funbreaker Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2015 Επειδή άρχισες πάλι το κυνήγι μαγισών: εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ " ... Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν χορηγούν Ιατρικές Βεβαιώσεις Ικανότητας ή Υγείας οι οποίες πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για : Εξωσχολικά αθλητικά σωματεία, προγράμματα μαζικού αθλητισμού των Δήμων, περιπτώσεις κόπωσης και υπερπροσπάθειας, όπως ο πρωταθλητισμός (Ν. 2725 ΦΕΚ121/τευχ Α΄/17.6.99 αναφορικά με τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό) ... " Αν λοιπόν βρήκες γιατρό να σου δώσει γνωμάτευση με 10€ τότε πες κι ευχαριστώ, ειδικά αν σκεφτείς πόσο θα σου έπαιρνε άλλος επιστήμονας (πχ δικηγόρος ή μηχανικός) για αντίστοιχη βεβαίωση. Τώρα αν εσύ θεωρείς "κωλόχαρτο" όπως το αποκάλεσες, το ότι κάποιος εγγυάται ενυπόγραφα ότι δεν θα κολλήσεις κάποια δερματοπάθεια τους συνκολυμβητές σου ή ότι δεν θα πάθεις ανακοπή στην υπερπροσπάθεια να κάψεις θερμίδες, ελπίζω τουλάχιστον να αντιμετωπίζεις με μεγαλύτερη υπευθυνότητα τις βεβαιώσεις που τυχόν θα δίνεις στο δικό σου επιστημονικό πεδίο. ΥΓ: Για να μη ψάχνεις πάλι το mail του Άδωνι Γεωργιάδη όπως έκανες παλιότερα 20. ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΩ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ; Μπορείτε να απευθύνετε τις καταγγελίες σας στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, στη Διεύθυνση Αξιολόγησης & Διασφάλισης Ποιότητας Κηφισίας 39, Μαρούσι, 15123, (τηλ. 210 3803470 και ώρες 08.00 π.μ. έως 15.00 μ.μ., με αστική χρέωση) ή στο site: www.eopyy.gov.gr Sorry αλλά δεν μου άρεσε καθόλου το ύφος της απάντησής σου. Πριν αναφερθείς σε κυνήγι μαγισσών και σε πάλι θα έπρεπε να δεις αυτό: [...] Η λογική λέει πως θα πρέπει να περιλαμβάνεται στις παροχές του ΕΟΠΥΥ καθώς πρόκειται για μια απλή εξέταση και ένα κωλόχαρτο ότι είμαι καλά αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Δεν αποκλείω το να μην περιλαμβάνεται όντως γι αυτό και ρώτησα. [...] Όπως βλέπεις είμαι καλοπροαίρετος και δεν κατηγορώ κανέναν, απλά ρωτάω. Και δεν ρωτάω γιατί είμαι παράξενος αλλά γιατί στο παρελθόν μου έχει τύχει να μου ζητήσει γιατρός λεφτά για απλή επίσκεψη παραδεχόμενος πως είναι παράνομο. Οπότε το "κυνήγι μαγισσών" και ειδικότερα το "πάλι" θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω ατυχή με τον επιεικότερο χαρακτηρισμό. Για την συνέχεια του μηνύματος σου σε ευχαριστώ για την απάντηση. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Στο τελευταίο μέρος του μηνύματός σου γιατί μου δίνεις πληροφορίες καταγγελιών ενώ Αφου τελικά δεν χρειάζεται? (πάντως τα τηλέφωνα αυτά τα είχα δοκιμάσει παλιά και δεν απαντούσαν). Η ειρωνεία είναι διάχυτη. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Γενικά δεν καταλαβαίνω γιατί στράβωσες. Θα ήθελες να μην καταγγέλουμε τους συναδέλφους που παρανομούν και κλέβουν 10ευρα από τις συντάξεις των γιαγιάδων για συνταγογράφηση? Υπερασπίζεσαι τους κακούς του επαγγελματός σου, που χαλάνε την φήμη του επαγγέλματος και αδικούν έτσι τους έντιμους που είναι πολύ περισσότεροι? Δυστυχώς απ ότι καταλαβαίνω αυτό κάνεις και με εκπλήσεις. Ευτυχώς ξέρω γιατρούς που όταν διαπιστώνουν ένα απ τα φαινόμενα που εσύ ονομάζεις κυνήγι μαγισσών και εγώ κλέψιμο γιαγιάδων και ατόμων σε ανάγκη, τότε γίνονται οι πρώτοι κατακριτές τους. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Τώρα αν εσύ θεωρείς "κωλόχαρτο" όπως το αποκάλεσες, το ότι κάποιος εγγυάται ενυπόγραφα ότι δεν θα κολλήσεις κάποια δερματοπάθεια τους συνκολυμβητές σου ή ότι δεν θα πάθεις ανακοπή στην υπερπροσπάθεια να κάψεις θερμίδες, ελπίζω τουλάχιστον να αντιμετωπίζεις με μεγαλύτερη υπευθυνότητα τις βεβαιώσεις που τυχόν θα δίνεις στο δικό σου επιστημονικό πεδίο. Ως προς αυτό πλάκα μας κάνεις μάλλον, δεν εξηγείται αλλιώς. Δεν υποτίμησα την ευθύνη του γιατρού ονομάζοντάς το κωλόχαρτο. Αυτό που είπα είναι πως αφού θα την κάνει που θα την κάνει την εξέταση (που περιλαμβάνεται στις παροχές του ΕΟΠΥΥ) δεν είναι τίποτα να γράψει και το πόρισμά της. Βέβαια αφού τελικά δεν περιλαμβάνεται στις παροχές το γράψιμο του πορίσματος οκ. Αν εγώ που είμαι μηχανικός, πληρωνόμουν από το κράτος για να ελέγξω το σπίτι κάποιου για να του πω προφορικά αν θα πέσει αλλά δεν πληρωνόμουν από το κράτος για να του το βεβαιώσω και γραπτά και έπρεπε να με πληρώνει, θα μου φαινόταν εξίσου παράλογο. Κατάλαβες τώρα? Δεν κατηγόρησε κανείς τους γιατρούς γι αυτό. Τραγική η διάθεση και το ύφος σου. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Κι επειδή με αυτές τις μλκιες έχει παρεκτραπεί ο σκοπός του thread, Αν ξέρει κάποιος για Θεσσαλονίκη αν μπορώ να πάρω δωρεάν βεβαίωση από νοσοκομεία όπως παλιά και από που μπορώ να μάθω ποιο νοσοκομείο τις δίνει ας μας πει.
Vkoemtzo Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Επειδη κι εγω ειμαι στη διαδικασια αναζητησης αυτων των πιστοποιητικων, θα μοιραστω τα οσα εμαθα -με πολυ κοπο- μαζι σας: Καταρχην καθε 15 μερες στη θεσσαλονικη οριζεται ενα νοσοκομειο ως υπευθυνο να δινει μεσω των εξωτερικων ιατρειων του τετοιες βεβαιωσεις, για αθλητικες δραστηριοτητες δηλαδη. Επειδη δεν ανακοινωνεται στο προγραμμα εφημεριων το ποιο ειναι, πηρα τηλεφωνο σε αυτο που εφημερευε εκεινη τη μερα σε καρδιολογικα , παθολογικα ´η δερματολογικα και μου ειπαν. Το προβληματακι ειναι οτι τα ραντεβου ειναι πρωινα (μεχρι τις 11:30 μου ειπαν απο το νοσοκομειο Αγιος Δημητριος), οποτε θα πρεπει να λειψεις απο τη δουλεια σου. Δεν ξερω αν σε αλλο νοσοκομειο εχουν και απογευματινα ραντεβου. Μου εκλεισαν ραντεβου αμεσως, για την επομενη εβδομαδα δηλαδη. Το συγκεκριμενο νισοκομειο ομως επειδη δεν εχει δερματολογο, μου δινει βεβαιωση μονο απο καρδιολογο/παθολογο. Μου ειπαν οτι θα πρεπει να κλεισω στο αφροδισιων για βεβαιωση απο δερματολογο. Τα ραντεβου αυτα κλεινονται τελη του μηνα για τον επομενο. Η διαδικασια προβλεπεται να κρατησει 1,5 μηνα!!! Σχετικα με τους συμβεβλημεους γιατρους του ΕΟΠΥΥ εχω να πω τρια πραγματα: 1. Παιρνω απο τη συμβεβλημενη παιδιατρο των παιδιων μου βεβαιωσεις για αθληματα οποτεδηποτε το ζητησω σε μια επισκεψη χωρις να πληρωσω τιποτε επιπλεον! Απλα στην επισκεψη της βεβαιωσης δεν μπορεις να κανεις ταυτοχρονα και εμβολιο ´η να συνταγογραφησεις εμβολιο, γιατι θεωρουνται δυο διαφορετικες επισκεψεις. 2. Στο google αν γραψετε "συμβεβλημενοι γιατροι εοπυυ διαθεσιμοτητα επισκεψεων" σας βγαζει σε σελιδα που δειχνει ο καθε γιατρος ποσα διαθεσιμα ραντεβου απο τα 200 που μπορει να αναλαβει εχει ακομη διαθεσιμα για τον καθε μηνα. Κι αν ο γιατρος σας πει οτι δεν εχει του το αναφερετε. Ο Εοπυυ ζητα να αναφερουμε περιστατικα που δε μας κλεινουν ραντεβου, ενω φαινεται στην ιστοσελιδα οτι εχουν διαθεσιμα. Προσωπικα το εκανα και μου απαντησαν εγγραφως οτι ζητησαν απο το γιατρο εγγεαφη αιτιολογηση της πραξης του. Οι γιατροι που εχουν καποιον αριθμο τετοιων καταγγελιων, δε θα συνεργαζονται πια με τον ΕΟΠΥΥ, θα τους καταγγελιυν τη συμβαση δηλαδη. 3. Εκτιμω πολυ την επιστημη της ιατρικης και τους γιατρους. Θεωρω οτι εχουν κανει τις πιο απαιτητικες σπουδες. Ωστοσο, ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΛΗΘΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ. ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ. ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΑΣΘΕΝΩΝ-ΠΕΛΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΖΗΤΟΥΝ 10-20-30€, αλλα ας σεβαστουν τους ορους της συμβασης τους:200 ραντεβου μηνιαιως, δωρεαν, για οσες εξετασεις προβλεπει η συμβαση τους ανα ειδικοτητα. Και κατι τελευταιο για τις δομες του ΠΕΔΙ πρων ΙΚΑ δηλαδη. Πηγα με ραντεβου αλλα δε μου εδωσαν βεβαιωση. Μπορουν να με εξετασουν, να μου πουν οτι ειμαι καλα, αλλα οχι να μου το δωσουν γραπτως! Γιατι δε με υποβαλλουν σε οσες εξετασεις χρειαζεται για ν αναλαβουν την ευθυνη να μου το δωσουν και γραπτως? ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΩ ΩΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ.? 1
leftermann Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 Δημοσ. 25 Μαΐου 2016 2. Στο google αν γραψετε "συμβεβλημενοι γιατροι εοπυυ διαθεσιμοτητα επισκεψεων" σας βγαζει σε σελιδα που δειχνει ο καθε γιατρος ποσα διαθεσιμα ραντεβου απο τα 200 που μπορει να αναλαβει εχει ακομη διαθεσιμα για τον καθε μηνα. Κι αν ο γιατρος σας πει οτι δεν εχει του το αναφερετε. Ο Εοπυυ ζητα να αναφερουμε περιστατικα που δε μας κλεινουν ραντεβου, ενω φαινεται στην ιστοσελιδα οτι εχουν διαθεσιμα. Προσωπικα το εκανα και μου απαντησαν εγγραφως οτι ζητησαν απο το γιατρο εγγεαφη αιτιολογηση της πραξης του. Οι γιατροι που εχουν καποιον αριθμο τετοιων καταγγελιων, δε θα συνεργαζονται πια με τον ΕΟΠΥΥ, θα τους καταγγελιυν τη συμβαση δηλαδη. πού αναφέρουμε τα περιστατικά αυτά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα