Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμβαίνει το εξής παράδοξο...

Πολλά άτομα γύρω σου υιοθετούν μία στάση απέναντι σου με  επαναλαμβανόμενο pattern. 

Από αυτή την γενικότητα, τρεις, εξίσου γενικές, αιτίες μπορούν να ιδωθούν.

1. Φταίνε πάντα οι άλλοι
  2. Φταις πάντα εσύ
  3. Φταίτε και οι δύο, το οποίο ισοδυναμεί με το γεγονός ότι οι περισσότεροι άλλοι κάνουν πάντα το ίδιο και εσύ (ο ένας) κάτι συγκεκριμένο. 

και εσύ από τρεις περιπτώσεις διαλέγεις την 1η. Γιατί;

• Like 3
  • Απαντ. 167
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απο μικρος δυσκολευομουν να κανω ευκολα παρεες. Ειδικα στις ηλικιες 16-22 συνεχεια παρατηρουσα οτι οι φιλοι μου με ζηλευαν γιατι ειχα μια σχετικη ευκολια με το να ριχνω κοπελες και επρεπε να αλλαζω συνεχεια παρεα μετα απο καποιο διαστημα λογο κακης συμπεριφορας. Και τωρα που μεγαλωσα παλι βλεπω οτι ο κολλητος μ αρχισε να τη βλεπει περιεργα την κατασταση και απομακρυνθηκαμε.

εχετε βιωσει παρομοιες συμπεριφορες και τι κανατε;

Κοίτα, η λίγη ζήλεια είναι φυσιολογικό πράγμα. Σίγουρα κι εσύ κάποια στιγμή θα ζήλεψες κάποιον φίλο σου για τον Α ή Β λόγο και μετά όλα οκ πάλι.

Αλλά για πες για να καταλάβουμε λίγο τί παίζει: πώς συμπεριφέρεσαι μπροστά στους φίλους σου όταν βγαίνετε αντροπαρέα; π.χ. σου μιλάνε αλλά εσύ τους συνδέεις με Κάιρο ενώ φλερτάρεις με το απέναντι γκομενάκι, μετά ρίχνεις κάπως το γκομενάκι και τέλος λες στους φίλους σου 'Δείτε ρε μαλάκες πόσο εύκολα την έρηξα!' ;;; Ε αν το κάνεις αυτό τότε μάαααλλον τους ενοχλεί και γι'αυτό μετά σπάζονται. Λίγη διακριτικότητα χρειάζεται και θα βρείτε την χρυσή τομή στην φιλία σας. Επίσης μεγάλο φάουλ αν ένας φίλος σου γουστάρει το γκομενάκι (και στο έχει πει) και παρ'όλα αυτά πας και χωθείς εσύ πριν καλά καλά προλάβει να προσπαθήσει ο άλλος. Χαλάνε φιλίες με κάτι τέτοια.

Προς θεού, πιθανά σενάρια παρουσιάζω! Μην περεξηγηθείς ε! Δεν λέω ότι απαραίτητα τα έχεις κάνει όλα αυτά. Απλά ψάξου λίγο μήπως έχεις κάνει κι εσύ κάτι και δεν είναι μόνο αδικαιολόγητη ζήλεια στη μέση.

Προσωπικά για ένα πράμα με πιάνει ζήλεια στις φιλίες και προσπαθώ να συγκρατιέμαι:

image.png

• Like 1
Δημοσ.

έχει πολλά κομπλεξ ο κοσμος.μην ασχολείσαι εφόσων εισαι σωστός στη σταση σ απέναντι στους άλλους είσαι οκ.

Το θεμα ειναι να τον βοηθησουμε να εντοπισει οσο το δυνατον νωριτερο αν οντως ειναι οι αλλοι ή ο ιδιος που εχει το θεμα.Εαν κανει κατι ο ιδιος και το διορθωσει θα βελτιωθει η δικια του κοινωνικη ζωη αμεσα.Εαν δεν φταιει ο ιδιος απλα τους γραφει στα καλιμπαλικια του και συνεχιζει την ζωη του

Το εισαι τελειος ετσι οπως εισαι δεν βοηθαει ιδιαιτερα περα απο το να τονωνει την αυτοπεποιθηση

"By *Nenya* Επίσης μεγάλο φάουλ αν ένας φίλος σου γουστάρει το γκομενάκι (και στο έχει πει) και παρ'όλα αυτά πας και χωθείς εσύ πριν καλά καλά προλάβει να προσπαθήσει ο άλλος. Χαλάνε φιλίες με κάτι τέτοια."

Αυτο δεν ειναι απλα φαουλ ειναι κοκκινη καρτα και μεταγραφη σε αλλη ομαδα

Δημοσ.

"By *Nenya* Επίσης μεγάλο φάουλ αν ένας φίλος σου γουστάρει το γκομενάκι (και στο έχει πει) και παρ'όλα αυτά πας και χωθείς εσύ πριν καλά καλά προλάβει να προσπαθήσει ο άλλος. Χαλάνε φιλίες με κάτι τέτοια."

Αυτο δεν ειναι απλα φαουλ ειναι κοκκινη καρτα και μεταγραφη σε αλλη ομαδα

Υπάρχει και το άλλο όμως. Μπορεί ο ένας φίλος πάντα να προλαβαίνει και να δηλώνει πως γουστάρει το τάδε γκομενάκι οπότε οι άλλοι τουμπεκί. Μήπως ο TS κάνει κάτι τέτοιο;

• Like 1
Δημοσ.

Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια τι πάει να πει πρόλαβα, την είδα πρώτος κτλ? Η επιλογή ανήκει στην γυναίκα πάντα! Εκτός αν έχει κάνει την αρχή ο ένας και έχει χωθεί οπότε τον αφήνουμε να κάνει κουμάντο και εάν την αρπάξει την φόλα χωνομαστε μετά, έχει προτεραιότητα !εγώ δεν χώνομαι ποτέ πάντως έτσι κ αλλιώς..

• Like 1
Δημοσ.

Ένα δεν καταλαβα.....αμα γνώριζες καποια τους εγραφες μετα? Και αν ναι για ποσο? Εγω ειχα φιλους που μπορει να βγαιναμε κάθε μερα και όταν γνωριζαν καποια όχι μονο δεν βγαιναμε, αλλα ουτε το τηλεφωνο δεν σηκωνανε....

Το πιο προσφατο περιστατικο είναι με έναν φιλο μου (?????) που γνωρισε καποια και επι 11 μηνες (ΝΑΙ 11 ΜΗΝΕΣ) δεν σηκωνει τηλεφωνο και στελνει σποραδικα μηνυμα και λεει δεν μπορω να βγω, τρεχω με τη δουλεια.... Η ειρωνια είναι πως η δικια του χρησιμοποιει το places του Facebook και βλεπω τις σπουδαιες δουλειες εχει....

Να κανω μια προταση? Οποτε θες να την πεσεις σε καποια, φροντισε να εχει και φιλες μαζι, να μην μενουν παραπονεμενοι οι φιλοι σου ;)

Δημοσ.

Αυτά είναι καραγκιοζιλίκια τι πάει να πει πρόλαβα, την είδα πρώτος κτλ? Η επιλογή ανήκει στην γυναίκα πάντα! Εκτός αν έχει κάνει την αρχή ο ένας και έχει χωθεί οπότε τον αφήνουμε να κάνει κουμάντο και εάν την αρπάξει την φόλα χωνομαστε μετά, έχει προτεραιότητα !εγώ δεν χώνομαι ποτέ πάντως έτσι κ αλλιώς..

δεν λεμε να μπει σε ενα μαγαζι και να πει ωπ αυτην την ειδα εγω πρωτος,αλλα αμα σου πει ρε συ η ταδε μου αρεσει πολυ ή κατι τετοιο και μετα παει με την πρωτη ευκαιρια και της την πεσει θα ειναι μεγαλο @ρχ1δ@κ1

• Like 3
Δημοσ.

Δεν ξερω κατα ποσο μπορει να σε βοηθησει σε αυτο καποιος που δεν σε ξερει καλα προσωπικα

Εσυ λες τα πραγματα οπως τα βλεπεις απο τη σκοπια σου. Δε λεω οτι λες ψεμματα, αλλα ισως και να μην μπορεις να κρινεις πως πραγματικα φαινεσαι σους αλλους

Μου κανει εντυπωση οτι ειναι το μονιμο προβλημα σου με ολες τις παρεες σου. Δεν μιλαμε για συγκεκριμενα ατομα η παρεες απο τους οποιους απλως ξεκοψες, αλλα για ολους οσους καταληγεις να κανεις παρεα οπως λες. Ε αυτο δεν ειναι λογικο.

Δημοσ.

Απο μικρος δυσκολευομουν να κανω ευκολα παρεες. Ειδικα στις ηλικιες 16-22 συνεχεια παρατηρουσα οτι οι φιλοι μου με ζηλευαν γιατι ειχα μια σχετικη ευκολια με το να ριχνω κοπελες και επρεπε να αλλαζω συνεχεια παρεα μετα απο καποιο διαστημα λογο κακης συμπεριφορας. Και τωρα που μεγαλωσα παλι βλεπω οτι ο κολλητος μ αρχισε να τη βλεπει περιεργα την κατασταση και απομακρυνθηκαμε.

εχετε βιωσει παρομοιες συμπεριφορες και τι κανατε;

Γιατι εχεις δεδομενο οτι σε ζηλευουν και για συγκεκριμενο λογο κιολας??Μπορει να ξενερωνουν με τον χαρακτηρα σου..Μου κανει εντυπωση δλδ αυτο που εγραψες. Ο εκαστοτε κολλητος δλδ σου λεει "φευγω δεν μας αφησες μονή" ?

Ασε λιγο το πουλι σου να αναπνευσει λολ

Δημοσ.

Φαίνεται από την απάντηση σου η ανωριμότητα σου και μάλλον δεν φταίνε και τόσο οι φίλοι σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...