Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 167
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σκηνικό δικό μου, είμαστε οι 3 που κάνουμε τις περισσότερες μέρες την εβδομάδα παρέα μέσα, έξω από το ΤΕΙ.φιλοξενία σε σπίτια και τα τιαύτα, σαν συγγενείς δηλαδή .γνωρίζουμε τύπισσα από μικρότερο εξάμηνο γιατί χάσαμε το δικό μας.κάνουμε παρέα, μεγαλώνει η παρέα.βλέπω την γουστάρει ο ένας .σφήνα του την μπαίνει ένας τέταρτος φίλος μας(κίνηση δεν έχει κάνει ακόμη ο άλλος, απλά είναι ο γνωστός καληνυχτάκιας, οι οποίοι υπάρχουν μαζί με τους ταρίφες και μη με λένε μαλακίες τα κορίτσια εδώ μέσα), και τον κάνουν πέρα.συνεχίζετε η ίδια κατάσταση για αρκετούς μήνες με τους 2 δικός μου όπου εγώ λόγω δουλειάς δεν μπορούσα να τους ακολουθώ σε όλες τις εξόδους.ώσπου παίρνω απόφαση και τους πιάνω και τους ρωτάω, έχετε σκοπό να την φάτε Ναι ή όχι.απαντούν Όχι και ότι δεν τους ενοχλεί εάν την κολλήσω εγώ.το αποτέλεσμα ήταν να χάσω και άλλο εξάμηνο μιας και με έβγαλαν από την πτυχιακή Όταν την παρέδωσαν και άλλες μαλακίες.η τύπισσα πέρασε ζωή χαρισάμενη και οι τύποι με το πουλί στο χέρι.Φυσικά δεν τους ξανά μίλησα και μπορώ να πω ότι μετάνιωσα που πήγα να κολλήσω ψιλό σαβουρα.Αυτό ήταν το πρώτο μου μάθημα για το ότι δεν είναι αγγελικα ο κόσμΟς πλασμένος κτλπ για φιλίες και ζήλιες.

• Like 1
Δημοσ.

Καλά παιδιά, για να μην κουράζεστε:

george-clooney-smile.jpg?w=970

Πόσα χρόνια alpha male απ' τα λίγα.

latest?cb=20120715223321

Omega male.

Κάνεις λάθος χαρακτηρίζεις κάποιον alpha λόγω της εμφάνισης του;

Alpha θεωρείται κάποιος που ξεχωρίζει ανάμεσα στο πλήθος λόγω της ικανότητας του να "κουμαντάρει" τους άλλους.

Υπάρχουν κάποιοι που έχουν γεννηθεί να ηγούνται και κάποιοι να ακολουθούν.

• Like 1
Δημοσ.

Ό,τι να ΄ναι...

Στην εποχή του internet.... με ΑΜΕΣΗ και απρόσκοπτη πρόσβαση στην έρευνα, οι νέοι άνθρωποι (ήτοι, κάτω από 50) προτιμούν να ακούν τηλεπωλητές ευτυχίας και εξουσίας αντί να ψάξουν μόνοι τους. 

Έκανα ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΑΡΘΡΟΥ που δημοσιεύθηκε το 2014 και που ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ τα όσα λέω. Μπορείς να κάνεις το ίδιο; 

Καμία σχέση με τηλευαγγελιστές, έχεις φάει κόλλημα με τη συγκεκριμένη έννοια από την αρχή του thread γιατί προσπαθείς να "πείσεις" ότι οι συμπεριφορές μιας κοινωνικής κάστας ζώων δεν μπορούν να μεταφραστούν πάνω σε αντίστοιχες ομάδες ανθρώπων. Χαίρω πολύ, δε χρειάζεται άρθρο για να το καταλάβεις αυτό. Από την άλλη, η υπόθεση ότι υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που μπορούν, μακροπρόθεσμα έστω και πάντα θεωρητικά, να τοποθετήσουν κάποιον σε ανώτερη "ιεραρχική" θέση και να του προσδώσουν ένα status alpha, ή faux-alpha αν προτιμάς, δεν είναι τόσο τραβηγμένη. Σιγά μην αρχίσω να ψάχνω και papers, κάνω μόνος μου κοινωνιολογική έρευνα. 

Δημοσ.

Κάνεις λάθος χαρακτηρίζεις κάποιον ως alpha λόγω της εμφάνισης του;

Alpha θεωρείται κάποιος που ξεχωρίζει ανάμεσα στο πλήθος λόγω της ικανότητας του να "κουμαντάρει" τους άλλους.

Υπάρχουν κάποιοι που έχουν γεννηθεί να ηγούνται και κάποιοι να ακολουθούν.

Όταν μιλάμε για σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα, ο ορισμός του alpha είναι κάποιος σαν τον Clooney: ωραίος, γοητευτικός και επιτυχημένος.

Αν μιλάμε για πολιτική ας πούμε, αλλάζουν τα χαρακτηριστικά του ορισμού.

Δημοσ.

Καμία σχέση με τηλευαγγελιστές, έχεις φάει κόλλημα με τη συγκεκριμένη έννοια από την αρχή του thread γιατί προσπαθείς να "πείσεις" ότι οι συμπεριφορές μιας κοινωνικής κάστας ζώων δεν μπορούν να μεταφραστούν πάνω σε αντίστοιχες ομάδες ανθρώπων. Χαίρω πολύ, δε χρειάζεται άρθρο για να το καταλάβεις αυτό. Από την άλλη, η υπόθεση ότι υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που μπορούν, μακροπρόθεσμα έστω και πάντα θεωρητικά, να τοποθετήσουν κάποιον σε ανώτερη "ιεραρχική" θέση και να του προσδώσουν ένα status alpha, ή faux-alpha αν προτιμάς, δεν είναι τόσο τραβηγμένη. Σιγά μην αρχίσω να ψάχνω και papers, κάνω μόνος μου κοινωνιολογική έρευνα. 

Ό,τι να 'ναι...

Το ερώτημα παραμένει. Εγώ παρέθεσα άρθρο από επιστημονικό περιοδικό που δείχνει ότι αυτά που λες (σε προηγούμενα posts και σε αυτό το θέμα) είναι λάθος. Δεν είναι δικές μου σκέψεις, αλλά εγκεκριμένες και δημοσιευμένες στην επιστημονική κοινότητα. 

Εάν θες να αποδείξεις ότι αυτά που λέω είναι λάθος, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. 

Υ.Γ. Όλα αυτά χωρίς να σχολιάσω το "κοινωνική κάστα ζώων", που αναφέρεσαι σε άλλα εκτός του ανθρώπου... 

Υ.Γ.2. Ούτε και το: "Σιγά μην αρχίσω να ψάχνω και papers, κάνω μόνος μου κοινωνιολογική έρευνα"... γιατί, όπως είναι γνωστό, εμείς ξέρουμε πάντα καλύτερα και τι να μας πουν και αυτοί που ασχολούνται με το θέμα. Αλήθεια, μήπως έχεις ΤΑΞΙ; 

Δημοσ.

Σκηνικό δικό μου, είμαστε οι 3 που κάνουμε τις περισσότερες μέρες την εβδομάδα παρέα μέσα, έξω από το ΤΕΙ.φιλοξενία σε σπίτια και τα τιαύτα, σαν συγγενείς δηλαδή .γνωρίζουμε τύπισσα από μικρότερο εξάμηνο γιατί χάσαμε το δικό μας.κάνουμε παρέα, μεγαλώνει η παρέα.βλέπω την γουστάρει ο ένας .σφήνα του την μπαίνει ένας τέταρτος φίλος μας(κίνηση δεν έχει κάνει ακόμη ο άλλος, απλά είναι ο γνωστός καληνυχτάκιας, οι οποίοι υπάρχουν μαζί με τους ταρίφες και μη με λένε μαλακίες τα κορίτσια εδώ μέσα), και τον κάνουν πέρα.συνεχίζετε η ίδια κατάσταση για αρκετούς μήνες με τους 2 δικός μου όπου εγώ λόγω δουλειάς δεν μπορούσα να τους ακολουθώ σε όλες τις εξόδους.ώσπου παίρνω απόφαση και τους πιάνω και τους ρωτάω, έχετε σκοπό να την φάτε Ναι ή όχι.απαντούν Όχι και ότι δεν τους ενοχλεί εάν την κολλήσω εγώ.το αποτέλεσμα ήταν να χάσω και άλλο εξάμηνο μιας και με έβγαλαν από την πτυχιακή Όταν την παρέδωσαν και άλλες μαλακίες.η τύπισσα πέρασε ζωή χαρισάμενη και οι τύποι με το πουλί στο χέρι.Φυσικά δεν τους ξανά μίλησα και μπορώ να πω ότι μετάνιωσα που πήγα να κολλήσω ψιλό σαβουρα.Αυτό ήταν το πρώτο μου μάθημα για το ότι δεν είναι αγγελικα ο κόσμΟς πλασμένος κτλπ για φιλίες και ζήλιες.

Δεν κατάλαβα ακριβώς τι γράφεις...Ότι οι φίλοι σου σε  έβγαλαν από την πτυχιακή που κάνατε μαζί επειδή τους έφαγες την κοπελιά ενώ πρώτα τους είχες ρωτήσει;

Δημοσ.

Όταν μιλάμε για σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα, ο ορισμός του alpha είναι κάποιος σαν τον Clooney: ωραίος, γοητευτικός και επιτυχημένος.

Αν μιλάμε για πολιτική ας πούμε, αλλάζουν τα χαρακτηριστικά του ορισμού.

Δεν είναι αυτό που περιγράφεις ο alpha male,υπάρχουν μέτριοι εκεί έξω που λόγω της ισχυρής προσωπικότητας τους έχουν δίπλα τους πολύ όμορφες γυναίκες αντίθετα πιο όμορφοι από αυτούς είναι χαλβάδες και δεν το έχουν καθόλου με το αντίθετο φύλλο.

Δημοσ.

Δεν είναι αυτό που περιγράφεις ο alpha male,υπάρχουν μέτριοι εκεί έξω που λόγω της ισχυρής προσωπικότητας τους έχουν δίπλα τους πολύ όμορφες γυναίκες αντίθετα πιο όμορφοι από αυτούς είναι χαλβάδες και δεν το έχουν καθόλου με το αντίθετο φύλλο.

Δεν κατάλαβες τι γράφω. Δεν είπα πως ο alpha male πρέπει να έχει ντε και καλά όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά στο μέγιστο βαθμό. Είπα πως ο συγκεκριμένος τα έχει. Κι εσύ για μέτριους σε εμφάνιση μιλάς, όχι για τους χαμένους δίδυμους αδερφούς του Κουασιμόδου.

Δημοσ.

Αν το πάμε έτσι οι Άραβες είναι όλοι alpha males. Καληνυχτες και σερβιετες δεν υπάρχουν. Αν δεν μπορείς να πεις δυο κουβέντες χωρίς να τεζαρεις από το άγχος δεν είναι ο άλλος alpha.

Τότε ρε Έυα γιατί οι γκόμενες όταν δε γουστάρουν κάποιον λένε "Ε, καλό παιδί είναι μωρέ".

σερβιετακιας δεν υπάρχει, μια ότι να ναι λέξη πέταξε κάποιος και εσείς ψάχνεστε να βρείτε τι σημαίνει και να δώσετε ερμηνείες! Ο άλλος λέει σερβιετακιας είναι αυτός που τις ψωνίζει σερβιέτες από το σ μάρκετ χαχα λολ ,καρά λολ

Χρόνια ακροατής της εκπομπής FightClub στο Sport-fm, έχω μυηθεί σε τέτοιο λεξιλόγιο. Και ναι Maus, μπορεί να μην υπάρχει σα λέξη αλλά για μένα πιάνω το νόημά της. Ο καθένας ας το ερμηνεύσει όπως θέλει. Πρώτη φορά είναι που χρησιμοποιείς άκυρη λέξη να χαρακτηρίσεις κάποιον/κάτι?

π.χ. το "τούμπανο" σημαίνει κορμάρα για γκόμενα, ντούκι στο γυμναστήριο, κλπ.

Δημοσ.

Τότε ρε Έυα γιατί οι γκόμενες όταν δε γουστάρουν κάποιον λένε "Ε, καλό παιδί είναι μωρέ".

Πραγματικά περιμένω απάντηση από την evabb σε αυτό το φοβερό επιχείρημα....!!!!

Δημοσ.

Ό,τι να 'ναι...

Το ερώτημα παραμένει. Εγώ παρέθεσα άρθρο από επιστημονικό περιοδικό που δείχνει ότι αυτά που λες (σε προηγούμενα posts και σε αυτό το θέμα) είναι λάθος. Δεν είναι δικές μου σκέψεις, αλλά εγκεκριμένες και δημοσιευμένες στην επιστημονική κοινότητα. 

Εάν θες να αποδείξεις ότι αυτά που λέω είναι λάθος, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. 

Υ.Γ. Όλα αυτά χωρίς να σχολιάσω το "κοινωνική κάστα ζώων", που αναφέρεσαι σε άλλα εκτός του ανθρώπου... 

Υ.Γ.2. Ούτε και το: "Σιγά μην αρχίσω να ψάχνω και papers, κάνω μόνος μου κοινωνιολογική έρευνα"... γιατί, όπως είναι γνωστό, εμείς ξέρουμε πάντα καλύτερα και τι να μας πουν και αυτοί που ασχολούνται με το θέμα. Αλήθεια, μήπως έχεις ΤΑΞΙ; 

Δεν προσπαθώ να αποδείξω ότι το άρθρο που παρέθεσες είναι λάθος, προσπαθώ να σε κάνω να καταλάβεις ότι το να λες "δεν υπάρχει alpha στους ανθρώπους" ενώ ταυτόχρονα συγκρίνεις τις συμπεριφορές τους με ό,τι έχει παρατηρηθεί σε ζώα είναι ανούσιο. Μια ματιά στην περίληψη του άρθρου φτάνει για να διαπιστώσεις ότι:

-Δεν αποκλείει την ύπαρξη κοινωνικά κυρίαρχων (alpha) ανθρώπων

-Ίσα ίσα την αναγνωρίζει σημειώνοντας όμως ότι συνδυάζουν κάποια χαρακτηριστικά μέσω των οποίων λαμβάνουν αποδοχή από τους άλλους

-Οι κοινωνικά κυρίαρχοι (alpha) άνδρες μοιράζονται τα ίδια χαρακτηριστικά με τις κοινωνικά κυρίαρχες (alpha) γυναίκες 

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα ακριβώς τι γράφεις...Ότι οι φίλοι σου σε έβγαλαν από την πτυχιακή που κάνατε μαζί επειδή τους έφαγες την κοπελιά ενώ πρώτα τους είχες ρωτήσει;

Γιεπ

• Like 1
Δημοσ.

Πραγματικά περιμένω απάντηση από την evabb σε αυτό το φοβερό επιχείρημα....!!!!

Σόρυ, δεν είμαστε όλοι τόσο διαβασμένοι να παραθέτουμε άρθρα.

Αλλά για μένα που κρατάω τα πράγματα απλά χωρίς επιστημονικές αποδείξεις, όταν κάποια λέει "καλό παιδί" είναι, απλά δε τον θεωρεί βαρβάτο αρσενικό. Αποδείξεις για το πως το έχω στο μυαλό μου, δεν έχω, συγγνώμη.

Δημοσ.

Σόρυ, δεν είμαστε όλοι τόσο διαβασμένοι να παραθέτουμε άρθρα.

Αλλά για μένα που κρατάω τα πράγματα απλά χωρίς επιστημονικές αποδείξεις, όταν κάποια λέει "καλό παιδί" είναι, απλά δε τον θεωρεί βαρβάτο αρσενικό. Αποδείξεις για το πως το έχω στο μυαλό μου, δεν έχω, συγγνώμη.

Δεν θα της τον μουσκέψει, απλά τα πράγματα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...