Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετε.

Εχω καποιες αποριες σχετικα με τη λειτουργια του a/c.

Αυτο που εχω τωρα, εχει καποιες λειτουργιες μεταξυ των οποιων και αυτη του ανεμιστηρα οπως και αλλη μια, της ανακυκλωσης αερα.

Η καταναλωση ρευματος σε αυτες τις λειτουργιες ειναι σημαντικη ή αντιστοιχει σε εναν κοινο ανεμιστηρα;

Επισης σε θεμα υγειας, αν το εχω 24/24 σε λειτουργια ανεμιστηρα, θα αντιμετωπιζω τους ιδιους κινδυνους που εγγυμονει η χρηση του σε λειτουργια ψυξης;

Η απλα φυσαει αερα, οπως ενας απλος κοινος ανεμιστηρας;

Δημοσ.

Η λειτουργία ανεμιστήρα ειναι οπως ενας κοινος ανεμιστήρας, απο υγεια τα γνωστά πρεπει το μηχανημα να καθαριζετε οπως προβλέπετε

Δημοσ.

Ξερω τι κανει η λειτουργια του ανεμιστηρα.

Ρωτω με την καταναλωση ρευματος τι παιζει και ρωτω και με το θεμα υγειας τι παιζει επισης. Πχ ο απλος ανεμιστηρας, δεν επηρεαζει σε κατι τον αερα και την υγεια.

Ενα a/c σε λειτουργια ανεμιστηρα που δεν συντηρειται καθολου (ακραιο παραδειγμα απλα για να τονισω το point) ειναι επικινδυνο για την υγεια μου; Η απλως σπρωχνει τον αερα σαν κοινος ανεμιστηρας;

Δημοσ.

Mαλλον δεν εγινα κατανοητός, οταν λεω "Η λειτουργία ανεμιστήρα ειναι οπως ενας κοινος ανεμιστήρας" περιλαμβάνει και την κατανάλωση δηλαδη ειναι ιδια με ενος ανεμιστήρα.

και οταν λεω "απο υγεια τα γνωστά πρέπει το μηχανημα να καθαριζετε οπως προβλέπετε" σημαίνει οτι ειτε ανεμιστήρες ειτε οχι το μηχάνημα(aircont) πρεπει να καθαρίζετε οπως προβλέπετε, σαφως και κινδυνεύει η υγεια σου απο ελλειπή συντήρηση του μηχανηματος

Δημοσ.

Ρωτω με την καταναλωση ρευματος τι παιζει και ρωτω και με το θεμα υγειας τι παιζει επισης. Πχ ο απλος ανεμιστηρας, δεν επηρεαζει σε κατι τον αερα και την υγεια.

Ενα a/c σε λειτουργια ανεμιστηρα που δεν συντηρειται καθολου (ακραιο παραδειγμα απλα για να τονισω το point) ειναι επικινδυνο για την υγεια μου; Η απλως σπρωχνει τον αερα σαν κοινος ανεμιστηρας;

Στο ρευμα εννοειται οτι η καταναλωση δεν θα εχει σχεση με το a/c εφοσον δουλευει μονο ο κυλινδρος ως ανεμιστηρας προωθωντας τον αερα.(δεν θα δουλευει η εξωτερικη μοναδα).

Στο θεμα υγειας ισχυει ΟΤΙ και στο a/c.Απο την στιγμη που τραβαει αερα απο την πανω πλευρα περναει απο την μοναδα ψυξης(fins) και προωθειται απο τον κυλινδρο ειναι το ιδιο με το a/c.Παλι θα χρειαζεται να καθαριζεις τα φιλτρα και τα fins και μαλιστα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ(κατα την προσωπικη μου αποψη)αφου θα περναει ξερος και με σκονη μυρωδιες.

Οταν δουλευει το a/c στα fins παραγεται μεσα νερο και βγαινει εξω απο τον σωληνα αποχετευσης καθαριζοντας σε αρκετο βαθμο το συστημα ψυξης(fins).Τα πλαστικα φιλτρα παλι χρειαζονται καθαρισμα.

Δημοσ.

σε λειτουργια ανεμνηστηρα μονο,δεν υπαρχει θεμα,ακομη και τα φιλτρα να μην καθαριζεις.θα γεμισουν σκονες,αυτες που ηδη κυκλοφορουν στην ατμοσφαιρα του δωματιου.στην χειροτερη,θα σου τις ξαναστελνει στην μαπα.ΑΛΛΑ,αν δουλευεις και την ψυξη,εστω και πολυ αραια,θα πρεπει να το καθαριζει κανονικα ,διοτι η βρωμια,με την υγρασια,περα απο την μυρωδια,μπορει να γινει φωλια μυκητων,που θα τους αναπνεεις....

Δημοσ.

Σε λειτουργία ανεμιστήρα (και ανάλογα την τεχνολογία του μοτερ δηλαδή AC , DC και η νεότερη EC)  στην full σκάλα αμφιβάλλω αν θα σου καίει πάνω απο 50 watt . Εμένα που είναι σύγχρονο κλιματιστικό το 9άρι μου καιει στην μεγάλη σκαλά... 19 watt .

Ακόμα και σ ελειτουργία ανεμιστήρα δεν είναι καλό για την υγεία αν δεν συντηρείται το μηχάνημα γιατί πολύ απλά. Ο αέρας εισάγεται στην μονάδα απο πάνω και περνάει μέσα απο τα φίλτρα και μετα απο τον εναλλακτη θερμότητας  (αυτά τα μεταλικά φυλλαράκια που βλέπεις όταν ανοίξεις την μονάδα) . Αν ο εναλλάκτης ή ο ανεμιστήρας ή η λεκάνη συλλογής των συμπηκνωμάτων έχουν μύκητες ή βακτίρια εξαιτίας της χρήσης του κλιματιστικού για ψύξη και της ελλιπούς συντήρησης τότε καταλαβαίνεις πως μολύνεται ο αέρας.

Δημοσ.

Από θέμα κατανάλωσης, το δικό μου μόνο με ανεμιστήρα:

High 26-30W, medium 20-25W, lo w 19W.

Από θέμα υγείας τώρα, το κακό είναι οτι ο ανεμιστήρας ανακυκλώνει κανονικά τον αέρα του χώρου ο οποίος περνάει μέσα από το στοιχείο ψύξης το οποίο φυσικά δεν είναι παγωμένο, αυτό σημαίνει οτι όταν λειτουργεί ένα κλιματισιτκό μόνο με ανεμιστήρα το εσωτερικό στοιχείο δέχεται ποσότητες σκόνης ακριβώς ίδιες σαν να λειτουργούσε στην ψύξη-θέρμανση. Αν το κλιματιστικό δεν είναι καθόλου συντηρημένο για χρόνια, θα έλεγα οτι είναι ποιο επιβαρυντικό να λειτουργεί μόνο με ανεμιστήρα σε σύγκριση με έναν άλλο ανεμιστήρα μέσα στον χώρο. Αν το έχεις καθαρίσει δεν υπάρχει κανένα θέμα. Αυτά εντελώς θεωρητικά, πρακτικά μπορεί να μην πάθεις τίποτα αν δεν έχεις καθαρίσει το κλιματιστικό.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...