Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να κάνω μια ερώτηση. Έχω στο πρόγραμμα μου να αγοράσω καινούριο pc. Βλέπω στο skroutz πως το κατάστημα guaranty έχει τις καλύτερες τιμές. Να αγοράσω από εκεί ή δεν είναι καλό κατάστημα ?

Δημοσ.

Οντως εχει γενικα πολυ καλες τιμες,δεν ξερω τι παιζει με τον εν λογω καταστημα αλλα παντως εχει καλες κριτικες στο σκρουτζ.

Εχε το νου σου απλως οτι πολλα απο κει που εχω τσεκαρει ειναι "κατοπιν παραγγελιας" που σημαινει μπορει και να σου ερθουν μετα απο 2 εβδομαδες.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να κάνω μια ερώτηση. Έχω στο πρόγραμμα μου να αγοράσω καινούριο pc. Βλέπω στο skroutz πως το κατάστημα guaranty έχει τις καλύτερες τιμές. Να αγοράσω από εκεί ή δεν είναι καλό κατάστημα ?

και μιας και είσαι σε τεχνολογικό φορουμ εκμεταλλεύσου το πες μας τι κομμάτια σκέφτεσαι να πάρεις για τι χρήση το προορίζεις το μηχάνημα και πόσα λεφτά σκέφτεσαι να δώσεις για αυτό;

• Like 1
Δημοσ.
Case:               Thermaltake Chaser MK-I Black Windowed                               

CPU:               Intel Core I5 4690K                                           

GPU:               GeForce GTX 970 (Gigabyte)                          

RAM:               G.Skill Aegis 16GB DDR3 1600MHz         

MOBO:            ASUS Maximus VII                                                 

Hard Drive:     Western Digital Black Caviar 1TB                    

SSD:                Samsung 850 EVO 250GB   

Cooler:            Corsair Hydro Series H75                                    

PSU:                EVGA SuperNOVA 750 G2                               

Keyboard:        Logitech Orion Spark                                                        

Mouse:              Logitech Daedalus Apex                                      

Mousepad:        Logitech G440                                                     

Headset:            Razer Kraken                                                     

Monitor:              BenQRL2455HM

Το PC το θέλω για gaming όπως βλέπετε. Θα το αγοράζω κομμάτι-κομμάτι. Άμα έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο build (πιο οικονομικό), ενημερώστε με.

Φέτος θα ξαναδώσω πανελλήνιες, οπότε τα έξοδα μου θα μειωθούν σημαντικά και θα μπορώ να κρατήσω μερικά χρήματα στην άκρη, μιας και πρέπει να είμαι συνέχεια φροντιστήριο-γυμναστήριο-διάβασμα.

Δημοσ.

Ακολούθησε τη συμβουλή του Mr Proper και γράψε το θέμα σου και στην ενότητα hardware, νέα συστήματα και αναβαθμίσεις. Σίγουρα θα βρεις βοήθεια εκεί :)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Case:               Thermaltake Chaser MK-I Black Windowed                               
CPU:               Intel Core I5 4690K                                           
GPU:               GeForce GTX 970 (Gigabyte)                          
RAM:               G.Skill Aegis 16GB DDR3 1600MHz         
MOBO:            ASUS Maximus VII                                                 
Hard Drive:     Western Digital Black Caviar 1TB                    
SSD:                Samsung 850 EVO 250GB   
Cooler:            Corsair Hydro Series H75                                    
PSU:                EVGA SuperNOVA 750 G2                               
Keyboard:        Logitech Orion Spark                                                        
Mouse:              Logitech Daedalus Apex                                      
Mousepad:        Logitech G440                                                     
Headset:            Razer Kraken                                                     
Monitor:              BenQRL2455HM
Το PC το θέλω για gaming όπως βλέπετε. Θα το αγοράζω κομμάτι-κομμάτι. Άμα έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο build (πιο οικονομικό), ενημερώστε με.
Φέτος θα ξαναδώσω πανελλήνιες, οπότε τα έξοδα μου θα μειωθούν σημαντικά και θα μπορώ να κρατήσω μερικά χρήματα στην άκρη, μιας και πρέπει να είμαι συνέχεια φροντιστήριο-γυμναστήριο-διάβασμα.

Δεν ξέρω κατα πόσο θα σε βοηθήσει το νέο gaming τουμπανάκι σου να περάσεις πανελλαδικές...και πολύ φοβάμαι πως όσο και να πιστεύεις ότι θα το χρησιμοποιείς με ρέγουλα άνετα παίζει να χάσεις αρκετό καιρό απο την προετοιμασία σου και να κολλήσεις οπότε θα σε συμβούλευα να βάλεις τα λεφτά στην άκρη και να αγοράσεις μετά τις εξετάσεις που θα έχεις ενα ολόκληρο καλοκαίρι να το λιώσεις αλλά επίσης επίκειται να βγούνε νέες τεχνολογίες σε διάφορα μέρη του hardware που θα έχουν αισθητή διαφορά (και κατα συνέπεια θα πέσει η τιμή στα υπάρχοντα μοντέλα)

Αλλά οκ εσύ θα αποφασίσεις και ότι να σου πω εγώ αν φαγώθηκες να πάρεις τώρα gaming pc δεν θα αλλάξει κάτι οπότε πάμε στο ψητό (αν και επαναλαμβάνω πως καλό θα ήταν να το σκεφτείς πολύ καλά μιας και μάλλον δεν σε παίρνει για 3η φορά να δίνεις.... δυστυχώς έτσι όπως έχουν τα πράματα σήμερα είναι απόφαση που θα επηρεάσει την υπόλοιπη ζωή σου δεν είναι παίξε γέλασε αν και μιλάμε για gaming pc )

Ας τα πάρουμε ένα ένα τα πράματα:

Η συνολική τιμή στα κομμάτια που διάλεξες βγαίνει περίπου στα: 1899 χωρίς μεταφορικά και αντικαταβολές (γιατι αυτά που έβαλες δεν τα έχει όλα το guaranty άρα θα πληρώσεις ξεχωριστά +~4 € αντικαταβολή ανα παραγγελία + μεταφορικά)  οπότε πες 2000€ oh boy oh boy :P

Πολλά δεν είναι;

Tέσπα το καλό είναι πως αφού έχουμε παράθυρο για έως 2000€ μπορούμε να κάνουμε άνετα fine tuning :P

Λοιπόν το σύστημα που διάλεξες να συναρμολογήσεις δεν είναι άσχημο αλλά έχει κάποια περιττά blink blinkια που δεν χρειάζονται και εκτός που ανεβάζουν το κόστος δεν έχουν και νόημα (πχ m2 support μιας και δεν θα βάλεις μ2 και ενας καλός ssd θα κάνει μια χαρά την δουλειά, υποστήριξη για τρελές μνήμες 2400Mhz+ δεν έχει διαφορά αισθητή και διάλεξες ήδη μνήμες στα 1600mhz κτλ)

Λοιπόν θα σου κάνω δυο προτάσεις πάντα με στοχο το bang for the buck (δηλαδή απόδοση/τιμή)

Η μία θα είναι team amd και η άλλη team intel, και οι δύο θα έχουν παρόμοιες ή ελάχιστα λιγότερες επιδόσεις εκεί που δεν τις χρειάζεσαι (πχ 3d rendering, file compression,encoding κτλ  και παρόμοιες ή καλύτερες  εκεί που σε ενδιαφέρει (gaming, overall usage)

TEAM AMD

CPU: AMD FX 8350 (εργοστασιακά πάνω κάτω το ίδιο στην πράξη με τον i5 4690κ απλά κοστίζει σχεδόν 100€ λιγότερα έχει πολύ μεγαλύτερα περιθώρια overclocking μιας και θα έχεις υδρόψυξη)

MoBo: Asrock Fatal1ty FM2A88X+ Killer ( Τα ίδια ή και καλύτερα onboard πράματα με την asus εκτός απο το μ2 support που δεν χρειάζεσαι περισσότερες USB θύρες καλή εμφάνιση μιας και θέλεις παράθυρο και 100+ φθηνότερη απο την maximus hero ή 200+€ φθηνότερη απο την formula)

RAM: Kingston HyperX Fury Red 16GB DDR3-1866MHz (δεν θα έχουν τεράστια διαφορά απο αυτές που επέλεξες εσύ αλλά είναι στα ίδια λεφτά έχουν παθητική ψύξη όπως αυτές που διάλεξες αλλά έχουν χαμηλότερο latency CL10 αντί για 11των G.skill και τρέχουν σε μεγαλύτερη συχνότητα 1866Hz τέλος έχει και άλλες 1866/cl10 στα ίδια λεφτά αν δεν σαρέσουν εμφανισιακά)

GPU: XFX Radeon R9 390 8GB Dual Dissipation Black Edition (Απλά οριακά καλύτερη ή σκέτο καλύτερη απο την GTX 970 και κοστίζει τα ίδια χρήματα και η xfx σου δίνει lifetime εγγύηση )

SSD: τον ίδιο καλός είναι και με τα χρήματα που εξοικονομήσαμε πιο πάνω σε παίρνει και για τον pro αλλά εντάξει ο pro δεν έχει και τρελές διαφορές και κάνει ~50€ παραπάνω (στην συνολική τιμή βάζω υπόψιν τον evo 250GB)

HDD: Seagate 3TB ST3000 Απλό γρηγορότερος τριπλάσιος χώρος και στα ίδια λεφτά.

Cooler: To H75 μια χαρά είναι για τα λεφτά του.

PSU: Seasonic P-660 Platinum, λίγο τσιμπημένη τιμή αλλά  το τροφοδοτικό είναι ενα πολύ σημαντικό υποσύστημα στον υπολογιστή και είναι αυτό που συνήθως το αναβαθμίζεις τελευταίο ή ποτέ και άρα χρειάζεται να δουλεύει άριστα για χρόνια... είναι επίσης υπεύθυνο γιατι την αποφυγή φθορών στο hardware σου με το πέρας του χρόνου και το συγκεκριμένο είναι απλά τέρας φερεγγυότητας και έχει και ενα επιπλέον πλεονέκτημα είναι αθόρυβο εντελώς σε αρκετές περιπτώσεις και σε πιο βαρύ workload είναι απλά ήσυχο... (αυτό γιατι έχεις και υδρόψυξη και θα ήταν κρίμα να ανεβάσεις τον θόρυβο του κουτιού σου) όσο για το wattage 450Watt είναι μια χαρά μην ακούς τους κάγκουρες ειδικά αν έχεις μόνο μια κάρτα γραφικών και το συγκεκριμένο είναι 660watt (σηκώνει δηλαδή και άλλη μια κάρτα στο μέλλον)  απο εκει και πέρα με λίγα € παραπάνω βγαίνει και σε εκδόσεις με περισσότερα watt Seasonic Platinum-1050

Case: τώρα αυτό είναι και υποκειμενικό θέμα αλλά θα σου πρότεινα να δείς το  NZXT SOURCE 340 ή το Fractal Design Define R4 ή το NZXT Phantom 410 αν είσαι πιο προς τα καγκουρό :P γιατι είναι αρκετά φθηνά έχουν πολλά features είναι minimal και γενικά πολύ καλή ποιότητα απο εκει και πέρα σε λίγο πιο ακριβά αυτά: NZXT H440 ή το Corsair Vengeance C70 αν πάλι σαρέσουν τα καγκούρια :P (στην συνολική τιμή θα υπολογίσω το s340)

Headset: To Razer Kraken  είναι απλά υπερκοστολογημένο μαϊμούτζιλίκι  ....  δες καλύτερα κάτι σε Sennheiser HD280 Pro ή V-MODA Crossfade LP ή αυτά που έχω εγώ για καθημερινό workhorse: Audio Technica ATH-M50X απλά δεν έχει κατασκευαστεί κάτι καλύτερο στον πλανήτη γη στα λεφτά του και λίγο παραπάνω.  (στην τελική τιμή θα υπολογίσω τα Sennheiser)  τώρα φυσικά έχει και καλύτερα αλλά ξεφεύγουμε αρκετά στα λεφτά...

Keyboard: POSEIDON Z Plus SMART δεν υπάρχει καλύτερο μηχανικό keyboard για gaming στα ίδια λεφτά και μπορείς να διαλέγεις όλα τα είδη μηχανικών πλήκτρων (μπλέ,καφέ,κόκκινα κτλ) απο εκει και πέρα είναι θέμα γούστου και απότι βλέπω σου αρέσουν αυτά με τα πολλά χρώματα και blink blink οπότε πάω πάσο στην τιμή θα βάλω αυτό που διάλεξες εσύ αν και δεν το βρήκα σε ελληνικό κατάστημα θα το κοστολογήσω στα 150€, εγώ θα προτιμούσα πάντως το POSEIDON είναι πιο τίμια πρόταση, μετά υπάρχει και το novatouch tkl και το Razer BlackWidow Chroma στα ίδια λεφτά και πιστεύω είναι καλύτερα και μάλιστα χωρίς το "crhoma" 50€ φθηνότερο.

Mouse: finalmouse (http://finalmouse.com/) ξέρω ξέρω μοιάζει με κακάσχημη κινεζιά και είναι πλαστικούρα αλλά δεν υπάρχει καλύτερο ποντίκι στον πλανήτη γή σε όποια κατηγορία τιμής και αν ψάξεις για FPS παιχνίδια ταπώνει άνετα και το deathadder απλά δεεεν ρε δεεεεεεν ότι και να λες ΔΕΝ :P είναι όνομα και πράμα μικρότερο input lag συγκριτικά με όλα τα ποντίκια σαφέστερα ανώτερος αισθητήρα  είναι out of stock τώρα (φαντάσου) αλλά αξίζει να πάρεις ενα φθηνό ποντίκι και να περιμένεις πότε θα βγάλουν νέα παρτίδα (που μάλλον θα έχει και βελτιωμένα χαρακτηριστικά μιας και μαζεύουν feedback τώρα) στην τιμή θα βάλω αυτό (60€)

Mousepad: δεν έχει σημασία μην ξοδεύεις εκει τα λεφτά σου (αν και εγώ δεν προτιμώ τα hardcover) πάρε κάποιο φθηνό...

Monitor: ASUS MG279Q είναι αρκετά ακριβό monitor αλλά πιστεύω μαζί με το τροφοδοτικό η οθόνη είναι το δεύτερο πράμα που αλλάζεις σπάνια στον υπολογιστή σου και κρατάς για χρόνια επίσης είναι κάτι που καταλαβαίνεις την χρησιμότητα του κάθε φορά που ανάβεις το pc είτε παίζεις παιχνίδια είτε βλέπεις ταινίες ή οτιδήποτε άλλο,,, η συγκεκριμένη είναι 1440p IPS (πολύ καλύτερα χρώματα που δεν αλλοιώνονται ανάλογά με την γωνία που κοιτάς συγκριτικά με τις TN όπως αυτή η BENQ που διάλεγες) 144ΗΖ, freesync,27" (τεράστια να ευχαριστιέσαι ταινίες και παιχνίδια ) και 4ms GTG  είναι μια οθόνη που έχει πολύ δυνατά χαρακτηριστικά που δύσκολα θα τερματίσουν κάρτες γραφικών που θα βγουν τα επόμενα χρόνια άρα θα είσαι εντάξει απο τώρα και για αρκετό καιρό.

Μετά υπάρχουν και άλλες καλές προτάσεις όπως οι BenQ XL2720Z, ASUS PG278Q ROG, BenQ BenQ, Acer XB270HU και άλλες αλλά είναι βράδυ και είμαι λιγάκι κουρασμένος για να ψάχνω :P

Συνολική τιμή: 2189€  ναι ξέρω είμαστε 189€ πάνω απο την προηγούμενη σύνθεση αλλά η τελική τιμή αυξήθηκε πολύ γιατι εξοικονομήσαμε απο αλλού (χωρίς να θυσιάσουμε σε ουσιαστική απόδοση) και προσθέσαμε στην οθόνη που την κοστολόγησα 650€ πχ αν διάλεγες την οθόνη της επιλογής σου την benq η συνολική τιμή (με τα υπόλοιπα που διάλεξα ) θα πήγαινε στα 1739€ και θα είχες ενα καλύτερο gaming pc με 280€ λιγότερα απο την δική σου σύνθεση :D επίσης μπορεί να βρείς την asus στο εξωτερικό πιο φθηνά πιστεύω σίγουρα 600 μαζί με τα μεταφορικά.

Τώρα θα κλείσω το ποστ και θα μιλήσω αύριο για το team intel γιατι τελικά μου πήρε παραπάνω χρόνο απόσο νόμιζα και έχω κουραστεί λιγάκι λόγω και της ώρας :P (η ίδια σύνθεση θα είναι απλά με άλλο cpu και mobo... επίσης μπορείς να επιλέξεις την gtx 970 αν έχεις θέμα με amd αλλά ειναι ακριβότερη και πιο αργή απο την r9 390  )

Επεξ/σία από Mr_Proper
  • Like 2
Δημοσ.

σε αυτήν Asrock Fatal1ty FM2A88X+ Killer δε μπαίνουν am3+  επεξεργαστές, μάλλον την asrock 970 fatality εννοείς.

Όχι δεν εννοούσα αυτή για κάποιο λόγο το τεράστιο FM2  δεν μου γαργάλισε το μάτι  ούτε η απουσία του970 ήταν αργά βλέπεις :P κυρίως γιατι εμπιστεύτηκα τα φίλτρα αναζήτησης που έβαλα και επικεντρώθηκα στα χαρακτηριστικά... ε τότε καλύτερα να πάει στην MSI 970 Gaming έχει δύο λιγότερες usb3 πίσω  αλλά μπορεί να προσθέσει κιάλλες, και είναι στα ίδια λεφτά η 970 fatality killer της asrock ξεφεύγει για 80 (ενώ έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την fm2 έκδοση απλά έχει επιπλέον usb3 kai m2 υποστήριξη αλλά νταξ δεν αξίζει τοσο για την διαφορά στα λεφτά)

• Like 1
Δημοσ.

πολύ ωραία η ανάλυσή σου απλά για τη μητρική έχω διαβάσει και εδώ στο φόρουμ αλλά και σε ξένα ότι συγκεκριμένα στο am3+ socket καλό είναι να αποφεύγονται οι msi ( όχι ποιοτικά mosfets) ενώ gigabyte-asrock-asus με 8+2 pwr phase είναι ότι πρέπει.

• Like 1
Δημοσ.

πολύ ωραία η ανάλυσή σου απλά για τη μητρική έχω διαβάσει και εδώ στο φόρουμ αλλά και σε ξένα ότι συγκεκριμένα στο am3+ socket καλό είναι να αποφεύγονται οι msi ( όχι ποιοτικά mosfets) ενώ gigabyte-asrock-asus με 8+2 pwr phase είναι ότι πρέπει.

κοίτα οι μητρικές είναι ενα πολύπλοκο προϊόν που παράγεται μαζικά και σε διάφορα μοντέλα απο την κάθε εταιρία λογικό είναι να υπάρχουν "περιπτώσεις" σπάνια υπάρχει πρόβλημα που να επηρεάζει όλη την σειρά (πχ εγώ ήμουν απο τους γκαντέμηδες που αγοράσανε asus striker II extreme)  απο εκει και πέρα είναι λίγο urban legend κάποια πράματα... αν υπύρχε κάποιο αισθητό θέμα η σειρά θα είχε αποσυρθεί η θα αλλάζανε τους όρους της εγγύησης.

Τέλος το συγκεκριμένο μοντέλο έχει Military Class 4 components γενικά,super ferrite chokes και polymer capacitors(μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο) οπότε δεν θα ανησυχούσα απο θέμα ποιότητας.

Τώρα για τα power lanes που είναι 6+2 ναι έχεις ενα δίκαιο απο θεωρητικής άποψης αλλά σκέψου πως οι περισσότερες mobo στην ίδια τιμή είναι 4+1 γιαυτό διάλεξα την 970 είναι το sweetspot στα 100€ ντάν

Απο εκει και πέρα γιατί είπα θεωρητικά όντως για OC η λογική είναι more is better όποια μέρα και να με ρωτούσες αυτό θα σου απαντούσα αλλά μπήκα στην διαδικασία να το ψάξω λίγο και είδα αυτό http://www.pcper.com/reviews/Motherboards/MSI-970-Gaming-Motherboard-Review-AM3-Gets-Something-New-Change/Power-and-Overcόπου στην πράξη την ίδια δουλειά φαίνεται να κάνει στο άνω άκρο του OC απλά είναι λιγότερο efficient (καίει παραπάνω ρεύμα)

γενικά δεν μαρέσει να με χουφτώνουν (ειδικά σε λύση amd ) οπότε κοιτάω το bang for the buck :P έχει και άλλες ενδιαφέρουσες προτάσεις στα 100-120€ απλά διάλεξα την συγκεκριμένη γιατι διαφέρει απο τις άλλες στην ίδια τιμή  στό ότι έχει βελτιωμένο διακριτό κύκλωμα ήχου (creative) και killernic για κάρτα δικτύου (και μιλάμε για gaming pc ) ενώ απο την άλλη προσφέρει μια καλή εμφάνιση μιας και τον ενδιαφέρει κρίνοντας απο τις επιλογές του και θα κάνει την δουλειά.

• Like 1
Δημοσ.

Γενικα με τους AMD  : Φθηνότεροι αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν αξίζει γιατί πληρώνεις περισσότερα σε ρεύμα και σε βάθος 3ετίας έχεις κάνει απόσβεση εναν intel επεξεργαστή λόγο της μικρότερης κατανάλωσης (κατα πολύ) που προσφέρει .

Τροφοδοτικό Seasonic ή corsair  (επίσης Seasonic) και τα watt του να είναι σίγουρα κατα 40 % περισσότερα απο αυτά που θέλει το pc σε full load !

Δημοσ.

Γενικα με τους AMD  : Φθηνότεροι αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν αξίζει γιατί πληρώνεις περισσότερα σε ρεύμα και σε βάθος 3ετίας έχεις κάνει απόσβεση εναν intel επεξεργαστή λόγο της μικρότερης κατανάλωσης (κατα πολύ) που προσφέρει .

Τροφοδοτικό Seasonic ή corsair  (επίσης Seasonic) και τα watt του να είναι σίγουρα κατα 40 % περισσότερα απο αυτά που θέλει το pc σε full load !

Δεν παίζει να περάσει τα 500watt full load ακόμη και με πολύ OC (και βασικά πολλά λεώ πάλι) , έχω δοκιμάσει λίγο πιο ισχυρό pc με μετρητή στην μπρίζα και δεν άγγιζε τα 480watt σε συνθετικά benchmark που καταπονούν πολύ περισσότερο το σύστημα .

απο εκεί και πέρα το maximum TDP του fx είναι μεγαλύτερο του 4690κ κατά 37watt όχι τόσο τεράστια διαφορά, (και σε μεγάλο OC πάλι δεν θα υπάρχει μεγάλη διαφορά αν υπάρχει καθόλου)

Σημαντικό είναι ότι σε idle και medium workload to TDP του FX είναι ίσο ή λιγότερο του i5

Δημοσ.

Δεν παίζει να περάσει τα 500watt full load ακόμη και με πολύ OC (και βασικά πολλά λεώ πάλι) , έχω δοκιμάσει λίγο πιο ισχυρό pc με μετρητή στην μπρίζα και δεν άγγιζε τα 480watt σε συνθετικά benchmark που καταπονούν πολύ περισσότερο το σύστημα .

απο εκεί και πέρα το maximum TDP του fx είναι μεγαλύτερο του 4690κ κατά 37watt όχι τόσο τεράστια διαφορά, (και σε μεγάλο OC πάλι δεν θα υπάρχει μεγάλη διαφορά αν υπάρχει καθόλου)

Σημαντικό είναι ότι σε idle και medium workload to TDP του FX είναι ίσο ή λιγότερο του i5

Δεν αμφισβήτησα την επιλογή του output του τροφοδοτικού. Απλά λεω ότι καλό είναι να πάρεις ενα τροφοδοτικό με output 40% μεγαλύτερο απο τα watt που θέλει το σύστημα σε full load !

Για τους AMD δεν ξέρω αν βελτίωσαν τις καταναλώσεις τους γιατί δεν έχω δει πρόσφατα τί παίζει . 

Δημοσ.

Λοιπόν έκανα έναν υπολογισμό

Έστω ότι θα χρησιμοποιεί το PC για 16 ώρες nonstop σε full load  (άφησα και 8 ώρες για να κοιμάται :P) κάθε μέρα χωρίς εξαίρεση μέσα σε ενα χρόνο σημαίνει ότι θα ξοδέψει 216 κιλοβατώρες παραπάνω αποτι αν έκανε ίδια χρήση με i5 (χωρίς OC και οι δύο)

Με χρέωση 0,17€ την κιλοβατώρα βγαίνει πως θα του κοστίσει 37€ παραπάνω απότι αν είχε i5 στην ίδια χρήση (που είναι υπερβολική αποκλείεται κάθε μέρα 16 ώρες την ημέρα να λιώνει το PC για έναν χρόνο ακόμη και να λιώνει αυτός τόσες ώρες στο pc σίγουρα θα μπαίνει στο internet θα βλέπει καμιά ταινία κτλ λειτουργίες που καταναλώνουν πολύ λιγότερο ρεύμα)

Αυτό σημαίνει ότι για να ισοφαριστεί το κόστος διαφοράς έναντι του i5 σκετο (χωρίς το επιπλέον κόστος της μητρικής ανάλογα εξοπλισμένης με την 970 της ΜSI)

πρέπει να περάσουν 2 χρόνια (επαναλαμβάνω μόνο για το κόστος επεξεργαστή και θεωρώντας πως θα κάνει τόσο υπερβολική χρήση)

Αν συμπεριλάβουμε και την διαφορά κόστους στην μητρική  μιλάμε για 5 χρόνια + τέτοιας υπερβολικής χρήσης.

Άρα δεν  νομίζω να τίθεται πρακτικό ζήτημα κόστους κατανάλωσης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...