Προς το περιεχόμενο

Θα μπλοκάρουν τα Windows 10 πειρατικά παιχνίδια και μη εγκεκριμένο hardware;


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο γράφτηκαν πολλά και ειπώθηκαν πολλά σε διάφορες ιστοσελίδες σχετικά με τους Όρους Χρήσης του Λογισμικού που συμφωνήσατε πριν την εγκατάσταση των Windows 10, και ότι δίνουν την δυνατότητα στην Microsoft για την απομακρυσμένη απενεργοποίηση πειρατικού λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων και παιχνιδιών, εφαρμογών ή και hardware.

Μάλιστα ορισμένοι, αποφάσισαν να μην αναβαθμίσουν τους υπολογιστές τους στην νεότερη πλατφόρμα, ενώ κάποιοι επέστρεψαν κιόλας στα Windows 7. Αλλά από ότι φαίνεται, ενδέχεται να έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης.

 

Το τμήμα που λέει ότι η Microsoft ενδέχεται να σας “απαγορεύσει από το να έχετε πρόσβαση στις Υπηρεσίες, να παίζετε πειρατικά παιχνίδια ή να χρησιμοποιείτε μη εγκεκριμένες περιφερειακές συσκευές και hardware” προέρχεται από τους Όρους Χρήσης που αφορούν στις Υπηρεσίες της Microsoft, και δεν αφορούν στην εγκατάσταση των Windows. Επομένως, αφορούν σε ότι έχει να κάνει με Υπηρεσίες που προσφέρει η Microsoft, και πιο συγκεκριμένα στο Xbox Live, στο περιεχόμενο του Windows Store, στα Live Tiles κ.ά.

 

Η άδεια χρήσης που αφορά στα Windows είναι η MSLT (Microsoft Software License Terms) και έτσι, δεν έχουμε να κάνουμε από ότι φαίνεται με την πιθανότητα η Microsoft να απενεργοποιήσει την δυνατότητα εγκατάστασης και λειτουργίας πειρατικού λογισμικού στα Windows.

 

Βεβαίως, δεν είναι μόνο ζήτημα ορισμένων ειδησεογραφικών ιστοσελίδων που παραφούσκωσαν το θέμα, είναι και αυτοί οι “ενοποιημένοι όροι χρήσης” της Microsoft, που έκαναν ορισμένους να ανησυχήσουν, και δικαίως θα λέγαμε.

 

Ως μέρος της καμπάνιας “One Windows”, η Microsoft ανανέωσε τους όρους χρήσης και τις άδειες ιδιωτικότητας και ενοποιημένων υπηρεσιών της. Πρόσφατα λοιπόν κάποιοι ανακάλυψαν μέσα στους ενοποιημένους όρους χρήσης των υπηρεσιών της Microsoft, που τώρα καλύπτουν τα καταναλωτικές υπηρεσίες Xbox Live, Bing, Cortana, Office 365 Home και Personal, OneDrive, Outlook και άλλες, ότι ενδεχομένως η Microsoft έχει το δικαιώματα να απαγορεύσει στους χρήστες να χρησιμοποιούν μη εγκεκριμένα περιφερειακά και να παίζουν πειρατικά παιχνίδια.

 

Στους νέους όρους χρήσης διαβάζουμε: "We may automatically check your version of the software and download software updates or configuration changes, including those that prevent you from accessing the Services, playing counterfeit games, or using unauthorized hardware peripheral devices."

 

Όμως, η συγκεκριμένη γλώσσα ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια εκείνης που χρησιμοποιεί η Microsoft ήδη στο Xbox, και σε ότι αφορά στα περιφερειακά και στα πειρατικά παιχνίδια.

 

Από τους όρους χρήσης του Xbox Live: "We may, among other things: (i) restrict or limit access to the Services; (ii) retrieve information from the Authorized Device and any connected peripheral device used to log onto the Services as necessary to operate and protect the security of the Services, and to enforce this Agreement; and (iii) upgrade, modify, withdraw, suspend, or discontinue any functionality or feature of the Services, or any hardware or software associated with the Services or with an Authorized Device, from time to time without notice. We may do so by the automatic download of related software directly to your Authorized Device, including software that prevents you from accessing the Services, playing pirated games, or using unauthorized hardware peripheral devices."

 

Επειδή η Microsoft βαδίζει προς την ανάπτυξη όλο και περισσότερων προϊόντων -συμπεριλαμβανομένου και του λειτουργικού συστήματος του Xbox One- που βασίζονται στον πυρήνα των Windows 10, είναι μάλλον λογικό να υπάρχει μία περισσότερο ενοποιημένη πολιτική για αυτά τα προϊόντα και υπηρεσίες.

 

Αυτό που ωστόσο δεν ξεκαθαρίζεται, είναι αν με την λογική “One Windows” και τους νέους όρους άδειας χρήσης του λογισμικού και των υπηρεσιών της εταιρείας, θα ξεκινήσει να κάνει, αυτό που ήδη κάνει με το Xbox, δηλαδή να κατεβαίνουν στον υπολογιστή αναβαθμίσεις και ενημερώσεις που θα μπλοκάρουν τους χρήστες από το να παίζουν πειρατικά παιχνίδια ή να χρησιμοποιούν μη εγκεκριμένα περιφερειακά στα Windows 10 PCs, tablets και κινητά τηλέφωνα, ειδικά μετά την ενεργοποίηση της δυνατότητας game streaming μεταξύ των Xbox One και Windows 10.

 

Με την ενοποίηση πάντως των όρων χρήσης για να καλύπτουν όλες τις υπηρεσίες της, από το να υπάρχουν συγκεκριμένοι όροι άδειας χρήσης για κάθε περίπτωση, η Microsoft από ότι φαίνεται θα μπορεί να κάνει ότι κρίνει απαραίτητο. Άραγε θα φτάσει τόσο μακριά ώστε να ξεκινήσει να μπλοκάρει τους χρήστες των Windows 10 από το να τρέχουν πειρατικά παιχνίδια ή μη εγκεκριμένα περιφερειακά; Λογικά, θα μάθουμε…

 

Link.png Site: TechPowerUp
Link.png Site: ZDNet

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aς το κάνουν. Αυτοί που θέλουν να έχουν πειρατικό υλικό θα γυρίσουν στα 7 και 8. Να τα συμφωνήσουν με τις εταιρίες κατά βάση παιχνιδιών να τα κάνουν συμβατά μόνο με win10 όπως διαβάζουμε και για το καινούργιο Tomb Raider; Ας το κάνουν, θα πρέπει όμως να τους σκάσουν και μεγάλα ποσά για κάτι τέτοιο που προφανώς δε θα τους συμφέρει οπότε μια τρύπα στο νερό.

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Κατά 99% αυτοί οι "περιορισμοί" είναι για το Xbox One, μιας και θα πάρει Win10 φέτος, κανένας λόγος ανησυχίας για το PC imho...

  • Like 27
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άλλωστε, όπως είχα διαβάσει κάπου (δε θυμάμαι πια που), όταν βλέπεις τίτλο άρθρου στο internet να τελειώνει με ερωτηματικό, η απάντηση είναι συνήθως η ίδια: ΟΧΙ

  • Like 11
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά ας δούμε πρώτα να γίνεται κάτι και μετά τρομάζουμε τον κόσζμο με τα "εάν" και "ίσως" των λεπτομερειών του EULA...

Μέχρι τούδε πάντως λειτουργούν όλα κανονικά.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έτσι και αλλιώς δεν θα μπορούσε να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο. το λειτουργικό δεν έχει κανέναν μαγικό τρόπο να καταλαβαίνει τι από αυτά που περνάς είναι πειρατικό και τι όχι, για το λειτουργικό τα πάντα είναι απλά software. το πολύ πολύ να σε αποτρέπει από το να ανοιγεις αρχεια που το ονομα τους είναι 'keygen' ή να στελνει αναφορά στην ms οταν συναντά φακέλους με το όνομα 'crack' και άλλα παρόμοια.  (τρομερα μετρα προφυλαξης δηλαδη!) θα επρεπε η ms να συνεργαστει με καθε εναν που βγαζει εφαρμογες για το λειτουργικο της και να κανει ελεγχο κατα byte σε καθε αρχειο καθε προγραμματος που περνας, ωστε να το συγκρινει με το αυθεντικο. (που ουτε τα antivirus δεν το κανουν αυτο, εναν ελεγχο header και πολυ ειναι)

 

απο τοτε που πρωτοδιαβασα αυτες τις αποριες, μου ηρθε στο μυαλο το κλασσικο που διαδιδεται στα social networks 10 χρονια τωρα: "ΤΡΟΜΕΡΟ! Νέος ιός κλέβει τους κωδικούς σου." Όπου και να είναι αποθηκευμένοι αυτοί. Ανεξαρτητως λειτουργικού. Απλα καταλαβαινει τι ειναι κωδικός, και τον κλεβει.

 

Ίσως σε εποχές Web 15..

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω τι λένε μερικοί που τα ξέρουν όλα όμως προσπαθείτε να βάλετε το Adobe Acrobat DC h to XI πειρατικό και θα καταλάβετε ότι το άρθρο είναι πολύ σωστά. Εγώ προσπάθησα όλους τους τρόπους και η Microsoft to μπλοκάρει. Άστα να πάνε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω τι λένε μερικοί που τα ξέρουν όλα όμως προσπαθείτε να βάλετε το Adobe Acrobat DC h to XI πειρατικό και θα καταλάβετε ότι το άρθρο είναι πολύ σωστά. Εγώ προσπάθησα όλους τους τρόπους και η Microsoft to μπλοκάρει. Άστα να πάνε

Μάλλον δεν ξέρεις καλά τα κόλπα bro! Νόμιμο λογισμικό έχω προσωπικά αλλά μια χαρά τρόπος παίζει και rock-αρει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...