Προς το περιεχόμενο

Microsoft Certifications

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Πια η γνώμη σας για τις πιστοποιήσεις της microsoft? Συγκεκριμένα ενδιαφέρομαι για το MCSD: Web Applications. Το έχει πάρει κανένας? Είναι εφικτό να το πάρεις με προσωπικό διάβασμα χωρίς να αγοράσεις τεστς και βιβλία?

Γενικά, έχετε να προτείνετε άλου είδους πιστοποιήσεις? Τελείωσα το μεταπτυχιακό μου στην Πληροφορική και θέλω να ξεκινήσω κάτι άλλο. Έχω βρει αυτό http://athtech.gr/11.htmlτο οποίο είναι πολύ ενδιαφέρον και απότι καταλαβαίνω έχει και σχετικά καλή αναγνώριση, αλλά δυστηχώς είναι πάρα πολλά τα λεφτά που χρειάζονται. Οπότε κοιτάω για μεμονομένες πιστοποιήσεις τώρα. Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο?

Δημοσ.

Τα certificate συνήθως τα ψάχνεις άμα έχουν σχέση με αυτό που θέλεις να κάνεις ή κάνεις αυτήν την στιγμή. Είναι σαν να πετάς λεφτά σε πηγάδι άμα δεν έχεις σκοπό να τα αξιοποίησης σύντομα.

Δημοσ.

Web Development & Microsoft? πολύ απλά δεν πάνε μαζί... σχεδόν το 95% δουλεύει σε PHP. 

Αν θες να ασχοληθείς σε ASP.NET και γενικά .ΝΕΤ (VB/C#), τότε μια πιστοποίηση της Microsoft αξίζει πού περισσότερο από ένα μεταπτυχιακό. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι οι πιστοποίησεις από τέτοιες εταιρείες (Micrsoft, Oracle, Cisco) αξίζουν πολύ περισσότερο από ένα μεταπτυχιακό που είναι απλά για ακαδημαική καριέρα.

Στην Ελλάδα ειδικά είναι δύσκολο να βρεις εταιρεία που να δουλεύει με asp.net. Αν βρεις όμως, και έχεις και πιστοποίηση Microsoft, θα τη πάρεις τη δουλειά εύκολα και θα σε έχουν στα ΟΠΑ ΟΠΑ.

ΥΓ: Στα λέω από προσωπική εμπειρία. Στην εταιρεία που ήμουν κοίταγαν τι ξέρεις και όχι τα πτυχία. Κοίταγαν τι πιστοποίησεις είχες και όχι τα πτυχία... σε ρωτούσαν ακόμα και για τι μαθήματα έχεις παρακολουθήσει σε Site τύπου Lynda.

Ενταξ... αυτό με το Lynda διαφωνούσα γιατί δεν είναι αξιόπιστο αλλά οκ...

Δημοσ.

Web Development & Microsoft? πολύ απλά δεν πάνε μαζί... σχεδόν το 95% δουλεύει σε PHP.

Μια χαρά πάνε μαζί. Απλός είναι θέμα τεχνολογίας που επιλέγεις ανάλογα με προτιμήσεις και ανάγκες. Μια μεγάλη σελίδα με .net στην Ελλάδα είναι το Πλαίσιο, σαν παράδειγμα. Συνεχώς ψάχνουν για web devs.

Επίσης αντιλέγω: η PHP και η Java καλύπτουν τα παραπάνω. Αλλά το C# χρησιμοποιείτε αρκετά.

http://corporate.plaisio.gr/CorporateHumanResources.aspx?show=JobDisplay&jobId=50022455

Δημοσ.

Μια χαρά πάνε μαζί. Απλός είναι θέμα τεχνολογίας που επιλέγεις ανάλογα με προτιμήσεις και ανάγκες. Μια μεγάλη σελίδα με .net στην Ελλάδα είναι το Πλαίσιο, σαν παράδειγμα. Συνεχώς ψάχνουν για web devs.

Επίσης αντιλέγω: η PHP και η Java καλύπτουν τα παραπάνω. Αλλά το C# χρησιμοποιείτε αρκετά.

http://corporate.plaisio.gr/CorporateHumanResources.aspx?show=JobDisplay&jobId=50022455

Βρε ξέρω από τεχνολογίες Microsoft, ξέρω ότι η C# είναι ένα μεγάλο + στις asp.net ιστοσελίδες... απλά δεν έχει ζήτηση... γιατί κοστίζει...

Plaisio? αυτοί που αλλάζουν προσωπικό κάθε 6 μήνες? ....ohohoho αν περιμένεις, και ρίχνεις το επίπεδό σου τόσο, να πας εκεί... τι να πω!

Και 2ον, ναι υπαρχουν σελίδες σε asp.net. Και μεγάλες κιόλας... αλλά είναι πολλές από την ίδια εταιρεία... πραγματικά θα μου έκανε εντύπωση αν ήταν πάνω από 20 εταιρείες που δουλεύουν με asp.net...

• Like 1
Δημοσ.

Βρε ξέρω από τεχνολογίες Microsoft, ξέρω ότι η C# είναι ένα μεγάλο + στις asp.net ιστοσελίδες... απλά δεν έχει ζήτηση... γιατί κοστίζει...

Plaisio? αυτοί που αλλάζουν προσωπικό κάθε 6 μήνες? ....ohohoho αν περιμένεις, και ρίχνεις το επίπεδό σου τόσο, να πας εκεί... τι να πω!

Και 2ον, ναι υπαρχουν σελίδες σε asp.net. Και μεγάλες κιόλας... αλλά είναι πολλές από την ίδια εταιρεία... πραγματικά θα μου έκανε εντύπωση αν ήταν πάνω από 20 εταιρείες που δουλεύουν με asp.net...

6 μηνες αλλαζουνε τους πωλητες και τους τεχνικους, μην μπερδευεις πραγματα. Αμα αλλαζανε τους developers σελιδα δεν θα ανεβαζανε.

Αλλα ναι, PHP για backend ειναι πιο ασφαλης επιλογη, χωρις να ειναι η καλυτερη. 

Δημοσ.

Ένα πράγμα θα γράψω μόνο.

Με σχετικά καλή εργασιακή εμπειρία (η οποία οφείλεται σε πιστοποιήσεις)

Και με μερικές καλές πιστοποιήσεις από Microsoft και Cisco βρίσκεις δουλειά στο εξωτερικό.

Ούτε πτυχία, ούτε μεταπτυχιακά, ούτε τίποτα.

Πεταμένα λεφτά και χρόνος είναι αυτά. 

Πιστοποιήσεις και άγιος ο Κθούλου.

Μελέτα λίγο την αγορά εργασίας για το τι ζητάνε και προχώρα άφοβα.

Το αν βγαίνουν με προσωπικό διάβασμα είναι καθαρά θέμα της όρεξης που έχεις να διαβάσεις.

Δημοσ.

Δεν διαφωνώ στην σύγκριση μεταπτυχιακών - πιστοποιήσεων (βασικά πιστεύω πως είναι τελείως διαφορετικά πράγματα), αλλά στον χώρο του προγραμματισμού, υπάρχουν σοβαρές πιστοποιήσεις? Πέρα από αυτή της Oracle για Java, δεν έχω βρει κάποια άλλη. Αυτή της Microsoft (είναι σε Web Dev , δεν είναι αποκλειστικά για C#) γνωρίζει κάποιος αν έχει κάποιο αντίκτυπο στον χώρο? Φυσικά αν κάποιος έχει και κάποια άλλη πρόταση είναι ευπρόσδεκτη ( κυρίως έψαχνα για javascript αλλά δεν μένω σε αυτό ).

Δημοσ.

Ένα πράγμα θα γράψω μόνο.

Με σχετικά καλή εργασιακή εμπειρία (η οποία οφείλεται σε πιστοποιήσεις)

Και με μερικές καλές πιστοποιήσεις από Microsoft και Cisco βρίσκεις δουλειά στο εξωτερικό.

Ούτε πτυχία, ούτε μεταπτυχιακά, ούτε τίποτα.

Πεταμένα λεφτά και χρόνος είναι αυτά. 

Πιστοποιήσεις και άγιος ο Κθούλου.

Μελέτα λίγο την αγορά εργασίας για το τι ζητάνε και προχώρα άφοβα.

Το αν βγαίνουν με προσωπικό διάβασμα είναι καθαρά θέμα της όρεξης που έχεις να διαβάσεις.

Εγω παλι εχω να πω οτι την πρωτη μου δουλεια την βρηκα ΜΟΝΟ λογω του Master μου σαν Electrical and Computer Engineer απο το Αριστοτελειο.  Χωρις να εχω εκτεταμενες γνωσεις προγραμματισμου.

Στην πορεια εκμεταλευτικα την ευκαιρια και τις γνωσεις που μπορουσα να παρω στο επακρον, αλλα χωρις το πτυχιο ΔΕΝ θα ειχα αυτην την ευκαιρια.

Σαν network administrator, ακομα και Project Manager, βοηθανε οι πιστοποιησεις, αλλα ειδικα για Project Manager για να τις παρεις πρεπει να εχεις δουλεψει μερικα χρονια για να παρεις αυτα που μετρανε. Δηλαδη μονο οι advanced μετρανε, που εχουνε σαν προαπαιτουμενο εργασιακη εμπειρια στον τομεα. 

Αυτα που μπορεις να παρεις ευκολα, δεν εχουνε την παραμικρη αξια θαρρω. Και ειδικα σαν developer ουτε καν αξιζουνε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...