nanashironin Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Καλημέρα σας. Διαβάζω χρόνια το forum χωρίς βέβαια να έχω πάρει την πρωτοβουλία να γράψω κάποιο θέμα, αλλά επειδή κουβέντα να γίνεται και με ενδιαφέρει ένα τέτοιο θέμα θέλω να κάνω μια ερώτηση.<br> Τελείωνω καλώς εχόντων των πραγμάτων ένα οικονομικό τμήμα πανεπιστημίου φέτος (4 μαθήματα μείνανε), τα οικονομικά δεν είναι βέβαια το μεγάλο μου φόρτε αλλά την παλευω... Η μεγάλη μου αγάπη είναι η πληροφορική,τώρα το για ποιο λόγω μπήκα σε οικονομικό πανεπιστήμιο και όχι πληροφορικής είναι άλλου παππά ευαγγέλιο και κουβέντα για μπύρα και τσιγάρο. <br> Μετά από μια έρευνα για μεταπτυχιακά είδα κάποια στο ΤΕΙ Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά που είναι γενικά στην Πληροφορική. Και ή ερώτηση είναι.... Κάποιο μεταπτυχιακό για ένα τελειοφητο οικονομικού πανεπιστημίου θα ήταν πολύ κουλο; Θα είναι βιώσιμο ή θα φάω τα μούτρα μου; <br> Έχω σκεφτεί σαν εναλλακτική κάποιο ΙΕΚ αλλά μετά από έρευνα και από διάβασμα εδώ στο forum κατάλαβα πως δεν αξίζει για τα λεφτά του... Μετά είναι ή λύση για κάποιο Bachelor σε κάποιο κολλέγιο αλλά με τα λεφτά που παίρνω και οπότε τα παίρνω από τη δουλειά μου (5 μήνες μέσα) δεν νομίζω πως είναι κάτι εύκολο.<br> Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διαθεσατε να διαβάζετε το post μου εκ των προτέρων και κάθε άποψη καλοδεχούμενη.
sundance_kid Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Μετά από μια έρευνα για μεταπτυχιακά είδα κάποια στο ΤΕΙ Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά που είναι γενικά στην Πληροφορική. Του ΠΑΠΕΙ δεν ειναι γενικα στην πληροφορικη, είναι στις συγχρονες τηλεπ/νιες & ασφάλεια συστημάτων. Κάποιο μεταπτυχιακό για ένα τελειοφητο οικονομικού πανεπιστημίου θα ήταν πολύ κουλο; Κανένα μεταπτυχιακό και σε καμία περίπτωση η απόκτηση της οποιασδήποτε γνώσης δεν είναι κουλή, απλά κοίταξες εάν δέχονται απόφοιτους οικονομικου; 'Ορεξη για δουλειά και για μάθηση να 'χεις και όλα γίνονται.. Πηγή: δεςτον φίλο μας τον "Ζαχαρία" τι λέει... ...με πτυχίο Οικονομικών το οποίο ουδέποτε αξιοποίησα και δουλεύω στην Πληροφορική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Ξεκίνησα στο Γυμνάσιο με ένα Commodore 128 φτιάχνοντας στον πρώτο μου διευθυνσιογράφο σε BASIC και από τότε δεν ξανακοίταξα πίσω.
Asmodeus21 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δες εδω http://www.di.uoa.gr/postgraduate/post_program/future_students 1
nanashironin Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντησεις . Ήθελα να γράψω "Κάποιο τέτοιο μεταπτυχιακό αν θα ήταν κουλο για κάποιο απόφοιτο οικονομικού;" . Δεν είχα σκεφτεί είναι η αλήθεια την παράμετρο του αν δέχονται αποφοίτους οικονομικών και με έβαλες σε σκέψεις είναι η αλήθεια. Το link με το "Ζαχαρια" είναι ενθαρρυντικό και μακάρι να καταφέρω να γίνω και εγώ ένας "Ζαχαρίας".
Moderators Gi0 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Moderators Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 [..]"Κάποιο τέτοιο μεταπτυχιακό αν θα ήταν κουλο για κάποιο απόφοιτο οικονομικού;" .[..] Οικονομικο-->Πληροφορικη = Καθολου κουλο. Υπαρχουν και ειναι εφικτοι αρκετα πιο ασχετοι συνδυασμοι, μιλαω εκ πειρας. Just do it, αρκει να χεις ορεξη για δουλεια
hliastsek Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Ειναι παρα πολλα ατομα που απο πληροφορικη το γυρνανε σε οικονομικα. Αρα γιατι το αναποδο να ειναι κουλο? Αρκει να εχεις ορεξη για διαβασμα
nanashironin Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 [..]"Κάποιο τέτοιο μεταπτυχιακό αν θα ήταν κουλο για κάποιο απόφοιτο οικονομικού;" .[..]Οικονομικο-->Πληροφορικη = Καθολου κουλο. Υπαρχουν και ειναι εφικτοι αρκετα πιο ασχετοι συνδυασμοι, μιλαω εκ πειρας. Just do it, αρκει να χεις ορεξη για δουλεια Θα ήθελα να ακούσω την εμπειρία σου , όρεξη για δουλειά υπάρχει.... Πολύ....! Δόξα το Θεό δεν εξαντλήθηκε μετά από τόσα χρόνια σε πανεπιστήμιο και τηλεφωνικό κέντρο :@Αποστολή από το Nexus 5 με τη χρήση Insomnia App
Moderators Gi0 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Moderators Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Θα ήθελα να ακούσω την εμπειρία σου , όρεξη για δουλειά υπάρχει.... Πολύ....! Χημικος Μηχανικος (Πολυτεχνειο, 5 χρονια)--> Πληροφορικη (Ελλαδα παντα). Το οποιο ζορι αντιμετωπισεις μπορει να καλυφθει με καποιες(μερικες/πολλες) εξτρα ωρες διαβασματος. Πχ, δεν ειχα ακουστα καν τι ειναι ο αλγοριθμος του Djiktra, ενω κρινοντας απο την αντιμετωπιση των υπολοιπων, αποφοιτων πληροφορικης, ηταν κατι παραπανω απο προφανες. Και αλλα αντιστοιχα. Μετα το αρχικο "σοκ" ("Ωχ την κατσαμε, εδω δεν ξερω τα βασικα, που πας ρε Καραμητρο", κλπ), συνηθιζεις τη λογικη του catch up και προσαρμοζεσαι. Ορεξη για δουλεια που ειπαμε και νωριτερα. Απ την αλλη, μπορει να πετυχεις και το ακριβως αναποδο: Αποφοιτος πληροφορικης ο οποιος παραπονιεται οτι το ταδε java application δεν τρεχει σε Windows αλλα μονο σε Linux και αρα δεν φταιει αυτος που πηρε βαση στην εργασια, επειδη δεν εχει Linux (true story). Εκει παιρνεις κομματακι τα πανω σου και λες οτι "Eαν αυτος ειναι αποφοιτος ΑΕΙ Πληροφορικης, δεν μασαω". Εν κατακλειδι, 2
The_Judas Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Υπάρχουν μεταπτυχιακά αλλά ακόμη και σχολές που συνδυάζουν οικονομικά με πληροφορική. Για να γίνεις καθαρά πληροφορικάριος χρειάζεται να έχεις και κάποια υποδομή. Αν τώρα ξεκινάς από το μηδέν, θα σου φανούν αρκετά θέματα δύσκολα. Αν ασχολείσαι με προγραμματισμό από το δημοτικό, θα σου φανούν εύκολα.
nanashironin Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 <p>Υπάρχουν μεταπτυχιακά αλλά ακόμη και σχολές που συνδυάζουν οικονομικά με πληροφορική.</p> <p> </p> <p>Για να γίνεις καθαρά πληροφορικάριος χρειάζεται να έχεις και κάποια υποδομή. Αν τώρα ξεκινάς από το μηδέν, θα σου φανούν αρκετά θέματα δύσκολα. Αν ασχολείσαι με προγραμματισμό από το δημοτικό, θα σου φανούν εύκολα.</p> Δεν έχω ασχοληθεί με προγραμματισμό (δυστυχώς) , περισσότερο με hardware και networking αλλά αυτά τα βασικά και ένα τσακ παραπάνω από τον μέσο χρήστη. Δεν με τρομάζει (πολύ τουλάχιστον) το ότι πρέπει να ξεκινήσω από την αρχή γιατί θα κάνω κάτι που μου αρέσει και με γεμίζει... Εκεί που θα πήγαιναν για ένα-δυο καφέδες την εβδομάδα-μέρα θα κάτσω να διαβάσω να το λιώσω για προσωπική μου ικανοποίηση και μεράκι. Το ξέρω πως θα είναι δύσκολο το μονοπάτι, σε σχέση πάντα με κάποιο απόφοιτο τμήματος αυτής ή παρεμφερούς ειδικότητας αλλά άμα μπορεί αυτός γιατί να μην μπορώ κι εγώ; Έστω και από το μηδέν... Τώρα για μεταπτυχιακό της πληροφορικής πάνω στα οικονομικά δεν είχα ψάξει είναι η αλήθεια και χαζεψα λιγο μόλις το διάβασα αλλά με την καλή έννοια γιατί ακούγεται ενδιαφέρον, αν πάντα καλύπτει αυτά που θέλω. @Gi0 πραγματικά μου έφτιαξε τη διάθεση το post σου γιατί η αλήθεια είναι πως με είχε πάρει λίγο από κάτω γιατί έβλεπα πως εχανα σιγά σιγά ελπίδες χαχαχα. Αποστολή από το Nexus 5 με τη χρήση Insomnia App
groot Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Καλημέρα σας. Διαβάζω χρόνια το forum χωρίς βέβαια να έχω πάρει την πρωτοβουλία να γράψω κάποιο θέμα, αλλά επειδή κουβέντα να γίνεται και με ενδιαφέρει ένα τέτοιο θέμα θέλω να κάνω μια ερώτηση.<br> Τελείωνω καλώς εχόντων των πραγμάτων ένα οικονομικό τμήμα πανεπιστημίου φέτος (4 μαθήματα μείνανε), τα οικονομικά δεν είναι βέβαια το μεγάλο μου φόρτε αλλά την παλευω... Η μεγάλη μου αγάπη είναι η πληροφορική,τώρα το για ποιο λόγω μπήκα σε οικονομικό πανεπιστήμιο και όχι πληροφορικής είναι άλλου παππά ευαγγέλιο και κουβέντα για μπύρα και τσιγάρο. <br> Μετά από μια έρευνα για μεταπτυχιακά είδα κάποια στο ΤΕΙ Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά που είναι γενικά στην Πληροφορική. Και ή ερώτηση είναι.... Κάποιο μεταπτυχιακό για ένα τελειοφητο οικονομικού πανεπιστημίου θα ήταν πολύ κουλο; Θα είναι βιώσιμο ή θα φάω τα μούτρα μου; <br> Έχω σκεφτεί σαν εναλλακτική κάποιο ΙΕΚ αλλά μετά από έρευνα και από διάβασμα εδώ στο forum κατάλαβα πως δεν αξίζει για τα λεφτά του... Μετά είναι ή λύση για κάποιο Bachelor σε κάποιο κολλέγιο αλλά με τα λεφτά που παίρνω και οπότε τα παίρνω από τη δουλειά μου (5 μήνες μέσα) δεν νομίζω πως είναι κάτι εύκολο.<br> Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διαθεσατε να διαβάζετε το post μου εκ των προτέρων και κάθε άποψη καλοδεχούμενη. Η απάντηση που ψάχνεις είναι συναρτήσει του τι θες να κάνεις. Π.χ., στον κλάδο της πληροφορικής είναι και το business process re-engineering κατά την υιοθέτηση ενός νέου πληροφοριακού συστήματος (Π.Σ.). Στον κλάδο της πληροφορικής είναι και ο υπολογισμός του RoI (αυτόν τον όρο τον γνωρίζεις φαντάζομαι) από την εφαρμογή του Π.Σ. Όμως, στον κλάδο της πληροφορικής είναι και η ανάλυση αλγορίθμων, το pattern recognition, ο μαθηματικός προγραμματισμός/βελτιστοποίηση λύσης, τα ΣΔΒΔ (όχι, δεν είναι κάτι με τις διαβιβάσεις στον στρατό, είναι συστήματα διαχείρισης βάσεων δεδομένων) κ.α. πολλά. Άρα! Με τα απλά και εντελώς περιληπτικά παραδείγματα, εάν θέλεις την πρώτη παράγραφο πας για ένα μεταπτυχιακό σε ένα ίδρυμα που να ασχολιέται με Π.Σ. κτλ. Εάν θέλεις την 2η, τότε δεν έχεις το background για να ασχοληθείς σε επίπεδο μεταπτυχιακού. Προτείνω κατατακτήριες για κάποιο επαρχιακό τμήμα, ενασχόληση για 3 - 4 χρόνια (αναλόγως σε ποιο εξάμηνο θα μπεις) και μετά συνδυάζεις και τα 2 πτυχία.
Zaknafein Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Βασικά είσαι σίγουρος ότι θες να ασχοληθείς με προγραμματισμό; Έχεις πειραματιστεί καθόλου στον τομέα αυτό, είτε γράφοντας κάποιο πρόγραμμα είτε χρησιμοποιώντας κάποια scripting language κάποιου παιχνιδιού πχ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα