doctor_667 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Μην κολλάς στις κατατάξεις και τέτοια (οι συγκεκριμένες μου φαίνονται λάθος πάντως έτσι κι αλλιώς), γενικά στην Ολλανδία όλα τα πανεπιστήμια καλά θεωρούνται από τους εδώ εργοδότες, ειδικά για Πληροφορική, οπότε διάλεξε αυτο που σου αρέσει πιο πολύ σε συνδυασμό ίσως και με πόλη (Αϊντχόφεν θα είναι αρκετά πιο φτηνά, Ντελφτ κάπου στη μέση, με Ουτρέχτη να είναι ακριβή και Άμστερνταμ πανάκριβο, η ζωή πάει αντίστροφα ακριβώς). Απλά Ντελφτ έχει όντως ένα μικρό κύρος παραπάνω για τεχνικά θέματα και θα εντυπωσιαστείς με τις διασυνδέσεις που έχουν. Παραδείγματα: Σε ένα μάθημα που είχα εκεί μας είχε στείλει η Nvidia tablets τελευταίας τεχνολογίας τότε για να τεστάρουμε την εφαρμογή μας. Για ένα μεγάλο virtual reality πρότζεκτ που είχα κάνει, είχα δανειστεί από το πανεπιστήμιο κάτι πανάκριβα τότε VR Goggles (μη βλέπεις τώρα που το Rift είναι mainstream, τότε ήταν πολύ δυσεύρετα). Ε στο πανεπιστήμιο μου (Λάιντεν), δεν ήταν τόσο εύκολο τότε να κάνεις κάτι παρόμοιο, χωρίς να σημαίνει σου ξαναλέω κάτι αυτό στο πόσο μετράει το πτυχίο. Τέλος, ναι είναι στάνταρ πόσο παίρνει το μεταπτυχιακό, η πλειοψηφία της Πληροφορικής θα είναι δύο χρόνια. Αν γίνει παρτ-τάιμ(που δεν συνηθίζεται στην Ολλανδία, δεν θυμάμαι να το έχω δει ποτέ) υπολόγιζε το διπλάσιο.
razielthan Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Μην κολλάς στις κατατάξεις και τέτοια (οι συγκεκριμένες μου φαίνονται λάθος πάντως έτσι κι αλλιώς), γενικά στην Ολλανδία όλα τα πανεπιστήμια καλά θεωρούνται από τους εδώ εργοδότες, ειδικά για Πληροφορική, οπότε διάλεξε αυτο που σου αρέσει πιο πολύ σε συνδυασμό ίσως και με πόλη (Αϊντχόφεν θα είναι αρκετά πιο φτηνά, Ντελφτ κάπου στη μέση, με Ουτρέχτη να είναι ακριβή και Άμστερνταμ πανάκριβο, η ζωή πάει αντίστροφα ακριβώς). Απλά Ντελφτ έχει όντως ένα μικρό κύρος παραπάνω για τεχνικά θέματα και θα εντυπωσιαστείς με τις διασυνδέσεις που έχουν. Παραδείγματα: Σε ένα μάθημα που είχα εκεί μας είχε στείλει η Nvidia tablets τελευταίας τεχνολογίας τότε για να τεστάρουμε την εφαρμογή μας. Για ένα μεγάλο virtual reality πρότζεκτ που είχα κάνει, είχα δανειστεί από το πανεπιστήμιο κάτι πανάκριβα τότε VR Goggles (μη βλέπεις τώρα που το Rift είναι mainstream, τότε ήταν πολύ δυσεύρετα). Ε στο πανεπιστήμιο μου (Λάιντεν), δεν ήταν τόσο εύκολο τότε να κάνεις κάτι παρόμοιο, χωρίς να σημαίνει σου ξαναλέω κάτι αυτό στο πόσο μετράει το πτυχίο. Τέλος, ναι είναι στάνταρ πόσο παίρνει το μεταπτυχιακό, η πλειοψηφία της Πληροφορικής θα είναι δύο χρόνια. Αν γίνει παρτ-τάιμ(που δεν συνηθίζεται στην Ολλανδία, δεν θυμάμαι να το έχω δει ποτέ) υπολόγιζε το διπλάσιο. Mαλιστα.Απλα φοβαμαι πως με βαθμο πτυχιου <7 δεν θα γινω δεκτος.Ναι και εγω Delft θελω πιο πολυ γιατι εχω και 1,2 γνωστους εκει απλα επειδη ξερω πως ειναι πιο δυσκολο να μπεις ειχα στο νου και το Eindhoven επειδη ξερω πως ειναι λιγο πιο ελαστικοι.Τωρα αυτο με αναλυτικη βαθμολογια σε συγκεκριμενα μαθηματα με ψιλοαγχωσε γιατι εχω πολλα περασμενα και δεν μπορω να κανω κατι για το βαθμο.Οσο αφορα τα 2 χρονια δυσκολευουν οικονομικα , θα με βολευε σιγουρα μια part-time δουλεια γιατι ξερω σου χορηγουν και 250 ευρω επιδομα αν δουλευεις 14 ωρες την εβδομαδα,ισχυει ακομα αυτο?
doctor_667 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Αν σε καθυσηχάζει κάπως, εγώ 6.55 είχα βαθμό πτυχίου και ξέρω και άτομα με χαμηλότερο βαθμό. Όχι στο Ντελφτ, αλλά ξέρω και από εκεί με σίγουρα χαμηλότερο από 7. Όπως σου είπαμε και προηγουμένως, είναι ένα από τα πολλά που θα ελέγξουν και εξαρτάται και από τις υπόλοιπες αιτήσεις που θα έχουν. Το ότι είσαι από την Ελλάδα ας πούμε μετράει σίγουρα θετικά, μιας και υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός Ελλήνων φοιτητών που τα πάνε καλά. Για τα παλιά μαθήματα δεν μπορείς να κάνεις κάτι τώρα, προσπάθησε να πάρεις καλούς βαθμούς σε ο,τι έχει μείνει. Το επίδομα που λες (stufi) ισχύει αλλά δεν ξέρω ακριβώς αν οι ώρες είναι αυτές που λες, το είχαν ανεβάσει πρόσφατα οπότε δεν νομίζω να ξαναανέβει. Μπορεί να είναι και παραπάνω λεφτά αν η οικογένεια σου στην Ελλάδα έχει χαμηλό εισόδημα και επίσης παίρνεις κάρτα για δωρεάν μετακινήσεις με τα τρένα. Να ξέρεις πάντως ότι το συζητάνε συνεχώς τα τελευταία χρόνια να το σταματήσουν οπότε δεν θα βασιζόμουν και σε αυτό. 1
totem_lost Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Το επίδομα που λες (stufi) ισχύει αλλά δεν ξέρω ακριβώς αν οι ώρες είναι αυτές που λες, το είχαν ανεβάσει πρόσφατα οπότε δεν νομίζω να ξαναανέβει. Δεν ισχύει πια σαν επίδομα, αλλά σαν δάνειο (κρίση!). Περισσότερα εδώ: https://duo.nl/particulieren/studievoorschot-engels/english.asp https://duo.nl/particulieren/international-student/default.asp 1
razielthan Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Αν σε καθυσηχάζει κάπως, εγώ 6.55 είχα βαθμό πτυχίου και ξέρω και άτομα με χαμηλότερο βαθμό. Όχι στο Ντελφτ, αλλά ξέρω και από εκεί με σίγουρα χαμηλότερο από 7. Όπως σου είπαμε και προηγουμένως, είναι ένα από τα πολλά που θα ελέγξουν και εξαρτάται και από τις υπόλοιπες αιτήσεις που θα έχουν. Το ότι είσαι από την Ελλάδα ας πούμε μετράει σίγουρα θετικά, μιας και υπάρχει πολύ μεγάλος αριθμός Ελλήνων φοιτητών που τα πάνε καλά. Για τα παλιά μαθήματα δεν μπορείς να κάνεις κάτι τώρα, προσπάθησε να πάρεις καλούς βαθμούς σε ο,τι έχει μείνει. Το επίδομα που λες (stufi) ισχύει αλλά δεν ξέρω ακριβώς αν οι ώρες είναι αυτές που λες, το είχαν ανεβάσει πρόσφατα οπότε δεν νομίζω να ξαναανέβει. Μπορεί να είναι και παραπάνω λεφτά αν η οικογένεια σου στην Ελλάδα έχει χαμηλό εισόδημα και επίσης παίρνεις κάρτα για δωρεάν μετακινήσεις με τα τρένα. Να ξέρεις πάντως ότι το συζητάνε συνεχώς τα τελευταία χρόνια να το σταματήσουν οπότε δεν θα βασιζόμουν και σε αυτό. Mε καθυσηχαζει αρκετα θα ελεγα .Τωρα αν ισχυει αυτο με το επιδομα πολυ κριμα , εφαγα ξενερα.Κατι ακομα , ειναι καλυτερα να παω πρωτα στρατο και μετα για μεταπτυχιακοη το αντιστροφο?Απλα αν εμπαινα στρατο και εμπαινα στο σωμα ερευνας πληροφορικης εχω μαθει μετραει θετικα οποτε ελεγα να εκανα μετα το στρατο το μεταπτυχιακο
doctor_667 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δεν ισχύει πια σαν επίδομα, αλλά σαν δάνειο (κρίση!). Περισσότερα εδώ: https://duo.nl/particulieren/studievoorschot-engels/english.asp https://duo.nl/particulieren/international-student/default.asp Και να φανταστείς έκανα ένα ψάξιμο στα γρήγορα πριν γράψω αλλά δεν βρήκα κάτι. Δυσκολεύει αυτό τα πράγματα αλλά και πάλι αν χρειαστείς υπάρχει αυτό το δάνειο που θα έχει πολύ καλόυς όρους αποπληρωμής για όταν βρεις δουλειά φαντάζομαι. Το καλό είναι ότι το συμπληρωματικό επίδομα για το εισόδημα και η κάρτα για τα τρένα είναι ουσιαστικά δωρεάν, αφού δεν χρειάζεται να τα πληρώσεις αν αποφοιτήσεις σε λιγότερο από 10 χρόνια. Mε καθυσηχαζει αρκετα θα ελεγα .Τωρα αν ισχυει αυτο με το επιδομα πολυ κριμα , εφαγα ξενερα.Κατι ακομα , ειναι καλυτερα να παω πρωτα στρατο και μετα για μεταπτυχιακοη το αντιστροφο?Απλα αν εμπαινα στρατο και εμπαινα στο σωμα ερευνας πληροφορικης εχω μαθει μετραει θετικα οποτε ελεγα να εκανα μετα το στρατο το μεταπτυχιακο Για το στρατό θα ακούσεις διάφορες απόψεις, για μένα μην πας με τίποτα. Ειδικά αν σκοπεύεις να καθίσεις εδώ μετά, θα χάσεις ένα χρόνο από τη ζωή σου που θα αποκοπείς κι από το πανεπιστήμιο και το διάβασμα. Στο ΣΕΠ δεν ξέρω τι νομίζεις ότι θα κάνεις αλλά δύσκολα να βοηθήσει. Και στην τελική μπορείς να κάνεις αίτηση κι αν δεν σε πάρουν πήγαινε στρατό και ξανδοκιμάζεις του χρόνου (προσωπικά ούτε αυτό θα έκανα, καλύτερα στον ένα χρόνο αυτό να ασχολιόσουν με κάτι σχετικό με την επιστήμη σου που θα σε βοηθήσει ουσιαστικά). 1
razielthan Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Οχι ξερω πως δεν κανεις κατι τρελο κανα προγραμμα εγκατασταση κ πολυ ειναι ξερω γω .Το θεμα ειναι οτι μετραει σιγουρα θετικα γιατι οι αλλοι δεν ξερουν τι κανεις.Εχω γνωστο που βρηκε δουλεια τσεχια λογω του ΣΕΠ.Με το συμπληρωματικό επίδομα για το εισόδημα και τη κάρτα για τα τρένα τι ακριβως παιζει?Ισχυουν ακομα?
totem_lost Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Με το συμπληρωματικό επίδομα για το εισόδημα και τη κάρτα για τα τρένα τι ακριβως παιζει?Ισχυουν ακομα? Δεν θες να κουνίσεις ουτε δαχτυλάκι έτσι; Όλα βρίσκονται στο site που σου έστειλα: A supplementary grant Based on parental income In addition to the basic grant, you can apply for a supplementary grant at the same time, or later. It is not possible to apply for a supplementary grant retrospectively. Supplementary grant for everyone? Not every student is entitled to a supplementary grant. This part of the student finance depends on your parents’ income. We use their income data from 2 years ago. How much do you get? Use the calculator (in Dutch only) to find out what the income limit is and how much supplementary grant you can get. Gift or loan Your supplementary grant is a gift for your first 5 months of higher education (or the first 12 months of secondary vocational education). The rest will be converted into a gift if you gain a degree within 10 years. Collecting your student travel product Travel for free or with a discount Part of your student finance is the student travel product. It enables you to travel by Dutch public transport for free or at a reduced rate. You can choose between a weekday product or a weekend product. The student travel product can only be loaded onto a personal OV-chipkaart. Travel product is a loan Your student travel product is a provisional loan. If you graduate within 10 years, the loan will be converted into a gift. If not, the student finance, including the travel product, remains a loan. For this reason, you can always choose not to collect it from a pick-up device.
razielthan Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δεν θες να κουνίσεις ουτε δαχτυλάκι έτσι; Όλα βρίσκονται στο site που σου έστειλα: A supplementary grant Based on parental income In addition to the basic grant, you can apply for a supplementary grant at the same time, or later. It is not possible to apply for a supplementary grant retrospectively.Supplementary grant for everyone? Not every student is entitled to a supplementary grant. This part of the student finance depends on your parents’ income. We use their income data from 2 years ago.How much do you get? Use the calculator (in Dutch only) to find out what the income limit is and how much supplementary grant you can get. Gift or loan Your supplementary grant is a gift for your first 5 months of higher education (or the first 12 months of secondary vocational education). The rest will be converted into a gift if you gain a degree within 10 years.Collecting your student travel product Travel for free or with a discount Part of your student finance is the student travel product. It enables you to travel by Dutch public transport for free or at a reduced rate. You can choose between a weekday product or a weekend product. The student travel product can only be loaded onto a personal OV-chipkaart. Travel product is a loan Your student travel product is a provisional loan. If you graduate within 10 years, the loan will be converted into a gift. If not, the student finance, including the travel product, remains a loan. For this reason, you can always choose not to collect it from a pick-up device. Nομιζα πως αυτο που εστειλες ηταν μονο για το επιδομα εργασια(250 ευρω).Μην βαρας κουναω πολλα δαχτυλα για να βρω ακρη πιστεψε με .Ευχαριστω και παλι.Παντως απο οτι βλεπω ισχυουν τα αλλα 2 επιδοματα και αν τελειωσεις στα πρωτα 10 χρονια δεν μετρανε σαν δανειο
totem_lost Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Όχι. Το βασικό επίδομα έγινε από φέτος δάνειο και το επιστρέφεις σε κάθε περίπτωση. Απλά εάν το εισόδημα των γονιών σου είναι κάτω από ένα όριο τότε δικαιούσαι και ένα έξτρα επίδομα το οποίο δεν χρειάζεται να επιστρέψεις εάν πάρεις το πτυχίο σου σε 10 χρόνια. Το λέει ξεκάθαρα: Student finance comprises 3 components: a loan, a student travel product and a supplementary grant (depending on parental income). You always have to pay back the loan. The student travel product and supplementary grant are converted into a gift if you graduate within 10 years. Otherwise you will have to repay them as well. Και που να ήσουν λίγα χρόνια παλιότερα που αυτές οι πληροφορίες υπήρχαν μόνο στα Ολλανδικά και αλλοιθωρίζαμε. 1
GreyHorse Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Nομιζα πως αυτο που εστειλες ηταν μονο για το επιδομα εργασια(250 ευρω).Μην βαρας κουναω πολλα δαχτυλα για να βρω ακρη πιστεψε με .Ευχαριστω και παλι.Παντως απο οτι βλεπω ισχυουν τα αλλα 2 επιδοματα και αν τελειωσεις στα πρωτα 10 χρονια δεν μετρανε σαν δανειο Έχεις πρόβλημα με την αγγλική; Αν δεν έχεις, απλά δεν τσέκαρες το site ούτε στο ελάχιστο, ούτε καν την ιστοσελίδα που σου έδωσαν. 10 χρόνια να χρειαστείς για να πάρεις μεταπτυχιακό στην Ολλανδία ξέχνα το, θα σε κόψουν, δεν έχει αιώνιους φοιτητές εκεί. Το 10ετές είναι για όσους ξεκινούν προπτυχιακούς κύκλους. Επίσης ούτε αυτό που σου δώσαν τα παιδιά δεν μπορείς να πάρεις, θα πρέπει να είσαι είτε ολλανδός υπήκοος, είτε να ζεις 5 χρόνια επίσημα στην Ολλανδία πριν ξεκινήσεις τις σπουδές σου, είτε ο σύντροφος ή εσύ να δουλεύει/δουλεύεις στον Ολλανδία. 1
totem_lost Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Επίσης ούτε αυτό που σου δώσαν τα παιδιά δεν μπορείς να πάρεις, θα πρέπει να είσαι είτε ολλανδός υπήκοος, είτε να ζεις 5 χρόνια επίσημα στην Ολλανδία πριν ξεκινήσεις τις σπουδές σου, είτε ο σύντροφος ή εσύ να δουλεύει/δουλεύεις στον Ολλανδία. 'Η να δουλεύεις τουλάχιστον 56 ώρες το μήνα παράλληλα με τις σπουδές σου. 1
GreyHorse Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 'Η να δουλεύεις τουλάχιστον 56 ώρες το μήνα παράλληλα με τις σπουδές σου. Το είπα, δεν διευκρίνησα τις ώρες γιατί έπρεπε να ψάξω στο site και βαριόμουν να κλικάρω 1
doctor_667 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 10 χρόνια να χρειαστείς για να πάρεις μεταπτυχιακό στην Ολλανδία ξέχνα το, θα σε κόψουν, δεν έχει αιώνιους φοιτητές εκεί. Γιαυτό μην παίρνεις κι όρκο. Σου μιλάει ένας Η αλήθεια είναι ότι 10 χρόνια είναι όντως κάπως πολλά και σε κάποια πανεπιστήμια τα περασμένα μαθήματα λήγουν μετά απο 5 χρόνια, αλλά όχι ότι σε διώχνουν. 1
GreyHorse Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Γιαυτό μην παίρνεις κι όρκο. Σου μιλάει ένας Η αλήθεια είναι ότι 10 χρόνια είναι όντως κάπως πολλά και σε κάποια πανεπιστήμια τα περασμένα μαθήματα λήγουν μετά απο 5 χρόνια, αλλά όχι ότι σε διώχνουν. Καλά, μείνε στην ίδια χρονιά πάνω από τριετία και τα ξαναλέμε..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα