Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δίνετε πολύ καλές απαντήσεις αλλά εγώ θέλω να το δούμε με άλλη άποψη. Στον χώρο της κβαντικής φυσικής, ένα σύστημα από το χάος λειτουργεί πηγαίνοντας όλο και πιο κοντά στην ισορροπία (εντροπία) με διαφόρους τρόπους εως ότου την φτάσει. Άσχετα όμως που όλα τα συστήματα φτάνουν σε ισορροπία, με βάση τι έγινε ενδιάμεσα τα κατατάσσουμε. Οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι γεννιόμαστε στο χάος και αγωνιζόμαστε για την ισορροπία, αρμονία αλλά επίσης μετράνε και το τι κάνουμε ενδιάμεσα;

• Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πρώτη φορά ανοίγω το θρεντ, πρώτο ποστ που βλέπω.

#nope

Αν προσπαθείς να βγάλεις κάποιο λάθος που έκανα πες μου.

Δημοσ.

Συγχέεις το equilibrium της απόλυτης εντροπίας με την εντελώς διαφορετική έννοια της "αρμονίας" και της "ισορροπίας" που χρησιμοποιείς μεταφορικά στο post. Η κατάσταση απόλυτης εντροπίας δεν είναι σε ισορροπία επειδή είναι όλα σε τάξη, είναι σε ισορροπία επειδή δε γίνεται πιο μπουρδέλο.

• Like 1
Δημοσ.

Συγχέεις το equilibrium της απόλυτης εντροπίας με την εντελώς διαφορετική έννοια της "αρμονίας" και της "ισορροπίας" που χρησιμοποιείς μεταφορικά στο post. Η κατάσταση απόλυτης εντροπίας δεν είναι σε ισορροπία επειδή είναι όλα σε τάξη, είναι σε ισορροπία επειδή δε γίνεται πιο μπουρδέλο.

Άραγε, όσο παράξενο και αν ακούγεται: επειδή δεν γίνεται πιο μπουρδέλο = ισορροπία όπως και εγώ το χρησιμοποίησα.

Δημοσ.

Οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι γεννιόμαστε στο χάος και αγωνιζόμαστε για την ισορροπία, αρμονία

Οπότε γεννιόμαστε στο χάος και προσπαθούμε να δούμε αν γίνεται να το κάνουμε λίγο πιο χαοτικό επειδή "όσο παράξενο κι αν ακούγεται αυτό είναι ισορροπία όπως και εσύ το χρησιμοποίησες";

Δημοσ.

Οπότε γεννιόμαστε στο χάος και προσπαθούμε να δούμε αν γίνεται να το κάνουμε λίγο πιο χαοτικό επειδή "όσο παράξενο κι αν ακούγεται αυτό είναι ισορροπία όπως και εσύ το χρησιμοποίησες";

Έτσι όπως το έθεσες, όσο πιο μπουρδέλο, τόσο πιο κοντά στην ισορροπία είμαστε οπότε έτσι φαντάζομαι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δίνετε πολύ καλές απαντήσεις αλλά εγώ θέλω να το δούμε με άλλη άποψη. Στον χώρο της κβαντικής φυσικής, ένα σύστημα από το χάος λειτουργεί πηγαίνοντας όλο και πιο κοντά στην ισορροπία (εντροπία) με διαφόρους τρόπους εως ότου την φτάσει. Άσχετα όμως που όλα τα συστήματα φτάνουν σε ισορροπία, με βάση τι έγινε ενδιάμεσα τα κατατάσσουμε. Οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι γεννιόμαστε στο χάος και αγωνιζόμαστε για την ισορροπία, αρμονία αλλά επίσης μετράνε και το τι κάνουμε ενδιάμεσα;

και γιατί από χάος να μην γίνει ένα σύστημα τάξης?

http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/tributes/gewrgios_metallhnos/faith_and_science_greek.htm

Επεξ/σία από sa33
Δημοσ.

Λενε οτι αν πεθανεις με βιαιο τροπο μπορεις να θυμηθεις πιο ευκολα παγματα απο την παλια ζωη

Ενας φιλος μου ελεγε οτι θυμαται (απο το πουθενα) σαν αναμνηση απο την προηγουμενη ζωη του την ωρα που σκοτωθηκε σε τροχαιο γυρω στο 1960

Θυμαται οτι ηταν στο πισω καθισμα ενος αυτοκινητου με μια κοπελα και επεσε στο γκρεμο

Αυτό με τον βίαιο τρόπο λένε ότι φαίνεται και στο σώμα. π.χ. αν πέθανε από τσεκουριά στο κεφάλι, το μωρό θα γεννηθεί με σημάδι στο κεφάλι.

Επίσης, λένε ότι οι αναμνήσεις τις προηγούμενης ζωής είναι πιο έντονες μέχρι την παιδική ηλικία και μετά ξεθωριάζουν...

Υπάρχει και ντοκυμαντέρ του BBC για όποιον ενδιαφέρεται:

https://www.google.gr/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=reincarnation%20documentary%20bbc

Η επιστήμη ακόμα δεν έχει εξηγήσει τα πάντα (π.χ. θεωρίες περί αστρικού σώματος/αστρικής προβολής). Μπορεί π.χ. όταν πεθαίνουμε να πηγαίνουμε σε μια άλλη διάσταση (λένε ότι υπάρχουν 10-11) ως άϋλα όντα. Μόνο όταν πεθάνουμε θα είμαστε σίγουροι για το τι συμβαίνει τελικά.

Δημοσ.

Ναι βεβαια καπου ειχα διαβασει οτι το αιμα η μαλλον το dna μπορει να μεταφερει ακομα και αναμνησεις με εναν ιδιαιτερο τροπο.Εχει μια λογικη αν το σκεφτεις.Ισως απο εκει πηγαζουν καποιες αναμνησεις ονειρα κτλ.To interstellar πηγε να δειξει μια ενδιαφερον εκδοχη για τις διαστασεις αλλα χωρις να γνωριζω καποιους ορους που ανεφερε σε καποια φαση νομιζω οτι τα εκανε μπαχαλο απο ενα σημειο και μετα

Δημοσ.

Ναι βεβαια καπου ειχα διαβασει οτι το αιμα η μαλλον το dna μπορει να μεταφερει ακομα και αναμνησεις με εναν ιδιαιτερο τροπο.Εχει μια λογικη αν το σκεφτεις.Ισως απο εκει πηγαζουν καποιες αναμνησεις ονειρα κτλ.

Πάνω σε αυτή την θεωρία βασίζεται το Assassin's Creed...

Δημοσ.

Έτσι όπως το έθεσες, όσο πιο μπουρδέλο, τόσο πιο κοντά στην ισορροπία είμαστε οπότε έτσι φαντάζομαι.

Είναι τουλάχιστον άστοχο άνθρωποι που δεν έχουν καμία επαφή με τέτοιες έννοιες (ούτε ακόμα και από communication theory, π.χ. Πληροφορία τόσων Bit) να τις χρησιμοποιούν και να βγάζουν συμπεράσματα. 

Δημοσ.

Ναι βεβαια καπου ειχα διαβασει οτι το αιμα η μαλλον το dna μπορει να μεταφερει ακομα και αναμνησεις με εναν ιδιαιτερο τροπο.Εχει μια λογικη αν το σκεφτεις.Ισως απο εκει πηγαζουν καποιες αναμνησεις ονειρα κτλ.To interstellar πηγε να δειξει μια ενδιαφερον εκδοχη για τις διαστασεις αλλα χωρις να γνωριζω καποιους ορους που ανεφερε σε καποια φαση νομιζω οτι τα εκανε μπαχαλο απο ενα σημειο και μετα

:shock:

Δημοσ.

Κοιτάω το θέμα -> τρομοκρατημένος κοιτάω κάτω αριστερά (έχω την μπάρα αριστερά κάθετα) την ημερομηνία -> ναι έχουμε 2015 -> ανακούφιση...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...