DownUNDERground Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2003 Προσπαθώ να στήσω ένα δίκτυο ανάμεσα σε ένα desktop(win 98se) και ένα laptop(WinXP Professional).Τις διαδικασίες ρύθμισης τις έχω διαβάσει και πιθανολογώ ότι της έχω κάνει σωστά για το desktop.Όμως στο laptop όταν πάω στο "Network Setup Wizard" για να κάνω κι εκεί τα απαραίτητα βήματα μου βγάζει μήνυμα ότι η κάρτα δικτύου του pc είναι αποσυνδεδεμένη.Στα properties της όμως λέει ότι αυτή η συσκευή δουλεύει κανονικά.Υπάρχει περίπτωση να ...μην υπάρχει; Παραθέτω παρακάτω μια εικόνα του τι βλέπω: Το laptop είναι πιθανό παλιότερα να έχει λειτουργήσει σε ασύρματο δίκτυο.Απλά το αναφέρω σαν έξτρα πληροφορία μήπως αυτό μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο. Τί φταίει για το πρόβλημα και τί μπορώ να κάνω;Μπορεί να είναι "κλειδωμένη" κατά κάποιο τρόπο η κάρτα δικτύου και πρέπει να την "ξεκλειδώσω";Κάτι άλλο;
Κomos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2003 i syndesi ginete apo karta dyktiou se karta diktiou i mesw HUB.i kathe periptwsi thelei to diko tis kalwdio. gia pc se pc einai to UTP-8 crosslinked to opoio fantazomai kai thes
CHRISRS Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2003 file downUNDERground pigaine geniki syzitisi HARDWARE kai des "provlima lan se laptop" eixa akrivws to idio provlima...
DownUNDERground Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2003 Το οποίο είχε μέσα στο κουτί της κάρτας δικτύου που αγόρασα για το desktop pc και το οποίο έχω συνδέσει. @CHRISRS Ναι φίλε το είδα τώρα.Ευχαριστώ αν και δεν βρήκα την λύση μέσα από αυτά που διάβασα κι εκεί.
georgeadams Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2003 Αν κατάλαβα καλά, το καλώδιο δικτύου που χρησιμοποίησες είναι αυτό που είχε μέσα στο κουτί της η μια κάρτα δικτύου. Αν είναι έτσι, τότε κατά 99% το καλώδιο αυτό είναι για να συνδέσεις την κάρτα δικτύου σε κάποιο hub ή switch και δεν κάνει για να συνδέσεις 2 υπολογιστές απ'ευθείας μεταξύ τους. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεσαι καλώδιο δικτύου "Crossover" (μπορεί να δεις να αναφέρεται και σαν "Crosslinked" ή "Crosswired"). Η εμφάνισή του είναι ίδια με αυτό που ήδη έχεις αλλά τα pin του έχουν διαφορετική εσωτερική διάταξη. Τέτοιο καλώδιο μπορείς να βρεις στα περισσότερα computer-ομάγαζα...
DownUNDERground Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2003 Ναι αυτό που είχε μέσα έβαλα. Το οποίο αν κοιτάξω την αριστερή μια άκρη πχ. βλέπω κίτρινο καλωδιάκι και φτάνοντας στην άλλη άκρη της ίδιας πλευράς βλέπω μπλε.Αντίστοιχα και για τα άλλα.Αυτό δεν είναι crossover δηλαδή;Στο crossover βλέπεις το ίδιο χρώμα και στην αρχή και στο τέλος κάθε "διαδρόμου";
SoTiRiS Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2003 na sto po allios. ean blepeis kai sta dio bismata koitontas ta gia paradeigma anapoda tin idia seira xromaton...den einai croosover.
LL_NEO Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2003 Και λόγω υπογραφούλας με πιάνει η προκομάρα και θα στα πω αναλυτικά! Στο ένα άκρο του καλωδίου: 1 Άσπρο-Πορτοκαλί 2 Πορτοκαλί 3 Άσπρο-Πράσινο 4 Μπλε 5 Άσπρο-Μπλε 6 Πράσινο 7 Άσπρο-Καφέ 8 Καφέ Και στο αντεστραμένο(crossover) 1 Άσπρο-Πράσινο 2 Πράσινο 3 Άσπρο-Πορτοκαλί 4 Μπλε 5 Άσπρο-Μπλε 6 Πορτοκαλί 7 Άσπρο-Καφέ 8 Καφέ
caveman Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2003 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2003 To munima pou vgazei einai standar logo kalwdiou kai ta 2 parapanw post sigoura tha lusoun to provlima.. to polu polu an den mporeis na to ftiakseis pane se ena magazi pou poulaei pc kai tha sto ftiaksoun den einai kai tpt spoudaio!!
DownUNDERground Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2003 Ναι οκ.Μάλλον αυτό φταίει τότε.Το δικό μου καλώδιο δεν είναι έτσι.Θα πάω να πάρω ένα σωστό. to polu polu an den mporeis na to ftiakseis pane se ena magazi pou poulaei pckai tha sto ftiaksoun den einai kai tpt spoudaio!! Α, φίλε μου με θίγεις τώρα με τέτοιες συμβουλές!Με καναν άσχετο από pc νομίζεις πώς έχεις να κάνεις; Απλά δεν είχα ξανασχοληθεί με δίκτυα και δεν ήξερα τπτ μέχρι τώρα.Τεσπα ευχαριστώ σε όλους για τη βοήθεια ρε σεις.
DownUNDERground Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2003 Το δίκτυο στήθηκε.Το λάθος καλώδιο έφταιγε.Thx.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.