Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

και πως θα χαρακτήριζες κάποιον που έχει το attitude και είναι άνετος με τις γυναίκες σε σχέση με κάποιον που είναι καληνυχτάκιας και σερβιετάκιας?

Και αυτό τώρα είναι επιχείρημα ότι ισχύει ο όρος και η θεωρία των alpha males στους ανθρώπους; 

...... 

Ειλικρινά, απορώ γιατί απαντάω σε κάτι τέτοια...!

• Like 1
  • Απαντ. 167
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

επιχείρημα δεν είναι

Και αυτό τώρα είναι επιχείρημα ότι ισχύει ο όρος και η θεωρία των alpha males στους ανθρώπους; 

...... 

Ειλικρινά, απορώ γιατί απαντάω σε κάτι τέτοια...!

επιχείρημα δεν είναι απλά πιστεύω είναι κοινή αντίληψη πως alpha male είναι ο τύπος που κουμαντάρει τις γυναίκες. αν το πας καθαρά επιστημονικά, οκ, πάσο, δεν αποδεικνύεις κάτι για τους ανθρώπους.

Δηλαδή εσύ δε βλέπεις διαφορετικούς χαρακτήρες/συμπεριφορές που κάποιος είναι πιο άνετος σε σχέση με έναν υποτακτικό? Δε θες να το πεις alpha/beta male, πες το καπως αλλιώς.

Δημοσ.

Θα μιλησω για εμενα.

Εχω κανει παρεα με πολλα αγορια (φιλους) και εκτος απο εναν ολοι οι αλλοι οταν το θεμα ερχοταν στο να γνωρισω καποια κοπελα, γνωστη, φιλη η γκομενα τους απλα εκαναν οτι μπορουσαν για να μην γινει αυτο. Και εβγαζε ματι... !! :mad:

Παμε στους φιλους

Φιλος ειναι ενας αντρας με τον οποιον οταν κανεις παρεα πρεπει να ειναι σοβαρος και οχι χαχας. Στις συζητησεις που κανετε να ειναι παντα ειλικρινης και να αναζητα την ουσια των πραγματων. Να υπαρχει ελευθερια λογου και εκφρασης οταν επικοινωνειτε. Ακομα και αν αυτο σημαινει να ερχονται σε συγκρουση οι αποψεις σας. Σε αυτο το σημειο θελω να πω οτι υπαρχουν πολλοι δηθεν (ο τοπος ειναι γεματος) που προσπαθουν να δειξουν ολα τα παραπανο χαρακτηριστικα. Ειναι μιμητες και απλα προσπαθουν να παρουν οτι μπορουν απο εσενα γιατι ξερουν οτι εσυ μπορεις να δωσεις.

Κανε παρεα με πολλους αλλα να μοιραζεσαι γνωση και ειλικρινεια μονο με αυτους τους πολυ λιγους. Αυτοι για τους οποιους θα αδιαφορεις θα προσπαθουν συνεχεια να σε μειωσουν, να σε γελιοποιησουν και τα αναλογα. Γιατι δεν υπαρχει τιποτα χειροτερο απο την αδιαφορια και τους πονας.

Φιλοι μπορει να ειναι και συγγενεις σου, μικρος μεγαλος δεν εχει σημασεια αρκη να εχουν αυτα τα χαρακτηριστικα.

και πως θα χαρακτήριζες κάποιον που έχει το attitude και είναι άνετος με τις γυναίκες σε σχέση με κάποιον που είναι καληνυχτάκιας και σερβιετάκιας?

αυτο θα μπορουσε να ειναι το πως μεγαλωσες. η ανεση δεν εχει καμια σχεση. μπορει να εισαι ανετος αλλα και μαλακας, αγενης χωρις λογο, και αυτο δεν σε κανει alpha male.

• Like 1
Δημοσ.

επιχείρημα δεν είναι

επιχείρημα δεν είναι απλά πιστεύω είναι κοινή αντίληψη πως alpha male είναι ο τύπος που κουμαντάρει τις γυναίκες. αν το πας καθαρά επιστημονικά, οκ, πάσο, δεν αποδεικνύεις κάτι για τους ανθρώπους.

Δηλαδή εσύ δε βλέπεις διαφορετικούς χαρακτήρες/συμπεριφορές που κάποιος είναι πιο άνετος σε σχέση με έναν υποτακτικό? Δε θες να το πεις alpha/beta male, πες το καπως αλλιώς.

Αδερφέ, εσύ μπορείς να πιστεύεις ό,τι θέλεις. Αλλά!!! Από αυτό που πιστεύεις μέχρι αυτό που ισχύει υπάρχει μεγάλη απόσταση. Αυτό είναι ένα θέμα...

Το άλλο είναι του όρου. 

Φαντάσου κάποιος να αρχίσει να λέει τα μηχανάκια "τζιπ". Να έχει και ένα επιχείρημα (π.χ. "Γιατί, εσύ πως λες αυτό το μηχανάκι που έχει μεγάλα λάστιχα (αναφερόμενος στην ακτίνα/διάμετρό τους) ; " ). Καταλαβαίνεις πως ο όρος που χρησιμοποιεί είναι ΛΑΘΟΣ. Άλλο το "τζιπ" άλλο το μηχανάκι. 

Έτσι, ο όρος "alpha male" είναι ΛΑΘΟΣ. Παραπέμπει σε λάθος συσχετίσεις, αποκρύπτει και διαστρεβλώνει αρκετή πληροφορία. 

Για εσένα, μπορεί ένα δείγμα "εξουσίας" να είναι ποιος κουμαντάρει τις γυναίκες. Για άλλον κάτι άλλο.. εν γένει, για κάποιον είναι δείγμα εξουσίας κάτι όταν δεν το έχει ή/και δεν μπορεί (εύκολα) να το αποκτήσει (σκέψου τι δείχνει αυτό για εσένα). 

Επίσης, υπάρχουν και οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην εξουσία... γιατί όπως είχε πει και μία τύπισσα σε ένα βιβλίο της: "Είναι η νοοτροπία των δούλων που γεννάει αφέντες". Άρα, με το να πιστεύεις ότι κάποιος έχει εξουσία/δύναμη πάνω σου, τότε αυτομάτως την αποδέχεσαι και την κάνεις πραγματικότητα. Βέβαια, από την άλλη θέλει "αρετή και τόλμη" για να ξέρεις τι κάνεις... κάτι (που βάσει των συσχετισμών σου) δεν το έχεις (ακόμα at least). 

tl;dr

Ψάξε άρθρα να δεις τι λένε για αυτά που λες... τα οποία είναι ούτε η μισή αλήθεια του τι συμβαίνει γύρω σου (χώρια που είναι και λάθος). 

Ρε παιδιά ο καληνυχτάκιας και ο σερβιετάκιας ποιος είναι που λεει ο groot πάνω; Γιατι ανησυχώ μήπως είμαι τέτοιος....

Για κάνε μία παράθεση που λέω εγώ για "καληνυχτάκια" και "σερβετάκια". 

Και εδώ ένα άρθρο μπας και... 

Επειδή διαβάζω συχνά εδώ μέσα για αυτό το "alpha male" και επειδή αυτός ο όρος ισχύει σε social animals αλλά ΟΧΙ στον άνθρωπο (όπου παρατηρούνται μεγάλες αποκλίσεις με τις συμπεριφορές άλλων social animals), προτείνω για διάβασμα:

http://jbd.sagepub.com/content/32/1/76.short

Δείτε και τα cited articles μπας και....

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά ο καληνυχτάκιας και ο σερβιετάκιας ποιος είναι που λεει ο groot πάνω; Γιατι ανησυχώ μήπως είμαι τέτοιος....

Καληνυχτάκιας είναι αυτός που βγαίνει με γκομενέτα και μετά την έξοδο λέει απλά καληνύχτα τίποτα παραπάνω.

Σερβιετάκιας να πω την αλήθεια κι εγώ πρώτη φορά το ακούω.

Δημοσ.

Ναι λάθος μου δεν το είπε groot. Επειδή από ότι φαίνεται καληνυχτάκιας είμαι σίγουρα μπορεί κάποιος να εξηγήσει τι είναι ο σερβιετάκιας;

Δημοσ.

Καλά παιδιά, για να μην κουράζεστε:

george-clooney-smile.jpg?w=970

Aυτος ειναι ubersexual.H φινετσατη εκδοχη .Ο λαικος alpha male συνηθως εχει παρει την μιση (βαλτε οποια πρωτευουσα θελετε ) και 'κατουραει'' με μπυρα την περιοχη του για να μην εισελθουν τα αλλα αρσενικα μελη τς αγελης 

Δημοσ.

αυτός που παει και αγοράζει σερβιετες στη φιλη του, κοινως friendzoned

alpha male δεν εννοώ εξουσία. εννοώ ότι έχει την άνεση να χειριστεί κοπέλες σε αντίθεση με άλλους που κολώνουν.

• Like 1
Δημοσ.

αυτός που παει και αγοράζει σερβιετες στη φιλη του, κοινως friendzoned

και πεταει απο την χαρα του επειδη φανηκε χρησιμος ?  :-D

• Like 3
Δημοσ.

Aυτος ειναι ubersexual.H φινετσατη εκδοχη .Ο λαικος alpha male συνηθως εχει παρει την μιση (βαλτε οποια πρωτευουσα θελετε ) και 'κατουραει'' με μπυρα την περιοχη του για να μην εισελθουν τα αλλα αρσενικα μελη τς αγελης 

Δεν θα διαφωνίσω (αν και δεν έχω προσωπική εμπειρία), αλλά ο Clooney είναι ο πρώτος που μου ήρθε στο μυαλό σαν ορισμός του alpha male. Προσωπικά δεν είναι στο top three μου.

Δημοσ.

Επειδή από ότι φαίνεται καληνυχτάκιας είμαι σίγουρα μπορεί κάποιος να εξηγήσει τι είναι ο σερβιετάκιας;

Ο "σερβιετάκιας" μπορεί να σημαίνει 2 πράματα:

-Αυτός που φτάνει στο τραγικό σημείο να αγοράζει σερβιέτες για κάποια (όχι απαραίτητα φίλη του, όπως έγραψε ο ribo7)

-Εκείνος που είναι τόσο ευαίσθητος και γυναικωτός να πούμε που χρειάζεται σερβιέτες για τον εαυτό του

Επίσης μην ακούτε άτομα που λένε πως δεν υπάρχουν alphas, άρα και ιεραρχία πρακτικά. Ναι, προφανώς η κατάσταση στους ανθρώπους διαφέρει από την αντίστοιχη στα ζώα και όσο περνάνε οι καιροί κάποιοι πιο "πρωτόγονοι" όροι χάνουν το νόημα που είχαν, αλλά αυτό είναι... arguing over semantics.

Το ότι δεν υπάρχουν alphas είναι κάτι που θα έλεγε ένας beta.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...