Anastazio Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Υπαρχει καποιο ελληνικο φορουμ σχετικα με το 3d που δεν ειναι νεκρο?Και αν οχι υπαρχει καποιος αυτοδιδακτος να μας πει για την μεθοδολογια ωστε να φτασουμε σε καποιο επιπεδο στο modeling?
pnick Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Ελληνικό forum δεν έχω βρεί. Ξένα υπάρχουν πολλά, ανάλογα με ποιά μοντέλα ασχολείσαι (αυτοκίνητα, αρχιτεκτονικά, παιχνίδια κ.λπ.), οπότε ψάχνεις κάτι εξειδικευμένο. Εγώ το έμαθα αυτοδίδακτος μελετώντας μαθήματα κυρίως από Digital Tutors και Lynda. Υπάρχουν και site που μπορείς να γραφτείς και να κατεβάσεις διάφορα. Αν θέλεις και μια γνώμη, κοίτα και άλλα προγράμματα. Το max είναι παλιά καραβάνα και η Autodesk έχει σταματήσει να ρίχνει βάρος στον κώδικα στις νέες εκδόσεις. Περισσότερο, μικρο-εργαλεία προσθέτει. Φαίνεται ότι πλέον ρίχνει περισσότερο βάρος στο Maya. Επίσης, δες κάποια καινούργια 3d προγράμματα. To Blender λένε ότι είναι πολύ δυνατό (είναι και δωρεάν, αν στο μέλλον θέλεις να κάνεις κάτι πιό επαγγελματικό), το modo επίσης. Εγώ τελευταία παράτησα το max και έχω ρίξει πολύ χρόνο στο Rhino. Άλλη λογική το spline modeling, αλλά επειδή είχα συνηθίσει από παλιά σε CAD περιβάλλοντα, μου φάνηκε πολύ πιό οικείο.
Anastazio Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Η αληθεια ειναι οτι ξεκινησα με lynda και παει τρενο,ενα της digital tutors μου φανηκε λιγο advanced γιατι ισα που αρχιζω να εξοικειωνομαι με το gui του max,τωρα δεν ξερω αν θελω να δω αλλο προγραμμα,το χα καημο απο πιτσιρικας το max απλα τοτενες δεν υπηρχε προσβαση σε tutorials και υλικο και μου φανηκε βουνο και το παρατησα,για site του εξωτερικου ναι οκ ειναι απειρα,απλα ειπα μηπως υπαρχει κατι ντοπιο γιατι οτι υπηρχε εχει ερημωσει απο αυτα που ηξερα(vdcc/freestuf etc).Το "προβλημα" ειναι οτι εχει τοσους τομεις το 3d που ψαχνω στην ουσια μια μεθοδολογια για να μη κανω πασαλειματα,πχ αν δεν υπαρχει λογος να μην ασχοληθω με texturing/animation/rigging αν δεν φτασω σε καποιο επιπεδο στο "sculpting".
pnick Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Μπορείς να μου πείς λιγάκι τί μοντέλα φτιάχνεις; Εντάξει, το max είναι μεγάλη δασκάλα, αλλά κάποια στιγμή αλλάζουν τα πράγματα. Για digital sculpting υπάρχουν άλλα προγράμματα. Έχω πειραματιστεί με το Zbrush, το οποίο είναι μακράν το καλύτερο στο είδος, αλλά υπάρχουν άλλα όπως το Mudbox που είναι αρκετά καλά.
Anastazio Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Μπορείς να μου πείς λιγάκι τί μοντέλα φτιάχνεις; Εντάξει, το max είναι μεγάλη δασκάλα, αλλά κάποια στιγμή αλλάζουν τα πράγματα. Για digital sculpting υπάρχουν άλλα προγράμματα. Έχω πειραματιστεί με το Zbrush, το οποίο είναι μακράν το καλύτερο στο είδος, αλλά υπάρχουν άλλα όπως το Mudbox που είναι αρκετά καλά. Ειμαι σε νηπιακο επιπεδο ακομα,φτιαχνω οτι και τα tutorial,τωρα φτιαχνω ενα RC Car απο digital tutors,δεν ειμαι ετοιμος ακομα να φτιαξω κατι δικο μου ειτε απο blueprint ειτε εντελως δικο μου,τα προγραμματα που μου λες τα εχω ακουστα απλα εχω την εντυπωση οτι το max ειναι μια ολοκληρωμενη σουιτα στο 3d,μπορεις να ξεκινησεις με modeling να δεις αργοτερα texturing/animation,κανω λαθος?η ειναι κακη επιλογη προγραμματος?
pnick Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Ειμαι σε νηπιακο επιπεδο ακομα,φτιαχνω οτι και τα tutorial,τωρα φτιαχνω ενα RC Car απο digital tutors,δεν ειμαι ετοιμος ακομα να φτιαξω κατι δικο μου ειτε απο blueprint ειτε εντελως δικο μου,τα προγραμματα που μου λες τα εχω ακουστα απλα εχω την εντυπωση οτι το max ειναι μια ολοκληρωμενη σουιτα στο 3d,μπορεις να ξεκινησεις με modeling να δεις αργοτερα texturing/animation,κανω λαθος?η ειναι κακη επιλογη προγραμματος? Καθόλου κακή επιλογή, ίσα-ίσα. Είναι ένα πραγματικό studio που έχει τα πάντα μέσα. Και εγώ με Digital Tutors ξεκίνησα. Είναι πολύ καλό site για να φτάσεις σε ένα μεσαίο επίπεδο και μετά να τελειοποιηθείς μόνος σου. Απλά, σε ρώτησα ποιό είδος μοντέλων σε ενδιαφέρει περισσότερο. Ας πούμε, αν ενδιαφέρεσαι περισσότερο για αυτοκίνητα κ.λπ., υπάρχουν άλλα προγράμματα που έχουν πιό εξειδικευμένα εργαλεία, όπως το Rhino 3d, το Alias της Autodesk κ.λπ. Αν ενδιαφέρεσαι για αρχιτεκτονικά ή γενικώς στατικά πράγματα και σχετικά απλά, υπάρχει το Sketchup που είναι γρήγορο σε απλά σχέδια. Για Animation, το πιό εξειδικευμένο πρόγραμμα παγκοσμίως είναι το Maya που είναι ξαδερφάκι του 3ds max. Και τα δύο αυτά προγράμματα έχουν ίδιες δυνατότητες πλέον στις νέες εκδόσεις τους, απλά το Maya είναι πιό intuitive όπως το λένε στα χωριά μας. Ξεκίνα με το Max, μάθε καλά την λογική του polygon modeling, αλλά όταν καταλήξεις στο πού θέλεις να επικεντρωθείς, διάλεξε το κατάλληλο εργαλείο. Το max έχει τα πάντα, απλά είναι τεράστιο (κυριολεκτικά, ένα ολόκληρο studio) και μπορεί να χαθείς από τις άπειρες δυνατότητές του.
Anastazio Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 to Digital tutors ειναι με συνδρομή ? Τυπικα ναι,βεβαια μπορεις να βρεις καποια και "αλλιως"! Καθόλου κακή επιλογή, ίσα-ίσα. Είναι ένα πραγματικό studio που έχει τα πάντα μέσα. Και εγώ με Digital Tutors ξεκίνησα. Είναι πολύ καλό site για να φτάσεις σε ένα μεσαίο επίπεδο και μετά να τελειοποιηθείς μόνος σου. Απλά, σε ρώτησα ποιό είδος μοντέλων σε ενδιαφέρει περισσότερο. Ας πούμε, αν ενδιαφέρεσαι περισσότερο για αυτοκίνητα κ.λπ., υπάρχουν άλλα προγράμματα που έχουν πιό εξειδικευμένα εργαλεία, όπως το Rhino 3d, το Alias της Autodesk κ.λπ. Αν ενδιαφέρεσαι για αρχιτεκτονικά ή γενικώς στατικά πράγματα και σχετικά απλά, υπάρχει το Sketchup που είναι γρήγορο σε απλά σχέδια. Για Animation, το πιό εξειδικευμένο πρόγραμμα παγκοσμίως είναι το Maya που είναι ξαδερφάκι του 3ds max. Και τα δύο αυτά προγράμματα έχουν ίδιες δυνατότητες πλέον στις νέες εκδόσεις τους, απλά το Maya είναι πιό intuitive όπως το λένε στα χωριά μας. Ξεκίνα με το Max, μάθε καλά την λογική του polygon modeling, αλλά όταν καταλήξεις στο πού θέλεις να επικεντρωθείς, διάλεξε το κατάλληλο εργαλείο. Το max έχει τα πάντα, απλά είναι τεράστιο (κυριολεκτικά, ένα ολόκληρο studio) και μπορεί να χαθείς από τις άπειρες δυνατότητές του. Μιας και ξεκινησα το Max θα προχωρησω σε αυτο μιας και εχω αρχισει να καταλαβαινω τις βασικες "αρχες" του poly-modeling με βαση τα εργαλεια που σου παρεχει αν και αυτο το οτι μπορεις να εχεις ενα αποτελεσμα με 10 διαφορετικους τροπους ακομα με μπερδευει!Ελπιζω να απλοποιηθουν λιγο τα πραγματα στην πορεια!
kostasbm Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 ενας που θελει να ξεκινησει εντελως ερασιτεχνικα στο 3d printing κυριως για το σχεδιασμο και κατασκευη parts για αερομοντελλισμο που θα κοιταξει να παρει το βαπτισμα του πυρος ??
pnick Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 ενας που θελει να ξεκινησει εντελως ερασιτεχνικα στο 3d printing κυριως για το σχεδιασμο και κατασκευη parts για αερομοντελλισμο που θα κοιταξει να παρει το βαπτισμα του πυρος ?? 3d εκτύπωση μπορείς να κάνεις μέσω διαφόρων προγραμμάτων. Εφόσον κάνεις σχεδιασμό κομματιών που θέλουν ακριβή διαστασιολόγηση, και άρα προτυποποίηση, καλύτερα να κάνεις αρχή με κάποιο πρόγραμμα που έχει κλασικές δυνατότητες CAD, δηλαδή AutoCAD 3d, Rhinoceros κ.λπ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα