GreyHorse Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 δεν εχω δουλεια ακομη και το πιθανοτερο ειναι να βρω αφου παω και αφου παραλαβω την green card. Δηλαδή δεν έχεις ούτε πράσινη κάρτα. Δεν πας για μετανάστευση, για τουρισμό πας, άσχετο αν σου κάτσει. Η περίπτωσή σου καλύπτεται από τα 2 χιλιάρικα συν κάρτες.
Rabican Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2015 για μεταναστευση παω. εχω κερδισει την visa και περιμενω να παραλαβω την πρασινη καρτα. αρα τα 2Κ δεν φτανουν απαραιτητα.
haHa Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 για μεταναστευση παω. εχω κερδισει την visa και περιμενω να παραλαβω την πρασινη καρτα. αρα τα 2Κ δεν φτανουν απαραιτητα. Btw, το να σου κανουν ελεγχο στο αεροδρομιο στο ποσα μετρητα κουβαλας ειναι το ιδιο πιθανο με το να πιασεις το τζοκερ. Τελος, για την διαμονη/διατροφη ανοιξε καινουριους λογαριασμους σε αλλη τραπεζα για να εχεις κι αλλες καρτες ωστε να εχεις 420€/εβδομαδα επι 3 τραπεζες. Πχ με την μια καρτα θα πληρωνεις την διατροφη, με την αλλη θα πληρωνεις την διαμονη(μπορει να βοηθαει κ η πρωτη καρτα ) και με την τριτη(αυτην που εχεις ηδη τωρα) θα την χρησιμοποιεις για αλλα τυχων εξοδα. Τελος, εχω την εντυπωση οτι το να πληρωνεις με την ελληνικη καρτα σου(οχι το να σηκωνεις μετρητα) στο εξωτερικο δεν εχει τον περιορισμο των 420€, αλλα καποιον αλλον περιορισμο. Οποτε διαμονη κ διατροφη θα πληρωνεις με καρτα, οχι μετρητα.
viper2005 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 για μεταναστευση παω. εχω κερδισει την visa και περιμενω να παραλαβω την πρασινη καρτα. αρα τα 2Κ δεν φτανουν απαραιτητα. πως γινετε αυτο ακριβως?
Rabican Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 @viper: application στο DV lottery (και τυχη φυσικα). νομιζω δεν επιτρεπεται να ανοιξεις καινουργιους λογαριασμους (εκτος κι αν ειναι για μισθοδοσια πχ). με μια μικρη επιφυλαξη. απο την τραπεζα μου ειπαν οτι μπορω να σηκωνω μεχρι 420, αλλα δε ρωτησα (βλακεια μου) τι παιζει με πληρωμη υπηρεσιων (πχ για φαγητα, κινητα, λαπτοπ, οικιακες συσκευες κλπ).. το πιθανοτερο ειναι να ανεβασω το οριο στις πιστωτικες για να μπορω να τις χρησιμοποιω αβερτα.
vaga1um3 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Λοιπον παιδια, να τα παρουμε απο την αρχη τα πραγματα. Διαβαζω σε δυο σελιδες τοσες σαχλαμαρες, κ αντι να βοηθησουμε το συνανθρωπο τον εχουμε μπλεξει περισσοτερο. 1. Υπαρχει ΠΝΠ που λεει ρητα τι ισχυει για μεταφορά μετρητων στο εξωτερικό. Ποιοι δημοσιογραφοι κ κουραφεξαλα; Ελεος! " Με την ίδια απόφαση, καθορίζεται από σήμερα όριο 2.000 ευρώ για τη μεταφορά χρημάτων ανά πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό. Το ζήτημα της μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό δεν είχε αντιμετωπιστεί με την εφαρμογή των capital controls, ενώ πριν υπήρχε όριο 10.000 ευρώ για το ταξιδιωτικό «συνάλλαγμα». Από τον περιορισμό αυτόν εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού. " πηγή: ΥΠΟΙΚ Τωρα αν θα υποστεί ελεγχο στο ελληνικό τελωνειο, κτλ δε το ξερω. Σιγουρα παντως στο αεροπλανακι λιγο πριν προσγειωθεί USA θα του δωθει ενα χαρτακι για το αν εχει να δηλωσει κατι στο αμερικανικο τελωνειο. Οπως κ εκει δε ξερουμε ακομα κ αν δε δηλωσει το πραγματικό ποσό, αν οντως θα τον ψαξουμε!! 2. Ξαναπάμε στη ΠΝΠ. Δεν δυναται να ανοιχτουν καινουργοι λογαριασμοι ενω υφιστανται credit controls, μονο για συγκεκριμενες ειδικες περιπτωσεις. Κι εσυ φιλε μου δεν υπαγεσαι σε καμια τετοια κατηγορια. Οποτε ακυρο αυτο που σου προτεινανε!!!! 3. Παλι απο την ΠΝΠ μερικα ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ : 7. Μπορώ να χρησιμοποιήσω τη χρεωστική μου κάρτα για αναλήψεις μετρητών στο εξωτερικό; ΝΑΙ, σύμφωνα με το ημερήσιο ή/και εβδομαδιαίο μέγιστο όριο ανάληψης ποσού που ισχύει και εντός Ελλάδος. 8. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική ή προπληρωμένη μου κάρτα για αναλήψεις μετρητών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό; ΟΧΙ, η συγκεκριμένη συναλλαγή δεν επιτρέπεται. 9. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική, χρεωστική ή/και προπληρωμένη μου κάρτα για να κάνω αγορές στην Ελλάδα; ΝΑΙ. Οι πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες μπορούν να χρησιμοποιούνται κανονικά για αγορές αγαθών και υπηρεσιών εντός Ελλάδος, μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή σας με την τράπεζα. 10. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική, χρεωστική ή/και προπληρωμένη μου κάρτα για να κάνω αγορές στο εξωτερικό; ΝΑΙ, εφόσον βρίσκεστε στο εξωτερικό και η συναλλαγή σας γίνεται με χρήση της κάρτας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις κάρτες σας για αγορές αγαθών και υπηρεσιών στο εξωτερικό: μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή σας με την τράπεζα, και εντός του ημερήσιου ορίου ποσού το οποίο εγκρίνεται για κάθε τράπεζα ξεχωριστά από την Επιτροπή Εγκρίσεως Τραπεζικών Συναλλαγών. 11. Μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική, χρεωστική ή/και προπληρωμένη μου κάρτα για να κάνω αγορές στο internet; ΝΑΙ, χωρίς περιορισμούς, εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα. Εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις κάρτες σας: μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή σας με την τράπεζα, εντός του ημερήσιου ορίου ποσού το οποίο εγκρίνεται για κάθε τράπεζα ξεχωριστά από την Επιτροπή Εγκρίσεως Τραπεζικών Συναλλαγών, και για τις ακόλουθες κατηγορίες συναλλαγών: 1. Αγορές εισιτηρίων αεροπορικών εταιρειών. 2. Πληρωμές ξενοδοχείων. 3. Ενοικιάσεις αυτοκινήτων. 4. Πληρωμές ταξιδίων και μεταφορών. 5. Πληρωμές ψηφιακών παρόχων μουσικού περιεχομένου και εφαρμογών (applications). 6. Πληρωμές συνδρομών, για εγγραφή ή ανανέωση συμμετοχής μέλους σε επαγγελματικούς συλλόγους (δικηγορικούς/ ιατρικούς συλλόγους, κ.λπ) ή/και για επιστημονικά και λοιπά έντυπα. 7. Πληρωμή υπηρεσιών εκπαίδευσης (δίδακτρα/ εστίες διαμονής/ συνδρομή βιβλιοθηκών, κ.λπ). 8. Πληρωμή ασφαλιστικών, ιατρικών και φαρμακευτικών εξόδων. 9. Πληρωμές ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο προς διεθνείς παρόχους υπηρεσιών, απαραίτητων για τη λειτουργία των εν λόγω επιχειρήσεων, όπως, ενδεικτικά, συνδρομή φιλοξενίας σε server, συνδρομή domain name, συνδρομή σε παρόχους φύλαξης αρχείων, συνδρομή σε παρόχους cloud-based υπηρεσιών λειτουργίας, όπως πλατφόρμες ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shop), πλατφόρμες επικοινωνίας με χρήστες, συνδρομή για συντήρηση ελάχιστης παρουσίας για λόγους διαφήμισης σε Google/ Facebook. Αρα φιλε μου, οπως καταλαβαινεις, θα πληρωσεις οτι επιτρεπεται κ μπορείς ηλεκτρονικά από την παραπανω λιστα. Τα υπολοιπα με μετρητα που θα κουβαλας κ με την καρτα σου οσο αντεχεις να βγαζεις.. (Κι αντεχει κ αυτη). Τωρα αν στο μεταξυ εχεις παρει ολα τα νομιμα χαρτια, κτλ κ εχεις βρει κ σπιτι, κτλ .. Πας κ βλεπεις τι παιζει με ανοιγμα λογαριασμού εκει στην τραπεζα. Κανεις κ ενα τραπεζικο εκεί με μια καρτα, και μετά αν εχεις υπομονή κ ορεξη κ χρημα βεβαιως βεβαιως κανεις κ κανα κολπο με paypal κ στελνεις στον εαυτο σου λεφτά. (Πλεον ως τελευταια λυση). Εχοντας περασει ο καιρος, ισως να εχουμε χαλαρωσει κ εμεις απο δω, να εχουν χαλαρωσει κ τα western union, κτλ κ να μπορεσεις να κινηθεις λιγο καλυτερα. Αυτα απο μενα. Φιλικα,
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα