Προς το περιεχόμενο

Ανταλλαγή αρχείων μέσω wordpress + ερώτηση για theme


Stavmitsos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους από τον απόλυτο αρχάριο του wordpress!

 

Θέλω να φτιάξω μια πλατφόρμα σαν το dropbox, την οποία θα χρησιμοποιεί λογιστικό γραφείο για ανταλλαγή εγγράφων με πελάτες! Δεν με πειράζει να είναι ακόμα και το dropbox ή κάποια άλλη cloud υπηρεσία, απλά ήθελα να γλυτώσω τον πελάτη από τα άπειρα logins και η όλη διαδικασία να γίνεται μέσα από το site! Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Έχω περάσει ένα θέμα το οποίο αρνείται στα slides της αρχικής να μου εμφανίσει μικρούς χαρακτήρες. Το παιδί που ξεκίνησε το site (γραφίστας) μου είπε ότι έχει να κάνει με τον κώδικα του θέματος και πως δεν γνωρίζει να το τροποποιήσει. Υπάρχει τρόπος να το διορθώσω; 

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις άπειρες ερωτήσεις που θα ακολουθήσουν και την υπομονή σας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εφόσον είναι για επαγγελματική χρήση, βρες έναν επαγγελματία (δηλαδή, να ΜΗΝ ξέρει μόνο wordpress, joomla, drupal, magento κτλ) να σας κάνει μία web app να γουστάρετε. 

 

 

Από ό,τι καταλαβαίνω, παίζει να είναι 2 εβδομάδων δουλειά (max) από κάποιον που θα σας το φτιάξει εξαρχής για εσάς (και όχι με cms, δηλαδή με wordpress κτλ). 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα, οι μικροί χαρακτήρες για να εμφανίζονται θα πρέπει να γίνουν αλλαγές στο css που αφορά στο συγκεκριμένο plugin.

 

Τώρα για το άλλο θέμα σου, υπάρχουν διάφορες λύσεις, θα μπορούσες να έχεις φακέλους στο hosting σου λογαριασμό και με χρήση plugins να προσφέρεις υπηρεσίες για file sharing.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που θες να κάνεις είναι ακατόρθωτο στην δημιουργία. Πρέπει να έχεις ένα team από web developers και μερικούς καλούς server.

 

Το wordpress είναι μια εφαρμογή που σου επιτρέπει να κάνεις ένα blog ή site. Δεν είναι γλώσσα προγραμματισμού ούτε και server.


δες copy.com κάνει αυτό που θες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα,

 

Το να φτιάξεις "μια πλατφόρμα σαν το dropbox" χρησιμοποιώντας WordPress είναι σαν να θέλεις να κάνεις εγχείρηση ανοιχτης καρδιάς με αλυσοπρίονο. :P

 

Οπότε, από τα συμφραζόμενα, θα κάνω την εξής υπόθεση: Υπάρχει ένα site λογιστικού γραφείου, φτιαγμένο σε WordPress, στο οποίο θέλετε να ενσωματώσετε κάποιο μηχανισμό ανταλλαγής αρχείων, αρκετά πιο advanced από τη "μανίσια" media library.

 

Είτε θέλετε αυτό το file management να είναι self-hosted είτε συνδεδεμένο με μια υπάρχουσα υπηρεσία, υπάρχουν έτοιμα plugins που κάνουν τέτοιες δουλειές (από Delightful Downloads μεχρι πχ Simple Dropbox Upload). Αλλά ακόμα κι αν δεν βρείτε κάποιο να ταιριάζει 100% στις ανάγκες σας, η ανάπτυξη ενός από το μηδέν δεν νομίζω να είναι και βουνό...

 

Για τη δεύτερη απορία σου, μάλλον ισχύει ό,τι είπε ο @mastermagent παραπάνω, αλλά χωρίς κάποιο link κανείς δεν μπορεί να σου πει στα σίγουρα.

 

Καλή συνέχεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Πιστεύω μόνο με dropbox και wordpress θα είσαι οκ αν και οι πελάτες δεν έχουν προβλημα να ανοίξουν λογαριασμους dropbox.

 

Για περισσότερα κοίτα εδώ https://www.dropbox.com/developers/dropins

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με τα FOSS εργαλεία και s/w που παίζουν, μπορείς να κάνεις άνετα μία πλατφόρμα διαμοιρασμού αρχείων για ένα γραφείο. Αγοράζοντας και κανένα plugin/add on για να έχεις editable tables ίδιου look & feel με Excel, το μόνο που πραγματικά αποτελεί challenge είναι το ταυτόχρονο editing στον browser, φάση google docs (δεν το έχω κάνει και δεν ξέρω). 

 

Εάν δε μιλάμε και για pdf format, τότε απλοποιείται ακόμα περισσότερο. 

 

Το versioning και το auto-update (φάση dropbox) επίσης θα είναι ένα challenge, αν και υπάρχουν ήδη εργαλεία για doc pools. 

 

 

Οπότε, δεν θέλετε κάτι τόοοοσο δύσκολο. Θέλετε όμως 3ς devs, με γνώσεις (=όχι φάση 500€ για ένα site) και 2 - 3ς μήνες για να γίνει (ως πρώτη εκτίμηση). Με έτοιμα CMS και χωρίς προγραμματιστές δεν νομίζω να γίνεται. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...