euxoulhs Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπερα στην παρεα,σκεφτομαι να ακολουθησω το συγκεκριμενο επαγγελμα αλλα σε Δημοσιο ΙΕΚ. αποτι εψαξα πανω στο συγκεκριμενο διαθεσιμα ειναι μονο τα ΙΕΚ πειραια και τα ΙΕΚ κερατσινιου. Συγκεκριμενα θα προτιμουσα για το Δ.ΙΕΚ του πειραια,η ερωτηση μου ειναι επειδη βλεπω πως θα υπαρχει 1 τμημα,εχω καμια πιθανοτητα να μπω; λογω οτι υπαρχουν μονο 2 Δ.ΙΕΚ πανω σε ναυτιλιακα; και κατι αλλο αν δεν καταφερω και μπω, και επιλεξω σε ιδιωτικο ΙΕΚ ξερετε ποσο παει περιπου το κοστος;
stellaki94 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Καλησπέρα Senior Member! Είμαι νέα εδώ. Έκανα την εγγραφή μου στο forum ψάχνοντας κι εγώ διάφορα στα ΙΕΚ. Για δημόσια δεν ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει. Στα ιδιωτικά που κοιτάζω τα πράγματα διαφέρουν. Νομίζω το πιο σωστό αν καταλήξεις σε ιδιωτικό είναι να κάνεις μια βόλτα για να ξεχωρίσεις αυτά που πραγματικά αξίζουν και από εγκαταστάσεις και από δίδακτρα και άλλες παροχές που έχεις.
euxoulhs Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 πιστευω στα ιδιωτικα πανω κατω δεν διαφερει τπτ σε γνωσεις αποδοση εργαστηρια κτλπ.. οσον αφορα τα δημοσια πιστευω ειναι αν θα σου κατσει η καλη... Τωρα οσον αφορα την συγκεκριμενη ειδικοτητα πιστευω ακομα και στα δημοσια θα γινει καποια αξιολογη δουλεια...εξαλλου δεν νομιζω να πηγαινουν τα 18χρονα και τα 20χρονα που ο νους τους ναναι στο φυστικωμα και στον χαβαλε...να ταν καμια αλλη ειδικοτητα να ελεγα οκ...αλλα στην συγκεκριμενη πιστευω ειναι πιο σοβαρα τα πραγματα..
CtrlFreak Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2015 Πιστεύεις ότι τελειώνοντας μία τέτοια σχολή θα μπορέσεις εργασιακά να ανταγωνιστείς απόφοιτους σχολών ΑΕΙ ναυτιλιακών/οικονομικών? 2
euxoulhs Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Πιστεύεις ότι τελειώνοντας μία τέτοια σχολή θα μπορέσεις εργασιακά να ανταγωνιστείς απόφοιτους σχολών ΑΕΙ ναυτιλιακών/οικονομικών? γιατι να το πιασεις μεμονομενο το επαγγελμα και να κανεις την ερωτηση και απλα να ρωτησεις... τελειωνοντας δημοσια/ιδιωτικη σχολη θα μπορεσεις εργασιακα να ανταγωνιστεις τους αποφοιτους σχολων ΑΕΙ ναυτιλιακων/οικονομικων? Η απαντηση ειναι πως αν το θελεις πραγματικα και το κυνηγησεις και ενδιαφερεσαι ναι θα μπορεσεις να τους ανταγωνιστεις. θα πρεπει να κανεις πιο εξυπνες κινησεις απο αυτους για να μπεις καπου. μην τα καταστρεφουμε ολα! θες να μου πεις οτι νοσηλευτριες ΔΕ δεν βρισκουν δουλεια :/ μα για αυτο υπαρχει αυτος ο διαχωρισμος...υπαρχει εργασια για ΔΕ και ΠΕ
CtrlFreak Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Το πιάνω μεμονωμένα το επάγγελμα γιατί γι αυτό ρώτησες. Και όχι όσο και να το θέλεις δεν θα μπορέσει ποτέ να αποδείξεις την αξία σου γιατί δεν είναι πχ πληροφορική που θα φτιάξεις μόνος portfolio και θα χεις κάτι να δείξεις, να αποδείξεις κάπως τις γνώσεις σου. Θα χρειάζεσαι εξαρχής μια επιχείρηση στην οποία θα πρέπει πρώτα να μπεις για να αποδείξεις την αξία σου. Πως θα μπεις? Τι θα έχεις να δείξεις πέρα από ένα χαρτί ΙΕΚ? Και τι εξυπνες κινήσεις θα κάνεις που ένας άλλος δεν έχει ήδη σκεφτεί? Απ την άλλη αν "Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα της Ναυτιλίας" σημαίνει γραμματέας έτσι γενικά τότε ναι θα μπεις. Εκεί βέβαια θα σε φάνε άλλοι που μιλάνε 2-3-4 γλώσσες μια και αυτές χρειάζονται, ιδιαίτερα σε ναυτηλιακές. Τις μιλάς? Δεν σε αποθαρρύνω αλλά μην σου έρθει ξαφνικό όταν τελειώσεις. Όσο για τις νοσηλεύτριες, κοιτάζουν σε ιδιωτικό, σε δημόσιο και ελεύθερο επάγγελμα. Εσύ? Μόνο ιδιωτικό.
bluesattack Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Πιστεύεις ότι τελειώνοντας μία τέτοια σχολή θα μπορέσεις εργασιακά να ανταγωνιστείς απόφοιτους σχολών ΑΕΙ ναυτιλιακών/οικονομικών? Και γιατι θα πρεπει να ανταγωνιστει αυτους ? Μπορει να ειναι υπαλληλος σε μια ναυτιλιακη εταιρεια.Γιατι ολοι οι αποφοιτοι των αει θα γινουν ''στελεχη'' ? 1
stellaki94 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ πάλι πιστεύω ότι όλα είναι θέμα ευκαιριών! Γιατί δηλαδή ένα απόφοιτος ΙΕΚ να μην έχει την ευκαιρία να κάνει καριέρα. Η' έχετε την εντύπωση ότι όλοι οι πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ έχουν κάνει καριέρα!!!! Μην τρελαθούμε τελείως!!!!!!!! Ο ξάδελφός μου με πτυχίο από ΤΕΙ, ΑΕΙ και Μεταπτυχιακό και δεν μπορεί να βρει δουλειά στο αντικείμενο του. Όποιος έχει όρεξη και όνειρα απλά το παλεύει! Δεν έχει σημασία η σχολή που έχεις βγάλει! 1
euxoulhs Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2015 @CtrlFreak αν το πας ετσι τοτε ολες οι ειδικοτητες εκτος αει/τει ειναι αχρηστες...NOT! δεν σου μιλω για να μπω σε γραφειο η να τα ξυνω...ο συγκεκριμενος κλαδος εχει πολλα πραγματα που μπορεις να κανεις..ενα απο αυτα που με ελκυουν ειναι οι ναυλωσεις..ειναι η τροφοδοσιες..εχει αρκετα δλδ!ναυτιλια ειναι και εχει ανθισει και θαχει! οπως ειπαν και τα παιδια ευκαιρεια να υπαρχει και να την τσιμπησεις. παντως με αυτο που λες εγω καταλαβαινω οκ αφου οι αει/τει εχουν πιθανοτητες ολοι εμεις που για καποιον λογο πατωσαμε στις πανελληνιες να δεσουμε ενα σχοινι και να αυτοκτονησουμε...δεν ειναι ετσι τα πραγματα! ειμαι 24 χρονων,εχω τελειωσει μια τεχνη και δυστηχως δν εχει δουλεια ακομα κανω ονειρα και ψαχνω για να κανω κατι καλο να ζησω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα