seaofwine Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Γεια χαρά σε όλους, Έχω το εξής πρόβλημα. Μένω σε μεζονέτα κ στον επάνω όροφο στέλνω Ίντερνετ με δυο adaptors μέσω ρεύματος http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-pa411-av500-mini-powerline-adapter-p-PER.612530?gclid=CO-61bPe2scCFRG6Gwodh1oN2A Μέχρι πρότινος, είχα 24 mbps Adsl σύνδεση με ΟΤΕ. Πρόσφατα έκανα συμβόλαιο για Vdsl 30 mbps πάλι στον ΟΤΕ. Ενώ στο ισόγειο, δηλαδή στην περιοχή του ρούτερ, πιάνω με speedtest 29 mbps, στον επάνω όροφο, με το ίδιο speedtest, πιάνω μόνο 9 mbps. Πιθανόν να φταίνε τα adaptors αλλά τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά λένε ότι συνδέουν μέχρι 100 mbps. Άρα κάτι άλλο συμβαίνει. Μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Ευχαριστώ πολύ
micahel Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 με την 24 αρα ποσο ειχες; μηπως τα εχεις βαλει σε πολυμπριζο ασφαλειας; μηπως σε απλο πολυμπριζο δεν τα εχεις στην πρωτη θεση;
seaofwine Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 η αλήθεια είναι ότι με την 24 αρα δεν χρειάστηκε να το μετρήσω γιατί μου φαινόταν ότι όλα πάνε καλά. Τώρα που έβαλα VDSL πιο πολύ από περιέργεια το μέτρησα. Τα έχω και τα δύο σε πολύμπριζα τέτοια https://www.kmtools.gr/eshop/polumpriza/2091.html δεν ξέρω αν είναι ασφαλείας. Το ένα (του ρουτερ) είναι με διακόπτη και χωρίς καπάκια και το άλλο (στον όροφο) χωρίς διακόπτη και με καπάκια
micahel Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2015 αυτά είναι τα πολύμπριζα;http://www.e-shop.gr/cos-b-05kp-polyprizo-5-theseon-me-diakopti-white-p-PER.751363αν είναι τότε δεν είναι ασφάλειας και τα powerline πρέπει να τα έχεις εδώ:αν τα έχεις εκεί και συνεχίζει να έχει 9 mpbs τότε βάλε τα powerline κατευθείαν στον τοίχο.αν δεν δουλέψει δοκίμασε τα powerline στον κάτω όροφο σε όσο ποιο κοντινές πρίζες γίνεται.πάντως είναι πολύ πιθανό το πρόβλημα να το έχεις καιρό και να μην έμαθες ποτέ πως είναι να έχεις καμιά 20αρια mbps Αφού λες ότι σε αναβαθμίσαν στα 30 σημαίνει ότι σχεδόν τερμάτιζες τα 24.
11demian111 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 To να περάσεις καλώδιο μέσα από τον τοίχο δεν παίζει ε? Ξεχνάς με την μια οποιο πρόβλημα έχεις και σου βγαίνει και πιο φθηνά
poulinos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 α.δοκιμασε τα powerline χωρις πολυπριζο.αν ειναι powerline με πρισα schuko πανω τοτε βαζεις το πολυπριζο εκει.επισης δοκιμασε διαφορετικες πριζες.μπορει καποια να εχει καποιο θεμα.τωρα να εβρισκες κανα σοβαρο powerline devolo για δοκιμη που εχει και πριζα πανω και γενικα παιζει και σε τριφασικα και με την γειωση κτλ θα ηταν μια καλη λυση.μετα υπαρχει και καλωδιο ethernet και ενα access point μεχρι πανω αλλα δυσκολο να περαστει το καλωδιο. To να περάσεις καλώδιο μέσα από τον τοίχο δεν παίζει ε? Ξεχνάς με την μια οποιο πρόβλημα έχεις και σου βγαίνει και πιο φθηνά μεσα απο τον τοιχο ειναι πολυ ζορικο και αρκετα μερεμετια.μετα μονο εξωτερικα αν το κανει.
11demian111 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι αλλά είναι πάντα η πιο σίγουρη λύση. Άσε που τα pla βγάζουν παρα πολλά παράσιτα απο τις γραμμές του ρεύματος.
poulinos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 ναι συμφωνω οτι ειναι η καλυτερη λυση και η πιο φτηνη συν οτι το καλωδιο μπορει να περαστει διακριτικα.απλα ναι δεν ειναι παντα ευκολο δυστυχως.απλα υπαρχουν και καλυτερα powerline απο καποια απλα.δεν ξερω τι εχει ο φιλος μας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα