Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποτέ μου δεν είχα ασχοληθεί με το ίντερνετ ως μαγαζί, οπότε η αγορές από το ebay μου είναι εντελώς άγνωστες.
Πιο συγκεκριμένα θέλω να αγοράσω ένα πράγμα από την Αμερική (ebay.com) και δεν ξέρω πως θα το παραλάβω. Ο πωλητής το στέλνει με USPS First Class Mail Intl / First Class Package Intl Service. Όταν πάω να κάνω την παραγγελία μου ζητάει στοιχεία και διεύθυνση, αυτό σημαίνει ότι θα μου έρθει στην πόρτα μέσω ΕΛΤΑ (ή ότι άλλο) ή θα σταλθεί στο ταχυδρομείο και θα πρέπει να το παραλάβω εγώ; (Αν το παραλαμβάνω εγώ θα μου σταλθεί ειδοποιητήριο μήνυμα/κλήση; )
Ευχαριστώ για όποια βοήθεια μου δώσετε!

Δημοσ.

Πρώτον έχουμε capital controls που σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις αγορές από εξωτερικό με ελληνική κάρτα/paypal . Αν έχεις κάποιον στο εξωτερικό έχει καλώς. Τώρα στα του ebay αν ψωνίσεις εκτός Ευρώπης περνάς τελωνείο οπότε από Αμερική θα πληρώσεις και ίσως να μη σε συμφέρει η αγορά εφόσον μπορείς να βρεις αυτό που θες στην Ευρώπη. Παραλαμβάνεις είτε από κάποιο κούριερ που συνεργάζεται είτε από ΕΛΤΑ και φυσικά θα σου ρθει ειδοποίηση.

• Like 1
Δημοσ.

Αν χωράει σε φάκελο θα έρθει σπίτι, αν όχι θα πας εσύ

Κάτι μου λέει πως στο επόμενο post θα ρωτάς πως θα πληρώσεις

Δημοσ.

Έχω υπόλοιπο από έναν φίλο με paypal, ο οποίος είναι εξίσου άσχετος. Το προιον είναι 13 ευρώ + 13 μεταφορικά, θα περάσει τελωνείο;

Δημοσ.

Πρώτον έχουμε capital controls που σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις αγορές από εξωτερικό με ελληνική κάρτα/paypal.

Έχεις μείνει λίγο πίσω :P

Δημοσ.

Μπορώ να παραγγείλω κάτι απτο εξωτερικό με ελληνικά κάρτα;

Απο πότε;

Υγ για amazon κτλ και όχι άυλες υπηρεσίες μιλάμε πάντα έτσι;

Δημοσ.

Για amazon δεν ξέρω...δεν έχω δοκιμάσει και δεν διαβάζω πολύ το σχετικό thread που έχει ανοιχτεί για τις αγορές από το εξωτερικό.

Με paypal το κόλπο το ξέρεις φαντάζομαι (για ebay κλπ).

Με χρεωστική έχω αγοράσει από bangood (ρίσκο).

Άλλοι τρώνε άκυρο, σε άλλους περνάει.Ίσως είναι ανάλογα την κάρτα/τράπεζα...

Έχουν ανοίξει από αρχές Αυγούστου (έχουν βάλει όριο σε κάθε τράπεζα) αν δεν κάνω λάθος και το κόλπο στο paypal βρέθηκε γύρω στο 15Αυγουστο.

Googlαρε το και θα βρεις πληροφορίες.

Υ.Γ.Γιατί δεν έχει ανοίξει ακόμα κανονικά το paypal άγνωστο...

Δημοσ.

Δεν μίλησα μόνο για paypal.

Και επίσημα μπορείς να κάνεις αγορές από το εξωτερικό με χρεωστική/πιστωτική αλλά με όριο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...