Προς το περιεχόμενο

Νέο Apple TV με tvOS. Το μέλλον της τηλεόρασης για την Apple


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η Apple πιστεύει ότι το μέλλον της τηλεόρασης είναι τα… apps, και δικαιολογεί τον ισχυρισμό της, λέγοντας πως οι περισσότεροι χρήστες καταναλώνουν περιεχόμενο (π.χ μέσω Netflix) μέσω των εφαρμογών.

Για να υποστηρίξει το όραμα της για την τηλεόραση του μέλλοντος, η αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε το νέο Apple TV, που προσφέρει ιδιαίτερα ισχυρό hardware, ένα νέο χειριστήριο με οθόνη αφής και μικρόφωνο, μοντέρνο OS (tvOS), νέες εμπειρίες για τους χρήστες, εργαλεία για developers και βεβαίως το κατάλληλο App Store.

 

Το νέο Apple TV είναι σαφώς μεγαλύτερο σε διαστάσεις σε σχέση με το παρελθόν, και συνοδεύεται από ένα χειριστήριο με αισθητήρα αφής (Apple TV Remote). Στο εσωτερικό του νέου Apple TV υπάρχει ένα 64-bit A8 chip, και προσφέρει Bluetooth 4.0, WiFi 802.11ac με MIMO καθώς και υπέρυθρες ενώ δεν απουσιάζει μία HDMI και μία Ethernet θύρα.

 

 

Το Bluetooth 4.0 χειριστήριο διαθέτει πλήκτρα για την αυξομείωση της έντασης του ήχου, ενσωματώνει accelerometer και gyroscope, διαθέτει Lightning connector για την φόρτιση του, και η αυτονομία του έχει αξιολογηθεί στους τρείς μήνες ανά φόρτιση.

 

Σπουδαίο ρόλο βεβαίως στην εμπειρία για την διαχείριση και την αναπαραγωγή περιεχομένου (είτε αφορά σε τηλεοπτικές σειρές και σόου ή κινηματογραφικές ταινίες και μουσική αλλά και παιχνίδια) παίζει και η Siri και οι φωνητικές εντολές αλλά και το χειριστήριο με την επιφάνεια αφής, που καθιστά απλή την αναπαραγωγή ταινιών, την αναζήτηση, την μετακίνηση μπροστά ή πίσω στην κινηματογραφική ταινία που παρακολουθεί ο χρήστης κ.ά.

 

Η Siri έχει κεντρικό ρόλο στο Apple TV, αφού ο χρήστης μπορεί με την φωνή του να πραγματοποιεί ερωτήσεις (όπως για παράδειγμα, “ποιος παίζει σε αυτή την ταινία;” “τι έχει για να δουν τα παιδιά;” κ.ά) που αφορούν στο περιεχόμενο ή στις λειτουργίες αναπαραγωγής ή να δίνει σχετικές εντολές. Φυσικά, το Apple TV δεν αφορά μόνο στις κινηματογραφικές ταινίες, αλλά και στην μουσική, για την οποία ισχύει, ότι ισχύει για τις κινηματογραφικές ταινίες (αγορά περιεχομένου κ.ά). Η εταιρεία συνεργάζεται ήδη με τα Netflix, Hulu, HBO και Showtime ωστόσο ετοιμάζονται και άλλες συνεργασίες. Οι developers θα μπορούν βεβαίως να αναπτύξουν και παιχνίδια για το Apple TV, και η αμερικάνικη εταιρεία κατά την διάρκεια της παρουσίασης της δεν παρέλειψε να δείξει μερικά παιχνίδια με το νέο χειριστήριο της Apple να επιδεικνύει δυνατότητες… Wii Nunchuk αφού ενσωματώνει διάφορους αισθητήρες κίνησης. Σύντομα έρχονται παιχνίδια όπως τα Star Wars, Guitar Hero κ.ά.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Ποιος είπε ότι δεν μπορείτε να πραγματοποιείτε αγορές ή ακόμα και τα… ψώνια σας από την άνεση του καναπέ ή του κρεβατιού σας, και η Apple σε συνεργασία με την GILT, πραγματοποίησε επίδειξη μίας ωραίας εφαρμογής, με την βοήθεια της οποίας ο χρήστης μπορεί να αγοράσει ρούχα και αξεσουάρ.
Το Apple TV θα κυκλοφορήσει σε δύο μοντέλα, με 32GB αποθηκευτικό χώρο στα $149 και με 64GB αποθηκευτικό χώρο στα $199. Θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.

 

Η αποστολή του Insomnia στο Λονδίνο για την παρουσίαση των iPhone 6s, iPhone 6s Plus είναι μια χορηγία της ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Safari, mail, youtube από την τηλεόραση θα λειτουργεί? Ή όχι? Όταν (και αν) βγει κάποιο Jailbreak για να εγκαταστήσω Popcorn/KODI θα το σκεφτώ. Αλλιώς χωρίς Netflix, Hulu στην Ελλάδα δεν θα έχει και μεγάλο νόημα. Και υπάρχουν πληθώρα android tv box και πρόσφατα sticks με windows 10 που κάνουν τέτοια πράγματα με τιμές κοντά στα 100Ε.

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τρομάζω και μόνο στην ιδέα αν εταιρείες σαν την Apple και την Google αναλάβουν και την τηλεόραση. Από άθλια θα γίνει να μην πω τι (προσωπικά βέβαια δεν ασχολούμαι μαζί της και δεν με ενδιαφέρει).

Και όπως λέει και ένα μήνυμα σε τοίχο "Χιλιάδες κουτιά αναμμένα, χιλιάδες μυαλά σβηστά".

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην παρουσίαση με κούρασε αρκετά το apple tv,όχι γιατί δεν παρουσίασαν σημαντικές αναβαθμίσεις αλλά γιατί αυτοί στους οποίους έδιναν τη σκυτάλη για την παρουσίαση δεν το είχαν.Ο τρόπος με τον οποίον τα παρουσίαζαν ήταν μέτριος για τόσο σημαντική αναβάθμιση.    
  Από εκεί και πέρα να σημειώσω ότι δεν μου άρεσε η αύξηση του apple tv (λόγω hardware) ως προς το πάχος ( με αύξηση 10 χιλιοστών/1εκατοστού ύψους αλλά εντάξει δεν είναι μεγάλη η διαφορά-το πρόβλημα θα ήταν να είχε το ύψος του airport extreme-το footprint παραμένει το ίδιο άλλωστε ) 
    Με εντυπωσίασε πάρα πολύ το νέο χειριστήριο το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι εξαιρετικό,και επιτέλους σου παρέχει δυνατότητες  touch και φυσικά τεχνολογίες της kinect οι οποίες αξιοποιήθηκαν πολύ καλά ! 
    Η ύπαρξη appstore  είναι μία επίσης εξαιρετική αναβάθμιση για μένα,καθώς ανοίγει ένα πολύ μεγάλο δρόμο στους  developers να κεντήσουν σε περιβάλλον tv-OS.Ας μην ξεχνάμε ότι η apple έχει με το μέρος της εκατομύρια developers και η ανάπτυξη του appstore στο apple tv είναι ζήτημα χρόνου.Εξάλλου τους έδοσαν άμεσα το appstore tv toolkit beta (το οποίο είναι πολύ κοντά στο xcode που ήδη δουλεύουν οι προγραμματιστές στο ios και επομένως η δουλειά τους διευκολύνεται πάρα πολύ σε ένα γνώριμο περιβάλλον.
    Εξαιρετική η προσθήκη του siri,ειδικά στο apple tv όπου η πληκτρολόγηση για το search είναι ανυπόφορα αργή.
    Οι τιμές είναι λίγο υψηλές και είναι κρίμα που δεν έχουμε αντίστοιχες ανεπτυγμένες υπηρεσίες streaming για σειρές ταινιες κτλ. για να εκμεταλλευτούμε τέτοιες συσκευές λίγο περισσότερο.
Screen_Shot_2015_09_09_at_23_24_44.jpg

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν βρισκω διασκεδαστικό το να πρέπει ένας apple hater να γράφει άρθρα για τα προϊόντα της Apple. Ξεφεύγει λίγη ειρωνία, αλλά οκ ...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πολυ καλο μηχανακι.εννοειται πως δεν ειναι παιχνιδομηχανη,οπως λενε μερικοι,αλλα κατι θα γινεται κ γι αυτο.

 

το μονο που μου τη δινει ειναι η χιλιοκλειδωμενη πλατφορμα.αν ξεκλειδωθει και παιξει kodi k popcorn,το συζηταμε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

βλεπω καλα;   τηλεκοντρολ  πλαστικο;;;;;;;;;;;; αν ειναι δυνατον............... απλ δεν μας τα λες καλα.. 

Tα παράπονα σας εδώ

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πραγματικά το μεγαλύτερο update της apple εχθές. Μπαίνει σε νέα αγορά, αυτή του "καναπέ-TV". Με το νέο χειριστήριο του AppleTV, που είναι σαν μία πιο enhanced έκδοση του Wii χειριστηρίου, δίνει και στους devs φοβερές δυνατότητες. 

 

Το οποίο χειριστήριο ΔΕΝ είναι IR! Άρα δεν απαιτείται στόχευση στο AppleTV! Απλά πιάνει. 

 

 

Με την Siri και τις νέες, στην ουσία, υπηρεσίες του AppleTV πλέον παρέχει και υπηρεσίες Aggregator στο θέμα movies. 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...