Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με δίκτυο/κάρτα δικτύου

DownUNDERground

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσπαθώ να στήσω ένα δίκτυο ανάμεσα σε ένα desktop(win 98se) και ένα laptop(WinXP Professional).Τις διαδικασίες ρύθμισης τις έχω διαβάσει και πιθανολογώ ότι της έχω κάνει σωστά για το desktop.Όμως στο laptop όταν πάω στο "Network Setup Wizard" για να κάνω κι εκεί τα απαραίτητα βήματα μου βγάζει μήνυμα ότι η κάρτα δικτύου του pc είναι αποσυνδεδεμένη.Στα properties της όμως λέει ότι αυτή η συσκευή δουλεύει κανονικά.Υπάρχει περίπτωση να ...μην υπάρχει;

Παραθέτω παρακάτω μια εικόνα του τι βλέπω:

network.gif

Το laptop είναι πιθανό παλιότερα να έχει λειτουργήσει σε ασύρματο δίκτυο.Απλά το αναφέρω σαν έξτρα πληροφορία μήπως αυτό μπορεί να παίζει κάποιο ρόλο.

Τί φταίει για το πρόβλημα και τί μπορώ να κάνω;Μπορεί να είναι "κλειδωμένη" κατά κάποιο τρόπο η κάρτα δικτύου και πρέπει να την "ξεκλειδώσω";Κάτι άλλο;

Δημοσ.

Το οποίο είχε μέσα στο κουτί της κάρτας δικτύου που αγόρασα για το desktop pc και το οποίο έχω συνδέσει. :)

@CHRISRS

Ναι φίλε το είδα τώρα.Ευχαριστώ αν και δεν βρήκα την λύση μέσα από αυτά που διάβασα κι εκεί.

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλά, το καλώδιο δικτύου που χρησιμοποίησες είναι αυτό που είχε μέσα στο κουτί της η μια κάρτα δικτύου.

Αν είναι έτσι, τότε κατά 99% το καλώδιο αυτό είναι για να συνδέσεις την κάρτα δικτύου σε κάποιο hub ή switch και δεν κάνει για να συνδέσεις 2 υπολογιστές απ'ευθείας μεταξύ τους.

Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεσαι καλώδιο δικτύου "Crossover" (μπορεί να δεις να αναφέρεται και σαν "Crosslinked" ή "Crosswired"). Η εμφάνισή του είναι ίδια με αυτό που ήδη έχεις αλλά τα pin του έχουν διαφορετική εσωτερική διάταξη.

Τέτοιο καλώδιο μπορείς να βρεις στα περισσότερα computer-ομάγαζα...

Δημοσ.

Ναι αυτό που είχε μέσα έβαλα.

Το οποίο αν κοιτάξω την αριστερή μια άκρη πχ. βλέπω κίτρινο καλωδιάκι και φτάνοντας στην άλλη άκρη της ίδιας πλευράς βλέπω μπλε.Αντίστοιχα και για τα άλλα.Αυτό δεν είναι crossover δηλαδή;Στο crossover βλέπεις το ίδιο χρώμα και στην αρχή και στο τέλος κάθε "διαδρόμου";

Δημοσ.

Και λόγω υπογραφούλας ;) με πιάνει η προκομάρα και θα στα πω αναλυτικά!

Στο ένα άκρο του καλωδίου:

1 Άσπρο-Πορτοκαλί

2 Πορτοκαλί

3 Άσπρο-Πράσινο

4 Μπλε

5 Άσπρο-Μπλε

6 Πράσινο

7 Άσπρο-Καφέ

8 Καφέ

Και στο αντεστραμένο(crossover)

1 Άσπρο-Πράσινο

2 Πράσινο

3 Άσπρο-Πορτοκαλί

4 Μπλε

5 Άσπρο-Μπλε

6 Πορτοκαλί

7 Άσπρο-Καφέ

8 Καφέ

Δημοσ.

To munima pou vgazei einai standar logo kalwdiou kai ta 2 parapanw post sigoura tha lusoun to provlima..

to polu polu an den mporeis na to ftiakseis pane se ena magazi pou poulaei pc

kai tha sto ftiaksoun den einai kai tpt spoudaio!!

Δημοσ.

Ναι οκ.Μάλλον αυτό φταίει τότε.Το δικό μου καλώδιο δεν είναι έτσι.Θα πάω να πάρω ένα σωστό.

to polu polu an den mporeis na to ftiakseis pane se ena magazi pou poulaei pc

kai tha sto ftiaksoun den einai kai tpt spoudaio!!

Α, φίλε μου με θίγεις τώρα με τέτοιες συμβουλές!Με καναν άσχετο από pc νομίζεις πώς έχεις να κάνεις; :P :lol:

Απλά δεν είχα ξανασχοληθεί με δίκτυα και δεν ήξερα τπτ μέχρι τώρα.Τεσπα ευχαριστώ σε όλους για τη βοήθεια ρε σεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...