rouxlas86 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Γειά σας , ενδιαφέρομαι για νεο pc για editing. Σε cpu έχω καταλήξει στον core i7 5820, κουτί fractal design r5 αλλά σκέφτομαι αν θα είναι με τζάμι η όχι, γιατί θέλω να είναι αθόρυβος, cooler noctua nh-d15 και στην θήκη μέσα κάποια ανεμιστηράκια noctua επιπλέον. Ram 16 gb προς το παρόν. Κάρτα γραφικών θα κρατήσω μέχρι να αλλάξω οθόνη την 8800gts που έχω αν και θα με ενδιέφερε να μου προτείνετε κάποια αξιοπρεπή. Αυτά . Οπότε χρείαζομαι μια καλή μητρική, καλή ram και τροφοδοτικό. Δες θέλω κάποιο μηχάνημα να είναι χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τα άλλα. Ποσό που διαθέτουμε :1500 Χρήση υπολογιστή :Κυρίως για photo kai video editingΕιδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Lightroom, photoshop, premiere και after effects.Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). ΑθήναΑν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Ένα κατάστημαΑν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Λογικά από το μαγαζίΑν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Windows 10
vaggelouras Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Γειά σας , ενδιαφέρομαι για νεο pc για editing. Σε cpu έχω καταλήξει στον core i7 5820, κουτί fractal design r5 αλλά σκέφτομαι αν θα είναι με τζάμι η όχι, γιατί θέλω να είναι αθόρυβος, cooler noctua nh-d15 και στην θήκη μέσα κάποια ανεμιστηράκια noctua επιπλέον. Ram 16 gb προς το παρόν. Κάρτα γραφικών θα κρατήσω μέχρι να αλλάξω οθόνη την 8800gts που έχω αν και θα με ενδιέφερε να μου προτείνετε κάποια αξιοπρεπή. Αυτά . Οπότε χρείαζομαι μια καλή μητρική, καλή ram και τροφοδοτικό. Δες θέλω κάποιο μηχάνημα να είναι χαμηλής ποιότητας σε σχέση με τα άλλα. Ποσό που διαθέτουμε :1500 Χρήση υπολογιστή :Κυρίως για photo kai video editing Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Lightroom, photoshop, premiere και after effects. Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Ένα κατάστημα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Λογικά από το μαγαζί Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Windows 10 Θα κανεις oc; η καρτα δεν κανει, τι οθονη εχεις; Σκληρο δισκο εχεις;
pnick Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Απάντα πρώτα σε αυτά που ρωτάει ο veggelouras. H κάρτα σίγουρα δεν κάνει, και πρέπει να πάρεις κάτι καινούργιο, όχι απαραίτητα ακριβό, αν δεν κάνεις χρήση gpu στο Premiere και το After Effects. To R5 που κοιτάς είναι εξαιρετικά ήσυχο και με παράθυρο και χωρίς. Αν δεν κάνεις όμως oc δεν χρειάζεσαι τόσο ακριβή ψύκτρα.
rouxlas86 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Στο pc θα προστεθούν επιπλέον πράγματα από Δεκέμβρη τώρα αυτή είναι η βάση. Oc θα κάνω αλλά αργότερα. Αυτά που έχω βάλει σαν διαλεγμένα δεν θα αλλάξουν.Ssd έχω. Οθόνη έχω μια eizo flexscan παλιά αλλά θα αλλάχτει και αυτή σύντομα. Πιο πολύ με ενδιαφέρουν αυτά που ρώτησα και αν έχετε να προτείνεται και καμιά αξιοπρεπή κάρτα γραφικών, ούτε φτηνιάρα ούτε πανάκριβη γιατί για gaming δεν με ενδιαφέρει. Αυτά.
pnick Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Αν επιχειρούσες να βρείς τα συγκεκριμένα κομμάτια από διάφορα καταστήματα μέσω Skroutz και να κάνεις μόνος σου το στήσιμο, θα μπορούσε να γλυτώσεις 100-150€ τουλάχιστον. Θα σου έβγαιναν τα παραπάνω κομμάτια γύρω στα 1300€. Έχε υπόψιν ότι αν θελήσεις να κάνεις oc στο μέλλον στον 5820Κ, η αερόψυκτρα θα σε περιορίσει. Κάνε μια έρευνα γύρω από το θέμα, αλλά η γνώμη μου είναι ότι αφού θα πάς στο extreme socket, δώσε τώρα λίγα παραπάνω και πήγαινε σε μια ποιοτική AIO υδρόψυξη για να έχεις αέρα να παίξεις με τον 5820Κ στο μέλλον. Κάρτα, εφόσον δεν θα χρησιμοποιήσεις εκτεταμένα acceleration στα adobe (και το τονίζω αυτό), είναι μια χαρά. Ακόμα και μια 750ti κάνει για την δουλειά. Απλά, είναι κρίμα να σκάσεις 250€ για την 960 όταν ξεκινάει από 200€ στο skroutz. To έχω ξαναπεί (και ίσως το παρεξηγούν κάποιοι...) ότι σε τέτοιες περιπτώσεις πολλή περισσότερη δουλειά θα έκανε μια μεταχειρισμένη κάρτα σειράς 600 ή 700 της Nvidia, παρά μια καινούργια της κατηγορίας αυτής. Αυτή που θα άξιζε καινούργια είναι η gtx 970 κατά την γνώμη μου, αν και εφόσον (επαναλαμβάνω) θα γίνει εκτεταμένη χρήση της κάρτας.
rouxlas86 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Ευχαριστώ για την εκτεταμένη απάντηση. Από αυτά που είχα διαβάσει δεν βλέπω να με περιορίζει κάπου η noctua για overclocking εκτος αν εννοείς κάτι τρελό που δεν πρόκεται να κάνω. H mb αυτή δεν είδα να υποστηρίζει m2 ssd αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Σκεφτόμουνα για μια sabertooth x99 η μια deluxe x99 αν και ανεβαινει αρκετά η δεύτερη και οι ram να είναι quad channel χωρίς να το έχω ψάξει πολύ στο θέμα της ram. Vga θα μείνει αυτή που έχω και λίγο αργότερα θα κάνω την αλλαγή της.
pnick Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Έχει m.2 η Asus-A. Και οι RAM που σου έβαλα είναι 4x4gb οπότε δουλεύει το quad channel κανονικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα