ξεχνουσα να το συμπεριλαβς στο comment! Καλησπερα Milennium και ευχαριστω για την απαντηση! Mmo παιζω WoW και Star Wars και εκει ειναι που εχω βλεπω τα τρελα με τα fps και δεν καταλαβαινω. Περα απο αυτα παιζω gta v αργοτερα σιγουρα για Assassins Creed και need for speed κανα shadows of Mordor και αλλα τετοιου τυπου για να καταλαβεις περιπου. Εχεις i5 4670k και R9 290x και σκεφτεσαι για αναβαθμιση επειδη πεφτουν τα Fps σε 2 mmo που ειμαι σιγουρος οτι ουτως ή αλλως εχεις μπολικα??? Και διαβαζω και παραπανω για League of Legends που ειναι καργα κακογραμμενο παιχνιδι??? Για να μην σχολιασω το γεγονος οτι εχεις υδροψυξη και δεν ασχολεισαι με oc manually οπως λες αρα τσαμπα και η υδροψυξη.... 2 κουβεντες συντομα απο μενα χωρις πολλα πολλα. Κρατα το συστημα σου ως εχει.Εχεις συστημα που κραταει παρα πολυ καλα για τουλαχιστον 2 χρονια στην αναλυση που εισαι και με βαση τα παραπανω παιχνιδια. Αν εχεις ψυχολογικα με την καρτα γραφικων πουλα την και πηγαινε σε 970/980,980ti(αν αλλαξεις Monitor). Οποιαδηποτε αλλη αναβαθμιση ειναι η εννοια του'' μα καλα πρεπει να παμε σε δραχμη για να σταματησουμε να βλεπουμε οτι να ναι θεματα???'' Φιλικα παντα 1
skopelmix Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Οποιαδηποτε αλλη αναβαθμιση ειναι η εννοια του'' μα καλα πρεπει να παμε σε δραχμη για να σταματησουμε να βλεπουμε οτι να ναι θεματα???'' Αυτό είναι για signature
Ragonix Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2015 Εχεις i5 4670k και R9 290x και σκεφτεσαι για αναβαθμιση επειδη πεφτουν τα Fps σε 2 mmo που ειμαι σιγουρος οτι ουτως ή αλλως εχεις μπολικα??? Και διαβαζω και παραπανω για League of Legends που ειναι καργα κακογραμμενο παιχνιδι??? Για να μην σχολιασω το γεγονος οτι εχεις υδροψυξη και δεν ασχολεισαι με oc manually οπως λες αρα τσαμπα και η υδροψυξη.... 2 κουβεντες συντομα απο μενα χωρις πολλα πολλα. Κρατα το συστημα σου ως εχει.Εχεις συστημα που κραταει παρα πολυ καλα για τουλαχιστον 2 χρονια στην αναλυση που εισαι και με βαση τα παραπανω παιχνιδια. Αν εχεις ψυχολογικα με την καρτα γραφικων πουλα την και πηγαινε σε 970/980,980ti(αν αλλαξεις Monitor). Οποιαδηποτε αλλη αναβαθμιση ειναι η εννοια του'' μα καλα πρεπει να παμε σε δραχμη για να σταματησουμε να βλεπουμε οτι να ναι θεματα???'' Φιλικα παντα Καλησπερα φιλε Fulgore και ευχαριστω για την απαντηση. Μη hateαρεις δεν εχω γραψει πουθενα οτι θελω να αλλαξω τα παραπανω επειδη εχω framedrops παρα ενα γενικο σχολιο στο πρωτο comment ηταν. Επισης δεν εχω γραψει πουθενα τη λεξη θελω να πεταξω/ξοδεψω το ποσο που διαθετω. Αυτο ειναι ενα max ποσο που διαθετω για να κατευθηνει τους σχολιαστες. Απο κει και επειτα δε λεει οτι θελω να τα χαλασω οπως ειναι. Γνωμη θελω πανω στη σκεψη που ειχα απο ανθρωπους που ξερουν 10 πραγματα παραπανω.Περαν τουτου απο τα σχολια καταλαβα οτι τσαμπα θα παει μια αναναθμηση στο συστημα οποτε επειδη και στο θεμα που ειχα καταληξει για την καρτα γραφικων μου ειχατε πει να δω και για οθονη καλυτερα νομιζω οτι ειναι το πιο σωστο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα