nipoa Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 ΝΑΙ και πολυ καλα κανουν μιας και ολοι εσεις οι δηθεν.. αποτυχατε.. κοροιδεψατε τον κοσμο και δημιουργειτε γκεττο λαθρομεταναστων με απανθρωπες συνθηκες και για τους Ελληνες αλλα και τους ξενους.. την ιδια στιγμη τσεπωνετε μια χαρα τα "κονδυλια" της ΕΕ για να μενουν ΕΔΩ στην Ελλαδα και να μην πηγαινουν στις βορεις σικ χωρες τους.. 2
Mr_Proper Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Παρτάκιας είσαι όταν μπορείς* να κάνεις κάτι για να βοηθήσεις και δεν το κάνεις επειδή απλά δεν σε νοιάζει να βοηθήσεις.Πχ όταν έχεις 2 τραχτέρ δεν χρειάζεσαι άμεσα το δεύτερο και σου ζητάει ο γείτονας να του δανείσεις το 2ο γιατι χάλασε το δικό του και σε λίγες μέρες αν δεν θερίσει (πχ λόγω καιρού) καταστρέφεται η σοδιά του και κατ ασυνέπεια το βιός του και σου προσφέρει και αποζημίωση με το που θερίσει και εσύ αρνήσε, αυτό ειναι παρτάκιας.Αν δεν κάνεις κάτι επειδή δεν μπορείς τότε δεν είσαι παρτάκιας, απλά δεν είσαι ικανός να βοηθήσεις ή να βοηθήσεις στον βαθμό που χρειάζεται για να εξαλειφθεί το πρόβλημα.* Τι σημαίνει "μπορώ" το συγκεκριμένο ρήμα δεν το χρησιμοποίησα με την καθολική του σημασία ναι όλοι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράματα πχ όλοι μπορούμε (με την έννοια ότι δεν θα πεθάνουμε τουλάχιστον ειναι σπάνιο να συμβεί) να δώσουμε απο ένα νεφρό στα νοσοκομεία και έτσι δεν θα υπάρχουν νεφροπαθείς που πεθαίνουν επειδή δεν βρίσκουν συμβατό μόσχευμα.Αλλά δεν το λέω με αυτή την έννοια το μπορώ στην συγκεκριμένη περίπτωση σημαίνει πως δεν διακινδυνεύω την προσωπική μου ασφάλεια,υγεία και ευδαιμονία προκειμένω να αποκτήσει κάποιος άλλος αυτά τα αγαθά.Το να δώσεις ένα νεφρό δεν σε σκοτώνει (μάλλον) αλλά σίγουρα χειροτερεύει την ποιότητα ζωής σου, αφαιρεί πολλές φιλοδοξίες (πχ αθλητισμός υψηλού επιπέδου καριέρα σε οτιδήποτε θέλει σωαμτική αντοχή, έντονη ζωή -πχ έντονες διασκεδάσεις -)αλλά και μειώνει το προσδόκιμο ζωής σου αλλά και πιο ειδικά αν υπάρξει πρόβλημα με το εναπομείναν νεφρό σου την πάτησες.Βέβαια αν έχει πρόβλημα η μάνα σου και χρειάζεται ενα προκειμένου να μην πεθάνει εσύ για να μπορείς να συνεχίσεις να ζείς μαζί της θα πάρεις μια τέτοια απόφαση αλλά αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.Απο εκεί και πέρα δεν μπορείς να υποστείς όλες αυτές τις συνέπειες (του να δώσεις το νεφρό σου) έτσι απλά επειδή κάποιος αλκολικός στην άλλη ακρη του κόσμο (ή τεσπα άγνωστος) κατέστρεψε τα δικά του ή έστω επειδή κάποιος ατύχησε και δεν είχε γερή κράση ....Δεν είσαι παρτάκιας αν αποφασίσεις να μην δώσεις το νεφρό σου έτσι απλά... γιατι ενώ απο τεχνικής άποψής "μπορείς" να το κάνεις στην πραγματικότητά δεν μπορείς.Δεν θεωρώ λοιπόν ότι είσαι παρτάκιας αν δεν μπορείς να σώσεις τους μετανάστες και κατά συνέπεια δεν το κάνεις. 8
Johnnywu Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Μερικοί άνθρωποι είναι τόσο ακραία αριστεροί, και άκαμπτοι στις κοσμοθεωρίες τους, που οποιοδήποτε κόμμα βγει με πιο συντηρητικές αντιλήψεις αμέσως το βαφτίζουν "ακροδεξιά". Και η ειρωνεία είναι ότι όπου υπάρχει αληθινή ακροδεξία, είναι εξαιτίας αυτών των ακροαριστερών ανθρώπων που δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα... 2
Zerg13 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Τοpic starter. Αντε να συνεχίσεις τα review και τα θαυμάζεις τα hit points της νέας Radeon κάρτας γραφικών και άσε την ανθρωπιστική κρίση και τους μετανάστες. Μήπως η θέα των μεταναστών ενόχλησε το gaming σου; Και το σπίτι σου είναι μέσα στο σπίτι σου, όχι έξω απο αυτό. Κανεις δεν μπήκε μέσα στο σπίτι σου, στο ύπαιθρο τους βάλαν. Ακου εκεί σπίτι σου. Αποκαλείς και ψευτοανθρωπιστές τους άλλους γιατι εσυ δεν νιώθεις. αντε και σταματήστε εσείς οι ενοχλημένοι να ανοίγεται απο ένα τοπικ καταντάει κουραστικό 1
HALF EVIL Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Μερικοί άνθρωποι είναι τόσο ακραία αριστεροί, και άκαμπτοι στις κοσμοθεωρίες τους, που οποιοδήποτε κόμμα βγει με πιο συντηρητικές αντιλήψεις αμέσως το βαφτίζουν "ακροδεξιά". Και η ειρωνεία είναι ότι όπου υπάρχει αληθινή ακροδεξία, είναι εξαιτίας αυτών των ακροαριστερών ανθρώπων που δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα... Μα τι λες μωρέ σύντροφε
defacer Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Αλλά δεν το λέω με αυτή την έννοια το μπορώ στην συγκεκριμένη περίπτωση σημαίνει πως δεν διακινδυνεύω την προσωπική μου ασφάλεια,υγεία και ευδαιμονία προκειμένω να αποκτήσει κάποιος άλλος αυτά τα αγαθά. Δεν θεωρώ λοιπόν ότι είσαι παρτάκιας αν δεν μπορείς να σώσεις τους μετανάστες και κατά συνέπεια δεν το κάνεις. Ευχαριστώ.
Mr_Proper Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Αν το λες το ευχαριστώ ειρωνικά (τύπου ότι απέδειξα πως είμαι παρτάκιας)τότε πες μου σε παρακαλώ πόσους άστεγους τάισες απο το μιστό σου και κοίμισες στο κρεβάτι σου; είσαι παρτάκιας ;Το να δώσεις κανένα κέρμα επειδή σου περίσσεψε δεν είναι ίδιο πράγμα αναλογικά (με το κράτος να βοηθάει δηλαδή τους μετανάστες) αυτό είναι μέσα στα πλαίσια του μπορώ έτσι όπως το όρισα (απλά δεν λύνει το πρόβλημα όπως ανέφερα πιο πάνω)Το να δώσεις τυχαία σε 2,3 απο τους 1000 άστεγους ενα σάντουιτς ή κάνα 10εύρω εδώ και εκεί (και αυτή την πρακτική να την ακολουθούν όλοι όσοι τους περισσεύει να το κάνουν αυτό ) ισοδυναμεί με την ισχύουσα πολιτική του κράτους μας γιατι δεν τους διώχνουμε τους κρατάμε τους ταΐζουμε μέχρι να δούμε τι θα τους κάνουμε.Άρα μην νομίζεις ότι κάνεις κάτι και εσύ (αν το κάνεις ακόμη και αυτό) το κράτος μας στην περίπτωση που το κάνεις ή δεν το κάνεις ειναι πολύ πιο γενναιόδωρο απο ότι είσαι εσύ οπότε να μην παραπονιέσαι, εκτός και αν ταΐζεις κόσμο και φιλοξενείς αστέγους σπίτι σου συστηματικά. τότε μπορείς να μιλήσεις. 5
Anastazio Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Κάνε τον κόπο να ψάξεις έστω και 5 δευτερόλεπτα για να δεις τι κάνουν οι γερμανοί και έλα μετά να μιλήσουμε. Χωρίς να θέλω να συγκρουστώ, είναι φανερό από αυτά που γράφεις ότι δεν έχεις ιδέα. Στο παρελθόν σε παρόμοια συζήτηση είχα δώσει εκτενή απάντηση με links αλλά όπως καταλαβαίνεις δε γίνεται να κάνω τον προσωπικό ρεπόρτερ του καθενός. Edit: παρόλα αυτά, ορίστε: http://www.insomnia.gr/topic/554480-σχετικά-με-παράνομους-μετανάστες-χθεσίνη-είδη/page-6#entry53719489 Νομιζω ανεφερα οτι δεν ξερω ποια ειναι η μεταναστευτικη πολιτικη της Γερμανιας για τους εκτως ΕΕ ,γενικα ομως στα ποστ μου δεν νομιζω οτι ανεφερα σαν παραδειγμα μεταναστευτικης πολιτικης την γερμανια καθοτι η γερμανια γεωγραφικα αρχικα δεν θα μπορουσε να εχει το προβλημα της ελλαδας οποτε δεν υπηρχε και λογος να το ψαξω,anyway,το γεγονος ομως οτι ο καθε ξεπλενης βρισκει την λυση στην ελλαδα γιατι ολες οι αλλες πορτες ειναι κλειστες για καποιο λογο και καποιοι το θεωρουν παρτακισμο να μη θελουν να συνεχιστει αυτο,εμενα με ξεπερναει,λυπαμαι,και λυπαμαι ακομα πιο πολυ που δεν μπορω να παρω αυριο ενα αεροπλανο και να παω στην αυστραλια η στον καναδα γιατι σε ενα μηνα θα με ξαναστειλουν πισω.
Alchemist` Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Σπάνια συμμετέχω σε συζητήσεις στο μπλα-μπλα παρότι παλιό μέλος εδώ πέρα... Είχα ξεχάσει τον λόγο, αλλά ευτυχώς μου τον ξαναθυμίσατε, ευχαριστώ. Τοpic starter. Αντε να συνεχίσεις τα review και τα θαυμάζεις τα hit points της νέας Radeon κάρτας γραφικών και άσε την ανθρωπιστική κρίση και τους μετανάστες. Μήπως η θέα των μεταναστών ενόχλησε το gaming σου; Και το σπίτι σου είναι μέσα στο σπίτι σου, όχι έξω απο αυτό. Κανεις δεν μπήκε μέσα στο σπίτι σου, στο ύπαιθρο τους βάλαν. Ακου εκεί σπίτι σου. Αποκαλείς και ψευτοανθρωπιστές τους άλλους γιατι εσυ δεν νιώθεις. αντε και σταματήστε εσείς οι ενοχλημένοι να ανοίγεται απο ένα τοπικ καταντάει κουραστικό Ότι θα κριθώ επειδή το άβατάρ μου έχει σχέση με το Gaming σ΄ ενα τεχνολογικό φόρουμ δεν το περίμενα... Έχεις άβαταρ σχετικό με το Fallout και όνομα Zerg, οπότε your point is invalid, i guess. Πάντως η όλη αναφορά στο σπίτι μου, μαζί με την εμφανή αναφορά στο Μπαρμπαμπρίλιο είναι μια απλούστατη αναλογία για να γίνει κατανοητό το όλο Point. Δεν περίμενα να δυσκολέψει κάποιον τόσο πολύ.Υ.Γ. Hit points της κάρτας γραφικών? :S Δεν ήταν ανάγκη να γράψεις τόσα πολλά. Μπορούσες απλά να πεις "δεν είμαι ρατσιστής, απλά παρτάκιας -- κούτσα κούτσα κάπως τη βγάζουμε εμείς εδώ, αυτοί που δεν την παλεύουν καθόλου να κόψουν το κεφάλι τους".Που είναι μια αν μη τι άλλο τίμια τοποθέτηση. Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν αναγνωρίζουμε την ίδια τιμιότητα και σε μένα για να λέω "έχω καλοπληρωμένη δουλειά, εσύ που δεν έχεις κάτσε 10ωρο για 400 ευρώ και μη λες πολλά γιατί αλλιώς δε βγαίνει η επιχείρηση".Τέλος πάντων, εμείς οι νεοφιλ ξέρεις είμαστε φαν του συν Αθήνα και χείρα κίνει, οπότε αυτούς που την κινούν τη χείρα με κίνδυνο της ζωής τους τους συμπαθούμε. Έγραψα τόσα πολλά για να σε προλάβω και να απαντήσω εκ των προτέρων σε αυτό που μου λές. Νομίζω ότι το έχω ήδη κάνει... Δεν αντιπαθώ σε προσωπικό επίπεδο τον λαθρομετανάστη, ούτε με αφήνει αδιάφορο το δράμα που περνάει. Απλά δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό και ταυτόχρονα δεν έχω καμία όρεξη να φορτωθώ στις, ήδη εξαιρετικά βεβαρυμένες, πλάτες μου-μας ένα πρόβλημα που δεν δημιούργησαμε, δεν μπορούμε να επιλύσουμε και χειροτερεύει την ήδη κακή κατάστασή μας. Νομίζω το θέμα εξηγήθηκε πλήρως από τον Mr Proper. Από εκεί και πέρα:- Οι όροι μίσος, κτλπ χρησιμοποιήθηκαν γιατί έπρεπε να `κατηγοριοποιηθούν` με κάποιον τρόπο οι συμπεριφορές ώστε να βγάζει ένα νόημα και σειρά το κείμενο. - Ο όρος της νοητικής ανικανότητας κατανόησης του όρου ρατσισμού, απευθύνεται στο γεγονός ότι άμεσα κινδυνεύω να χαρακτηριστώ ρατσιστής (όπως και έγινε) επειδή απλά εκφράζω κάποιους προβληματισμούς.- Αν εξαιρέσω μερικές απαντήσεις έκφρασης συμφωνίας ή διαφωνίας με τα λεγόμενά μου καθώς και ένα σύνολο πικρόχολων σχόλιων, δεν είδα κατά βάση κάποιον να σχολιάζει κανένα από τα σημεία που έθεσα. Θεωρείς π.χ. ότι μπορούμε να βοήθησουμε πέραν της έκφρασης συμπαράστασης που λές ότι πράττεις? Δεν το κάνουμε επιτεδευμένα και είμαστε παρτάκιδες? Πώς θα γίνει αυτό και τι θα παράσχουμε ως βοήθεια? Είναι ψέμα το ότι υπάρχει ο ψευτοανθρωπισμός και όλοι όσοι συνεχώς ποστάρουν/κάνουν like/αρθρογραφούν/δημοσιογραφούν ή ότι άλλο για το θέμα, εκδηλώνουν πραγματικό ενδιαφέρον? Αν ναι που το στηρίζεις αυτό? Είναι όλοι αυτοί έτοιμοι να παρατήσουν τις δουλειές τους και να δώσουν τις οικονομίες τους για την ενίσχυση των συνανθρώπων τους? Χίλια δύο άλλα πράγματα μπορούν να ειπωθούν για να γίνει ένας υγιείς διάλογος, έστω και έαν διαφωνούμε. Απ΄ότι φάινεται κάτι τέτοιο όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο και αντικατοπτρίζει πλήρως την σημερινή κατάσταση της κοινωνίας μας (δεν αναφέρομαι ατομικά στο σχόλιό σου). Ποτέ δεν είπα ότι είμαι σωστός ή τέλειος, τουλάχιστον όμως μπορώ να ακούσω και να συζητήσω και προφανώς δεν θα δώσω βάση ή μή στα λεγόμενα του άλλου επειδή είναι gamer ή όχι. 3
defacer Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Φίλος, το "δεν ξέρω" δεν είναι από μόνο του κολάσιμο. Όμως το ότι σου το σερβίρω στο πιάτο και παρόλα αυτά εσύ άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε ας το κρίνουν οι αναγνώστες. Μόνο μη λυπάσαι τόσο πολύ, άσε να μείνει λίγο και για κάναν άλλο. 2
LifeAndHope Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Εγώ δεν έχω πρόβλημα όσοι πρόσφυγες/λαθρομετανάστες/μετανάστες κτλπ έρθουν.Και εξηγούμαι γιατί: 1)Ζουν σε εμπόλεμη ζώνη αυτοί από τη Συρια και ο καθένας στη θέση τους θα προσπαθούσε να το σκάσει,για τους βλάκες που λένε να κάτσουν να πολεμήσουν για τη χώρα τους είναι αυτοί που κλαιγόντουσαν για την εμπλοκή στο στρατό που να έσκαγαν και μπόμπες δίπλα τους. 2)Θα λυθεί το πρόβλημα των αδέσποτων.Ως γνωστό στους δρόμους της πόλης μας πλήθος από σκυλάκια τα οποία δυστυχώς ζουν μέσα στη βρώμα και την ψώρα και συνεχώς υπάρχει το πρόβλημα να τα χτυπήσει κάποιο αμάξι.Οπότε είναι καλύτερο να γίνουν γεύμα για μια ασιατική οικογένεια,αφού και θα βοήθησουν τους ανθρώπους να σταματήσουν να πεινάνε και τα ίδια θα σταματήσουν να υποφέρουν.Καταλαβαίνω πάντως πως πολλές φιλοζωικές δικαιολογημένα θα φέρουν αντιρρήσεις σε αυτό το κομμάτι,θα πρέπει να τους πείσουμε πως η κουλτούρα κάθε λαού είναι διαφορετική και προφανώς οι μουσουλμάνοι βλέπουν εμάς ως περίεργους που τρώμε χοιρινό. 3)Θα λυθεί το πρόβλημα των άγαμων θυγατέρων.Πόσοι δεν ξέρουμε κορίτσια που έχουν ξεπεράσει εδώ και αρκετό καιρό τα 30 και μαραζώνουν μόνες στα σπίτια τους.Οπότε θα είναι ότι πρέπει για αυτές να βρουν ένα νταβρατισμένο μετανάστη και να τον φιλοξενήσουν σπίτι τους.Έτσι θα λυθεί και το πρόβλημα της υπογεννητικότητας. 4)Όσον αφορά τους επιχειρηματίες θα βρουν φτηνό εργατικό δυναμικό.Για αυτό τον λόγο οι Έλληνες θα αναγκαστούν να μειώσουν τις απαιτήσεις τους και να παίρνουν όσα και οι Πακιστανοί.Έτσι η οικονομία μας θα βγει επιτελους από το τέλμα και θα αρχίσει ξανά να κινείται. 5)Και τελευταίο για την ώρα,θα πάρουμε κονδύλια απο την Ε.Ε. Φυσικά αυτά δεν θα χρησιμοποιηθούν για να κτιστούν καταφύγια ούτε και άλλες εγκαταστάσεις των μεταναστών αλλά θα χρηματοδοτήσουμε τις σχεδόν φαλιριμένες τράπεζες. Αυτά τα βασικά άμα τα καταλάβουν μερικοί θα καταφέρουμε επιτέλους να ζήσουμε αρμονικά με τους φίλους μας από την Ασία και τη Β.Αφρική.Η Ελλάδα θα είναι σε 30 χρόνια από τώρα μια ουτοπική κοινωνία γερόντων,δημοσίων υπαλλήλων και λαθρομεταναστών. 4
nas91 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Ενώ εν τω μεταξύ η ακροδεξιά και η ξενοφοβία ανεβαίνουν σχεδόν παντού στην Ευρώπη και πέρνουν μέρος πλέον σε κυβερνητικά σχήματα. Aν μας εξηγησεις και τι σημαινει 'ξενοφοβια' θα σου ειμαστε υποχρεοι.. 1
Anastazio Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Φίλος, το "δεν ξέρω" δεν είναι από μόνο του κολάσιμο. Όμως το ότι σου το σερβίρω στο πιάτο και παρόλα αυτά εσύ άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε ας το κρίνουν οι αναγνώστες. Μόνο μη λυπάσαι τόσο πολύ, άσε να μείνει λίγο και για κάναν άλλο. Εριστικος για πιο λογο εισαι?προσδιδει κυρος?Το γεγονος οτι εγω απο το πρωτο μου ποστ ηθελα να αναφερθω σε πολιτικες αλλων χωρών και εσυ εχεις σκαλωσει με την γερμανια το επαθες σημερα η σου συμβαινει συχνα?περαστικα παντως. 2
kostas_sl Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2015 Aν μας εξηγησεις και τι σημαινει 'ξενοφοβια' θα σου ειμαστε υποχρεοι.. Για μένα είναι άλλη μία κίβδηλη έννοια (όπως και η ομοφοβία) που χρησιμοποιείται κυρίως από άτομα αριστερών/προοδευτικών πεποιθήσεων με σκοπό να σου δημιουργήσουν ενοχές και να σε στοχοποιήσουν επειδή έχεις μια άλφα άποψη,κάτι σαν αστυνομία σκέψης. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις