draculias Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Καλημέρα σε όλους. Το θέμα το είχα βάλει ως υποερώτημα σε άλλο thread που είχα ανοίξει, οπότε για να είναι ξεκάθαρο το ποστάρω εδώ ξεχωριστά. Είχα φέρει εγκαταστάτη και μου πέρασε καταγραφικό στο σπίτι. 4 κάμερες με ομοαξονικά καλώδια που πάνε στο dvr και το τελευταίο με ethernet στο router. Μετά την εγκατάσταση των hardware, ο εγκαταστάτης σε τηλεφωνική επικοινωνία με τεχνικό σε εταιρία που προσφέρει την «υποστήριξη» για settings που αφορούν το monitoring από software από desktop & laptop ΕΝΤΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ και από smartphones ΕΚΤΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ (άλλα wifi και 3G). Ο τεχνικός μπήκε με team viewer στο λαπτοπ μου (το πέρασα με ethernet στο router) για να κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο router και μετά την εγκατάσταση του λογισμικού H.264 στο λαπτοπ (και αργότερα στο desktop). Να σημειώσω ότι έπρεπε να δημιουργηθεί μια static ip για τη συσκευή του καταγραφικού, όπως και έγινε. Ας πούμε ότι είναι η 192.168.1.xxx η static IP του dvr. Επίσης έπρεπε να γίνει port-forwarding για 2 πόρτες, μία για μέσω του δικού μου δικτύου για να βλέπω τις κάμερες και μία με την οποία θα επικοινωνεί μέσω άλλων δικτύων (ή 3G) για να βλέπω πάλι τις κάμερες. Οπότε, επικοινώνησα με οτε για το port-forwarding όπου επίσης βγάλαμε κάποιο επίπεδο ασφάλειας για να είναι εφικτό αυτό. Ελπίζω να τα κατανόησα και να σας τα διατυπώνω ΣΩΣΤΑ! Όλα κύλισαν ΟΚ. Από τα pc & laptops (ΕΝΤΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ δλδ) συνδεόμαστε κανονικά και απροβλημάτιστα μέχρι τώρα. Smartphones (ios). Εδώ έπρεπε να δημιουργήσω 2 ειδών συνδέσεις. Μια βαφτίζοντας την esoteriko, όπου δήλωσα την static IP (αφού θα συνδέεται εντός δικτύου μου) του dvr, το TCP port που ανοίξαμε προηγουμένως, με username & password. Και εδώ μια χαρά όλα δουλεύουν μέχρι και τώρα Smartphones (ios). Η δεύτερη σύνδεση αφορά μέσω άλλων δικτύων ή 3G. Τη ονόμασα remote , όπου (αντί για την στατική διεύθυνση) έβαλα namecctv.dyndns.org (χωρίς το “:port number” - ο εγκαταστάτης έλεγε ότι χρειάζεται να τελειώνει με port number, ο συνεργάτης στο τηλέφωνο επέμενε πως δεν πρέπει να μπει), πάλι TCP Port, username & password (τα τρία τελευταία ΙΔΙΑ με την παραπάνω σύνδεση esoteriko ). Εν τέλει δούλεψε και αυτό επιτυχώς. Άρα που είναι το πρόβλημα? Το τελευταίο μήνα-δίμηνο (πολύ χοντρικά) παρατήρησα ότι η σύνδεση εκτός δικτύου (με την σύνδεση remote δηλαδή) είναι ολίγον προβληματική… Κανα δυο φορές με διακοπές ρεύματος παρατήρησα ότι δυσκολευόταν το application από το ios να δει τις κάμερες (στο remote αναφέρομαι). Μάλλον θεωρώ πως η διακοπή ρεύματος δημιουργούσε αυτέ τις «αρρυθμίες» και έπαιρνε 1-2 μέρες να συνέλθει και να δώσει access για remote monitor (για εντός δικτύου κανένα θέμα σταθερότατο!!). Κάποιο IP assign conflict υποθέτω, χωρίς να γνωρίζω περαιτέρω λεπτομέρειες και χωρίς να έχει γίνει κάποια επέμβαση από πλευράς μου. Το τελευταίο μήνα δεν μπορώ πια με τίποτε να βλέπω remote. Χρειάζομαι συμβουλές ή κάποιου είδους καθοδήγηση για ρυθμίσεις/τσεκάρισμα σε router(?), καταγραφικό (?) για να επιλυθεί το πρόβλημα αυτό!! Sorry εάν αφορά κάτι απλό/αστείο, απλά δεν γνωρίζω εγώ… Βοήθεια κύριοι παρακαλώ! Και εννοείται σας ευχαριστώ. Τη καλημέρα μου. ΥΓ. sorry για το κατεβατό μου, παρέθεσα ότι γνώριζα (και δεν γνώριζα χαχαχα) για να «διευκολύνω» προκαταβολικά την όποια προσέγγιση σας στο θέμα μου. Ότι άλλο χρειαστεί, είμαι στη διάθεσή σας.
draculias Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Λείπετε όλοι? Φτού... Ή το κουρασα το θέμα ?
ice25 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Το dynds και όλα τα υπόλοιπα του είδους,no-ip κτλ κτλ μετά από διακοπή ρεύματος η μετά την ανανέωση της εξωτερικής ip (οτε) κάνουν απο 15' μέχρι και 1 ώρα να ενημερώσουν τους name servers τους.και σε αυτό το διάστημα δεν έχεις δυνατότητα να συνδεθείς Η μονή λύση είναι είναι static ip από τον ote με το ανάλογο πάγιο ή κάποιο καταγραφικό με δυνατότητα cloud
draculias Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Σε ευχαριστώ ice25 για την απάντηση. Στην περίπτωση μου μάλλον κάτι άλλο φταίει διότι τις πρώτες φορές του έπαιρνε 1-2 ημέρες για το refresh στους name servers όπως αναφέρεις, και τώρα δεν παίρνει εδώ και κάτι εβδομάδες! Static IP φτιάξαμε για το dvr. Static IP από τον οτε ούτε κατα διάνοια. Τους τα ακουμπάω ήδη χοντρά. Μάγοι δεν είσαστε βέβαια, ούτε βρίσκεστε μέσα στο σπίτι μου... Αλλά αφού δούλευε, κάποια στιγμή μισοδούλευε, και τώρα κάνει "απεργία πείνας διαρκείας" και δεν μπορώ να δώ από remote, κάτι παίζει και δεν γνωρίζω τί (μάλλον πού) να ελένξω...
ice25 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 μπορεί και να φταίει το dvr.και να εχει κάνει ban της συσκευές σου...το έχω πάθει σε πελάτη με dvr της grundig και όχι καμιά κινεζια..να μην μπορώ να συνδεθώ από συγκεκριμένο tablet της samsungτα γυρίσαμε και τα δυο στα εργοστασιακά τους και όλα οκ.
draculias Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 μπορεί και να φταίει το dvr.και να εχει κάνει ban της συσκευές σου...το έχω πάθει σε πελάτη με dvr της grundig και όχι καμιά κινεζια..να μην μπορώ να συνδεθώ από συγκεκριμένο tablet της samsung τα γυρίσαμε και τα δυο στα εργοστασιακά τους και όλα οκ. Να με συγχωρέσεις φίλε μου εάν σε πρήζω (που σε πρήζω ) αλλά σαν να μου πετάς το τυράκι μόνο... Εξηγούμαι: εάν έχει κάνει ban όπως λες, τί να ελένξω να κάνω κάποια αλλαγή/undo ξέρω γω τι... Επίσης να σημειώσω ότι η αδυναμία remote σύνδεσης δεν περιορίζεται μόνο στο smartphone, αλλά σε οποιαδήποτε συσκευή (ακόμα και το λαπτοπ μου που έχει εγκατεστημένο το Η.264 πρόγραμμα) σε διαφορετικό (από το δικό μου) wifi ή 3G... Δε θεωρώ ότι χρειάζονται με αυτό το σκεπτικό να τις γυρίσω εργοστασιακά (reset) όλες μου τις συσκευές... για το dvr προφανώς και θα το δοκιμάσω (σωστός) αλλά μετά πρέπει να σετάρω μόνος μου τις συνδέσεις...ΟΚ, δε θα κάτσω και με σταυρωμένα χέρια, κάτι πρέπει να κάνω... Απλά (στο δικό μου το μυαλό) θεωρώ ότι εάν χρειάζεται αν επέμβω κάπου θα είναι στα settings του router, όπου, όπως καταλάβατε, διστάζω να πειράξω κάτι χωρίς καθοδήγηση εφόσον από δίκτυα γνωρίζω σκόρπια πράγματα.. Το router είναι το ZXDSL 931VII τη καλημέρα μου και ευχαριστώ
draculias Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Κανονικά. Είτε από desktop/laptop είτε smartphone, κάνοντας switch βέβαια στην "εσωτερική" (με δηλωμένη την static ip του dvr) σύνδεση από τις δύο που έχω σετάρει - η άλλη είναι η προβληματική remote..., η οποία ορθώς ΔΕΝ μου δείχνει τίποτε όταν είμαι από το εσωτερικό μου δίκτυο. Όταν κάνω use 3G ή άλλο δίκτυο με namecctv.dyndns.org και κτλ δεν θέλει πια με τίποτε ΥΓ. Άσχετο: τους χαιρετισμούς μου στη κατάξερη αλλά πανέμορφη Κοζάνη! Από έναν Κοιλαδιώτη...
cb_papi Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Όταν δεν θα δουλεύει, μπες στο ρουτερ σου και δες τί διεύθυνση IP έχει πάρει από τον ΟΤΕ, και μετά πήγαινε εδώ, βάλε το όνομα της σύνδεσης που μπαίνεις (namecctv.dyndns.org), πάτα Resolve και δες αν σου βγάζει την ίδια IP. Αν δεν σου βγάζει, ξαναδοκίμασε μετά από 5-10 λεπτά και πες μας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα