Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έγω πάντως δεν έχω γνωρίσει σχεδόν κανένα άτομο που να ζηλεύει αλλά πάρα πολλά που νομίζουν ότι τους ζηλεύουν

Kαι κάνουν τα πάντα για να το πετύχουν αυτό.

• Like 1
  • Απαντ. 167
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οχι μονο πορισμα αλλα και καταδικη έτοιμη. Τι προσωπικα μπορει να εχει με τον ιδιοκτητη δεν ξερει κανεις βεβαια, αλλα ερμηνευουμε αυτό που θέλουμε.

Ασε που με καροτσι των 1.000 ευρώ, δεν πεινάει κιόλας ο τύπος να πεις ότι το κάνει από ζήλεια για τα λεφτά του άλλου.

Οτι και να εχουν μεταξυ τους ειναι πολυ ανηθικο και υπουλο αυτο που κανει.

Οταν εχεις προβλημα με καποιον το αντιπετωπιζεις αλλιως.

Κακοι ανθρωποι απλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό λες;

όχι δε λέω αυτό αλλά σε ευχαριστώ

νομίζω ότι είχε μπει εδώ και ήταν ένας νεαρός, προφανώς κι αυτός πλούσιος, ήταν μια κοπελια κρατούσε ένα μπουκάλι και στυλ μπλαζε...  το έκανε με έναν τρόπο. . . τόσο χαλαρό και καλα μαγκιά. 

Έγω πάντως δεν έχω γνωρίσει σχεδόν κανένα άτομο που να ζηλεύει αλλά πάρα πολλά που νομίζουν ότι τους ζηλεύουν

ναι ε; σου έχουν πολλές φορές δηλαδή "ποο φίλε με ζηλεύουνε!!!"

ακόμα και να το σκέφτονται δε νομίζω ότι το λένε γιατί φοβούνται μην τους περάσουν για ψώνια

εγώ προσωπικά δεν πιστεύω οτι με ζηλεύουνε αλλά όπως είπα και παραπάνω πιστεύω ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν αυτό το χαρακτηριστικό, που πλέον από αυτά που έχω δει, θεωρώ ότι είναι αρρώστια ψυχολογική από τα οποία τα άτομα αυτά υποφέρουν γιατί αλλοιώνει το χαρακτήρα τους και τους κάνει να συμπεριφέρονται με έναν τρόπο που ακόμα και τα ίδια τα άτομα δεν επιθυμούν. Φαίνεται όμως δυστυχώς να είναι πάνω απο τις δυνάμεις τους. 

Μπορεί να ακούγομαι υπερβολική, δε θέλω όμως να μπω σε λεπτομέρειες γιατί θα ακουστώ για άλλη μια φορά μοιραία και δε μ'αρέσει. 

Όλα τα συναισθήματα αν δεν τα ελέχγουμε καταντάνε επικίνδυνα, ίσως ακόμα και τα θετικά συναισθήματα, όπως είναι η αγάπη... 

Όταν ένα συναίσθημα το έλεγχεις ωστόσο είναι απλά ανθρώπινο.. Για παράδειγμα, είναι ανθρώπινο και φυσιολογικό να νιώθεις κάποιες τσιμπιές όταν κάποιος παίρνει καλούς βαθμούς στο σχολείο... είναι παρανοϊκό και τρομοχτικό όμως όταν φτάσεις στο σημείο να του σκίσεις τον έλεγχο. . .  

Επεξ/σία από stavi
Δημοσ.

όχι δε λέω αυτό αλλά σε ευχαριστώ

νομίζω ότι είχε μπει εδώ και ήταν ένας νεαρός, προφανώς κι αυτός πλούσιος, ήταν μια κοπελια κρατούσε ένα μπουκάλι και στυλ μπλαζε...  το έκανε με έναν τρόπο. . . τόσο χαλαρό και καλα μαγκιά. 

http://www.videoman.gr/83474

Αυτο πρεπει να λες....

Αμα δεν ειναι και αυτο βρες το μονή σου :D

• Like 1
Δημοσ.

ναι σε ευχαριστώ πολυ!

πως το βλέπετε αυτό;

δε σας φαίνεται σαν μαγκιά και ζήλεια;

Να πω την αλήθεια όχι. ..ζηλια δεν το λες...μεθυσμένος μαλακας που νομίζει ότι τα βάζει με το σύστημα μου κάνει.

Δημοσ.

δε φαίνεται και τόσο μεθυσμένος πρώτον... 

και δευτερον, μάλλον έτσι θα ήθελε να φαίνεται ενώ στην πραγματικότητα θα πωλούσε και την ψυχή του στο διάβολο για να είναι στη θέση αυτού που έχει την πορσε

Δημοσ.

και δευτερον, μάλλον έτσι θα ήθελε να φαίνεται ενώ στην πραγματικότητα θα πωλούσε και την ψυχή του στο διάβολο για να είναι στη θέση αυτού που έχει την πορσε

O τύπος παραπατάει.... ντάξει δεν είναι ενα βήμα πριν τον θάνατο για να του κάνουν πλύση στομάχου αλλά είναι μεθυσμένος....

και μάλλον ανήκεις και εσύ στην ίδια κατηγορία με την μάνα μου (που ανέφερα σε άλλο ποστ σε αυτό το topic ) απλά εσύ το έχεις με την ζήλια αυτό...

Δεν λέω θα μου άρεσε μια πόρσε αλλά δεν θα πούλαγα την ψυχή μου στο διάολο (αν είχα και υπήρχε τέτοιο deal :P ) για μια σιγά το πράμα

και εμένα μου κάνει για τύπο που τα βάζει με το σύστημα στην τσεχία δεν τους τρέχουν απο τα μπατζάκια τα λεφτά ειναι χειρότεροι απο εμάς.

EDIT: λοιπόν το έψαξα και η πόρσε ανήκει σε ακροδεξιό ακτιβιστή - ροκσταρ στην Τσεχία....

https://au.news.yahoo.com/world/a/29224999/attack-on-controversial-rockstars-porsche-goes-viral/

άρα ανεβάζει ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες να τα βάζει με το σύστημα ο μεθυσμένος... δεν μπορεί να βρεί δουλειά και ο άλλος απλά παίζει μουσική και βγάζει λεφτά είναι και ακροδεξιός.

είδες λοιπόν ότι παίζει πολύ χοντρά απλά να είναι μόνο στο μυαλό σου η ζήλια και γιαυτό να την βλέπεις παντου;

Δημοσ.

Μα δεν μπορούμε να βάλουμε σε όλα την ταμπέλα ζηλια. Και εμένα μου έχουν κάνει γρατζουνιά στο αμάξι και δεν έχω καν αμάξι πολυτελείας.να υποθέσω ζηλια?

Τσπ έχεις την άποψη σου σεβαστό :)

Δημοσ.

Εγω δεν τον αφηνω να κανει δουλειες γιατι θελω ολα να γινονται με τον τροπο μου. Βεβαια τσατιζεται καποιες φορες γιατι ουτε πιατα τον αφηνω να πλυνει. Ειμαι σπασικλακι σε αυτα τα θεματα :P

Καλύτερα "σπασικλακι" (νοικοκυρά) παρά το αντίθετο.Είναι πάντως σπαστικό η και απογοητευτικό να μην "το έχει" κάποιος με τις δουλειές του σπιτιού.Και να νομίζει κιόλας ότι τα κάνει σωστά.Οπότε δεν πρόκειται να βελτιωθεί.

Σχετικά με την καθαριότητα νομίζω πως κάποιος που του αρέσει η καθαριότητα και η τάξη στον χωρο που ζει,θα είναι δυσαρεστημένος αν είναι αναγκασμένος να ζει στον ίδιο χώρο με κάποιον που δεν τον νοιάζει.Γιατί όσο και να καθαρίζει ο άλλος θα βρωμίζει.Φυσικά Ο 2ος δεν θα έχει πρόβλημα.

ΥΓ:Παρ'όλο που αυτήν την στιγμή είμαι μόνος,γέλασα με την λέξη σπασικλάκι. :-D

Από την πρόταση αυτή θα μπορούσε να βγει το συμπερασμα οτι οι περισσότεροι δεν παραδέχονται πως ζηλεύουν τους άλλους.

• Like 1
Δημοσ.

Από την πρόταση αυτή θα μπορούσε να βγει το συμπερασμα οτι οι περισσότεροι δεν παραδέχονται πως ζηλεύουν τους άλλους.

Ναι μόνο αν ανήκεις στα άτομα που ειναι πεπεισμένα ότι τους ζηλεύουν γιατι τα υπόλοιπα άτομα απο την πρόταση αυτή θα καταλάβουν ότι αυτοί που θρέφουν αυταπάτες πως τους ζηλεύουν ειναι περισσότεροι απο αυτούς πού όντως ζηλεύουν κάποιον φίλο/γνωστό τους με την κακή έννοια.

και θα συμπληρώσω κατα πολύ περισσότεροι .

Δημοσ.

Σχεδον κανενας δεν θα παραδεχονταν οτι ζηλευει καποιον, ακομα και αν ειναι αληθεια.

Μηπως ο εγωισμος μας πολλες φορες δεν μας αφηνει να παραδεχτουμε ουτε στον εαυτο μας οτι ζηλευουμε αλλους?

Η συμπεριφορα ομως του "ζηλιαρη" αργα η γρηγορα θα τον προδωσει στους αλλους, εκτος αν ειναι πολυ καλος και το κρυβει. Αλλα για να το καταφερει αυτο πρεπει πρωτα να συνειδητοποιησει οτι ζηλευει, δηλαδη να το παραδεχτει στον εαυτο του.

Αν φτασει σε αυτο το σταδιο πολυ πιθανον να καταφερει να το ελεγξει η και να το ξεπερασει.

Οποτε, αν αυτο που λεω εχει βαση, ειναι αναμενομενο να βλεπεις πολλους ανθρωπους που θεωρουν οτι τους ζηλευουν και σχεδον κανεναν που να πιστευει οτι ειναι ζηλιαρης

• Like 2
Δημοσ.

Σχεδον κανενας δεν θα παραδεχονταν οτι ζηλευει καποιον, ακομα και αν ειναι αληθεια.

Μηπως ο εγωισμος μας πολλες φορες δεν μας αφηνει να παραδεχτουμε ουτε στον εαυτο μας οτι ζηλευουμε αλλους?

Η συμπεριφορα ομως του "ζηλιαρη" αργα η γρηγορα θα τον προδωσει στους αλλους, εκτος αν ειναι πολυ καλος και το κρυβει. Αλλα για να το καταφερει αυτο πρεπει πρωτα να συνειδητοποιησει οτι ζηλευει, δηλαδη να το παραδεχτει στον εαυτο του.

Αν φτασει σε αυτο το σταδιο πολυ πιθανον να καταφερει να το ελεγξει η και να το ξεπερασει.

Οποτε, αν αυτο που λεω εχει βαση, ειναι αναμενομενο να βλεπεις πολλους ανθρωπους που θεωρουν οτι τους ζηλευουν και σχεδον κανεναν που να πιστευει οτι ειναι ζηλιαρης

Ναι οκ νομίζω πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι εννοούμε λέγοντας ζήλια...

ΟΛΟΙ οι άνθρωποι ζηλεύουμε κατι καλό που εμας μας λείπει..

Θα πρέπει να είσαι ακοινώνητο ζώο και να έχεις κάποια ψύχωση για να μην σε ενδιαφέρουν τα καλά πράγματα στην ζωή (δεν μιλάω μόνο για τον υλικό κόσμο) και απο την στιγμή που δεν τα έχεις να τα ποθείς.

Αν δεν ζηλεύεις το καλό τότε μάλλον δεν ξέρεις να κρίνεις τον εαυτό σου ή έχεις κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα.

Πχ και εγώ ζηλεύω τον θείο μου που έχει βρεί τον έρωτα της ζωής του απο τα 20 του και εδώ και 30 χρόνια είναι ακόμη σαν ερωτευμένα πιτσουνάκια .... δεν θέλω το κακό του όμως ούτε και να χάσει αυτό που έχει ούτε τίποτα τέτοια μακάρι να γίνει ακόμη πιο ευτυχισμένος και τότε θα τον ζηλεύω ακόμη πιο πολύ :P

Βάζοντας στην άκρη αυτό όταν ακούω φράσεις τύπου "οι φίλοι μου με ζηλεύουν"  το μυαλό μου δεν πάει σε όσα είπα απο πάνω αλλά στην "κακή" ζήλια.

Δηλαδή την ζήλια ψώρα, όταν απλά δεν θες ο άλλος να είναι καλά και μάλιστα θες να τον δεις χειρότερα απο εσένα....

και εκεί πήγαινε το ότι δεν ξέρω σχεδόν κανένα τέτοιο άνθρωπο αλλά ξέρω πολλούς με το κομπλεξ πως τους ζηλεύουν οι άλλοι και τους κάνουν κακό.

Kαι κάνουν τα πάντα για να το πετύχουν αυτό.

Τώρα το διάβασα καλό :P

Δημοσ.

O τύπος παραπατάει.... ντάξει δεν είναι ενα βήμα πριν τον θάνατο για να του κάνουν πλύση στομάχου αλλά είναι μεθυσμένος....

και μάλλον ανήκεις και εσύ στην ίδια κατηγορία με την μάνα μου (που ανέφερα σε άλλο ποστ σε αυτό το topic ) απλά εσύ το έχεις με την ζήλια αυτό...

Δεν λέω θα μου άρεσε μια πόρσε αλλά δεν θα πούλαγα την ψυχή μου στο διάολο (αν είχα και υπήρχε τέτοιο deal :P ) για μια σιγά το πράμα

;

Εγώ παλι δε βλέπω να παραπατάει αλλά να το παίζει κ καλά πολύ άνετος.

Ούτε εγω θα ζήλευα μια πορσε, ούτε καν ξερω να τις ξεχωρίζω, αλλα δε σημαίνει οτι δεν πιστευω, επειδη δε ζηλεύω εγω, οτι κανείς άλλος δε θα ζήλευε. Το οτι καταστρεφει το αυτοκίνητο, οχι δε μου κανει για ιδεαλιστής, ακόμα κι αν ο καθε ανεγκεφαλος κομπλεξαρας θέλει να πιστευει οτι με το να καίει κ να καταστρέφει αγωνίζεται εναντια στο κατεστημένο.

@@ κάνει, ο αγώνας είναι κάτι πολυ πιο ψαγμένο, πολύπλοκο κ θέλει κότσια

Δημοσ.

Εγώ παλι δε βλέπω να παραπατάει αλλά να το παίζει κ καλά πολύ άνετος.

Ούτε εγω θα ζήλευα μια πορσε, ούτε καν ξερω να τις ξεχωρίζω, αλλα δε σημαίνει οτι δεν πιστευω, επειδη δε ζηλεύω εγω, οτι κανείς άλλος δε θα ζήλευε. Το οτι καταστρεφει το αυτοκίνητο, οχι δε μου κανει για ιδεαλιστής, ακόμα κι αν ο καθε ανεγκεφαλος κομπλεξαρας θέλει να πιστευει οτι με το να καίει κ να καταστρέφει αγωνίζεται εναντια στο κατεστημένο.

@@ κάνει, ο αγώνας είναι κάτι πολυ πιο ψαγμένο, πολύπλοκο κ θέλει κότσια

Το θέμα δεν είναι τι είναι αυτό που κάνει αλλά τι νομίζει ο ίδιος πως είναι αυτό που κάνει...

Δεν μπορούμε να κρίνουμε τις πράξεις των ανθρώπων βάσει των δικών μας δεδομένων μπορεί να είμαστε πιο μορφωμένοι (ή πιο αμόρφωτοι) απο αυτόν... μπορούμε να κρίνουμε όμως βάσει του τι νόμιζε αυτός πως κάνει (ανεξάρτητα του αν είχε δίκαιο ή όχι)

και εγώ πιστεύω (με βάση τα δεδομένα -πολύ "βάση" ρε παιδιά :P- ) ότι μάλλον νομίζει ότι εκφράζεται αντιστασιακά ενάντια στην πλουτοκρατία/εξουσία και δεν νομίζω να αισθάνεται ζήλια... δηλαδή αν ήταν 2 πόρσε η μία ενός που κέρδισε το λόττο και η άλλη του ροκά ακροδεξιού μόνο την μία θα γρατζουνούσε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...