varkast Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Καλησπερα παιδια, σαν λάτρης του εσπρεσο που ειμαι θελω να μπορω να κανω κ στο σπιτι μου αυτο το ειδος του καφε. Το ερωτημα ειναι ενα, μηχανη ή μπρίκι για εσπρεσο; Τα χρηματα που διαθετω για μηχανη ειναι εως 60 ευρω ξερω ειναι λιγα αλλα τι να κανουμε κριση εχουμε . Περιμένω τις αποψεις σας !!
giorgos147 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Για το μπρίκι δεν έχω ιδέα. Πάντως επειδή και εγώ με εσπρεσσάκια τη βγάζω όλη μέρα -και καπουτσίνο το χειμώνα-, έχω βολευτεί με τη nespresso. Βρήκα και της dowe egberts οι οποίες, αν δεν έχω τις γνήσιες, με ικανοποιούν αρκετά. *Μακρυά από tassimo και τα συναφή. Πήρα μηχανή και έφυγε στην αποθήκη. Αν είναι να πάρεις με κάψουλες, nespresso από μένα. Κάνε πάντως μία αναζήτηση. Σίγουρα έχουν υπάρξει παρόμοια θέματα. __________________________ *Εκτός από της illy. Αυτές, χωρίς να έχω δοκιμάσει, έχω διαβάσει θετικά σχόλια. 3
whodatinsomniaK Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Μπρίκι από μενα. Έχω ένα που κάνει δυο μερίδες εσπρέσο, το πατικώνω και καφέ (διάφορες ποικιλίες) και το ευχαριστιέμαι. Στο γραφείο έχουμε Keurig, τίμια μηχανή, που μπορείς να της βάζεις ότι καφέ θες με ένα προσαρμογέα,αλλά όχι κάτι το εξαιρετικό. 1
varkast Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Για το μπρίκι δεν έχω ιδέα. Πάντως επειδή και εγώ με εσπρεσσάκια τη βγάζω όλη μέρα -και καπουτσίνο το χειμώνα-, έχω βολευτεί με τη nespresso. Βρήκα και της dowe egberts οι οποίες, αν δεν έχω τις γνήσιες, με ικανοποιούν αρκετά. *Μακρυά από tassimo και τα συναφή. Πήρα μηχανή και έφυγε στην αποθήκη. Αν είναι να πάρεις με κάψουλες, nespresso από μένα. Κάνε πάντως μία αναζήτηση. Σίγουρα έχουν υπάρξει παρόμοια θέματα. __________________________ *Εκτός από της illy. Αυτές, χωρίς να έχω δοκιμάσει, έχω διαβάσει θετικά σχόλια. Γεια σου φίλε ευχαριστώ που ασχολήθηκες με το ποστ μου . Πρότεινε μου κάποιο μοντελο
gatokoritso Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 με 60 ευρώ έχεις πολύ περιορισμένες επιλογες αν θες ευκολία πας σε νεσπρεσσο πέρνεις το ποιο φτηνο μοντέλο π θ βρεις παίζουν συχνά προσφορές. αν θες ν ασχοληθείς λίγο παραπάνω πας σε μπρίκι.εσπρέσσο δν βγάζει αλλά με λίγη προσπάθεια μπορείς ν βγαλεις πολύ καλο καφε ακόμα καλυτερο λναπο τς νεσπεσο αν χρησιμοποίεις κ φρεσκοαλεσμένο καφέ.
mikemart Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Φιλέ να ξέρεις ο εσπρεσσο είναι ακριβό σπορ! Κάψουλες δεν σου προτείνω σε καμια περιπτωση χίλιες φορές το μπρίκι και κάνε οικονομίες για μια καλη μηχανή . Το σημαντικότερο είναι ο φρεσκοαλεσμενος και φρεσκοψημεννος καφές .οποτε ειτε παίρνεις ενα μύλο και αγοράζει σπυρι (υπάρχει ο porlex που είναι χειροκίνητος στα 35 ευρώ στο ebay κ;ι γύρο στα 50 απο εδω) ειτε παίρνεις καφέ απο ποιοτικό καφεκοπτειο που αμα είσαι Αθήνα υπαρχουν ποικίλες επιλογές . Τώρα σε τι τιμες παίζουν τα μπρίκια και ποιο είναι καλό δεν ξέρω δυστυχώς...
kalogeros Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Φιλέ να ξέρεις ο εσπρεσσο είναι ακριβό σπορ! Κάψουλες δεν σου προτείνω σε καμια περιπτωση χίλιες φορές το μπρίκι και κάνε οικονομίες για μια καλη μηχανή . Το σημαντικότερο είναι ο φρεσκοαλεσμενος και φρεσκοψημεννος καφές .οποτε ειτε παίρνεις ενα μύλο και αγοράζει σπυρι (υπάρχει ο porlex που είναι χειροκίνητος στα 35 ευρώ στο ebay κ;ι γύρο στα 50 απο εδω) ειτε παίρνεις καφέ απο ποιοτικό καφεκοπτειο που αμα είσαι Αθήνα υπαρχουν ποικίλες επιλογές . Τώρα σε τι τιμες παίζουν τα μπρίκια και ποιο είναι καλό δεν ξέρω δυστυχώς... Αυτό ακριβώς. Μκρυά από κάψουλες. Καλύτερα δόσε 20-30 ευρώ παραπάνω να πάρεις μηχανή που παίρνει αλεσμένο καφέ. Οι κάψουλες είναι ασύμφορες. Σκέψου ότι κάθε κάψουλα, ανάλογα τη μάρκα και τον καφέ, κοστίζει γύρω στο μισό ευρώ. Πολύ ακριβό κατά τη γνώμη μου. Πήραμε πριν 2-3 χρόνια με τη σύζυγο μία Dolce Gusto για να φτιάχνει capuccino. Το κόστος ήταν 0,40 ευρώ η κάψουλα του καφέ + 0,40 ευρώ η κάψουλα για το αφρόγαλο = 0,80 ευρώ ο καφές. Το αποτέλεσμα είναι πλέον η μαχανή να χρησιμοποιείται μόνο για ζεστό νερό. Πάρε μια μηχανή που παίρνει αλεσμένο καφέ με κόστος γύρω στο κατοστάρικο και σε δεύτερη φάση πάρε έναν μύλο. Έχω σταμπάρει ένα μύλο Delonghi στο Praktiker με 45 ευρώ. Με την πρώτη ευκαιρία θα τον τσιμπήσω.
mikemart Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥς ΜΥΛΟΥΣ κοβουν ανομοιόμορφα . Δυστυχως για να ποιεις ποιοτικο καφε πρεπει να σκασεις 200-300 για μηχανη giagia classic-baby και αλλα 150 για μυλο . ο μονναδικος μυλος που κοβει καλα κατψ απο 100 ερυω ειναι ο porllex που ειναι ομως χειροκινητος 2
zio10 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Εγώ είμαι υπέρ της κάψουλας πάντως. Ευκολία και σταθερή αξιοπρεπής ποιότητα σε κάθε καφέ! Από μπρίκι μια φορά έχω πιεί αλλά δεν ενθουσιάστηκα...
andreapaog328 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 το μπρίκι είναι ευκολη και φτηνη λύση αλλα καιμακι πχ δε θα σου βγαλει. με 59 γιουρο εχει η νεσπρεσσο προσφορα μεχρι 31/8. φτιαχνει μονο εσπρεσσο, οχι αφρογαλο, με περιπου 37-41-45 λεπτα την καψουλα.
mikemart Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Η nespresso βγάζει ενα μέτριο καφέ και ακριβό για να την ξεπερασεις όμως πρεπει να τα σκασεις σε εξοπλισμό . με ενα μπρίκι ενα χειροκίνητο μύλο και ΦΡΕΣΚΟ καφέ μπορείς πετυχεις παρόμοιο και ανώτερο αποτέλεσμα μονο που όπως υποθηκε δεν έχει καϊμάκι . Κατα τα αλλά υπάρχει φόρουμ το οποίο είναι πιο αρμόδιο για τέτοια θέματα αλλά δεν νομιζω να επιτρέπουν οι κανονισμοί να το ποσταρω. Πάντως σίγουρα μην πας σε φθηνή μηχανή αλεσμενου καφέ τζάμπα θα πεταξεις τα λεφτά σου . Οποτε οι λύσεις που βλέπω εγώ με τέτοιο μπάτζετ είναι να πάρεις με 15 ευρώ ενα μπρίκι και με 50-55 ενα porlex απο την Ελλάδα ειτε αν εχεις balance στο paypal στα 30-35 απο ebay και να προσπαθησεις να βελτιώθεις όσο μπορείς ,ειτε να δοκιμασίες πρωτα ενα καφέ απο nespresso να δεις αμα σου αρέσει και να κυνηγησεις καποια απο τις προσφορές που σου δίνουν κάψουλες δώρο και να περιοριστεις στον καφέ που βγάζει η καψουλομηχανη (τίμιος μεν ,σίγουρα όχι άριστος ,και κυρίως ακριβός)
xifiassamsung Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Dolce Gusto για να φτιάχνει capuccino. Το κόστος ήταν 0,40 ευρώ η κάψουλα του καφέ + 0,40 ευρώ η κάψουλα για το αφρόγαλο = 0,80 ευρώ ο καφές. Το αποτέλεσμα είναι πλέον η μαχανή να χρησιμοποιείται μόνο για ζεστό νερό. η αληθεια ειναι οτι η συγκεκριμενη βγαζει ζεστο νερο σε χρονο εξπρες σε 5''. αποκει κ επειτα μπορεις να παρεις ετοιμα φακελακια καπουτσινο (ξερω δεν ειναι το ιδιο+συντηρητικα που κ η καψουλα εχει) αλλα απο τις καψουλες σου βγαινει μιση τιμη.νομιζω εχουν γυρω στα 2,50 τα 12?εχει κ jacobs πιο φτηνα.
epipolaios Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Φθηνη μηχανη χωρις κλειδι,που να λειτουργει δηλαδη με καψουλες,δεν αξιζει για κανενα λογο να παρεις,διοτι οι καψουλες ειναι αρκετα ακριβες κ μεσα σ ενα χρονο (αν δεν την εχεις παρατησει) με τα χρηματα που θα χεις ξοδεψει αγοραζες αλλες τρεις μηχανες με κλειδι κιολας. Αρα μηχανη με κλειδι ή μπρικι,τ οποιο ειναι φθηνο και αξιοπρεπες ,απλα μην περιμενεις να ναι οπως ο καφες που χεις συνηθισει γιατι δεν εχει την ιδια πιεση κ.ο.κ
kalogeros Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2015 η αληθεια ειναι οτι η συγκεκριμενη βγαζει ζεστο νερο σε χρονο εξπρες σε 5''. αποκει κ επειτα μπορεις να παρεις ετοιμα φακελακια καπουτσινο (ξερω δεν ειναι το ιδιο+συντηρητικα που κ η καψουλα εχει) αλλα απο τις καψουλες σου βγαινει μιση τιμη.νομιζω εχουν γυρω στα 2,50 τα 12?εχει κ jacobs πιο φτηνα. Ναι, man, έτσι η κάνει η σύζυγος πλέον. Φακελάκι με σκόνη καπουτσίνο και ζεστό νερό από τη μηχανή. Οι κάψουλες δεν συμφέρουν σε καμία περίπτωση. Πριν 1-2 χρόνια είχα ακούσει ότι πουλάν στο ebay κάψουλες που τις ξαναγεμίζεις και δεν είναι μόνο μίας χρήσης. Στις οδηγίες χρήσης έλεγε ότι μετά την πρώτη χρήση θα πρέπει η τρύπα που έκανε η βελόνα να είναι ευθυγραμμισμένη απότλυτα με τη βελόνα ώστε να μην γίνει το πώμα σουρωτήρι. Κοινώς ήθελε να κάθεσαι με το μοιρογνωμόνιο για να κάνεις έναν καφέ. Ευτυχώς δεν την πήρα, γιατί μετά από καιρό πέτυχα μία τύπισσα που την είχε πάρει και γαμωστάυριζε για το δεκάευρω που είχε ξοδέψει. Ούτε τα λεφτά της απόσβεση δεν έκανε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα