Basilhs23___ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Μα και εσυ δεχεσαι να βασανιζονται ζωα για να φας τοση ποσοτητα κρεατος που θα σου κανει κακο. Δεν ειναι θεμα επιβιωσης. Αυτο μεταφραζεται οτι θα μεγαλωσουν ενα ζωο σε αθλιες συνθηκες και θα το σφαξουν χωρις να υπαρχει λογος οπως ακριβως θα σκοτωσει καποιος ενα σκυλο χωρις λογο. Διστυχως ειναι ακριβως το ιδιο. Το μονο που μπορω να δεχθω ειναι η αποψη οτι ο σκυλος το αλογο το δελφινι εχουν μια παραπανω αντιληψη, μια αλλη επικοινωνια μαζι μας και προσωπικα ποτε δεν θα ετρωγα κατι απο αυτα. Υ.Γ. τις γατες τις μισω. Ειμαι σιγουρος οτι αν ειχαν το μεγεθος του σκυλου η του αλογου θα με καναν φετες για να παιξουν χαχα Δεν δέχομαι να βασανίζεται τίποτα, μου συγκρίνεις τώρα να αφήνεις το σκυλί δεμένο στον ήλιο ή να το δένει ο άλλος πίσω από το αμάξι ή με σύρμα γύρω από τους ορχεις και να το σέρνει για χιλιόμετρα με τον θάνατο της αγελάδας που την βάζουν σε ένα μηχάνημα πατάνε ένα κουμπί και σε 1 δευτερόλεπτο πάπαλα. Μπορεί να ακούγεται φρικτό/τρομακτικό και το δεύτερο αλλά δεν συγκρίνεται με το 1ο που αφήνουν τα ζώα να ζούν για πολλές ημέρες έτσι και να υποφέρουν μέχρι να πεθάνουν. Η νομοθεσία ορίζει τι γινεται σε κάθε περίπτωση, έχω δει και αυτούς που βασανίζουν γουρούνια άλογα κοτόπουλα και αγελάδες κατά παράβαση του νόμου, κακώς το κάνουν. Το ζώα όπως η γάτα και ο σκύλος προκαλούν αδυναμία και ευκολότερη συμπάθεια στον άνθρωπο, είναι ζώα συντροφιάς οχι ζώα για να τα φας, υπάρχουν ένα σωρό είδη κρέατος που μπορείς να δοκιμάσεις, μέχρι και κρέας αλόγου στρουθοκαμήλου ή κροκοδείλου. Όπως είπα φιλόζωος δεν είμαι, όσοι βασανίζουν σκύλους και γάτες καθώς και όσοι βασανίζουν σε φάρμες άλλα ζώα χωρίς τις συγκεκριμένες συνθήκες θανάτωσης πρεπει να τιμωρούνται. Περίμενε μέχρι να επιτρέψει ο νόμος την κατανάλωση κρέατος γατιών και σκυλιών και τότε φάε, τώρα όσο και να θες δεν θα φας.
crom251 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Εδω που τα λεμε υπαρχει αρκετη δοση ειρωνιας και υποκρισιας... Σιγουρα οταν μιλαμε για βασανισμο ενος ζωου ειναι κατακριτεο, αλλα και παλι ειμαστε ευαισθητοι μονο οσον αφορα συγκεκριμενα ζωα. Γιατι και το αρνακι ή το μοσχαρακι που περναει την ζωη του κλεισμενο σε ενα κλουβι και αυτο βασανιζεται. Αυτο δεν μας νοιαζει και τοσο πολυ βεβαια εφοσον εχουμε τα κοψιδια μας... Η μεγαλυτερη υποκρισια βεβαια ειναι οταν καποιος κατακρινει αλλες κουλτουρες και τους στολιζει με κοσμητικα επιθετα οταν ας πουμε τρωνε σκυλους, ενω και οι αυτοι κανουν ακριβως το ιδιο. Οσο απαραδεκτο και αισχρο ειναι για μας να τρωνε οι κινεζοι σκυλια ειναι και για αλλους λαους να τρωμε εμεις αγελαδες... Στην τελικη ολοι το ιδιο κανουμε. Η διαφορετικη επιλογη ζωου απο το οποιο θα παρουμε τις πρωτεινες μας δεν το αναιρει αυτο... 2
bluesattack Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Για αυτο και οι vegan λενε οχι σε ολα.Να αλλαξει ολος ο πλανητης αν γινεται.Ουτε συμβιβασμοι, ουτε κοκκινες γραμμες,ουτε κοψιδο-οπορτουνισμοι κατι σαν τους κομμουνιστες ενα πραγμα 1
groot Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Γάτα, σκύλος, άλογο, καμήλα, γουρούνι, τσίχλα (το πουλί), φασιανός, γαλοπούλα, σαργός και άλλα ζώα... Δεν έχει σημασία εάν τα τρως ή όχι. Σημασία έχει να τους φέρεσαι με σεβασμό και αξιοπρέπεια στην ύπαρξη τους. Εάν είναι να τα σκοτώσεις, να το κάνεις για να τα φας. Όχι για να παίξεις. Επίσης, εάν είναι να τα εκθρέψεις για να τα φας, να το κάνεις επίσης με σεβασμό στις ανάγκες τους και όχι σαν να μεγαλώνεις πατάτες για να τις βγάλεις μετά (π.χ. εντατική εκτροφή πουλερικών στην Αμερική). Εάν είναι να κυνηγήσεις, να σκοτώσεις μόνο αυτά που όντως θα φας και όχι κάτι για να βάλεις στον τοίχο σου. Όπως και όχι αυτά που είναι πολύ μικρά για να τα φας ή πολύ μικρά για αναπαραχθούν (π.χ. ροφοί κάτω από συγκεκριμένα κιλά). Δεν είναι ανάγκη να συμπαθείς, αγαπάς ή ό,τι άλλο όλα τα ζώα... αυτό όμως δεν σου δίνει το δικαίωμα να μην σέβεσαι την ύπαρξή τους. Σε κάθε περίπτωση, το να βασανίζεις, κλοτσάς (περίεργο που κανείς δεν αναφέρθηκε στην προσφιλή συνήθεια διάφορων κ*λ*παιδών να κλοτσάνε γάτες... που θέλουν κλοτσιές τα ίδια και οι γονείς τους) και ταλαιπωρείς ζώα επειδή σου δίνει ευχαρίστηση είναι άρρωστο και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποτελεσματικότητα από ένα σωστό κράτος. Και όχι. Δεν είναι θέμα φιλοζωίας αλλά ανθρωπιάς, κοινής λογικής και ψυχικής υγείας. 8
george_gr1 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Γάτα, σκύλος, άλογο, καμήλα, γουρούνι, τσίχλα (το πουλί), φασιανός, γαλοπούλα, σαργός και άλλα ζώα... Δεν έχει σημασία εάν τα τρως ή όχι. Σημασία έχει να τους φέρεσαι με σεβασμό και αξιοπρέπεια στην ύπαρξη τους. Εάν είναι να τα σκοτώσεις, να το κάνεις για να τα φας. Όχι για να παίξεις. Επίσης, εάν είναι να τα εκθρέψεις για να τα φας, να το κάνεις επίσης με σεβασμό στις ανάγκες τους και όχι σαν να μεγαλώνεις πατάτες για να τις βγάλεις μετά (π.χ. εντατική εκτροφή πουλερικών στην Αμερική). Εάν είναι να κυνηγήσεις, να σκοτώσεις μόνο αυτά που όντως θα φας και όχι κάτι για να βάλεις στον τοίχο σου. Όπως και όχι αυτά που είναι πολύ μικρά για να τα φας ή πολύ μικρά για αναπαραχθούν (π.χ. ροφοί κάτω από συγκεκριμένα κιλά). Δεν είναι ανάγκη να συμπαθείς, αγαπάς ή ό,τι άλλο όλα τα ζώα... αυτό όμως δεν σου δίνει το δικαίωμα να μην σέβεσαι την ύπαρξή τους. Σε κάθε περίπτωση, το να βασανίζεις, κλοτσάς (περίεργο που κανείς δεν αναφέρθηκε στην προσφιλή συνήθεια διάφορων κ*λ*παιδών να κλοτσάνε γάτες... που θέλουν κλοτσιές τα ίδια και οι γονείς τους) και ταλαιπωρείς ζώα επειδή σου δίνει ευχαρίστηση είναι άρρωστο και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποτελεσματικότητα από ένα σωστό κράτος. Και όχι. Δεν είναι θέμα φιλοζωίας αλλά ανθρωπιάς, κοινής λογικής και ψυχικής υγείας. Ναι, αλλα οταν σκοτωνεις για να τρως 5πλασια ποσοτητα κρεατος απ οσο εχει αναγκη ο οργανισμος σου, τοτε τα σκοτωνεις για πλακα, για διασκεδαση. Οι γιαγιαδες και οι παππουδες μας τρωγαν κρεας 10 φορες το χρονο και σημερα κατι ανθοπαιδα που νομιζουν οτι ειναι η σουπερ εξελιξη του ανθρωπινου ειδους, τους κατηγορουν τρωγοντας σουβλακια χαιδευοντας τη γατα τους. 1
Pankar95 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι αλλά παλιά με τις 10 φορές το χρόνο κρέας ήταν σχεδόν όλοι κακοτερένια κοντά ανθρωπάκια, όπως είναι ακόμα οι Κινέζοι. Πως θα αποκτήσω τα muh gains χωρίς κρέας;
Midenismos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Γενικώς ένα ζώο δεν θα πρέπει να βασανίζεται γιατί σκληραίνει το κρέας του. Αν πάω Κίνα δεν έχω πρόβλημα να δοκιμάσω και σκύλο και αν μου αρέσει να τον φάω. Από εκεί και πέρα δεν θα κάτσω να πειράξω ένα ζώο και πόσο μάλλον να το βασανίσω. Απλά μου είναι αδιάφορο αν είναι σκύλος, γάτα, χρυσόψαρο ή ό,τι άλλο. Πχ έχω φάει κροκόδειλο στην Ζιμπάμπουε από εκτροφείο και θα ξαναέτρωγα. Ζουζουνιάρικα ματάκια δεν μου λένε απολύτως τίποτα, πόσο μάλλον όταν τα επικαλούνται δήθεν φιλόζωοι ή φιλόζωοι-μισάνθρωποι.
silverado Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Γενικώς ένα ζώο δεν θα πρέπει να βασανίζεται γιατί σκληραίνει το κρέας του. Ζουζουνιάρικα ματάκια δεν μου λένε απολύτως τίποτα. 1
mikemart Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Γενικώς ένα ζώο δεν θα πρέπει να βασανίζεται γιατί σκληραίνει το κρέας του. Ζουζουνιάρικα ματάκια δεν μου λένε απολύτως τίποτα. χαχα σωστος κυνηγος! Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2015 από mikemart
Anything you say Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Γενικώς ένα ζώο δεν θα πρέπει να βασανίζεται γιατί σκληραίνει το κρέας του. Αν πάω Κίνα δεν έχω πρόβλημα να δοκιμάσω και σκύλο και αν μου αρέσει να τον φάω. Από εκεί και πέρα δεν θα κάτσω να πειράξω ένα ζώο και πόσο μάλλον να το βασανίσω. Απλά μου είναι αδιάφορο αν είναι σκύλος, γάτα, χρυσόψαρο ή ό,τι άλλο. Πχ έχω φάει κροκόδειλο στην Ζιμπάμπουε από εκτροφείο και θα ξαναέτρωγα. Ζουζουνιάρικα ματάκια δεν μου λένε απολύτως τίποτα, πόσο μάλλον όταν τα επικαλούνται δήθεν φιλόζωοι ή φιλόζωοι-μισάνθρωποι. +1 επειδη μπηκες στην διαδικασια να φτιαξεις προφιλ απλα για να κανεις τον νταη
Midenismos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2015 +1 επειδη μπηκες στην διαδικασια να φτιαξεις προφιλ απλα για να κανεις τον νταη Σε ευχαριστώ.
Mau-Maus Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Το FBI κατατάσσει την κακοποίηση ζώων στα πιο σοβαρά κακουργήματα! / ''Πρόσφατα το FBI ανακοίνωσε ότι η κακοποίηση των ζώων θα κατατάσσεται πλέον στα Κακουργήματα της Ομάδας Α, μαζί με ανθρωποκτονία, εμπρησμό και επίθεση κατά ανθρώπου.'' 3
Runner25 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 δεν εχει κανεις δικαιωμα να πειραξει το ζωντανο τα παραπονα σας στον ιδιοκτητη 1
The_Judas Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2015 Ούτε τον ιδιοκτήτη έχει δικαιωμα να πειράξει. Οταν μας βολεύει, το σκυλάκι ειναι έμψυχο ον, με συνείδηση και συναισθήματα και μας αγαπάει πολύ. Οταν όμως κάνει μια ζημια, δαγκώσει κάποιον ή τα κάνει στο πεζοδρόμιο, τότε λέμε "ζώο είναι, τι περιμένεις;".
xstreamgamer Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2015 Ας γράψω μερικές σκέψεις ακόμα μιας και ζω σε χωριό και μπορώ να πω μερικά πράγματα για την θανάτωση ζώων προς βρώση. 1)Πρόβατο, καμία κακοποίηση το ζώο στέκεται ακίνητο ακόμα και όταν του έχεις το μαχαίρι στο λαιμό για αυτό και λέμε την έκφραση αυτός είναι αρνί. 2)Κουνέλι σφάζεται μετά από καρατιά στο σβέρκο όπου το παραλύει εντελώς και πάει τελείως ανώδυνα εδώ υπάρχει κάποια βαρβαρότητα βέβαια. 3)Κότα το πιο άθλιο θέαμα στην σφαγή το δύστυχο πτηνό ακόμα και αποκεφαλισμένο χοροπηδάει τουλάχιστον για μισό λεπτό αλλά ακόμα μετά από αιώνες και αιώνες εκτροφής σε οικίες δεν έχει βρεθεί άλλος τρόπος σφαγής,δεν ξέρω τι γίνεται στα πτηνοτροφεία. 4)Γουρούνια υπάρχει τρόπος βάρβαρος σε σπίτια για σφαγή και εντελώς ανώδυνος σε μονάδες εκτροφής αν και στα σπίτια αν αυτός που σφάζει ξέρει τι κάνει το στέλνει ακαριαία με τσεκούρωμα στο δόξα πατρί πάντως αν κάνει λάθος έχω δει γουρούνι να τρέχει με το τσεκούρι στο κεφάλι οπότε από θέμα συνείδησης και μόνο αγοράζω ολόκληρο μόνο από εκτροφείο πια αν και πιο ακριβό. 5)Τα ίδια πάνω κάτω ισχύουν και για τα μοσχαράκια με το τέσσερα. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει αυτό με την κακοποίηση και βασανισμό ενός σκύλου που μπορεί να κρατήσει ώρες ή και μέρες και μάλιστα από την στιγμή που γίνεται χωρίς λόγο!Ούτε υπάρχει κανένα μέτρο από πόση κατανάλωση κρέατος και μετά παύει κάποιος να είναι φιλόζωος δηλαδή lol ρε παιδιά.Τι σχέση έχει η αγωνία της κότας ,θα πω εγώ που σπαρταράει για μισό λεπτό με την αγωνία ενός σκύλου ο οποίος σέρνεται για ώρες πίσω από ένα μηχανάκι ή όπως είδαμε παλιότερα του έβαλα φωτιά ζωντανό ή το άλλο που έκαναν οι παππούδες εδώ στα χωριά τα κρεμούσαν τενεκεδάκια πίσω από την ουρά και τα κακόμοιρα έτρεχαν μέχρι που να σκάσουν γιατί νόμιζαν ότι κάποιος τα κυνηγούσε.Άσε που είναι βασανισμός χωρίς αιτία.Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο.Επίσης τουλάχιστον στα χωριά τα ζώα εκτροφής δεν κακοπερνούν κιόλας μην τρελαθούμε.Δεν ξέρω τι γίνεται στις μονάδες εκτροφής εδώ τα ζωντανά εκτός από τις ώρες που κοιμούνται ζουν στο ύπαιθρο όπως θα ζούσαν και ελεύθερα με εξαίρεση ίσως για να είμαι δίκαιος τα γουρούνια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις