JioFunny Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Για ενα (λαπτοπ) Macbook pro μπορω να χρησιμοποιησω εναν οποιοδηποτε εξωτερικο σκληρο δισκο να κανω back up τα αρχεια μου Ή πρεπει να ειναι καποιο συγκεκρημενο μοντελο εξωτερικου σκληρου δισκου που βγαζει η apple αν υπαρχει? Δηλαδη ενας οποιοδηποτε απλος εξωτερικος σκληρος συνδεεται στο Mac με καποιο συγκεκρημενο καλωδιο? Μετα θα τον διαβαζει το Mac? Θα ειναι δυνατη η μεταφορα αρχειων? Ευχαριστω!
ozelot Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Μπορείς να επιλέξεις οποιονδήποτε δίσκο του εμπορίου με σύνδεση USB 3.0, που θα πρέπει να φορμάρεις σε Mac OS X extended (Journaled) ώστε να μπορέσεις να τον χρησιμοποιήσεις. Όσο αφορά στη χωρητικότητα του μια απλή προσέγγιση είναι ο όγκος του συστήματος σου επί 3. Θα σου έλεγα να πάρεις έναν της Western Digital, που στην συνέχεια θα τον καθορίσεις σαν δίσκο του Time Machine και θα είσαι μια χαρά.
JioFunny Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Ευχαριστω πολυ. ''θα τον καθορίσεις σαν δίσκο του Time Machine'' Τι εννοεις εδω ακριβως?
chemicalgoo Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 <p>Και για αυτόματο backup χωρίς να είναι ο εξωτερικός καρφιτσωμένος πάνω στο laptop σου πάρε ένα AirPort Extreme και δες το παρακάτω tutorial</p> <p>http://youtu.be/rstwng8_cf8</p>
ramarg Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2015 Εγώ σου προτείνω να πάρεις δίσκο hdd της toshiba οι οποίοι είναι πολύ ποιοτικοί κατά τη γνώμη μου (οπωσδήποτε usb3-μη δελεαστείς από ενδεχόμενη χαμηλή τιμή σε usb2 αν και δεν νομίζω ότι κυκλοφορούν πλεον).. Από εκεί και πέρα να ξέρεις πως για να λειτουργήσει ο σκληρός δίσκος όπως σου είπαν πρέπει να είναι διαμορφωμένος σε σύστημα αρχείων macos extented (journaled) ή fat(32). Όμως εγώ δεν σου το προτείνω γιατί περιορίζεσαι αυστηρά σε μία χώρα όπως η Ελλάδα που οι περισσότεροι τρέχουν windows.Και στο λέω γιατί εαν χρησιμοποιείς windows ή εαν χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις το σκληρό σε non-apple συσκευές θα έχεις πρόβλημα μιας και θα πρέπει να διαλέξεις κατά κάποιο τρόπο ανάμεσα σε mac και windows. Fat32 διαμόρφωση δεν σου προτείνω γιατί αφενός αναγνωρίζεται εξίσου από mac και windows αλλά στα τελευταία υπάρχει ογκομετρικός περιορισμός στα αρχεία που μπορείς να περάσεις στον σκληρό από αυτά. Αυτό που έκανα εγώ όταν βρέθηκα αντιμέτωπος με αυτό το δίλημμα και στο προτείνω είναι το εξής :Επέλεξε έναν σκληρό usb 3.0 της toshiba και άφησε τον διαμορφωμένο σε ntfs (το σύστημα διαμόρφωσης αρχείων των windows). Παρόλο που έτσι δεν θα αναγνωρίζεται ο σκληρός από το μακ, μέσα η toshiba σου δίνει δωρεάν το tuxera ntfs (πρόγραμμα επί πληρωμή) το οποίο δίνει στο mac τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί χωρίς περιορισμούς τους ntfs σκληρούς. Αποτέλεσμα ? Έχεις ένα ποιοτικό σκληρό που μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις σε οποιοδήποτε λειτουργικό. 2
georgeadams Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2015 Αν ο δίσκος χρησιμοποιείται για backup, καλό είναι να χρησιμοποιεί το File system της Apple, δηλαδή το HFS+. Μάλιστα μερικά προγράμματα backup, όπως το Time Machine της Apple το απαιτούν.
shamanpk Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Να επαναφέρω το θέμα , είμαι σε διαδικασία να πάρω έναν wd 3.5 για backup έριξα μια ματιά και είδα ότι υπάρχουν οι my book και my book for mac αν πάρω τον σκέτο που είναι λίγο πιο φθηνός δεν θα κάνω την δουλειά μου με το time machine?
gagarin Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Μια χαρά θα κανεις την δουλειά σου φιλε μου κ με τον απλό φτάνει να ειναι σε HFS format...
shamanpk Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2015 έχει δοκίμασε - έχει το western digital my cloud? αξίζει από πλευράς ταχύτητας ή θα μου σπάσει τα νευρά ?
gagarin Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2015 Για time machine δεν νομίζω να σε βοηθήσει κ πολυ μια υπηρεσία cloud....Καλύτερα να βρεις εναν σκληρό δίσκο να τον κανεις φορματ σε HFS κ να κρατάς εκει το μπακαπ απο το μακ σου!!!
ΣΠΙΘΑ Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2019 Καλή σας μέρα. Θα ήθελα την βοήθειά σας στο εξής. Μπορώ να αντιγράψω απο laptop Mac video (μέσω YouTube) σε εξωτερικό σκληρό , USB και πώς? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά. ΣΠΙΘΑ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα