epp Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δηλαδή αν λήγει στης 15 Αυγούστου μπορώ να βγάλω καινούριο στης 20 ας πούμε? αντιλαμβανεσαι οτι συνηθως (και ειδικα απτην πρεσβεια) το διαβατηριο δεν βγαινει την ιδια μερα ετσι? Οσο αφορα το ελληνικο διαβατηριο , αν το βγαλεις στην αστυνομια θες περιπου μια βδομαδα για να βγει , αν το βγαλεις σε πρεσβεια στο εξωτερικο παει περιπου 3μηνο
Iris_89 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 3 μέρες κάνει να βγει. 3 εργάσιμες βασικά. True story
Apoll Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 αντιλαμβανεσαι οτι συνηθως (και ειδικα απτην πρεσβεια) το διαβατηριο δεν βγαινει την ιδια μερα ετσι? Οσο αφορα το ελληνικο διαβατηριο , αν το βγαλεις στην αστυνομια θες περιπου μια βδομαδα για να βγει , αν το βγαλεις σε πρεσβεια στο εξωτερικο παει περιπου 3μηνο Βασικά, χωρίς να σε εντυπωσιάσω, η ΕΑ (Ελληνική Αστυνομία), βγάζει το διαβατήριο σε 5 εργάσημες ακόμα και αν κάνεις αίτηση από π.χ Αγγλία. (υπάρχει tracker) Οι Ελληνικές πρεσβείες είναι που γμιούνται και δίνουν τα διαβατήρια κάθε τετράμηνο στην "open day" που έχουν σχετικά.
mentoras99 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Η εκδοση γινεται μονο απο την αστυνομια, ή και απο τα κεπ?
mentoras99 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Επειδη εδω http://www.passport.gov.gr/npc-periexomeno/npc-periexomeno/dikaiologitika-diavatirion.html λεει διαφορα παραβολα, και οσον αφορα τα εντυπα μαλλον θελει 3, αν το βγαλω ηλεκτρονικα οπως λεει εδω http://www.passport.gov.gr/e-parabolo/e-parabolo/e-parabolo.html χρειαζομαι μονο 1, αυτο με τα 84 ευρω, για κανονικο διαβατηριο 5ετους διαρκειας;
mentoras99 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Αιτηση την συμπληρωνω στην αστυνομια; Δεν βλεπω να την εχουν καπου online, μονο υποδειγμα.
Pa0ki Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2015 Στην αστυνομία Πηγαίνεις με φωτογραφία, ταυτότητα και τον αριθμό του παραβόλου Εγώ που το πλήρωσα σε ΕΛΤΑ έκανε 2 μέρες να φανεί η συναλλαγή(μου ήρθε email)
mentoras99 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2015 Το απαιτουμενο παραβολο, οπως καταλαβα, εχει δυο φασεις: - τη μια να το εκδοσεις (απο gsis.gr) - την αλλη να το πληρωσεις (πχ με ebanking). Σωστα; Πρεπει να εχουν γινει και τα δυο οταν πας στην αστυνομια; Εννοω δεν αρκει να πας μονο με αριθμο παραβολου, αν δεν ειναι πληρωμενο. Καλα τα λεω;
mentoras99 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Καλη χρονια σε ολους.Ηρθε η ωρα να πω τα παθηματα μου απο την προσπαθεια εκδοσης διαβατηριου, και παρακαλω οποιος γνωριζει σχετικα, ας πει κατι παραπανω πανω σε αυτα.Πηγα λοιπον σημερα στην αστυνομικη δ/νση-διαβατηριων, με παραβολα-φωτογραφιες-ταυτοτητα.Μολις με ειδαν, με ρωτησαν αν ειχα παλια διαβατηριο.Τους απαντησα θετικα, αλλα ειχε ληξει πριν απο ενα χρονο, και πλεον δεν το εχω, ισως δε και να το πεταξα!Αφου ετσι κι αλλιως, εκδιδουν νεο, καμια εκπτωση, δεν ειδα πουθενα να λενε οτι ‘και να ληξει-δεν ανανεωνεται το συγκεκριμενο-αλλα το κρατατε ας ειναι και ληγμενο’, κι ετσι κι εγω, οταν περασε η 5ετια, ουτε ξερω που το παραπεταξα…Ελα ομως που το ηθελαν!Τους ειπα οτι δεν με ειχε ενημερωσει κανεις, για την χρησιμοτητα του ληγμενου.Δεν θελω ανανεωση, θελω νεο.Μα εφοσον εχετε παλιο μου λενε, θεωρειται ανανεωση.Ναι μα δεν ανανεωνεται το παλιο τους λεω, καινουριο δινετε!Ναι αλλα θελουμε το παλιο μου λενε!Και αν το εχασα, τους λεω;Τοτε θα πατε να κανετε δηλωση απωλειας στην Ασφαλεια, και μετα θα εκδοσουμε εντελως νεο!Αλλα αν το ‘ξαναχασετε’, μπορει μετα να μην σας εκδιδουν νεο διαβατηριο, για ενα-δυο χρονια!!!!Πηγα σπιτι, εψαξα, δεν το βρηκα.Επεστρεψα, εκανα την δηλωση στην Ασφαλεια, και σε λιγες μερες οταν θα εχει υπογραψει ο Διοικητης, θα παω παλι στην Δ/νση διαβατηριων, να προχωρησουμε (ελπιζω…) στην εκδοση νεου διαβατηριου.Περιμενω τα σχολιά σας επι των ανωτέρω, και αν γινεται οχι μονολεκτικα.
zio10 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Καλη χρονια σε ολους. Ηρθε η ωρα να πω τα παθηματα μου απο την προσπαθεια εκδοσης διαβατηριου, και παρακαλω οποιος γνωριζει σχετικα, ας πει κατι παραπανω πανω σε αυτα. Πηγα λοιπον σημερα στην αστυνομικη δ/νση-διαβατηριων, με παραβολα-φωτογραφιες-ταυτοτητα. Μολις με ειδαν, με ρωτησαν αν ειχα παλια διαβατηριο. Τους απαντησα θετικα, αλλα ειχε ληξει πριν απο ενα χρονο, και πλεον δεν το εχω, ισως δε και να το πεταξα! Αφου ετσι κι αλλιως, εκδιδουν νεο, καμια εκπτωση, δεν ειδα πουθενα να λενε οτι ‘και να ληξει-δεν ανανεωνεται το συγκεκριμενο-αλλα το κρατατε ας ειναι και ληγμενο’, κι ετσι κι εγω, οταν περασε η 5ετια, ουτε ξερω που το παραπεταξα… Ελα ομως που το ηθελαν! Τους ειπα οτι δεν με ειχε ενημερωσει κανεις, για την χρησιμοτητα του ληγμενου. Δεν θελω ανανεωση, θελω νεο. Μα εφοσον εχετε παλιο μου λενε, θεωρειται ανανεωση. Ναι μα δεν ανανεωνεται το παλιο τους λεω, καινουριο δινετε! Ναι αλλα θελουμε το παλιο μου λενε! Και αν το εχασα, τους λεω; Τοτε θα πατε να κανετε δηλωση απωλειας στην Ασφαλεια, και μετα θα εκδοσουμε εντελως νεο! Αλλα αν το ‘ξαναχασετε’, μπορει μετα να μην σας εκδιδουν νεο διαβατηριο, για ενα-δυο χρονια!!!! Πηγα σπιτι, εψαξα, δεν το βρηκα. Επεστρεψα, εκανα την δηλωση στην Ασφαλεια, και σε λιγες μερες οταν θα εχει υπογραψει ο Διοικητης, θα παω παλι στην Δ/νση διαβατηριων, να προχωρησουμε (ελπιζω…) στην εκδοση νεου διαβατηριου. Περιμενω τα σχολιά σας επι των ανωτέρω, και αν γινεται οχι μονολεκτικα. Δεν μου φαίνεται και παράλογο...δεν ξέρω τι θα γινόταν αν απαντούσες όχι στην ερώτηση αν είχες παλιά διαβατήριο όμως. Θα έβγαζαν απευθείας νέο ή θα διασταυρώνανε κάπως αυτό που τους είπες και θα σου έλεγαν πάλι τα ίδια;
totem_lost Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 (επεξεργασμένο) Το site τους λέει τα πάντα πολύ αναλυτικά http://www.passport.gov.gr/syxnes-erotiseis/genikes-erotiseis/klopi-apoleia-diavatiriou.html Λογικό το οτι δεν θέλουν να εκδίδουν αβέρτα διαβατήρια σε όποιον λέει οτι κάπου το παράχωσε. Το παλιό σου διαβατήριο στο επιστρέφουν τρυπημένο και άχρηστο για οποιαδήποτε περαιτέρω δραστηριότητα. Στην Ολλανδία πληρώνεις πρόστιμο αν το χάσεις, ισχύει και στην Ελλάδα; Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2016 από totem_lost
mentoras99 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2016 Δεν μου φαίνεται και παράλογο...δεν ξέρω τι θα γινόταν αν απαντούσες όχι στην ερώτηση αν είχες παλιά διαβατήριο όμως. Θα έβγαζαν απευθείας νέο ή θα διασταυρώνανε κάπως αυτό που τους είπες και θα σου έλεγαν πάλι τα ίδια; Νομιζω οτι και να τους ελεγα, το check θα το εκαναν. Το site τους λέει τα πάντα πολύ αναλυτικά http://www.passport.gov.gr/syxnes-erotiseis/genikes-erotiseis/klopi-apoleia-diavatiriou.html Λογικό το οτι δεν θέλουν να εκδίδουν αβέρτα διαβατήρια σε όποιον λέει οτι κάπου το παράχωσε. Το παλιό σου διαβατήριο στο επιστρέφουν τρυπημένο για οποιαδήποτε περαιτέρω δραστηριότητα. Δεν μπηκα στην διαδικασια να ψαξω το θεμα 'απωλεια', γιατι ειχε ληξει!!!!! Δηλαδη αν εληξε το 2010, κι εγω το εχασα το 2015, πρεπει να παω το 2015 να δηλωσω την απωλεια του παλιου ληγμενου;;;;; 'Ληγμενα' παιρνουν και δεν μας το λενε;;;; Που λεει οτι πρεπει και για ληγμενα πρεπει να δηλωνουμε απωλεια;;;; Αν η ΕΛ.ΑΣ. θεωρει 'νεα εκδοση' την 'ανανεωση' με 0 εκπτωση και χωρις να το αναφερει καπου, ας μας το πει οτι τα διαβατηρια δεν ληγουν ποτε! Οχι να λενε 'νεα εκδοση/ανανεωση' και να τσεπωνουν ιδιο παραβολο με αυτον που βγαζει για 1η φορα! Ή οταν μας το δινουν, να μας λενε οτι 'και σε 10 χρονια να ερθετε να ξαναβγαλετε καινουριο, θα πρεπει να μας φερετε και το παλιο!' Να μας πουνε τελικα, αν ληγει, τι ληγει, τι δεν ληγει. Αν ηταν να κραταω ολα τα ληγμενα σπιτι μου, θα ειχα γινει σκουπιδοτοπος!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα