Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδή εννοείτε ότι οι παππούδες μας ήταν Μαφιοζοι δολοφόνοι και κλεφτοκοταδες που πήγαιναν παράνομα σε χώρες που δεν τους χρειαζοταν ?

σιγα μην πήγαν να μεταλαμπαδευσουν τα φώτα του πολιτισμού

5_jpg_w_594_h_193.jpg

Q3a9IOw.jpgqyMW26I.pngΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙΞεφυλλίζοντας τις ομογενειακές εφημερίδες της εποχής, διαπιστώνει κανείς ότι τα ρατσιστικά στερεότυπα σε βάρος των ελλήνων μεταναστών αφθονούσαν στις στήλες του αμερικανικού τύπου, με θεματολογία που παρουσιάζει εκπληκτικές αναλογίες με όσα γράφονται κι ακούγονται σήμερα στην Ελλάδα για τους Αλβανούς συμπολίτες μας. Πρώτο και κύριο χαρακτηριστικό που αποδίδεται στους Ελληνες, έτσι γενικά, είναι η υψηλή εγκληματικότητα. Καθρέφτης της σχετικής αρθρογραφίας μπορεί να θεωρηθεί η τακτική στήλη "Ελληνες εν Αμερική" του "Ελληνικού Αστέρος" του Σικάγου, που περιείχε ως επί το πλείστον αναδημοσιεύσεις από τον τοπικό τύπο διάφορων περιοχών: σε σύνολο 149 ειδήσεων που δημοσιεύθηκαν στις 12 πρώτες εβδομάδες του 1909, οι 78 (ποσοστό 52,3%) αφορούσαν πραγματικά εγκληματικά περιστατικά με δράστες Ελληνες μετανάστες ενώ άλλες 16 (10,7 %) ασχολούνταν με παρεμφερείς κατηγορίες που -λανθασμένα ή `φουσκωμένα'- τους απευθύνθηκαν. Ακολουθεί επιλογή από χαρακτηριστικά δημοσιεύματα της εν λόγω στήλης.

ΤΣΑΝΤΑΚΗΔΕΣ. "Η εν Φιλαδελφεία της Πενσυλβανίας συνάδελφος `Ημερολόγιον' γράφει ότι συνελήφθη ο Ελλην Βουζάνης, κατηγορούμενος ότι κατέριψε χαμαί μίαν Αμερικανίδα με τον σκοπόν να της αφαιρέσει τα διαμαντικά και τα πολύτιμα αυτής ενώτια" (15/1/1909).

ΒΙΑΣΤΕΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ. "Επίθεσις Ελληνος κατά μικράς αμερικανίδος. Εν Πουέβλω της πολιτείας Κολοράδου κατά την εκεί συνάδελφον `Chieftain' συνελήφθη ο Ελλην Ιωάννης Σωτηρίου, διότι νύκτα τινά μεθυσμένος ών κατεδίωξε μικράν τίνα Αμερικανίδα. Εις τας φωνάς της παιδίσκης προσέτρεξαν κλητήρες, οίτινες συνέλαβον τον μεθυσμένον ομογενή, όν οδήγησαν εις το κρατητήριον, όπου την επομένην κατεδικάσθη εις πρόστιμον 100.000 δολλαρίων και τα έξοδα παρ' όλας τας διαμαρτυρίας του ότι ουδέν κακόν διεννοείτο και ότι η μικρά Αμερικανίς ωμοίαζε τα μέγιστα προς την εν τη γενετείρα διαμένουσαν αδελφήν του" (5/2/1909).

ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΑΝΗΛΙΚΩΝ"Κατά την εν Μέμφιδι της πολιτείας Τεννεσή συνάδελφον `Scimiter' συνελήφθησαν οι Ελληνες Ηλίας και Νικόλαος Καλαμούζος, κατηγορούμενοι επί παραβάσει του περί μεταναστεύσεως νόμου δια της εισαγωγής ενταύθα Ελληνοπαίδων ανηλίκων, ούς ετοποθέτουν ως υπαλλήλους εις στιλβωτήρια υποδημάτων, λεγόντες και διαβεβαιούντες ενόρκως προ των μεταναστευτικών αρχών ότι οι εισαγόμενοι Ελληνόπαιδες ήσαν συγγενείς των" (19/2/1909).

ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ. "Την φρικώδη κατάστασιν των Ελλήνων αναγιγνώσκομεν εν τη Δέμβερ του Κολοράδου συναδέλφω `Νέα'. Κατά την συνάδελφον ταύτην, ήτις δημοσιεύει εν πλάτει την έκθεσιν του εκεί αστυϊάτρου, 800 Ελληνες ζώσιν υπό τους χειρίστους της υγιεινής και ανθρωπότητος κανόνας. Η αστυνομία εύρε περί τους 25 Ελληνας κοιμωμένους και διαιτωμένους εις έν στενότατον δωμάτιον. Αμέσως η αστυνομία εξεδίωξε τούτους εκείθεν και απελύμανε καταλλήλως το δωμάτιον τούτο, εξ ού ηπειλείτο η υγεία και του περιοίκου πληθυσμού. Ενεκα τούτου η συνάδελφος επιτίθεται δριμύτατα κατά των Ελλήνων, λέγει δ' ότι εκ της ελεεινής τούτων υγιεινής καταστάσεως απειλείται η υγεία όλης της πόλεως" (5/3/1909).

ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ. "Δεν είνε ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά, καθ' ήν συμβαίνει ομογενείς να εργάζωνται ως ανταπεργοί. Τούτο είνε κάκιστον, διότι όχι μόνον μισητοί μεταξύ των άλλων ανθρώπων γενόμεθα, αλλά ενεργούμεν και καθ' ημών αυτών, ενώ εκ του άλλου άι διάφοροι Αμερικανικαί εταιρείαι μας μεταχειρίζονται ως όργανα, η δε ζωή μας διατρέχει τον έσχατον των κινδύνων" (29/1/1909).

ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΟΙ. "Ετερον κρούσμα σωματεμπορίας μας έρχεται από την πόλιν Κάνσας της πολιτείας Μιζούρι, κατά την εκεί συνάδελφον `Αστήρ'. Ενεκα τούτων οι επί της μεταναστεύσεως επόπται ήρξαντο σταυροφορίαν κατά των Ελλήνων, ενώ άι Αμερικανικαί εφημερίδες πλάσσουσι διαφόρους φανταστικάς ιστορίας, αίτινες γράφονται επί το τραγικώτερον προς εξερέθισιν των Αμερικανών κατά των Ελλήνων. Το βέβαιον είναι ότι τοιαύτα κρούσματα συμβαίνουσιν, αλλ' είναι όντως πολύ άδικον να μέμφεται ολόκληρος ο Ελληνικός πληθυσμός δια την παρανομίαν δύο ή τριών Ελλήνων ιδιοκτητών στιλβωτηρίων" (1/1/1909).

http://tvxs.gr/news/taksidia-sto-xrono/metanastes

• Απαντ. 306
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Συμφωνοι πολυ κακο πραγμα ο ρατσισμος και α στεερεοτυπα. Αρα εμεις σημερα επειδη οι προγονοι μας περασαν τοσα

θα πρεπει να δεχτουμε ανεξελεκτα προσφυγικες-μεταναστευτικες ροες ακομα και αν δημιουργουνται σοβαρα θεματα

οικονομικα και εθνικης ασφαλειας. Τωρα ενταξει, βγαλαμε ακρη...

• Like 1
Δημοσ.

Οπως και να εχει ακομα και να ηταν οντως ετσι οι πρωτοι ελληνες της αμερικης (διολου απιθανο αφου ειμαστε βαλκανιοι τσοπανιδες) δε βλεπω το λογο να θελουμε να ισοφαρισουμε επιτρεποντας και στους μεσανατολιτες μακελαριδες να κανουν τα ιδια. Οταν παιζεις με το μοτο τα δικα μου δικα μου και τα δικα σου δικα μας ποτε δε χανεις. Δεν στηριζουμε το καλο δεν ειμαστε μητερες τερεζες. Στηριζουμε το συμφερον μας σε οποιον δεν αρεσει να παει να γινει παπας

Δημοσ.

Δηλαδή εννοείτε ότι οι παππούδες μας ήταν Μαφιοζοι δολοφόνοι και κλεφτοκοταδες που πήγαιναν παράνομα σε χώρες που δεν τους χρειαζοταν ?

Ναι Βίρνα. Εννοούμε ότι οι παππούδες μας (κάποιοι από αυτούς) ήταν ΚΑΙ μαφιόζοι και λαμόγια και και και

Δημοσ.

Ναι Βίρνα. Εννοούμε ότι οι παππούδες μας (κάποιοι από αυτούς) ήταν ΚΑΙ μαφιόζοι και λαμόγια και και και

Και τι με αυτο? αυτο δικαιολογει για να υποδεχτουμε δυνητικα και αλλους? εχουμε αρκετους! Αν χρειαζομαστε μαφια μπορουμε να τη φτιαξουμε και μονοι μας. Αν θελουν να ερθουν για να ειναι δουλοι για ενα πιατο φαι (κυριολεκτικα, οχι το χρηματικο αντιτιμο αυτου) καλως και ευπροσδεκτοι.

Δημοσ.

Μπράβο Φατμε ανακαλυψες ότι κάποιοι ήταν κακά παιδιά. Περίεργο πράγμα κι εγώ νόμιζα ότι όλος ο πληθυσμός της γης είναι καλοκαγαθοι αγνοι άνθρωποι.

Κωλοελληνες παλιανθρωποι φέρτε τζιχαντιστες να μας εκδικηθουν

Δημοσ.

Μπράβο Κουλα ανακαλυψες ότι κάποιοι ήταν κακά παιδιά. Περίεργο πράγμα κι εγώ νόμιζα ότι όλος ο πληθυσμός της γης είναι καλοκαγαθοι αγνοι άνθρωποι.

Με το "Κούλα" πάει το "κολόπαιδο ο Κυριάκος". :D

Η όλη αναφορά των "κακών" ελληνικών παιδιών ήταν για το επιχείρημά σου: 

Οι Έλληνες που πήγαιναν μετανάστες τότε ήταν νομιμοι και πήγαιναν να εργαστουν σε πλούσιες αναπτυσομενες χώρες που ζηταγσν εργατικά χέρια. Δεν ήταν ούτε ληστές ούτε δολοφόνοι όπως πολλοί από αυτούς που κατά καιρούς μαζεύονται παράνομα εδώ. Η καραμέλα αυτή πρέπει να λιώσει κάποτε

Έτσι, εάν εσύ δεν θες να είσαι εξίσου λαμόγιο, οφείλεις (at least) να παραδεχθείς ότι έκανες λάθος σε αυτά που είπες και να πάει η κουβέντα παρακάτω. 

Φυσικά και δεν είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις... μπορείς να συνεχίσεις λέγοντας διάφορα άλλα και σφυρίζοντας αδιάφορα. It's up to you. 

Δημοσ.

Με το "Κούλα" πάει το "κολόπαιδο ο Κυριάκος". :D

Η όλη αναφορά των "κακών" ελληνικών παιδιών ήταν για το επιχείρημά σου: 

Έτσι, εάν εσύ δεν θες να είσαι εξίσου λαμόγιο, οφείλεις (at least) να παραδεχθείς ότι έκανες λάθος σε αυτά που είπες και να πάει η κουβέντα παρακάτω. 

Φυσικά και δεν είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις... μπορείς να συνεχίσεις λέγοντας διάφορα άλλα και σφυρίζοντας αδιάφορα. It's up to you.

Μπορεις να συνεχισεις ως κρατος κανοντας το συμφερον σου (δηλαδη το συμφερον των γηγενων) και αφηνοντας τον ανθρωπισμο και της μαματερεζιες στην ιδιωτικη πρωτοβουλια οποιου θελει να βοηθησει με τους πορους ΤΟΥ και οχι με τουςπρπυς ΜΑΣ

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν διάβασες καθόλου τα παραπάνω που αναφέρουν

"Τον Οκτώβριο του 2010 με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την υπογραφή του Γερμανο-Ελληνικού Συμφώνου Προσέλκυσης Εργατών το 1960, στο φουαγιέ του Goethe-Institut"

Δημοσ.

Ενα κρατος για να ειναι πετυχημενο πρεπει οι γηγενεις να το αγαπουν, οι συμμαχοι να τοσεβονται και οι τριτοι να το φοβουνται. Εμεις δεν εχουμε τιποτα απο τα τρια αλλα το ποιο ευκολο να κανεις ειναι το τριτο, οποτε ας ξεκινησουμε απο αυτο

Δημοσ.

Μπράβο Φατμε ανακαλυψες ότι κάποιοι ήταν κακά παιδιά. Περίεργο πράγμα κι εγώ νόμιζα ότι όλος ο πληθυσμός της γης είναι καλοκαγαθοι αγνοι άνθρωποι.

Δεν ξέρω αν διάβασες καθόλου τα παραπάνω που αναφέρουν

"Τον Οκτώβριο του 2010 με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την υπογραφή του Γερμανο-Ελληνικού Συμφώνου Προσέλκυσης Εργατών το 1960, στο φουαγιέ του Goethe-Institut"

Πρώτον, είναι λίγο κάπως να αλλάζεις τα post σου αφού έχουν γίνει quote και δεύτερον... εσύ ο ίδιος αναιρείς αυτά που γράφεις...

Συμπέρασμα, τσάμπα κόπος να ανοιχτεί μαζί σου διάλογος :) 

Επίσης, όντως ωραίο όνομα το Φατμέ... αν και το Κούλα έχει καλύτερο movie reference. 

Δημοσ.

Προχτές πήγα να μπω σε μια παμπ. Είχε κι άλλες παμπ στην περιοχή απλά επέλεξα αυτή γιατί ήταν πιο κοντά από όλες κι ας ήταν πιο χύμα. Έβρεχε πολύ και είχε κρύο. Ανοίγοντας την πόρτα βλέπω τον πορτιέρη να με πληροφορεί πως δεν μπορώ να μπω γιατί το μαγαζί είναι γεμάτο. 

ΕΓΩ -"Μα σε παρακαλώ... Τι 100 τί 101 άτομα;" 

ΠΟΡΤΙΕΡΗΣ -"Η παμπ δέχεται ακριβώς 124 άτομα" μου απαντάει ευγενικά.

ΕΓΩ-"Ε δεν το κάνουμε 125 που είναι και στρογγυλό νούμερο;"

ΠΟΡΤΙΕΡΗΣ -"Όχι γιατί αυτό καθορίστηκε από μελέτες που αφορούν πολλές παραμέτρους της λειτουργίας του καταστήματος αλλά κυρίως αφορούν στην ασφάλεια αλλά και την άνεση των θαμώνων και του προσωπικού"

ΕΓΩ-"Είσαι ρατσιστής! Άφησες τόσες δεκάδες άτομα να μπουν αλλά εμένα μου στερείς το δικαίωμα να αποφύγω τη βροχή και το κρύο απολαμβάνοντας ένα ποτό."

ΠΟΡΤΙΕΡΗΣ -"Δεν σε υποχρέωσε κανείς να έρθεις και να προσπαθείς να μπεις σε ένα γεμάτο μαγαζί που δεν σε χωράει. Οι νόμοι ισχύουν για όλους ακόμα και όταν βρέχει. Όλοι οι πελάτες τους σέβονται ευλαβικά και ήρθες εσύ να τους καταπατήσεις γιατί έτσι σε βολεύει;"

ΕΓΩ-"Ξέρεις κάτι; Αυτό το μαγαζί είναι σκατά! Δεν ήθελα να έρθω εδώ εξαρχής, απλά να περάσω ήθελα και να κόψω δρόμο βγαίνοντας από την πίσω πόρτα ώστε να φτάσω ευκολότερα και γρηγορότερα σε ένα καλύτερο μαγαζί που είναι και κάτι μακρινά μου ξαδέρφια και λένε πως είναι καλά"

ΠΟΡΤΙΕΡΗΣ- "Και προσπαθείς να το κάνεις αυτό προκαλώντας προβλήματα σε όσους είναι ήδη εδώ και σέβονται τους κανόνες λειτουργίας; Θα ήθελες να έρθουν αυτοί στο σπίτι σου και να συμπεριφέρονται έτσι;

ΕΓΩ- "Δέν έχω σπίτι""

Προφανώς οι εθνικότητες δεν παίζουν ρόλο.

Δεν παίζει ρόλο και σε ποιο κράτος εκτυλίσσεται η ιστορία, νόμους έχουν όλα τα κράτη.

Αυτόν που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να μας πείσει πως πρέπει να τα πετάξουμε όλα και να αρχίσουμε να κουτουπωνώμαστε όλοι μαζί από παντού δεν μπορώ να τον καταλάβω. Σας λέω εγώ τι κάνω στην κρεβατοκάμαρά μου; Ή αν σας πω και δεν σας ενδιαφέρει σημαίνει πως μου καταπιέζετε τα δικαιώματα;

Ο νοών νοείτω και ουαί τω ανοήτω...

• Like 1
Δημοσ.

Ήταν οι Έλληνες απεργοσπάστες;Υπάρχει στατιστική με αναλογία ως προς τον πληθυσμό;

Πραγματικά δεν θα αντέξω τέτοια ξεφτίλα, πείτε μου πως είναι ψέμα (αν και απίθανο αφού το γράφει το tvxs, θα ήθελα να το διαβάσω και απτην Αυγή όμως)

• Like 2
Δημοσ.

Γκρικ μάφια λέμε, απορώ πως δεν έχουμε γίνει θέμα ταινίας κι έχουν γίνει κάτι Ιταλοί και Ιρλανδοί που τους είχαμε για πρωινό στο έγκλημα

Δημοσ.

Tι σχέση έχει τώρα αν κάποιοι Έλληνες μετανάστες δεν ήταν Παναγίες,όπως και κάποιο Ιταλοί/Ιρλανδοί.Δεν μας ενδιαφέρει αν ο λαθρομετανάστης είναι καλό ή κακό παιδί.Πρωτίστως μας ενδιαφέρει ότι δεν μπορεί να το αντέξει η χώρα μας σαν κεφάλι.

Για τους αλβανούς τι λέει?Θα μας δείξετε καμιά στατιστική?Όχι τι έκαναν στις ΗΠΑ.Τι έχουν κάνει εδώ στην Ελλάδα.

Μα θα πει ο άλλος,δεν είναι όλοι εγκληματίες.Πολλοί εργάστηκαν σκληρά και έκαναν περιουσίες και σπίτια στην Ελλάδα(και χωρίς να χρειάζεται να είναι μέλη μαφιόζικης οργάνωσης).

Ναι θα συμφωνήσω μπράβο.Τους Έλληνες που μετανάστευσαν γιατί να τους βγάλουμε εγκληματίες και μαφιόζους τότε ?

Αν πάτε σε καμιά περιοχή της ομογένειας και τα πείτε αυτά θα σας πάρουν με το κυνήγι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...