Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,φίλος θέλει να πάρει κινητό κι είναι ανάμεσα σε LG G4,Samsung S6 και iphone 6.

Θα ήθελα να ακούσω γνώμες απο κατόχους καθώς κι απο άτομα που έχουν "παίξει" με τα συγκεκριμένα μοντέλα κι εν τέλει να μου πει ο καθένας ποιο προτείνει. Πιστεύω κι τα 3 είναι πολύ δυνατά κινητά.

Εγώ προσωπικά τείνω λίγο προς Lg G4(σαν κάτοχος Lg είμαι πολύ ευχαριστημένος). 

Let the battle begin :D

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Mα αν φτάνει οικονομικά το iphone δεν βλέπω το τρίλημμα. Παίρνει ios (ποιοτικές εφαρμογές - σταθερότητα -  αναβαθμίσεις) μαζί με ποιότητα κατασκευής, μεταπωλητική αξία και wow effect.

Δημοσ.

Καταρχήν, καλο θα ήταν να περιορίσουμε τις επιλογές οπότε ας απορρίψουμε πρώτα κάποια συσκευή βάση λειτουργικού. Άν επιλέξεις Android θέλει λίγο ψάξιμο ανάλογα τις ανάγκες που έχει ο χρήστης, το μέγεθος οθόνης που θέλει και λοιπά πράγματα που έπρεπε ήδη να μας έχεις παραθέσει. Αν έχει κλίση προς το iOS καταλαβαίνεις δεν έχουμε και πολλές επιλογές ή δίλλειμα.

Συνοπτικά, αν θέλει μεγάλη οθόνη ή καλή ποιότητα οθόνης κάμερας δεν πάει σε iPhone. Εκει μόνο για το λειτουργικό.

Το G4 είναι πολύ καλό γιατί διαθέτει μεγάλη ευκρινέστατη οθόνη με μαζεμένες διαστάσεις, γαμάτη κάμερα και έχει το δέρμα από πίσω που το κάνει ανθεκτικό. Τώρα κατά πόσο του αρέσει το design είναι άλλο θέμα.

Το S6 πάλι είναι εξαιρετικά αξιόλογη συσκευή με άριστη οθόνη και αυτό, πιο μικρό σε μέγεθος με κατ' εμέ ιδανικες διαστάσεις, τρομερή ποιότητα κατασκευής οπτικά γιατί χρηστικά άστα να πάνε, θα γεμίσει γρατζουνιές και θα σπάσει γρήγορα με κακομεταχείριση.

Τέλος, είναι και ποιο UI προτιμάει, τα γούστα του, ποιο του κάθεται καλά στο χέρι. Όποιο και να πάρει εν τέλη σε android ικανοποιημένος θα μείνει. Εγώ θα προτιμούσα το G4 λόγω αφαιρούμενης μπαταρίας, design, UI, Card Slot και λοιπά έναντι του εξίσου αξιόλογου S6 το οποίο όμως για τις ανάγκες μου δε λέει.

Να επαναλάβω ότι το iPhone είναι μια κατηγορία από μόνο του.

• Like 1
Δημοσ.

Για μενα κλασσικα τα πραγματα ειναι ξεκαθαρα απλα κλασσικα ορισμενοι τα κανουν να δειχνουν ετσι.

Αρχικα οπως αναφερθηκε αν ο φιλος σου ειναι ο τυπος που του αρεζει να ''πειραζει'' το κινητο,Custom Rom,Benchmarks,μεγαλη οθονη κλπ(βεβαια μεγαλη οθονη εχει και το Iphone 6plus)τοτε παει σε Android.

Σε Iphone πας αν θες

1)Σταθερο UI

2)Να μην χρειαζεται να ξαναασχοληθεις σχεδον ποτε με τις αναβαθμισεις,πραγμα παρα πολυ σημαντικο με την εννοια οτι και τις αναβαθμισεις τις παιρνεις ταυτοχρονα με τα αλλα μοντελα της εταιριας,και παντα θα τρεχουν νερο λογω Ios και Specs,και δεν θα εισαι με την απορια αν θα κολλαει το κινητο σου ή οχι(βλεπε S4).

3)Αν θελει μικρο(σχετικα)σε διαστασεις κινητο που να το χειριζεται ανετα με το ενα χερι.

4)Παρολο που η αναλυση οθονης και καμερα στα χαρτια ειναι κατωτερες απο αλλα Android κινητα,στην πραξη παταει ανετα παρα πολλα κινητα καθως και τα δυο ειναι παρα πολυ καλα.

Φυσικα εχει και τα αρνητικα του οπως οι γνωστοι περιορισμοι με Itunes κλπ η σχετικα μικρη μπαταρια και η υψηλη τιμη.

Τωρα οσον αφορα τα Android για μενα λαθος κινητα αναφερεις και αναλυω

Δεν νοειται LG και υψηλη τιμη μαζι. Ενας λογος(αν οχι ο σημαντικοτερος)που εχουν γινει τα Lg γνωστα ειναι γιατι συνδιαζουν πολυ καλα Specs με χαμηλη τιμη(Lg g2,g3)και αρα σε αυτο τον τομεα το G4 δεν αξιζει καθως στην πραξη πληρωνεις διπλασια χρηματα απο το G3 32gb για καλυτερο επεξεργαστη και καμερα.

Η ολη πλατη απο δερμα προσωπικα δεν μου αρεσει και αν σκεφτουμαι οτι λογικα το κινητο θα μπει σε θηκη,χανει και το ολο νοημα οπως βεβαια και ολα τα παρομοια κινητα με καλη ποιοτητα κατασκευης.

Επισης δεν βοηθαει και η τωρινη κατασταση που εχουν ανεβει οι τιμες σε ολα για αγορα του  G4.

Στα περι Galaxy τωρα. Οτι και να πει κανεις για αυτη την εταιρια ειναι λιγο καθως στην Ελλαδα οπου και να πας ή Iphone θα δεις(συνηθως ομως παρα πολλα ειναι τα παλιοτερα 4 ή 4s)ή Galaxy. Και εκει ειναι που με εχει κανει να αντιπαθω την εταιρια. Βγαζει 800.000 συσκευες ολες με το ιδιο Design,και ακομα και το S5 των 600 περιπου ευρω να αγοραζεις,θα μοιαζει εμφανισιακα με τα φθηνοτερα και παλιοτερα μοντελα της εταιριας,ασε που εχει και θεματακι με τις αναβαθμισεις.

Επισης η Samsung εχει την κακη φημη του Bloatware,της γνωστης κοινως σαβουρας απο εφαρμογες αν και στα S6 αυτο δεν μοιαζει ειναι τοσο εντονο κυριως λογω καλων Specs.

Γνωμη μου ειναι αν οντως διαθετει ο φιλος σου τα χρηματα να παει στο S6 edge το οποιο και ξεχωριζει λογω της οθονη απο τα υπολοιπα κινητα της εταιριας,και εχει μεγαλυτερη μπαταρια απο το S6 πραγμα παρα πολυ σημαντικο καθως για καποιο ηλιθιο λογω η εταιρια αν και ανεβασε την αναλυση του κινητου σε σχεση με το S5 εριξε την μπαταρια του S6 με αποτελεσμα η αυτονομια της συσκευης να ειναι σε μετρια προς χαμηλα επιπεδα.

Κοινως αυτα που προτεινω ειναι

LG G3 32gb(λογω 3gb Ram)λογω της παρα πολυ καλης τιμης και Specs με βαση την παρουσα περιοδο αν ο φιλος σου θελει να γλυτωσει χρηματα και να τα δωσει καπου αλλου.

Galaxy S6 edge αν θελει το καλυτερο δυνατο απο Android και εν μερη να πιασουν τοπο τα παρα πολλα χρηματα.

Iphone 6 για τους λογους που ανεφερα παραπανω.

Καταρχήν, καλο θα ήταν να περιορίσουμε τις επιλογές οπότε ας απορρίψουμε πρώτα κάποια συσκευή βάση λειτουργικού. Άν επιλέξεις Android θέλει λίγο ψάξιμο ανάλογα τις ανάγκες που έχει ο χρήστης, το μέγεθος οθόνης που θέλει και λοιπά πράγματα που έπρεπε ήδη να μας έχεις παραθέσει. Αν έχει κλίση προς το iOS καταλαβαίνεις δεν έχουμε και πολλές επιλογές ή δίλλειμα.

Συνοπτικά, αν θέλει μεγάλη οθόνη ή καλή ποιότητα οθόνης κάμερας δεν πάει σε iPhone. Εκει μόνο για το λειτουργικό.

Το G4 είναι πολύ καλό γιατί διαθέτει μεγάλη ευκρινέστατη οθόνη με μαζεμένες διαστάσεις, γαμάτη κάμερα και έχει το δέρμα από πίσω που το κάνει ανθεκτικό. Τώρα κατά πόσο του αρέσει το design είναι άλλο θέμα.

Το S6 πάλι είναι εξαιρετικά αξιόλογη συσκευή με άριστη οθόνη και αυτό, πιο μικρό σε μέγεθος με κατ' εμέ ιδανικες διαστάσεις, τρομερή ποιότητα κατασκευής οπτικά γιατί χρηστικά άστα να πάνε, θα γεμίσει γρατζουνιές και θα σπάσει γρήγορα με κακομεταχείριση.

Τέλος, είναι και ποιο UI προτιμάει, τα γούστα του, ποιο του κάθεται καλά στο χέρι. Όποιο και να πάρει εν τέλη σε android ικανοποιημένος θα μείνει. Εγώ θα προτιμούσα το G4 λόγω αφαιρούμενης μπαταρίας, design, UI, Card Slot και λοιπά έναντι του εξίσου αξιόλογου S6 το οποίο όμως για τις ανάγκες μου δε λέει.

Να επαναλάβω ότι το iPhone είναι μια κατηγορία από μόνο του.

Στο παραπανω διαφωνω παντως και αυτο το λεω απο προσωπικης πειρας.

Καταρχας αν θελει μεγαλη οθονη υπαρχει και το Iphone 6plus με ακομα καλυτερη αναλυση οθονης. Ακομα ομως και το Iphone 6 σε σχεση με το M8(φανταστικο κινητο ισως το καλυτερο που εχει βγαλει η εταιρια)που ειχα, η αναλυση οθονης του ειναι παρα πολυ καλη. Επισης και η καμερα του Iphone 6 ειναι παρα πολυ καλη και εχει αναφερθει και σε αλλα θεματα και απο αλλους χρηστες.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν μπορώ να πω ότι έχει κάποια ιδιαίτερη προτίμηση αν κι πιστεύω προτιμάει android μεριά.

Λογικό γιατί μάλλον θα είχε android οπότε θα το προτιμάει λόγω συνήθειας. Άλλωστε, αν είχε iphone και προηγουμένως, δεν θα άνοιγες θέμα, θα ξαναέπαιρνε iphone. To ανάποδο δε γίνεται, να πάει κάποιος από iphone σε android.  ΒΤW ωραίος ο Fulgore.

Δημοσ.

Βασικα γινεται να πας απο Iphone σε Android να δοκιμασεις και κατι το διαφορετικο και εγω μιας και περασα και απο τα 3 λειτουργικα οπως εχω αναφερει και πιο παλια και απο τις κορυφαιες τοτε προτασεις της αγορας(930/M8/Iphone6),εχω να πω οτι αυτο που χαρηκα πραγματικα ειναι οτι η εμπειρια χρησης και στις 3 οπως και το σημαντικοτερο ολων το lag ειναι σε αψογα επιπεδα σε σχεση με παλια.

Το μονο που με χαλαει πλεον στο Android ειναι οτι το δυνατο του σημειο,που ειναι η γιγαντια ποικιλια συσκευων απο διαφορες εταιριες για ολα τα πορτοφολια,ειναι και το μεγαλο αρνητικο του καθως με τοσες πολλες συσκευες δεν ξερεις τι να πρωτοδιαλεξεις,ειδικα ετσι οπως πεφτουν και οι τιμες μετα απο λιγο διαστημα.Και επισης υπαρχουν τεραστιο προβλημα με τις αναβαθμισεις(ειτε καθυστερηση στο να παρει ενα μοντελο την αναβαθμιση,ειτε να εχει θεματα με lag/μπαταρια κλπ αναλογα τα μοντελα και τις εταιριες πραγμα ακριβως που εχει κανει τον κοσμο να κοιταζει πλεον σε Custom Rom/root κλπ. Και αυτο το κοιταζα και στο Store που οι γνωστες εφαρμογες και παιχνιδια εχουν αξιολογησεις χρηστων που σχεδον παντα ξεπερνανε το 1εκ. σχολια επειδη ακριβως υπαρχουν παρα πολλες συσκευες.

Δημοσ.

Βασικα γινεται να πας απο Iphone σε Android να δοκιμασεις και κατι το διαφορετικο και εγω μιας και περασα και απο τα 3 λειτουργικα οπως εχω αναφερει και πιο παλια και απο τις κορυφαιες τοτε προτασεις της αγορας(930/M8/Iphone6),εχω να πω οτι αυτο που χαρηκα πραγματικα ειναι οτι η εμπειρια χρησης και στις 3 οπως και το σημαντικοτερο ολων το lag ειναι σε αψογα επιπεδα σε σχεση με παλια.

Όλα γίνονται αν έχεις την περιέργεια, αν και εσύ αν θυμάμαι καλά πήγες από android σε iphone :) Το θέμα είναι ότι δεν το κάνεις αν είσαι ικανοποιημένος. Και το ποσοστό των ικανοποιημένων χρηστών iphone και wp εικάζω ότι θα είναι συντριπτικά υψηλότερο.

• Like 1
Δημοσ.

Βασικα δεν πηγα απο Android σε Iphone οπως εχω γραψει και πιο παλια. Ειχα κινητο 7ετιας που περιμενα να τελειωσω το στρατο για να δω τι Smartphone θα παρω. Αρχικα δοκιμασα το Lumia 930(προσφορα Γερμανου) να δω τι λενε τα Windows phone,επειτα δοκιμασα το M8(προσφορα Vodafone ) να δω τι λενε και τα Android και τελος αφου ειδα και απο ειδα κατεληξα σε Iphone καθως αυτο με καλυπτε περισσοτερο απο τα αλλα κυριως στο θεμα αναβαθμισεων και μικροτερου μεγεθους.

Παρολα αυτα και τα προηγουμενα μοντελα ειχαν την ιδια ποιοτητα κατασκευης,αλλα τι να το κανεις αφου θηκη θα εβαζα ουτως ή αλλως(Spigen ftw :D) και επισης με βολευει και το Iphone απο πλευρας αναβαθμισεων καθως θελω να το κρατησω το κινητο για καιρο,κοινως τα περι μεταπωλητικης αξιας δεν με ενδιαφερεαν :P

Παντως και για το Android χαρηκα παρα πολυ καθως παλια επι εποχες 4.2 ακουγα τα χειροτερα για lag κλπ ενω το Lollipop στο m8,και γενικα η ολη εμπειρια ηταν αψογη(ισως να εφταιγε και το κινητο καθως γενικα διαβαζω καλα λογια για Htc και το Sense )

Δημοσ.

Βασικα δεν πηγα απο Android σε Iphone οπως εχω γραψει και πιο παλια. Ειχα κινητο 7ετιας που περιμενα να τελειωσω το στρατο για να δω τι Smartphone θα παρω. Αρχικα δοκιμασα το Lumia 930(προσφορα Γερμανου) να δω τι λενε τα Windows phone,επειτα δοκιμασα το M8(προσφορα Vodafone :P) να δω τι λενε και τα Android και τελος αφου ειδα και απο ειδα κατεληξα σε Iphone καθως αυτο με καλυπτε περισσοτερο απο τα αλλα κυριως στο θεμα αναβαθμισεων και μικροτερου μεγεθους.

Παρολα αυτα και τα προηγουμενα μοντελα ειχαν την ιδια ποιοτητα κατασκευης,αλλα τι να το κανεις αφου θηκη θα εβαζα ουτως ή αλλως(Spigen ftw :D) και επισης με βολευει και το Iphone απο πλευρας αναβαθμισεων καθως θελω να το κρατησω το κινητο για καιρο,κοινως τα περι μεταπωλητικης αξιας δεν με ενδιαφερεαν :P

Ακολούθησες λοιπόν τη σωστή διαδρομή. Αυτό λέω :) android -> wp -> ios

Δημοσ.

Ακολούθησες λοιπόν τη σωστή διαδρομή. Αυτό λέω :) android -> wp -> ios

Με την μεγαλη διαφορα οτι εγω δεν ειμαι κολλυμενος να μην προτεινω στους αλλους Android ή WP .

• Like 1
Δημοσ.

Με την μεγαλη διαφορα οτι εγω δεν ειμαι κολλυμενος να μην προτεινω στους αλλους Android ή WP .

Προσωπικά η μόνη περίπτωση που θα προτείνω android είναι να χρειάζεται κάποιος εφαρμογή για επαγγελματικούς λόγους και να μην υπάρχει σε wp ή ios ή αν το θέλει για να του αλλάξει τα φώτα (custom roms κτλ). Αλλιώς δε βλέπω κανέναν απολύτως λόγο. Άλλωστε ό,τι θέλει αγοράζει ο καθένας, τη γνώμη μας λέμε. Με τα wp πάντως δεν ασχοληθήκες ιδιαίτερα, φαίνεται σε άλλα ποστ σου. Οφτοπικ και φιλικά.

Δημοσ.

Προσωπικά η μόνη περίπτωση που θα προτείνω android είναι να χρειάζεται κάποιος εφαρμογή για επαγγελματικούς λόγους και να μην υπάρχει σε wp ή ios ή αν το θέλει για να του αλλάξει τα φώτα (custom roms κτλ). Αλλιώς δε βλέπω κανέναν απολύτως λόγο. Άλλωστε ό,τι θέλει αγοράζει ο καθένας, τη γνώμη μας λέμε. Με τα wp πάντως δεν ασχοληθήκες ιδιαίτερα, φαίνεται σε άλλα ποστ σου. Οφτοπικ και φιλικά.

Η αληθεια ειναι οτι ψιλο ξενερωσα με το Store απο πλευρας εφαρμογων σε σχεση με γνωστους/φιλους, ισως ειχε θεμα η περιστροφη οθονης στο κινητο μου που αρκετες φορες αργουσε να γυρισει και μου εσπαγε τα νευρα,ειδικα βλεποντας φωτογραφιες,βαλε μια και το γεγονος οτι θα τα tiles τα βαρεθηκα σχετικα γρηγορα(προτιμαω το κλασσικο UI των Android/Iphone/blackberry),βγηκε και γρηγορα μετα η προσφορα με το Htc ε δεν ηθελε πολυ :P

Και φιλο παντως που εχω με το Lumia 630 του εχει βγαλει την πιστη.Ολο στα Service ειναι ειτε για το Wifi ειτε για το Bluetooth,και εχει και θεματα με το Here maps.

Δημοσ.

Αν του φθάνουν τα 32gb και η μπαταρια του s6 δεν υπάρχει δίλημμα...

Διαφορετικά lg g4

Βέβαια από μέρα σε μέρα ανακοινώνεται το NOTE 5... ας το ξανασκεφτει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...