Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ρωταω αυτο επειδη μπαινοβγαινα σε μερικα ετοιμορροπα και αραχνιασμενα thread που πολλοι ειχαν την ιδια απορια,πως να γινουν χακερ δηλαδη.

Ο υποφαινομενος δεν εχω ασχοληθει ποτε οποτε δε μπορω να πω σε καμια περιπτωση πως ειναι ειτε ευκολο ειτε δυσκολο,φανταζομαι πως θα ειναι οπως ολες οι τεχνες/επιστημες στη ζωη που στην αρχη δυσκολευεσαι μα οσο περναει ο καιρος παιρνεις εμπειρια και βγαζεις μια ακρη γυρω απτο αντικειμενο με αποτελεσμα να επιχειρησεις κατι που θα σε βοηθησει στη συνεχεια να προχωρησεις ενα βημα παραπερα.

Δηλαδη πιστευω πως θα ειναι κατι το οποιο οσο πιο πολυ ασχολεισαι τοσο καλυτερος γινεσαι.Δε τους κατηγορω επειδη φανταζομαι θα ειναι στη μοδα και οσοι ειναι τωρα 20-30 χρονων μεγαλωσαν στην εποχη της τεχνολογιας που απτα μεσα του '90 υπηρχε η μοδα του χακερ.

Ομως πιστευω πως η πλειοψηφια των ατομων εδω δε το βλεπουν οπως ειναι στη πραγματικοτητα (δηλαδη καποιος ο οποιος εχοντας μια εξαιρετικα μεγαλη πειρα και γνωση γυρω απτο αντικειμενο του υπολογιστη,και δεν εννοω μονο μεθοδους χακιγκ αλλα οτιδηποτε,κατι σαν γκουρου του κομπιουτερ δηλαδη) αλλα το βλεπουν σα μαγκια και προσπαθουν να αποδειξουν κατι ανουσιο δηλαδη οτι ειναι καλοι με κατι.Δε τους κραζω σε καμια περιπτωση απλα λεω πως το να προσπαθεις να αποδειξεις πως εισαι καλος σε κατι(ειτε ειναι χακιγκ ειτε ειναι μαθηματικα ειτε οτιδηποτε γενικοτερα)στους αλλους δε θα σε βοηθησει σε τιποτα.

Πρεπει να το κανεις επειδη εσυ το εχεις βαλει στοχο και πιστευεις πως θα σε ωφελησει καπου π.χ θα σε οδηγησει στο να βρεις τη πεμπτουσια της δικιας σου ζωης,οπως ειναι για αλλον η πεμπτουσια το να ασχολειται με αυτοκινητα και για αλλον το να ειναι καλος σε καποιο αθλημα ετσι θα ειναι για σενα το social engineering...νομιζω οτι οι περισσοτεροι το βλεπουν αλλιως,να αποδειξουν σε καποιον ενδεχομενως ποσο εξυπνοι ειναι σε κατι οπως το σπασιμο κωδικων.

Η απλα γουσταρουν ταινιες οπως BlackHat και Matrix και πιστευουν οτι ετσι θα αλλαξουν το κοσμο.Οχι οτι δε μπορουν να τον αλλαξουν φυσικα αλλα σιγουρα με το να προσπαθουν να κανουν κατι που εγω προσωπικα το θεωρω λαθος (π.χ να κλεβουν τη πιστωτικη καποιου και να αγοραζουν πραματα και να χρεωνεται εκεινος χωρις να φταιει η να ειναι πλουσιος απαραιτητα).

Γιατι να θελεις να καταστρεψεις μια γεφυρα οταν επισκευαζοντας τη και βοηθωντας στο χτισιμο των θεμελιων της θα μπορεσεις να περασεις και εσυ ο ιδιος οποτε θα δεις τι υπαρχει στην αντιπερα μερια; και περαν τουτου,δε θελω να ειμαι αγενης αλλα απτα παλαιοτερα thread που εχω διαβασει τα μελη που ειχαν πειρα τους απαντουσαν αναλυτικα.Π.χ ειχα διαβασει πριν ενας που απαντησε οτι χρειαζεται καλη γνωση της γλωσσας C και το να μπορεις να ξερεις πως συμπεριφερονται τα δικτυα και οι δρομολογητες.Για μενα αυτα κινεζικα φαινονται να σας πω την αληθεια και δε ξερω κατα ποσο ισχυουν αλλα γιατι ενω καποιος απανταει στην ερωτηση σου συνεχιζεις την αναζητηση; σου ειπε μαθε C οποτε γιατι δε μαθαινεις; επειδη αμα το δουμε αλλιως,καποιος που π.χ ασχολειτε με τη μεταφραση κειμενων σιγουρα δε θα μπορουσε να χρησιμοποιησει κανενα google translate; οποτε γιαιτ δε το εκανε; επειδη θελει να βαλει μερακι στη δουλεια του και να ξερει πως αξιζε το κοπο στο τελος,πως ο πελατης θα ειναι ευχαριστημενος και δε θα εχει τυψεις ο ιδιος επειδη θα ξερει πως εκανε πραγματικα καλη δουλεια..ειχα δει ενα ντοκιμανταιρ με τον σροιτερ ( https://www.youtube.com/watch?v=jDN62zjjfiQ  )για τους ελληνες χακερ και καποιος (ο οποιος ηταν καλυμμενος με μωσαικο αρα θα ηταν legit το ντοκιμαντερ επειδη εκρυβε το προσωπο του αλλιως δε νομιζω να εμπαιναν στο κοπο να το κρυψουν αμα δεν ηξερε πραγματικα)πως ασχολιοταν ποσα χρονια προτου βγαλει ακρη..και λογικο ειναι εξαλλου,σε ολα τα αντικειμενα εργασιας/απασχολησης πρεπει να αφιερωσεις μερικα χρονια για την εκμαθηση της δουλειας που επροκειτο να κανεις για μια περιοδο εστω της ζωης σου.

Αλλιως ο καθενας θα το εκανε..ισως ειναι η νεα μοδα το να θελουν ολοι να γινουν κατι (ενω δε το γουσταρουν απο μονοι τους) απλα επειδη το κανει καποιος αλλος και ολοι τον θαυμαζουν.Με δυο λογια,προτιμουν να ακολουθησουν τη μαζα παρα να ξεχωρισουν με τα δικα τους τα εργα πρωτοτυπα και χωρις τιποτα μιμησεις της δουλειας του αλλου.  

Ποια ειναι η γνωμη σας πανω σε αυτο; αυτα τα ατομα το κανουν (απ'οσο εσεις ξερετε επειδη εγω δε μπαινω πολυ καιρο) επειδη πραγματικα θελουν να μαθουν η απλα επειδη ειναι η μοδα της εποχης μας να εισαι χακερ για να περνιεσαι μεγαλοφυια;

• Like 1
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

τι εννοεις με αυτο;

Ότι βασικά υπάρχουν οι παράγραφοι, τα σημεία στίξης που βοηθούν κάποιον να σχηματίσει γνώμη και να κάνει συζήτηση

Δημοσ.

Ίσως για τον ίδιο λόγο που κάποιοι διαλέγουν να γίνουν νταβατζήδες, έμποροι ναρκωτικών ή όπλων ,  πληρωμένοι εκτελεστές κλπ.; 

Δημοσ.

λοιπον επειδη θα βαρεθηκατε να το διαβασετε η περιληψη σε 2 σειρες: γιατι ειναι στη μοδα να θελουν ολοι να γινουν χακερ; τι πιστευουν πως θα κερδισουν απο αυτο και γιατι θελουν να κανουν το κακο αντι το καλο; (π.χ να καταστρεψουν τη database καποιας εταρειας για τους χ ψ λογους παρα να βοηθησουν τη χωρα τους απεναντι στις κυβερνοεπιθεσεις απο ξενους χακερ) αυτο..

Στα μισά της δεύτερης σειράς σταμάτησα να διαβάζω. Γιατί το να είσαι χάκερ σημαίνει ότι είσαι κακός, διαβολικός

αρα παραδεχεσαι πως το χακιγκ ειναι επισης εγκλημα οπως ο νταβατζης,ο εμπορος ναρκωτικων κτλπ σωστα; ευγε..

Ρε παιδιά σοβαρά τώρα; μπας και μπερδεύετε το χάκερ με τον κράκερ. Δηλαδή τα κενά ασφαλείας σε διάφορα δίκτυα ποιοι νομίζετε ότι τα βρίσκουν;

Δημοσ.

Φίλε μου όπως σε κάθε επάγγελμα υπάρχουν καλοί και κακοί, έτσι και στο χάκινγκ... (αν θεωρείται "επάγγελμα")

Δηλαδή αν κάποιος χακάρει μια εταιρία και υποδείξει τα κενά ασφαλείας τότε δεν κάνει κάτι κακό. Σαφώς αυτοί που το χρησιμοποιούν για να κλέψουν ή να καταστρέψουν θεωρούνται "εγκληματίες". Για παράδειγμα, υπάρχουν πόσοι γιατροί που κλέβουν, παίρνουν φακελάκια κλπ αλλά δε γυρνάς να πεις ότι γενικά όλοι οι γιατροί είναι κλέφτες. Έτσι και για το χάκινγκ θεωρώ άδικο να γενικεύεις... Μπορεί κάποιος να θέλει να μάθει για χάκινγκ καθαρά και μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους.

Δημοσ.

υπαρχει μια διαφορα ομως..ο χακερ επειδη ξερει πολυ καλα απο υπολογιστες ΜΠΟΡΕΙ (επειδη εχει τη γνωση ενω δεν του αξιζει να την εχει αμα κρινω με τη συμπεριφορα του) να τα δημοσιευση ενω ο γιατρος δε μπορει!ακομα και εμπειρος δημοσιογραφος να ησουνα και ησουν κακος θα τα δημοσιευες καπου αλλα καποια στιγμη θα το ξεχνουσαν,δε θα το μαθαινε ολος ο κοσμος σιγουρα.Ενω αμα εισαι χακερ και κακοβουλος μπορεις να στειλεις ακρως απορρητα εγγραφα χαρις στα οποια να γινει πολεμος ισως και δικτατορια αρκει να σε πληρωσουν καλα.Δες το ντοκιμαντερ τα λεει ολα,χακερ ειναι αυτοι στο ντοκιμαντερ,ο σροιτερ δημοσιογραφος ειναι και τους ξεψαξε..το παραδεχονται κιολας..εκεινος με τη κουκουλα που ειναι ενας και τον λενε κωστα νομιζω το λεει μετα το σημειο με το σπασιμο του πανεπιστημιου ο σροιτερ τον ρωταει ξεκαθαρα "και το κανουν πολλοι αυτο; ερχονται σε σενα σου δινουν λεφτα για να αλλαζεις τις βαθμολογιες;" και τι απαντησε; "ναι πολλοι το κανουν" αρα γινεται και συμβαινει.

Ναι αλλά δε μπορείς να το γενικεύσεις. Στην τελική, το ντοκιμαντέρ μπορεί να ήταν κατευθυνόμενο για χ ψ λόγους. Έχει τύχει να δω ένα μέρος του ντοκυμαντέρ όταν προβαλλόταν αλλά όχι όλο. Ναι συμφωνώ ότι έχεις μεγάλη δύναμη αν ξέρεις πραγματικά και είναι πολλοί εκείνοι που δεν την χρησιμοποιούν με καλό σκοπό. Αλλά δεν είναι όλοι έτσι, εκεί διαφωνώ με εσένα...

Ας πούμε εγώ κατέβσα το hacknet (game), διαβάζω μια διπλωματική εργασία σχετικά με παραβίαση ασύρματων δικτύων και παίζω και λίγο με λίνουξ terminal προσπαθώντας να σπάσω το δικό μου δίκτυο. Όλα αυτά όμως καθαρά για προσωπικούς εκπαιδευτικούς λόγους, γιατι θέλω να μάθω... σαφώς και δεν είμαι χάκερ αλλά με τις όποιες γνώσεις που θα αποκτήσω δε θα πάω να κάνω κάτι παράνομο...

Δημοσ.

Γιατί κάνεις εξαρχής την υπόθεση ότι το hacking χρησιμοποιείται αποκλειστικά για κακόβουλες ενέργειες; Προφανώς εξαρτάται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες, όπως την κοσμοθεωρία του άλλου, τι αίσθημα ηθικής τον διέπει και άλλα. Το αν απέκτησαν πρόσβαση στην ηλεκτρονική γραμματεία ενός τμήματος δεν είναι από μόνο του κακό. Τουναντίον, καταδεικνύει ένα σημαντικό κενό ασφαλείας με το οποίο πρέπει να ασχοληθούν οι αρμόδιοι, ειδικά εφόσον πρόκειται για τέτοια δεδομένα και για πλατφόρμα που έχει στηθεί με δημόσιο χρήμα.

Από 'κει και πέρα το να ρωτάς γιατί να θέλει κάποιος να ασχοληθεί με αυτό είναι πολύ γενικό, σα να ρωτάς γιατί να θέλει κάποιος να μάθει τσέλο όταν μπορεί να μάθει κλαρινέτο. Από τη στιγμή που ο καθένας έχει προσωπικές φιλοδοξίες, απαιτήσεις, ανάγκες, δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση. Όσα λέω παρεμπιπτόντως είναι αλήθεια, αν μιλάγαμε από κοντά θα είχα μωσαικό στο πρόσωπο και παραμορφωμένη φωνή.

Δημοσ.

υπαρχει μια διαφορα ομως..ο χακερ επειδη ξερει πολυ καλα απο υπολογιστες ΜΠΟΡΕΙ (επειδη εχει τη γνωση ενω δεν του αξιζει να την εχει αμα κρινω με τη συμπεριφορα του) να τα δημοσιευση ενω ο γιατρος δε μπορει!ακομα και εμπειρος δημοσιογραφος να ησουνα και ησουν κακος θα τα δημοσιευες καπου αλλα καποια στιγμη θα το ξεχνουσαν,δε θα το μαθαινε ολος ο κοσμος σιγουρα.Ενω αμα εισαι χακερ και κακοβουλος μπορεις να στειλεις ακρως απορρητα εγγραφα χαρις στα οποια να γινει πολεμος ισως και δικτατορια αρκει να σε πληρωσουν καλα.Δες το ντοκιμαντερ τα λεει ολα,χακερ ειναι αυτοι στο ντοκιμαντερ,ο σροιτερ δημοσιογραφος ειναι και τους ξεψαξε..το παραδεχονται κιολας..εκεινος με τη κουκουλα που ειναι ενας και τον λενε κωστα νομιζω το λεει μετα το σημειο με το σπασιμο του πανεπιστημιου ο σροιτερ τον ρωταει ξεκαθαρα "και το κανουν πολλοι αυτο; ερχονται σε σενα σου δινουν λεφτα για να αλλαζεις τις βαθμολογιες;" και τι απαντησε; "ναι πολλοι το κανουν" αρα γινεται και συμβαινει.

στο 25:03 πανε να δεις..ακομα πιο σημαντικο..λεμε εισαι εσυ χακερ,ωραια; μπορεις να μαθεις που υπαρχουν ρανταρ η φυλακια φυλαξης λαθρομεταναστων σε περιπτωση που προσπαθησουν να ερθουν παρανομα και μαθαινεις τις συντεταγμενες τις γεωγραφικες και τις πουλας εναντι καποιας αμοιβης.ειναι αυτο καλο;  πολεμος μπορει να κερδηθει αμα αξιοποιησεις καποια σημαντικη πληροφορια...αμα π.χ εγω ημουν τουρκος θα ελεγα σε καποιον κακο χακερ "μπες στον στρατο να μαθεις που φυλανε για f16 να ξερουμε πλατος και μηκος γεωγραφικο" θα εμπαινες εσυ π.χ που θα ησουν ο χακερ,θα ελεγες σε μενα και εγω θα ερχομουν παρανομα χωρις να το παρει ειδηση κανενας,θα εριχνα μια ατομικη βομβα η εστω μερικες ναπαλμ (επειδη καποιος εξυπνακιας θα πει σιγουρα "σιγα μην εχει λεφτα η τουρκια για ατομικη" ενω για τη ναπαλμ δε θα το πει επειδη δεν ειναι τοσο ακριβη)και καταστραφηκαμε...

μονο και μονο που εβαλες το "εγκληματιες" σε " αποδυκνειει πως δε συμφωνεις με αυτο που λες απλα το λες επειδη ετσι ειναι η νομοθεσια..μεταξυ μας,κεσυ ασχολεισαι με το χακιγκ,σωστα; επειδη για να υπερασπιζεσαι το κλεφτη σιγουρα κεσυ κλεφτης εισαι αλλιως ποιος ο λογος να υπερασπιζεσαι καποιον; που μπηκες εσυ; σε καμια ΥΣΕΕ;

Έλα τώρα ρε συ, μόνο οι χάκερ είναι που μπορούν δώσουν τέτοιες πληροφορίες ενώ αν δεν ήταν αυτοί όλα θα ήταν τέλεια ασφαλισμένα; Δηλαδή δεν υπάρχουν κατάσκοποι και δοσίλογοι στις μέρες μας. Και όχι πουθενά δεν έχω μπει, απλα΄το κάνω καθαρά για εκπαιδευτικούς λόγους και έχει να κάνει με την ηθική του καθενός. Μπορεί σε κάποιο σημείο να φτάσω να έχω αρκετές γνώσεις και να μπορώ να μπαίνω εύκολα σε διάφορους οργανισμούς. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα το κάνω. Διάβασε λίγο τι θέλει να πει ο slipknot... καταρχάς και μόνο από τις σχολές που σου μαθαίνουν tcp/ip, tracking, πακέτα κλπ. αν ψαχτείς και λίγο με linux έχεις φτιάξει μια βάση για να ασχοληθείς. Εμείς στη σχολή στα δίκτυα "παίζαμε" με το wireshark... για τσέκαρε λίγο τι δυνατότητες έχει αυτό το πρόγραμμα.

Κουβέντα κάνουμε έτσι; Απλά διαφωνώ με την άποψή σου και έχω τα δικά μου επιχειρήματα, δεν προσπαθώ να σε πείσω για κάτι! Επίσης, ΔΕΝ υπερασπίζομαι όλους τους χάκερ... σαφώς υπάρχουν και κακοί στο χώρο... αλλά για μια ακόμα δεν είναι όλοι έτσι...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...