Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να κάνω και εγώ τώρα μια ερώτηση.. μπορεί να κάνω και λάθος κάπου απλά το σκεπτικό μου είναι το εξής.. Στη Συρία μαίνεται πόλεμος και αντί να πολεμίσουν φεύγουν; Ίσως μου διαφεύγει κάτι γιατί αλλιώς μου φαίνεται παράλογο. Εμείς δηλαδή στον Β' Παγκόσμιο ή στον εμφύλιο αδειάσαμε την Ελλάδα; Όπου φύγει φύγει; 

• Απαντ. 306
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Να κάνω και εγώ τώρα μια ερώτηση.. μπορεί να κάνω και λάθος κάπου απλά το σκεπτικό μου είναι το εξής.. Στη Συρία μαίνεται πόλεμος και αντί να πολεμίσουν φεύγουν; Ίσως μου διαφεύγει κάτι γιατί αλλιώς μου φαίνεται παράλογο. Εμείς δηλαδή στον Β' Παγκόσμιο ή στον εμφύλιο αδειάσαμε την Ελλάδα; Όπου φύγει φύγει; 

Στον ΑΠΠ/μεσοπολεμο δεν ειχε μεταναστευτικο ρευμα προς τις ΗΠΑ? Στον ΒΠαγκοσμιοΠολεμο φανταζομαι η μεταναστευση δεν ειχε ιδιαιτερο νοημα, μιας και ολη η ευρωπη ηταν καμμενη. Μετα τον εμφυλιο ομως, 50-60, παλι υπηρξε μεταναστευτικο ρευμα προς ΗΠΑ/Δυτικη Γερμανια (ισως καποιοι να πηγαν και ΕΣΣΔ λογω ιδεολογιας).

• Like 3
Δημοσ.

Γενικά, προσωπικά πάντα, δε θα σύγκρινα τον Συριακό εμφύλιο με τον ΠΠ λόγω καταστάσεων, άντε ίσως με την κατάσταση στην ΕΣΣΔ. Κατά τα άλλα έχει εξαντληθεί το θέμα στο topic της Συρίας, για κάποιους είναι λιποτάκτες, για κάποιους άλλους δεν έχουν άλλη «πρακτική» λύση.

• Like 1
Δημοσ.

Αναφέρομαι στις επίπλαστες διαιρέσεις:Κράτη,έθνη,θρησκείες κ λοιπά κουλά.Πρώτα ο άνθρωπος ,άσπρος,μαύρος,κίτρινος,κοκκινομάλης,τζίντζερ,γκέι,τρανς όσο διαφορετικός κ αν είναι χωρίς τις κίβδηλες,πλαστές κ φτιαχτές διαιρέσεις που δίνουν βήμα για κυρήγματα περί ''λαθραίων'' , ''αλλόθρησκων'' , ''εισβολέων'' κοκ.

τα μπολντ κανενας δε τα επελεξε και πρεπει να δειχνουμε σιγουρα καποια ανοχη αν πληρουνται ολοι οι αλλοι κανονες (πχ ασφαλειας, κοινωνικοι, οικονομικοι κτλπ)

τα υπολοιπα ειναι στοιχεια του χαρακτηρα καποιου και μπορω πολυ ανετα χωρις να ειμαι καθολου ρατσιστης να συμπαθω η οχι ατομα με το συγκεκριμενο χαρακτηρα που επελεξαν να εχουν (μια και δεν εχει να κανει με καποια συγκεκριμενη ρατσα)

Δημοσ.

Ρατσισμός είναι να μην θες τους άλλους επειδή είναι διαφορερτικοί.

Αν δεν θες τους άλλους επειδή δεν έχεις τις υποδομές για αυτούς και δεν μπορείς να οργανώσεις καλά καλά υποδομές για τους δικούς σου αυτό δεν είναι ρατσιμός....

Και αναρωτιέμαι πολοί απο αυτούς που κόπτοντε για τους λαθρομετανάστες πόσους έχουν φιλοξενύσει στο ίδιο τους το σπίτι και πόσους έχουν ταίσει οι ίδιοι;

Εγώ προσωπικά είμαι ευέσθητος σε τέτοια θέματα και έχω φιλοξενήσεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα άστεγους κτλ

αλλά η κατάσταση είχε φτάσει σε ενα σημείο που ή θα γινόταν το σπίτι μου κέντρο διερχομένων και το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων μου θα πήγαινε για να τρώνε να κοιμούντε και να πλένοντε άνθρωποι με ανάγκη ή θα έπρεπε να σταματήσω να το κάνω αυτό.

και σταμάτησα.

Έτσι και με το κράτος, δεν φταίμε εμείς που γίνονται πόλεμοι κτλ στις χώρες τους και δεν μπορούμε να τους έχουμε εδώ ας μεριμνήσουν για αυτούς οι χώρες που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να έχουν αυτοί πρόβλημα στην χώρα τους πχ Αμερική.

δυστυχώς η μικρή ελλάδα δεν μπορεί να σώσει τους κατατρεγμένους της υφηλίου.

Καί όσοι θεωρούν ρατσιστικό κάτι τέτοιο ας ξεκινήσουν να φιλοξενούν έλληνες άστεγους και μετά αν μπορέσουν κάνουν το ίδιο και με τους λαθρομετανάστες τότε το συζητάμε... αλλα πολύ φοβάμαι οι περισσότεροι απο αυτούς θα δυσανασχετούσαν αν κάποιος απλός γνωστός τους χρειαζότανε στέγη για μερικούς μήνες αν είχε χάσει την δουλειά του.

Όποιος είναι έξω απο τον χορό πολλά τραγούδια ξέρει.

• Like 5
Δημοσ.

Καταρχάς απ' ότι είδα πολλοί συμπολίτες μας δεν έχουν την νοητική ικανότητα να αντιληφθούν την έννοια του ρατσισμού και εξηγώ...

Δεν ήταν ανάγκη να γράψεις τόσα πολλά. Μπορούσες απλά να πεις "δεν είμαι ρατσιστής, απλά παρτάκιας -- κούτσα κούτσα κάπως τη βγάζουμε εμείς εδώ, αυτοί που δεν την παλεύουν καθόλου να κόψουν το κεφάλι τους".

Που είναι μια αν μη τι άλλο τίμια τοποθέτηση. Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αναγνωρίζουμε την ίδια τιμιότητα και σε μένα για να λέω "έχω καλοπληρωμένη δουλειά, εσύ που δεν έχεις κάτσε 10ωρο για 400 ευρώ και μη λες πολλά γιατί αλλιώς δε βγαίνει η επιχείρηση".

Τέλος πάντων, εμείς οι νεοφιλ ξέρεις είμαστε φαν του συν Αθήνα και χείρα κίνει, οπότε αυτούς που την κινούν τη χείρα με κίνδυνο της ζωής τους τους συμπαθούμε.

• Like 10
Δημοσ.

Δεν ήταν ανάγκη να γράψεις τόσα πολλά. Μπορούσες απλά να πεις "δεν είμαι ρατσιστής, απλά παρτάκιας -- κούτσα κούτσα κάπως τη βγάζουμε εμείς εδώ, αυτοί που δεν την παλεύουν καθόλου να κόψουν το κεφάλι τους".

Που είναι μια αν μη τι άλλο τίμια τοποθέτηση. Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αναγνωρίζουμε την ίδια τιμιότητα και σε μένα για να λέω "έχω καλοπληρωμένη δουλειά, εσύ που δεν έχεις κάτσε 10ωρο για 400 ευρώ και μη λες πολλά γιατί αλλιώς δε βγαίνει η επιχείρηση".

Τέλος πάντων, εμείς οι νεοφιλ ξέρεις είμαστε φαν του συν Αθήνα και χείρα κίνει, οπότε αυτούς που την κινούν τη χείρα με κίνδυνο της ζωής τους τους συμπαθούμε.

Orly?Δηλαδη ολες οι χωρες του κοσμου,οπως πχ ο καναδας που εχουν αυστηρη μεταναστευτικη πολιτικη ειναι παρτακηδες?Οσο για την συνδεση του μεταναστευτικου με τα εργασιακα νομιζω οτι εχουν μια σχεση που μονο εσυ ξερεις.

• Like 3
Δημοσ.

Ενώ από την άλλη ο Alchemist με "όλες τις χώρες του κόσμου" έχει μια σχέση καταφανή σε όλους.

Μάλλον κάπου έχασες το point. Και BTW, δοκίμασε αν θες για παράδειγμα αυστηρότητας αντί για τον Καναδά τους κακούς Γερμανούς. Ή για παράδειγμα παρτάκια τους Αυστραλούς.

Δημοσ.

τα μπολντ κανενας δε τα επελεξε και πρεπει να δειχνουμε σιγουρα καποια ανοχη αν πληρουνται ολοι οι αλλοι κανονες (πχ ασφαλειας, κοινωνικοι, οικονομικοι κτλπ)

τα υπολοιπα ειναι στοιχεια του χαρακτηρα καποιου και μπορω πολυ ανετα χωρις να ειμαι καθολου ρατσιστης να συμπαθω η οχι ατομα με το συγκεκριμενο χαρακτηρα που επελεξαν να εχουν (μια και δεν εχει να κανει με καποια συγκεκριμενη ρατσα)

δλδ εσύ επέλεξες συγκεκριμένη μέρα κ ώρα συνειδητά να σου αρέσουν οι γυναίκες ας πούμε?Πότε ήταν?30 Φλεβάρη ένα πράγμα?Διότι εγώ δεν θυμάμαι να ξύπνησα ένα πρωί κ να είπα ''γουαου από σήμερα επιλέγω να γουστάρω άνδρες''

Από την άλλη μια χαρά επιλέγω να απορρίπτω κουλαμάρες όπως εθνικές ταυτότητες ή δόγματα

Δημοσ.

Mαλιστα.Ο ενας Αγγλια,ο αλλος Bερολινο,o αλλος χασαν αχμετ γιουσουφ....Κανεναν που να ζει Ελλαδα εχουμε?Ολοι οι αθεοι-gay-απατριδες εδω μεσα μαζευτηκανε?

• Like 7
Δημοσ.

Ενώ από την άλλη ο Alchemist με "όλες τις χώρες του κόσμου" έχει μια σχέση καταφανή σε όλους.

Μάλλον κάπου έχασες το point. Και BTW, δοκίμασε αν θες για παράδειγμα αυστηρότητας αντί για τον Καναδά τους κακούς Γερμανούς. Ή για παράδειγμα παρτάκια τους Αυστραλούς.

Δεν ειμαι σε mood για αντιπαραθεση,δεν υποστηριξα τον Alchemist με την θεση μου,απλα διαφωνω με τον ορο παρτακιας,εφοσων δε ζουμε το ονειρο του τζεφρυ yet για την παγκοσμια διακυβερνηση και ακομα υπαρχουν συμφεροντα,συνορα και αλλα τετοια "αναχρονιστικα" αλα τοξο,θα τους ηθελα μαγκωμενους στην γυαρο μεχρι να αποφασισουν τι θα κανουν με τη ζωη τους εφοσων δεν προτιμουν τα αεροδρομια η τα καραβια οπως ολος ο κοσμος για να ξερουμε και τι μας γινεται,δεν ξερω ποια ειναι η μεταναστευτικη πολιτικη της γερμανιας για να κρινω καθως εγω μπορω και μπαινωβγαινω,αλλα ξερω οτι δεν θελουν οι συριοι να γινουν δικο τους προβλημα γιαυτο και τους στελνουν πισω στην πρωτη ευρωπαικη χωρα που πατανε,αντιστοιχο προβλημα εχει και η ιταλια,εξω απο τον κωλο τους και οπου θελει ας μπει ειναι φαση,ισως ο ορισμος του παρτακια.Αυστραλια,και γαμω.Διαφωνεις?

Δημοσ.

Δίκιο έχεις φίλε μου, αλλά δυστυχώς ο δυτικός κόσμος τείνει προς μία ακροαριστερά νοοτροπία αυτήν την περίοδο οπότε οι λέξεις ρατσισμός, σεξισμός και φασισμός χρησιμοποιούνται αβέρτα, κυρίως για να φιμώσουν και να ντροπιάσουν οποιονδήποτε έχει διαφορετική άποψη και την εκφράζει με επιχειρήματα. 

Ελπίζω μία μέρα να ξεφύγουμε από τις αριστερές και τις δεξιές ψευδαισθήσεις και να γίνουμε λογικοί. 

• Like 2
Δημοσ.

δεν ξερω ποια ειναι η μεταναστευτικη πολιτικη της γερμανιας για να κρινω καθως εγω μπορω και μπαινωβγαινω,αλλα ξερω οτι δεν θελουν οι συριοι να γινουν δικο τους προβλημα γιαυτο και τους στελνουν πισω στην πρωτη ευρωπαικη χωρα που πατανε,αντιστοιχο προβλημα εχει και η ιταλια,εξω απο τον κωλο τους και οπου θελει ας μπει ειναι φαση,ισως ο ορισμος του παρτακια.Αυστραλια,και γαμω.Διαφωνεις?

Κάνε τον κόπο να ψάξεις έστω και 5 δευτερόλεπτα για να δεις τι κάνουν οι γερμανοί και έλα μετά να μιλήσουμε. Χωρίς να θέλω να συγκρουστώ, είναι φανερό από αυτά που γράφεις ότι δεν έχεις ιδέα.

Στο παρελθόν σε παρόμοια συζήτηση είχα δώσει εκτενή απάντηση με links αλλά όπως καταλαβαίνεις δε γίνεται να κάνω τον προσωπικό ρεπόρτερ του καθενός.

Edit: παρόλα αυτά, ορίστε: http://www.insomnia.gr/topic/554480-σχετικά-με-παράνομους-μετανάστες-χθεσίνη-είδη/page-6#entry53719489

• Like 1
Δημοσ.

Δίκιο έχεις φίλε μου, αλλά δυστυχώς ο δυτικός κόσμος τείνει προς μία ακροαριστερά νοοτροπία αυτήν την περίοδο οπότε οι λέξεις ρατσισμός, σεξισμός και φασισμός χρησιμοποιούνται αβέρτα, κυρίως για να φιμώσουν και να ντροπιάσουν οποιονδήποτε έχει διαφορετική άποψη και την εκφράζει με επιχειρήματα. 

Ελπίζω μία μέρα να ξεφύγουμε από τις αριστερές και τις δεξιές ψευδαισθήσεις και να γίνουμε λογικοί. 

Ενώ εν τω μεταξύ η ακροδεξιά και η ξενοφοβία ανεβαίνουν  σχεδόν παντού στην Ευρώπη και πέρνουν μέρος πλέον σε κυβερνητικά σχήματα. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...