ATD Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 (επεξεργασμένο) Φιλία ονομάζεται η σχέση μεταξύ δύο ή περισσότερων ανθρώπων, με κύριο χαρακτηριστικό την αμοιβαία πλατωνική αγάπη, αφοσίωση και κατανόηση, χωρίς κατ' ανάγκη να υπάρχει συμφέρον, κίνητρο ή ανώτερος στόχος.Είναι να εμπιστεύεται ο ένας τον άλλον, και να είναι ειλικρινείς μεταξύ τους. "αφοσιωση" "κατανοηση" χωρις κατ'αναγκη να υπαρχει συμφερον"..γινεται φιλια με αυτα τα τρια; δεν εχω βρει ποτε καποιον αξιο να αποκαλω φιλο δε ξερω για εσας,παρεες σιγουρα εχω βρει αλλα δεν ηταν πραγματικα ανιδιοτελεις απλα καλαμπουρι και χαβαλε αλλα στην αναγκη απουσιαζαν...ακομα και στο στρατο που λενε πως "οι καλυτερες φιλιες στο στρατο γεννιουνται" δε ξερω αλλα δεν ισχυε στη δικια μου περιπτωση με οσους μιλησα βγηκαμε στην αδεια αλλα οταν απολυθηκαμε μετα ουτε τηλεφωνο δε πηραν..γιατι;; https://www.youtube.com/watch?v=njGZn1u4WmI πιστευω οτι πολλες φορες εχουμε πολυ υψηλους στοχους και προσδοκιες απτα ατομα που θελουμε να συντροφευουν τη ζωη μας και στο τελος απογοητευομαστε και καταρρακωνομαστε που φευγουν οταν θα τους χρειαστουμε.. ειναι ισως χαρακτηριστικο της εποχης που ζουμε ολα να τα περιμενουμε ειδυλλιακα στην αρχη ενω ξερουμε πως τιποτα δεν ειναι στη ζωη τελειο και στο τελος νιωθουμε ασχημα που δε προσεχαμε και εμπιστευτηκαμε ατομα που δεν τους αξιζε η εμπιστοσυνη μας. Εξαλλου για να μη μακρηγορω (επειδη απ'οτι καταλαβα απτο προηγουμενο thread δε γουσταρετε λογοδιαρροια και "σεντονι υπερδιπλο" οποτε μη σας εκνευριζω,δεν ειναι αυτος ο σκοπος μου εξαλλου να γινω αντιπαθητικος απεναντι σας)τι ειναι η φιλια; (περαν τον ορισμο της βικιπαιδειας) ο καθενας δινει διαφορετικο ορισμο..αλλος λεει "φιλο" και αποκαλει αυτον που τον αποκαλει χαιδευτικα "μαλ...κα" (ο εθνικος μας χαιρετισμος) και τον εχει απλα για να πηγαινουν να τα πινουν στα μπαρακια και να βρισκουν γκομενες αλλος λεει "φιλο" και εννοει εκεινον που θελει να του τα εξομολογειται ολα και να του ανοιγεται χωρις να φοβαται μηπως τον προδωσει ποτε.Εσεις τι πιστευεται; αξιζει να λεγεται καποιος φιλος; και τι προυποθεσεις πρεπει να εχει για να μπορουμε να τον αποκαλουμε περηφανα "φιλο" μας; θα δινατε τη ζωη σας για να σωθει ο καλυτερος σας φιλος; αν ναι,μπραβο βρηκατε εναν αληθινο φιλο!!αν οχι,σκεφτειται "αμα δε θα εδινα τη ζωη μου για να σωθει ο καλυτερος μου φιλος τοτε μηπως δεν ειναι αληθινος φιλος μου;" αυτα ειχα να πω,τα σχολια δικα σας! Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2015 από ATD
Highlander Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Στους άντρες υπάρχει αληθινή φιλία. Στις γυναίκες ΟΧΙ. Edit: Η γυναίκα επιστρέφει στο σπίτι της τα χαράματα και όταν ο άντρας της την ρωτάει που ήταν όλη την νύχτα εκείνη του απαντάει ότι κοιμήθηκε στο σπίτι μιας φίλης της.Ο άντρας τηλεφωνάει σε 10 φίλες της γυναίκας του.Καμία δεν του επιβεβαιώνει ότι την προηγουμένη η γυναίκα του κοιμήθηκε εκεί. Ο άντρας επιστρέφει στο σπίτι του τα χαράματα και όταν η γυναίκα του τον ρωτάει που ήταν όλη την νύχτα εκείνος της απαντάει ότι κοιμήθηκε στο ενός φίλου του.Η γυναίκα τηλεφωνάει σε 10 φίλους του άντρα της.Και οι 10 της επιβεβαιώνουν ότι κοιμήθηκε σπίτι τους.Οι 2 μάλιστα επιμένουν ότι ο άντρας της είναι ακόμα εκεί !!! 1
Papakaliati Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 και στους αντρες φιλε μου υπαρχουν και ιντριγκες και καβγατζιλικια χωρις καποιο σημαντικο λογο και οτι θελεις..λιγοι αξιζουν Tι σε κανει να πιστευεις οτι εσυ αξιζεις πραγματικη φιλια λοιπον; Και αμα στην τελικη σε πιανουνε καθε πεντε λεπτα τα υπαρξιακα σου γιατι πιστευεις οτι ειναι υποχρεωση καποιου 'πραγματικου' φιλου να καθεται ολη την ωρα να τα ακουει; Κατσε βρες τα με τον ευατο σου και σταματα να τα ριχνεις στους αλλους. Αποψη μου παντα. Αλλα αμα δεν τα πας καλα με τον ευατο σου περιμενεις να τα πας καλα με τους αλλους; PS : Και πως τα καταφερνεις διαβαζοντας καθε δευτερο ποστ σου να μου ερχεται περιοδος; Ειμαι και αντρας, οχι τιποτα αλλο.
gatokoritso Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 αληθινή φιλία υπάρχει μέχρι ν μπουν στη μέση τα συμφέροντα. 1
Gtr34 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Φίλοι είναι αυτοί που βιώνουν τις χαρές και τις λύπες σου σαν να είναι δικές τους στιγμές. Υπάρχει πραγματική φιλία άλλα είναι δυσεύρετη .
tz3s Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 χαχαχα θεουλης ο ATD... ontopic.. ουτε καν που ασχοληθηκα να διαβασα της παπαρολογιες που εγραψες στην αρχη!! (ποτε δεν γουσταρα τους ορισμους, ακου εκει ορισμος για την φιλια )! Λοιπον εννοειται πως υπαρχει φιλια, απλα πολλες φορες υπερισχυουν και τα συμφεροντα! Πολλες φορες οι φιλιες μου αλλαζουν καταστασεις επειδη μπορει πολυ απλα εγω να ειμαι σε σχεση, ο αλλος οχι, οποτε αλλαζουν το τι αναζητα ο καθενας και δεν βγαινουμε π.χ. στα ιδια μερη και τις ιδιες μερες (ο ελευθερος πιο πολυ). Αυτο δεν διαγραφει τον αλλο απο φιλο, απλα αλλαζει το ποσο κολλητος εισαι πλεον με το συγκεκριμενο ατομο! Στις γυναικες πιστευω ειναι πιο δυσκολο να βρεθει αληθινη φιλια, καθως η ζηλια υπερισχυει! Οι ομορφες ΠΑΝΤΑ θα τραβαν πιο πολλα βλεμματα και θα ασχολουνται πιο πολυ μαζι τους οποτε η αλλη / αλλες θα ζηλευουν και αυτο καταληγει ... σε τσακωμους
Gtr34 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Πως ψαχνεις λοιπον κατι το οποιο ειναι δυσευρετο;; Δεν είναι κάτι ''ετοιμοπαράδοτο'' για να το ψάξεις. Συναναστρέφεσαι με κόσμο, κάνεις γνωριμίες, είσαι ο εαυτός σου και μπορεί να σου τύχει.
opoiosdipote Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Υπάρχει φιλία μέχρι να μπει ανάμεσα σας το hacking.
LifeAndHope Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Φίλος είναι ο εχθρός που δεν επιτέθηκε ακόμα. 1
groot Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 (ποτε δεν γουσταρα τους ορισμους, ακου εκει ορισμος για την φιλια )! Απλά για να είμαστε σωστοί... Ορισμοί για πολλά πράγματα που σήμερα λέμε "δεν υπάρχουν ορισμοί" έχουν δοθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, π.χ. φιλία, ψυχή κτλ. Είναι κρίμα που στην εποχή του internet δεν ψάχνουν μερικοί για να τα μάθουν και βαριούνται να διαβάσουν για αυτά (δεν αναφέρομαι στο post του OP).
*nenya* Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2015 Ναι, υπάρχει φιλία και εδώ στο έτος 2015. Απίστευτο ε; 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις