Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο RoyMcFarland απολάμβανε το αγαπημένο του milkshake στο καφέ “Sweet Louisiana”, δίπλα στον καθεδρικό ναό Saint-Joseph. Απέναντι του καθόταν ένας τύπος που είχε γνωρίσει στην τελευταία του δουλειά ως αποθηκάριος, στο μαγαζί ηλεκτρικών συσκευών “Barry’s”. Ο Harry Demetriades ή όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι “Dirty Harry” ήταν ένας πληθωρικός άνδρας σε εμφάνιση και χαρακτήρα -Ελληνικής καταγωγής, που εργαζόταν τα τελευταία 4 χρόνια στο “Barry’s” ως εργάτης αποθήκης. Η γνωριμία του Harry με τον Roy υπήρξε επεισοδιακή, γιατί ο Harry προϋπήρχε του Roy στο πόστο κι’ όταν προσλήφθηκε ο δεύτερος κατηγόρησε ευθέως τον Dirty Harry για προχειρότητα και τεμπελιά εις βάρος του υπόλοιπου προσωπικού. Αυτή η επίθεση έκανε εξ’ αρχής την συνύπαρξη των δύο ανδρών αρκετά δύσκολή. Βέβαια, με την πάροδο του χρόνου, οι σχέσεις τους αποκαταστάθηκαν εν μέρει, όταν ο Roy McFarland αποδέχτηκε ότι ο Dirty Harry ήταν ένας μπουμπούνας που δεν επρόκειτο ν’ αλλάξει ποτέ. Η σχέση τους ποτέ δεν υπήρξε φιλική, αλλά μάλλον συγκαταβατική και ανεχτική. Όμως τι ήταν αυτό που τους έφερνε στο ίδιο καφέ, στο ίδιο τραπέζι;

-«ΚΟΠΕΛΙΑ..» φώναξε δυνατά ο Dirty Harry προς την σερβιτόρα, «Φτιάξε μου ένα φραπέ γλυκό..»

-«Κύριε, εδώ δεν σερβίρουμε φραπέ.» τον διέκοψε η σερβιτόρα

-«Πως είναι δυνατόν να μην σερβίρετε φραπέ;» αναρωτήθηκε ο Harry εμφανώς εκνευρισμένος

-«Απλά, δεν σερβίρουμε τον συγκεκριμένο καφέ κύριε. Θα θέλατε κάτι άλλο;»

-«Τέλος πάντων, φέρε μου ένα milkshake σαν του φίλου μου και μια μερίδα pancakes με μπόλικο σιρόπι σφενδάμου»

-«Κύριε, pancakes σερβίρουμε μόνο το πρωί» του απάντησε αγανακτισμένα η σερβιτόρα, αφήνοντάς να εννοηθεί ότι η υπομονή της εξαντλείται.

-«ΣΚΑΤΑ ΤΑΥΡΟΥ!» αποκρίθηκε ο Harry,«Τότε, φέρε μόνο το milkshake...καργια»και συνέχισε να μονολογεί στη μητρική του γλώσσα.

Εν τω μεταξύ ο RoyMcFarland εμφανώς ντροπιασμένος από την ανάγωγη και ανώριμη συμπεριφορά του τύπου που καθόταν απέναντι του και ποτέ δεν συμπάθησε, ανασήκωσε τους αγκώνες του από το τραπέζι, έσφιξε τους πλαδαρούς του μηρούς και προσπάθησε να σηκωθεί για να φύγει.

-«ΧΕη που πάς;» ρώτησε ο Harry.

-«Δεν έχω χρόνο για χάσιμο ανόητη κωλοτρυπίδα» και συνέχισε «Έρχεσαι σε αυτό το γαμημένο καφέ κάθε μέρα τα τελευταία 4 χρόνια και κάθε φορά νιώθω σα να βλέπω την ίδια σκηνή από την ημέρα της Μαρμότας. Πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι κάποιος που επαναλαμβάνει το ίδιο λάθος κάθε μέρα;»

-«Άντε γαμήσου!»

-«Εσύ, άντεγαμήσου, ανόητε μπουνταλά» απάντησε ο Roy και ετοιμάστηκε να φύγει

-«Μέινε, έχω κάτι να σου πω» φώναξε ο DirtyHarry βλέποντας τον Roy να κατευθύνεται προς την έξοδο.

Ο Roy κοντοστάθηκε για 5 δευτερόλεπτα και μέσα από αδιευκρίνιστη συλλογιστική πορεία πήρε την απόφαση να γυρίσει στο τραπέζι, αν και γνώριζε ότι από το στόμα αυτού του ανόητου μόνο κάτι ανόητο θα μπορούσε να βγει.

-«Λέγε»

-«Ηρέμησε, κάτσε κάτω και θα σου εξηγήσω»

Τότε, ο RoyMcFarland ξανακάθισε στη ξύλινη καρέκλα, χαλάρωσε τους σφιγμένους του γλουτούς και αμόλησε επιτηδευμένα μια ελεγχόμενη, διακριτική και άηχη πορδή. Το παγωμένο milkshake πάντα του προκαλούσε μικρές παρενέργειες στο ευαίσθητο πεπτικό του σύστημα.

-«Λοιπόν, άκου..» προλόγισε ο Harry κάνοντας μια ενδιάμεση μικρή παύση, γιατί μια γνώριμη οσμή του γαργαλούσε τα ρουθούνια, «…έχω ένα σχέδιο»

-«Τι σχέδιο;» αποκρίθηκε γεμάτος απορία ο Roy                                                                                     

-«Για μια ληστεία..»

-«Τι; Αφού το ήξερα ότι θα πει σκατά ταύρου, γιατί γύρισα;» διερωτήθηκε ηχηρά ο Roy

-«Για να σου πω, δεν θα συνεχίσω να δέχομαι τις προσβολές σου»

-«Ούτε εγώ τις παπαριές σου, ανόητε» πρόσθεσε ο Roy,αλλά δεν προσπάθησε να φύγει αυτή τη φορά γιατί, αφενός έβρισκε διασκεδαστικό να βρίζει τον χοντρόπετσο Harry και αφετέρου είχε την περιέργεια να μάθει τι είχε σκαρφιστεί το μικρό του μυαλό.

-«Πρόκειται για το μαγαζί “8balls”!» αποκάλυψε ο Harry και το μυστήριο άρχισε να λύνεται

-«Το κωλόμπαρο;»

-«Ναι!»

-«Του μαύρου Pete;»

-«Ναι!»

-«Μα, έισαι τόσο ηλίθιος;;;»

-«Άντε γαμήσου!»

- ...

-«Πόσο βλαμμένος μπορεί να είσαι..; Ο μαύρος Pete είναι ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος στο Buffalo κι εσύ θες να του κλέψεις το μαγαζί;»

-«Άντε γαμήσου, σου είπα ότι έχω σχέδιο παλιομαλάκα»

-«Τι σχέδιο;»

-«Κοίτα» απάντησε ο DirtyHarry κι έβγαλε από την τσέπη του ένα χειρόγραφο…

-«Τι είναι αυτό...?»

-«...το σχέδιο ρε χαζούλη»

5tz891.png

-Ο Roy σάστισε προς στιγμή, ένα χαλαρό μειδίαμα σχηματίστηκε στο πρόσωπο του, ψέλλισε κάτι που ούτε ο αφηγητής δεν κατάλαβε και αποχώρησε δίχως να κοιτάξει πίσω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...