Luxx Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Θελω να μαθουν εαν υπαρχουν καταλληλα gps που να εχουν μεσα ορειβατικους χαρτες καθως και χαρτες μονοπατιων για πεζοπορια και να δεχονται επισης να προσθετουμε και εμεις ειτε δικες μας διαδρομες, ειτε τυχον διαδρομες που βρισκουμε απο το ιντερνετ.. Χρειαζεται καινουριο gps ή ολη την δουλεια τη κανει το προγραμμα; Σκεφτομουν να χρησιμοποιησω το gps του κινητου αν γινεται. Αλλιως να αγορασω καποιο καινουριο. Εχω δει και κατι ρολογια με gps, αυτα λογικα θα ειναι με περισσοτερη λεπτομερεια και δε θα εχουν προβλημα με την μπαταρια, οπως εχουν τα κινητα. Επισης εαν αυτα τα προγραμματα εχουν και τη δυνατοτητα tracking της καθε διαδρομης που γινεται, ακομα καλυτερα! Και εαν μπορω να προσθετω και σχολια και παρατηρησεις σε διαφορα σημεια που περναω.
opera Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2015 Διαδρομές http://www.hellaspath.gr/index.php?p=2 Εργαλείο περιπου στα μισά χρήματα απο το oregon 600 Garmin Dakota 20 Βρες και ενα χάρτη της anavasis να βάλεις στη κάρτα sd και είσαι κομπλε.
Luxx Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Για Υμηττό δεν βλέπω πάρα μόνο μια διαδρομή. Επίσης Γιατί ο χάρτης αναβασις είναι καλύτερος; διατίθεται δωρεάν; Με το κινητό δε μπορεί να γίνει δουλειά;
whodatinsomniaK Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Θες gps για να πας στον Υμηττό; Αν έπαιρνα κάποιο αυτην τη στιγμή θα ταν το etrex.
Luxx Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Για να κάνω τις διάφορες πεζοπορίες που υπαρχουν στο ίντερνετ. Υπάρχουν και δύσκολες πεζοπορίες που διαρκούν 4-6 ώρες στον Υμηττό.
opera Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Για Υμηττό δεν βλέπω πάρα μόνο μια διαδρομή. Επίσης Γιατί ο χάρτης αναβασις είναι καλύτερος; διατίθεται δωρεάν; Με το κινητό δε μπορεί να γίνει δουλειά; Ο χάρτης της ανάβασης είναι ο μόνος που γνωρίζω ότι υπάρχει και αποτυπώνει δασικούς δρόμους και μονοπάτια της Ελλάδας,δεν είναι δωρεάν αλλά τον πουλάει και ο θείος σε καλή τιμή. Μιας και ενδιαφέρεσαι μόνο για τον Υμηττό (που καλό είναι το καλοκαίρι να τον αποφεύγεις με όσα γίνονται) καλό είναι να έρθεις σε επαφή με κάποιον ορειβατικό σύλλογο της περιοχής σου. Οι σύλλογοι έχουν σίγουρα αποτυπώσει τις διαδρομές που θέλεις και μπορούν να σου δώσουν τα αρχεία ή μπορείς να πηγαίνεις μαζί τους. Με κινητό ίσως μπορείς να κάνεις δουλειά,δε γνωρίζω πόσο καλή λήψη σήματος δορυφόρου έχουν τα κινητά σε δασωμένη περιοχή,αλλά θα έχεις και data ενεργοποιημένα οπότε είσαι εντάξει. Εχθές ανέβασα μερικές διαδρομές στο google drive για να μπορώ από εκεί να τις φορτώνω στο google earth στο κινητό. Με τα windows phone δε γνωρίζω αν γίνεται. Θες gps για να πας στον Υμηττό; Αν έπαιρνα κάποιο αυτην τη στιγμή θα ταν το etrex. Από τα etrex μόνο το 20 και το 30 έχουν υποδοχή κάρτας SD η οποία χρειάζεται αν θες να φορτώσεις χάρτες γιατί είναι από 125mb εως 260mb.
Luxx Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Λετε να γινεται δουλεια με το Openstreemaps; Θα τη βγαλω στο τζαμπα ετσι.. Τι περισσοτερο θα εχει ενας ορειβατικος χαρτης;
opera Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Λετε να γινεται δουλεια με το Openstreemaps; Θα τη βγαλω στο τζαμπα ετσι.. Τι περισσοτερο θα εχει ενας ορειβατικος χαρτης;Πατησα στο λινκ openstreetmaps και έριξαν μία ματιά,δε βρήκα δορυφορικό χάρτη όπως το google earth και φαίνονται μονο δρόμοι κεντρικοί με άσφαλτο και όχι οι δασικοί χωματόδρομοι.Επίσης μαλλον δε μπορείς να εισαγεις αρχεία διαδρομών και να τα προβάλλει πανω στο χάρτη. Δεν εχεις τη δυνατότητα του google earth;
Luxx Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Παντως εγω σημερα την εβγαλα με το viewranger gps, που χρησιμοποιει τον χαρτη απο το openstreetmaps. Μια χαρα με εβγαλε. Εχει ακομα και τα μικρα μονοπατια σημειωμενα στο χαρτη. Πως λες οτι δε τα δειχνει; Ανανεωνεται συνεχως απο πεζοπορους, οποτε ειναι αρκετα καλο. Και χρησιμοποιησα και το runkeeper για να μου κανει track την διαδρομη. Υπαρχει κατι περισσοτερο που μπορει να κανει ενα gps, απο αυτα που χρησιμοποιησα σημερα; Λογικα σε ολα ρολο παιζει ο δεκτης gps, αφου χαρτες πανω-κατω τους ιδιους παιρνουν οι συσκευες gps με τα κινητα.
opera Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2015 Παντως εγω σημερα την εβγαλα με το viewranger gps, που χρησιμοποιει τον χαρτη απο το openstreetmaps. Μια χαρα με εβγαλε. Εχει ακομα και τα μικρα μονοπατια σημειωμενα στο χαρτη. Πως λες οτι δε τα δειχνει; Ανανεωνεται συνεχως απο πεζοπορους, οποτε ειναι αρκετα καλο. Και χρησιμοποιησα και το runkeeper για να μου κανει track την διαδρομη. Υπαρχει κατι περισσοτερο που μπορει να κανει ενα gps, απο αυτα που χρησιμοποιησα σημερα; Λογικα σε ολα ρολο παιζει ο δεκτης gps, αφου χαρτες πανω-κατω τους ιδιους παιρνουν οι συσκευες gps με τα κινητα. Το έχω το viewranger,με το χάρτη bing aerial αντίστοιχο του google earth φαίνονται μονοπάτια.Δε μπορείς όμως να κανεις εισαγωγή αρχεία διαδρομών .gpx και .kml Αν έχει κάποιος android κινητό με το google earth είναι καλυμμένος,το viewranger δεν είναι δωρεάν. Αν πάλι θες μονο χάρτη και τα google maps είναι αρκετά,όπως και το HERE maps.
Luxx Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Κατεβασα το google earth, αλλα δε δειχνει τα μικρα μονοπατια, και λογικο αφου τα δειχνει ολα 3d, και καλυπτονται απο τα δεντρα! Οπως και το bing aerial. Δε θελω να μου δειχνει απλα τα μεγαλα μονοπατια, αλλα και τα πολυ μικροτερα.. Πχ τετοιους χαρτες δε μπορω να τους φορτωνω στο viewranger;
opera Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Κατεβασα το google earth, αλλα δε δειχνει τα μικρα μονοπατια, και λογικο αφου τα δειχνει ολα 3d, και καλυπτονται απο τα δεντρα! Οπως και το bing aerial. Δε θελω να μου δειχνει απλα τα μεγαλα μονοπατια, αλλα και τα πολυ μικροτερα.. Πχ τετοιους χαρτες δε μπορω να τους φορτωνω στο viewranger; Στο google earth είπα φορτωνω διαδρομές .kml αρχεία μέσω google drive.Για αυτό που ρωτας δοκίμασε και πες μου.
Luxx Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Εσύ φορτώνεις διαδρομές, αλλά αν θελήσω εγώ να κάνω κάποια παράκαμψη από κάποιο μονοπάτι, δεν θα το βλέπω στο χάρτη.
opera Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2015 Εσύ φορτώνεις διαδρομές, αλλά αν θελήσω εγώ να κάνω κάποια παράκαμψη από κάποιο μονοπάτι, δεν θα το βλέπω στο χάρτη. Στο βουνό συνήθως δεν αυτοσχεδιάζουμε εκτός και αν χαθούμε,πάντα ακολουθούμε τα γνωστά μονοπάτια. Αν εσύ θέλεις να περπατάς στη τύχη είναι δικό σου θέμα και φυσικά δε σου χρειάζεται gps,κάνεις δουλειά με μια πυξίδα. Υπάρχει και το θέμα της ακρίβειας του GPS,μπορεί να σου δείχνει ότι βρίσκεσαι στο μονοπάτι και αυτό να βρίσκεται 20 μέτρα μακριά σου και λόγω της βλάστησης και της κλίσης να μη το βλέπεις. Επαναλαμβάνω,όποιος θέλει να ασχοληθεί με το βουνό να το κάνει με παρέα και όχι μόνος,βρείτε ένα ορειβατικό σύλλογο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα