Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω κάνει αίτηση για το ΠΜΣ στο τμήμα Μηχανολόγων κ Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχω σκαλώσει λίγο για το αν έχω πιθανότητες να με δεχτούν όμως... 

Έχω τελειώσει τμήμα μηχανικών με βαθμό 7,01, η διπλωματική μου ήταν πάνω σε μοντελοποίηση αξιοπιστίας μηχανολογικών συστημάτων και έχω και μια δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό. Είχα και 3 πολύ καλές συστατικές απο καθηγητές μου. 

Τι είναι αυτό που μετράει περισσότερο για να γίνεις δεκτός σε ένα ΠΜΣ? Έχω καμια πιθανότητα λέτε?

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω κάνει αίτηση για το ΠΜΣ στο τμήμα Μηχανολόγων κ Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχω σκαλώσει λίγο για το αν έχω πιθανότητες να με δεχτούν όμως... 

Έχω τελειώσει τμήμα μηχανικών με βαθμό 7,01, η διπλωματική μου ήταν πάνω σε μοντελοποίηση αξιοπιστίας μηχανολογικών συστημάτων και έχω και μια δημοσίευση σε επιστημονικό περιοδικό. Είχα και 3 πολύ καλές συστατικές απο καθηγητές μου. 

Τι είναι αυτό που μετράει περισσότερο για να γίνεις δεκτός σε ένα ΠΜΣ? Έχω καμια πιθανότητα λέτε?

συνηθως το βυσμα . -

Παρολαυτα στην περιπτωση σου πιστευω εχεις καλες πιθανοτητες να γινεις δεκτος

Δημοσ.

ας το πάμε λίγο ανάποδα, τι έχεις να χάσεις με το να κάνεις την αίτηση? εκτός από λίγο χρόνο και άντε μικροέξοδα για χαρτιά κτλ.

Δημοσ.

Το σεναριο να ειναι καλυτερα για σενα τον ιδιο να σε απορριψουν το σκεφτηκες; :P

Απο το να κάθομαι να κλαίω την μοίρα μου όλη μέρα σπίτι προτιμώ να πάρω ένα μεταπτυχιακό απο την στιγμή που δεν θα πληρώσω του κόσμου τα λεφτά γτ μένω Πάτρα και μπορώ να δουλεύω παράλληλα και σε κανα καφέ για χαρτζιλίκι.

• Like 1
Δημοσ.

επειδή δεν παει κ πολυς κοσμος πλεον λογω χρηματων (ζητουν περιπου 6.000 με 8.000 τα ΜΠΣ) εχεις πολλες πιθανότητες...τα πανεπιστημια πως θα ζησουν ?

Δημοσ.

και εγω εγινα δεκτος στο ΠΑΠΕΙ στη Ναυτιλια που θα παω, αλλα και στην Ασσοε τμημα λογιστικης και χρηματοοικονομικης που τους εριξα ακυρο.

είμαι από ΤΕΙ λογιστικης οποτε κατι παραπανω δεν θα μαθαινα στην Ασσοε, ενώ θελω να ασχοληθώ με τη ναυτιλια.

εγω είχα 7.35 βαθμο αλλα επειδή είμαι και 31 και εχω μια 7ετη προϋπηρεσία σε τραπεζα εγινα πιο ευκολα δεκτος.

Τα 2 παραπανω ΜΠΣ ηθελαν βαθμο από Λιαν Καλως και πανω..

όταν αποφοιτησα το 2005 εφαγα ακυρο για ΜΠΣ γιατι τοτε ολοι ηθελαν να κανουν.

Το ποσο σημασια δινουν στο βαθμο θα το δεις από την προκυρηξη που συνηθως βαζουν μια μίνιμουμ βαθμολογια...

Δημοσ.

Απο το να κάθομαι να κλαίω την μοίρα μου όλη μέρα σπίτι προτιμώ να πάρω ένα μεταπτυχιακό απο την στιγμή που δεν θα πληρώσω του κόσμου τα λεφτά γτ μένω Πάτρα και μπορώ να δουλεύω παράλληλα και σε κανα καφέ για χαρτζιλίκι.

Δηλαδή τώρα δεν δουλεύεις σε καφετέρια;

Δημοσ.

Για να δουλεψεις σε καφετερια πρεπει να αρχισεις μεταπτυχιακο δηλαδη;

Αλλο πραγμα ηθελα να πω ομως.

Οτι η ταση που υπαρχει στην αγορα εργασιας αυτη τη στιγμη ειναι να προτιμουν ατομα με πειρα, παρα με πτυχια. Συνεπως, ισως να ηταν καλυτερα για σενα αν σε απεριπταν γιατι ισως αυξανονταν οι πιθανοτητες να διεκδικησεις μια θεση εργασιας που θα σου προσεφερε χρησιμη πειρα, so μετα απο 2-3 χρονια να ησουν τελικα πιο "χρησιμος" αποτι με σκετα-νετα πτυχια.

Στην τελικη αυτο το "να καθομαι να κλαιω τη μοιρα μου" δεν νομιζω οτι το γλυτωνεις με το μεταπτυχιακο, απλως το μεταθετεις για πιο μετα. Εκτος αν πας για 2ο μεταπτυχιακο, διδακτορικο κλπ.

Το μεταπτυχιακο ειναι καλη φαση οταν ξερεις γιατι πας να το κανεις (πχ σου ζητηθηκε απο την εταιρεια που εργαζεσαι ή σου ανοιγει ξεκαθαρα δρομους για επαγγελματικη αποκατασταση κλπ). Διαφορετικα ειναι ρισκο, που ειδικα αυτην την περιοδο δε βγαινει και πολυ συχνα υπερ του κατοχου του.

Δημοσ.

Λογικά θα σε πάρουν.Εκτός και αν είσαι υπερβολικά άτυχος και έχουν δηλώσει πάρα πολλά άτομα με καλύτερη βαθμολογία(και λοιπά προσόντα) από σένα.Επίσης,μετράει και θετικά το ότι το προπτυχιακό σου είναι σε κοντά σε γνωστικό επίπεδο στο MSc.

Δημοσ.

Ρε σεις δεν το σκέφτηκα να πάω για δουλειά για να έχω εμπειρία. Δεν έχω στείλει του κόσμου τα βιογραφικά και τρώω άκυρο γτ δεν έχω εργασιακή εμπειρία. Ευτυχώς που μου το είπατε οτι μετράει αυτό και οχι τα πτυχία.

Και ναι γίνεται να δουλέψεις σε καφετέρια χωρίς μεταπτυχιακό, δεν θέλω να κάνω καριέρα σερβιτόρος απλά το ανέφερα οτι θα κάνω και αυτο για κανα χαρτζιλίκι. Και παράλληλα, ακόμα και τώρα ψάχνω για δουλειά όπως και όλοι οι νέοι στην ηλικία μου. 

Τέσπα το θέμα είναι να χωθώ να κάνει κάτι παραγωγικό όσο ψάχνω για δουλειά και όχι να μινάρω όλη μέρα.

Δημοσ.

Τσακαλε μου δεν σε ειρωνευτηκα. Σου εξηγησα το σκεπτικο μου. Στην τελικη ψιλοσυμφωνεις αρα τι αρπαζεσαι;

Το ποσο παραγωγικο ειναι να πληρωνει κανεις λεφτα και να χανει τα πιο παραγωγικα του χρονια με σκοπο να μαζευει τιτλους που στην αγορα εργασιας δεν εχουν και ιδιαιτερο αντικρυσμα, οι αποψεις διηστανται.

Εσυ πας μεταπτυχιακο με τη λογικη "ε δεν εχω να κανω τιποτα καλυτερο". Ε, σε αυτο διαφωνω εγω προσωπικα, μην τρελενεσαι ομως. Ο καθενας κανει τις επιλογες για τον εαυτο του. Εγω απλα εγραψα οτι "ΜΠΟΡΕΙ να ηταν και καλυτερα να μην σε παρουν για μεταπτυχιακο". Και σου εξηγησα και τη λογικη. Αλλα δεν σου ειπα και να μην πας, βασικα δεν προσπαθησα καν να σου αλλαξω γνωμη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...