Luxx Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Εχω ενα θεματακι με τα ματια μου και νομιζω φταιει η φωτεινοτητα της οθονης. Ηταν ρυθμισμενη εξ'αρχης για φωτεινοτητα και αντιθεση στο 75. Επισης το display mode το εχω στο text, και απ'οτι εχω καταλαβει παιζει με το RGB, προς μηδενικα επιπεδα. Μειωσα την φωτεινοτητα στο 35, εκανα το cleartype και ενα calibration. Υπαρχει κατι αλλο που μπορω να κανω; Να κατεβασω την φωτεινοτητα στο 0; Διαβασα οτι βοηθαει εαν ανεβασεις και τον ρυθμο ανενεωσης απο 70 και πανω, αλλα εμενα δεν υποστηριζεται αυτο στα 1920χ1080.. Παει μονο μεχρι 60Hz.
sistah Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Flux.To εχουν προτεινει χιλιαδες ατομα στο reddit και δεν τους πιστευα οταν λεγανε οτι με το που το εβαλαν, δεν το μετανιωσαν.Την πρωτη φορα θα σου φανει "χαζο" το ροζε που θα εχει η οθονη σου αλλα την δευτερη μερα δεν θα το καταλαβεις.Του δινεις το location σου και κανει πιο ζεστο το χρωμα της οθονης σου με το που βραδιαζει.Εσυ σεταρεις την "ενταση" και για την μερα αλλα και για την νυχτα.Προσωπικα εχω στο 50% brightness την οθονη απο τα δικα της settings και τα υπολοιπα default,ωστε να τα φροντιζει ολα το flux.6000K την ημερα και 4200Κ την νυχτα με το transitioning να γινεται σταδιακα (υπαρχει κουτακι που το τσεκαρεις).Το μονο αρνητικο ειναι οτι πρεπει να το κανεις disable σε games/movies γιατι δεν θα βλεπεις τα σωστα χρωματαοπως π.χ οταν κανεις gamma calibrate στα games.Και ναι, ηρεμησαν κατα πολυ τα ματια μου και οι πονοκεφαλοι μου.P.S Υπαρχει και για android, το Twilight .Ειδικα για το night browsing πριν τον υπνο ειναι must.
Luxx Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Το εβαλα. Ειναι το ιδιο ακριβως με την λειτουργια που εχει το κινητο μου για προστασια των ματιων. Εξακολουθω να το εχω στο text, νομιζω ειναι πιο χαλαρωτικο. Βασικα ο λογος που ηθελα καποια ρυθμιση ειναι για το βραδυ κυριως και επειδη οταν καθομαι αρκετα στον υπολογιστη μετα δε μπορω να κοιμηθω ευκολα.. Οποτε θελω κατι να νανουριζει τα ματια μου ας πουμε..
sistah Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Οτι σε βολευει εσενα.Απλα ανεφερα τα settings που χρησιμοποιω εγω.Το οτι θα σου ξεκουρασει τα ματια το βραδυ ειναι σιγουρο και θα σε βοηθησει να κοιμηθεις ευκολοτερα.Για μενα τρανο παραδειγμα ηταν οταν το εκανα για λιγο disable ενα βραδυ για να δω την διαφορακαι BOOM ηταν λες και "πονουσαν" τα ματια μου απο την ενταση της οθονης.Οπως ειπα, never went back.
Luxx Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Το πρωι πηγαινει αυτοματα στο κανονικο χρωμα; Οπως ηταν εξ'αρχης;
sistah Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Εσυ το οριζεις, νομιζω by default ειναι οντως στο max.Αν οχι, το πας απλα στο full για την μερα.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Το f.lux είναι όντως καλό, το είχα δουλέψει σε linux κάποτε, απλά μετά για κάποιο λόγο το είχα ξεχάσει τελείως... Για το ρυθμό ανανέωσης που ανέφερες πιο πάνω, ουσιαστικά έχει να κάνει με τις CRT οθόνες, στις οποίες είναι ορατή η ανανέωση της εικόνας (εγώ π.χ. μπορώ να καταλάβω άμεσα αν μία CRT οθόνη λειτουργεί στα 60Hz και θεωρώ τους ρυθμούς ανανέωσης κάτω από 85Hz ιδιαίτερα κουραστικούς). Στις TFT δεν είναι αισθητή η ανανέωση λόγω άλλου τρόπου λειτουργίας. Πιο πολύ η φωτεινότητα θα παίξει ρόλο.
big7 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Έχω βάλει κι εγώ το twilight για κινητό, τρομερή η διαφορά όντως!! Αν δεν το βάλω και κάθομαι στο κινητό δεν μπορώ να κοιμηθώ μετά. Δεν ήξερα ότι υπάρχει αντίστοιχο και για pc, θα το δοκιμάσω σήμερα κι όλας! Αν διαβάσεις τι λέει το twilight για τον τρόπο λειτουργίας του θα καταλάβεις ότι ουσιαστικά νανουρίζει τον εγκέφαλο. Μειώνει το μπλε φως και την φωτεινότητα της ημέρας όπως μειώνεται καθώς νυχτώνει η μέρα και έτσι ο εγκέφαλος με κάποιους μηχανισμούς του αντιλαμβάνεται ότι είναι νύχτα και ετοιμάζεται για τον ύπνο. Ενώ όταν τα χρώματα της οθόνης είναι κανονικά λόγω του πολύ μπλε ο εγκέφαλος νομίζει ότι είναι μέρα 1
Luxx Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Καλο ειναι να κλεινω και οποιαδηποτε πηγη φωτος; Γιατι συνηθως το βραδυ οταν καθομαι στον υπολογιστη εχω και ενα λαμπατερ απο διπλα αναμενο.
sistah Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Οχι, δεν πιστευω οτι ειναι απαραιτητο.Και εγω ενα λαμπατερ χαμηλων watt εχω διπλα μου. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου 2015 από sistah
Pseudonumo Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 <p>Καλο ειναι να κλεινω και οποιαδηποτε πηγη φωτος; Γιατι συνηθως το βραδυ οταν καθομαι στον υπολογιστη εχω και ενα λαμπατερ απο διπλα αναμενο.</p> Ισως αυτο να κανει και κακο.δεν ειναι καλο να εστιαζεις για πολυ ωρα σε μια οθονη
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Εχω ενα θεματακι με τα ματια μου και νομιζω φταιει η φωτεινοτητα της οθονης. Ηταν ρυθμισμενη εξ'αρχης για φωτεινοτητα και αντιθεση στο 75. Επισης το display mode το εχω στο text, και απ'οτι εχω καταλαβει παιζει με το RGB, προς μηδενικα επιπεδα. Μειωσα την φωτεινοτητα στο 35, εκανα το cleartype και ενα calibration. Υπαρχει κατι αλλο που μπορω να κανω; Να κατεβασω την φωτεινοτητα στο 0; Διαβασα οτι βοηθαει εαν ανεβασεις και τον ρυθμο ανενεωσης απο 70 και πανω, αλλα εμενα δεν υποστηριζεται αυτο στα 1920χ1080.. Παει μονο μεχρι 60Hz. Τι οθόνη έχεις; Ψάξε αν έχει PWM. Αν δεν είναι δηλαδή κάποια flicker free όπως αυτές της Dell δεν πρέπει να κατεβάσεις πολύ χαμηλά την φωτεινότητα πχ κάποιες από 25% και κάτω έχουν flickering. ΤΗΡΕΙΤΕ με ακρίβεια τις οδηγίες και τους χρόνους όταν χρησιμοποιείτε υπολογιστή 20 λεπτά χρήση 20 δευτερόλεπτα ξεκούραση, δείτε computer vision Syndrome και αντίστοιχες οδηγίες. Εκτός από λύσεις λογισμικού για το μπλε φως υπάρχουν και φακοί γυαλιών που απορροφούν το μπλε ( κάπου 400-440nm κάποιοι φακοί).
sistah Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 ΤΗΡΕΙΤΕ με ακρίβεια τις οδηγίες και τους χρόνους όταν χρησιμοποιείτε υπολογιστή 20 λεπτά χρήση 20 δευτερόλεπτα ξεκούραση, δείτε computer vision Syndrome και αντίστοιχες οδηγίες. Οσο και αν συμφωνω μαζι σου, yeeeeah δεν νομιζω να το κανει κανεις. Ουτε οταν δουλευει, ουτε οταν διαβαζει κατι, ουτε οταν παιζει games, ουτε οταν βλεπει ταινιες. Οποτε το θυμαμαι το κανω, αλλα ειναι τοσο σπανιο.
Zergoulini Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Το f.lux είναι όντως καλό, το είχα δουλέψει σε linux κάποτε, απλά μετά για κάποιο λόγο το είχα ξεχάσει τελείως... Για το ρυθμό ανανέωσης που ανέφερες πιο πάνω, ουσιαστικά έχει να κάνει με τις CRT οθόνες, στις οποίες είναι ορατή η ανανέωση της εικόνας (εγώ π.χ. μπορώ να καταλάβω άμεσα αν μία CRT οθόνη λειτουργεί στα 60Hz και θεωρώ τους ρυθμούς ανανέωσης κάτω από 85Hz ιδιαίτερα κουραστικούς). Στις TFT δεν είναι αισθητή η ανανέωση λόγω άλλου τρόπου λειτουργίας. Πιο πολύ η φωτεινότητα θα παίξει ρόλο. Δηλαδη μια οθονη TFT 120hz με μια CRT 120 crt εχει διαφορα στα herz? Τα Herz ιδια δεν ειναι η κανω λαθος?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα