Mr_Proper Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 ενα τροφοδοτικό με output 40% μεγαλύτερο απο τα watt που θέλει το σύστημα σε full load ! Αυτός είναι γενικός κανόνας αν παίρνεις στην τύχη κάποιο τροφοδοτικό για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο γιατι συνήθως αναφέρεται το peak wattage στην συσκευασία και δεν σημαίνει πως το τροφοδοτικό μπορεί να σηκώσει το peak για μεγάλα χρονικά διαστήματα επίσης απο τεμάχιο σε τεμάχιο παίζει και το στατιστικό λάθος στο peak κατα ένα μικρό ποσοστό Τέλος όταν δουλεύει ένα τροφοδοτικό 100% δεν σημαίνει ότι δίνει το full wattage του στα περιφερειακά μέρος απο αυτό μετατρέπεται σε θερμότητα λόγω της αντίστασης αυτό σημαίνει ότι ενα απλό 500(redundant και όχι peak 500) watt τροφοδοτικό θα μπορεί να δώσει στο σύστημα έως 400 watt η επιλογή του συγκεκριμένου δεν έγινε τυχαία όμως έχει πιστοποίηση 80 plus platinum που είναι η ανώτερη που υπάρχει για τροφοδοτικό αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο μπορεί να δίνει σταθερά έως 600,6 watt γιατί έχει απώλεια μόνο 9% (συγκριτικά με το τροφοδοτικό χωρίς πιστοποίηση που έχει 20% +)
Dare-Devil Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτός είναι γενικός κανόνας αν παίρνεις στην τύχη κάποιο τροφοδοτικό για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο γιατι συνήθως αναφέρεται το peak wattage στην συσκευασία και δεν σημαίνει πως το τροφοδοτικό μπορεί να σηκώσει το peak για μεγάλα χρονικά διαστήματα επίσης απο τεμάχιο σε τεμάχιο παίζει και το στατιστικό λάθος στο peak κατα ένα μικρό ποσοστό Τέλος όταν δουλεύει ένα τροφοδοτικό 100% δεν σημαίνει ότι δίνει το full wattage του στα περιφερειακά μέρος απο αυτό μετατρέπεται σε θερμότητα λόγω της αντίστασης αυτό σημαίνει ότι ενα απλό 500(redundant και όχι peak 500) watt τροφοδοτικό θα μπορεί να δώσει στο σύστημα έως 400 watt η επιλογή του συγκεκριμένου δεν έγινε τυχαία όμως έχει πιστοποίηση 80 plus platinum που είναι η ανώτερη που υπάρχει για τροφοδοτικό αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο μπορεί να δίνει σταθερά έως 600,6 watt γιατί έχει απώλεια μόνο 9% (συγκριτικά με το τροφοδοτικό χωρίς πιστοποίηση που έχει 20% +) Μαλλον δεν κατάλαβες γιατί το είπα . Όλα αυτά που λες τα ξέρω και συμφωνω . Εγώ το πα ξεκάθαρα γιατί όσο ανεβαίνει το load του τροφοδοτικού τόσο και ο θόρυβος του και η θερμοκρασία του καθώς και πέφτει το efficency του (αλλά αυτό λίγο μας αφορά μιας και στα περισσότερα είναι μικρή η απόκλιση) Γενικά αν το σύστημα καίει περίπου 400 watt πάρε ένα 600άρι ή 650 άρι για να μην θερμένεται και να μην κάνει θόρυβο εκτός και αν είναι fanless τροφοδοτικό . Για παράδειγμα σε full load το pc μου είναι στα 380 watt και έχω 650άρι . Είμαι μεσα στην καμπύλη που έχεις το υψηλότερο efficiency καθώς και ο ανεμιστήρας δουλέυει σε idle (όταν δεν παίζω παιχνίδα) ή λίγο παραπάνω απο idle όταν παίζω, κοινώς δεν ανεβάζει full γκάζια και απολαμβάνω ηρεμία. 1
pinelakias Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Μόλις είδα το build που πρότεινες. Ανυπομονώ να δω και το team intel.
xpapias Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Τι παίρνετε ρε σεις; Στο μπλα μπλα είμαστε! Και για να είμαι on-topic νομίζω οτι το σύστημα σου έχει ασυμβατότητα με πανελλήνιες. Τουλάχιστον με πανελληνιες2016. Θα πρότεινα οπως ειπε και ο προπερ να περιμένεις ενα χρόνο και να πάρεις μηχάνημα τούμπανο στα ιδια χρήματα. Κρίμα εξάλλου να μην εχεις χρονο να το λιώσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα